فلسفه حرام بودن گوشت خوک

پرسش : با فرض از بین بردن انگلها و میکروبهای موجود در گوشت خوک، باز خوردن آن حرام است؟
پاسخ : باید دانست حرمت برخى خوراکى‏ها و نوشیندنى‏ها از جنبه‏هاى مختلف قابل بررسى است: 1- از نظر جسمى و بهداشت فردى؛ در این باره اگر چه برخى از میکروب‏ها را بتوان از بین برد، اما اطمینان خاطر نسبت به نابودى تمامى موارد ضرر رسان مشکل است. چنان که ثابت شده برخى میکروب‏ها پس از حرارت‏رسانى، سپر حرارتى [هاگ] براى خود ایجاد مى‏کنند به طورى که تا 400 درجه ی سانتیگراد نیز مى‏توانند مقاومت کنند. 2- از نظر روانى و معنوى: بر فرض که تمامى آلودگى‏هاى ظاهرى گوشت خوک از بین برود، خوردن گوشت آن، چه بسا تأثیرات منفى روحى و معنوى داشته باشد. زیرا آن طور که گفته شده است خوک از فضولات و پس‏مانده‏ها تغذیه مى‏کند و در میان حیوانات به عنوان حیوان بى‏غیرت! از آن یاد مى‏شود که هیچ حمایتى از ماده خود نشان نمى‏دهد. در صورتى که از شتر به عنوان حیوان با حمیّت یاد مى‏شود. به طورى که نمى‏توان شتر دیگرى را در مقابل او کشت و گوسفند حیوان رام و آرامى است و چه بسا به تناسب تغذیه از این گونه حیوانات آثار روانى و روحى آنان نیز به انسان منتقل شود اگر چه به میزان محدود. آن چه گفته شد بخشى از فلسفه حرمت گوشت خوک است چه بسا دلایل بسیار دیگرى نیز وجود داشته باشد.

دکمه بازگشت به بالا