پشیمانی بعد از ازدواج و خستگی از زندگی مشترک

پشیمانی بعد از ازدواج
پشیمانی بعد از ازدواج

پرسش:
من زن 32 ساله هستم با دو فرزند پسر، 12 سال است که ازدواج کرده ام ولی ازدواج من از روی دلسوزی به همسرم و بدون هیچ علاقه ای بود الان هم خیلی داغونم چون اصلا دوستش ندارم دارم عذاب میکشم.من زن محجبه و مذهبی هستم برای همین نمیخوام  که خدا از من ناراض باشد و می ترسم که جهنمی شوم.چون چون خیلی به همسرم غر میزنم و بعضی مواقع اونقدر ازش بدم میاد نمیخوام تو صورتش نگاه کنم میدونم خیلی گنهکارم ولی چه کنم دست خودم نیست .شوهرم خانواده بی فرهنگ و بی ادبی داره .خودش هم یه شغل بخور نمیر داره .آی کیو نداره قیافه نداره و ادب هم نداره شاید نکات مثبتی هم داشته باشه ولی من اونا رو نمیبینم .چیکار کنم راهنماییم کنید؟؟؟

پاسخ:
وضعیتی را که بیان کردید گویای پشیمانی از  ازدواج و انتخاب شوهر و خستگی از زندگی مشترک است که متاسفانه نتیجه ای جز آشفتگی روانی و نارضایتی بیشتر ندارد.
توجه داشته باشید قرار نیست کسی به خاطر احساسات درونی که تبدیل به رفتار ظالمانه نشده، جهنمی شود، احساسات درونی شما نسبت به همسرتان سبب زجر و ناراحتی خود شما می شود.
انچه که شما با ان مواجه هستید این است که هم احساس خوبی نسبت به همسرتان نداربد و هم برخی رفتارهایتان با وی مناسب نیست. از انجا که احساس امری درونی است و رفتار امری بیرونی، ممکن است که تغییر احساس دشوار باشد، اما تغییر رفتار و برخورد با همسر از دشواری تغییر احساس برخوردار نیست. بنابراین ضمن اینکه لازم است از تلقین منفی در قبال همسرتان اجتناب کنید، لازم است در نحوه رفتار با همسرتان به گونه ای رفتار کنید که احترام وی حفظ شود. در این رابطه خود را بی اراده ندانید. اینکه بگویئید دست خودم نیست منطقی نیست، چرا که در غیر اینصورت نباید در رفتار شما در صورت حضور یا عدم حضور غریبه ها فرقی وجود داشته باشد. اگر شما به هنگام حضور دیگران خویشتنداری می کنید پس این اراده را دارید که درصورت نبود انها نیز خویشتنداری کنید.
لازم است از برداشتهای غیر واقعی از زندگی مشترک اجتناب کنید، بپذیرید که هر فردی دارای نقص است، خود را با افرادی مقایسه کنید که از شرایط مطلوبت تری نسبت به انها برخوردار هستید و نقاط قوت همسرتان را مورد غفلت قرار ندهید. به این منظور و برای اینکه نقاط قوت را فراموش نکنید پیشنهاد می شود یک دایره بزرگ ترسیم کنید، ان را دو بخش کنید، در هر دو نیم دایره دایره های کوچکتری ترسیم کنید، در دایره های یک نیم دایره نقاط منفی و در دیگری نقاط مثبت را بنویسید و وزن دهی کنید. با این روش چه بسا بیش از پیش اهمیت نقاط مثبت برای شما تبیین شود.
همچنین لازم است از تمرکز به این موضوع خودداری کنید، موقعیتهایی که باعث تشدید احساسات منفی می شود را شناسایی، کنترل و کاهش دهید و متقابلا شرایط و موقعیتهایی که باعث می شود رابطه مطلوبتری با همسرتان داشته باشید را افزایش دهید.
ضرورت دارد با برنامه ریزی از روزمرگی و یکنواختی فاصله بگیرید، سعی کنید فعالیتهای متنوع و همراه با نشاط داشته باشید تا ذهن شما درگیری کمتری با مشکلات زندگی پیدا کند.
جهت بررسی دقیق تر مسئله می توانید به صورت تلفنی با کارشناسان مرکز ملی پاسخگویی به شماره 096400 گفتگو کنید.

دکمه بازگشت به بالا