فلسفه حرام بودن گوشت خوک
پرسش : با فرض از بین بردن انگلها و میکروبهای موجود در گوشت خوک، باز خوردن آن حرام است؟
پاسخ : باید دانست حرمت برخى خوراکىها و نوشیندنىها از جنبههاى مختلف قابل بررسى است: 1- از نظر جسمى و بهداشت فردى؛ در این باره اگر چه برخى از میکروبها را بتوان از بین برد، اما اطمینان خاطر نسبت به نابودى تمامى موارد ضرر رسان مشکل است. چنان که ثابت شده برخى میکروبها پس از حرارترسانى، سپر حرارتى [هاگ] براى خود ایجاد مىکنند به طورى که تا 400 درجه ی سانتیگراد نیز مىتوانند مقاومت کنند. 2- از نظر روانى و معنوى: بر فرض که تمامى آلودگىهاى ظاهرى گوشت خوک از بین برود، خوردن گوشت آن، چه بسا تأثیرات منفى روحى و معنوى داشته باشد. زیرا آن طور که گفته شده است خوک از فضولات و پسماندهها تغذیه مىکند و در میان حیوانات به عنوان حیوان بىغیرت! از آن یاد مىشود که هیچ حمایتى از ماده خود نشان نمىدهد. در صورتى که از شتر به عنوان حیوان با حمیّت یاد مىشود. به طورى که نمىتوان شتر دیگرى را در مقابل او کشت و گوسفند حیوان رام و آرامى است و چه بسا به تناسب تغذیه از این گونه حیوانات آثار روانى و روحى آنان نیز به انسان منتقل شود اگر چه به میزان محدود. آن چه گفته شد بخشى از فلسفه حرمت گوشت خوک است چه بسا دلایل بسیار دیگرى نیز وجود داشته باشد.