با استفاده از این روش‌های ساده سرطان ریه نمی‌گیرید!

بیشتر افراد مبتلا به سرطان ریه، سیگاری‌های کنونی نیستند. ده راه کاهش خطر این سرطان چیست؟ پیشگیری از سرطان ریه فراتر از خودداری از سیگار کشیدن است. بیش از نیمی از افرادی که در این زمان به سرطان ریه مبتلا می‌شوند، سیگاری‌های کنونی نیستند. ۱۰ کاری که امروز برای کاهش خطر می‌توانید انجام دهید، چیست؟

۱- سیگار نکشید

استفاده از دخانیات، عامل اصلی سرطان ریه است و ۸۰ تا ۹۰ درصد از دلایل این سرطان را تشکیل می‌دهد.

ترک سیگار هرگز دیر نیست. برای کسانی که به سرطان ریه مبتلا شده‌اند، ترک سیگار ممکن است بقا را بهبود بخشد.

آن‌چه بسیاری از مردم متوجه نیستند این است که بیماری انسداد مزمن ریوی (مانند آمفیزم و برونشیت مزمن) یک عامل خطر مستقل برای سرطان ریه است. به عبارت دیگر، ابتلا به COPD خطر ابتلا به سرطان ریه را تا حد بسیار قابل توجهی افزایش می‌دهد.

متأسفانه خطر سرطان ریه پس از ترک فرد سیگاری به حالت عادی بر نمی‌گردد و این سرطان در حال حاضر در افراد سیگاری سابق بیشتر از افراد سیگاری فعلی است.

۲- خانه خود را از نظر رادون بررسی کنید

برای افراد غیر سیگاری، چک‌کردن خانه شما برای رادون، اولین کاری است که می‌توانید جهت پیشگیری از سرطان ریه انجام دهید. رادون، علت اصلی سرطان ریه در افراد غیر سیگاری و دومین علت اصلی این سرطان در کل است.

رادون، گازی بی‌بو است که از پوسیدگی اورانیوم طبیعی موجود در خاک زیر خانه‌های ما ناشی می‌شود. سطح رادون بالاتری در خانه‌ها در ۵۰ ایالت و سراسر جهان یافت شده است. تنها راه برای تشخیص این‌که آیا در معرض خطر قرار دارید، آزمایش خانه برای رادون است.

۳ – در محل کار، مراقب و آگاه باشید

تخمین زده می‌شود تا ۲۹ درصد از سرطان‌های ریه در مردان مربوط به قرارگرفتن در معرض شغل کار با مواد سرطان‌زا باشد.

بسیاری از این موارد به‌طور جمعی با سیگارکشیدن کار می‌کنند تا خطر شما را بیشتر تهدید کند. کارفرمایان، ملزم به تهیه برگه داده ایمنی مواد درباره مواد شیمیایی هستند که ممکن است هنگام کار در معرض آن باشید. حتماً این موارد را بررسی کنید.

۴ – در خانه، مراقب و آگاه باشید

همچنین پیشگیری از سرطان ریه در خانه نیز حائز اهمیت است. مواد شیمیایی که به سرطان ریه کمک می‌کنند، نه‌تن‌ها در محل کار یافت می‌شوند بلکه ممکن است زیر سینک یا در گاراژ شما باشند. برچسب محصولات خانگی را با دقت بخوانید و دستورات استفاده ایمن را دنبال کنید. دود چوب از اجاق‌گاز‌های چوبی و شومینه نیز ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهند.

۵ – از دود دست دوم خودداری کنید

دود دست دوم، مسئول تقریباً ۳۰۰۰ مورد سرطان ریه هر سال فقط در آمریکا است. زندگی با افراد سیگاری، احتمال ابتلا به سرطان ریه را ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش می‌دهد. خوشبختانه قوانین سیگارکشیدن، در امان‌ماندن از “دود دست دوم سیگار” در سال‌های اخیر را آسان‌تر کرده است و احتمالاً نقش مهمی در پیشگیری از سرطان ریه خواهد داشت.

۶ – ورزش جهت پیشگیری از سرطان ریه

حتی مقداری ورزش متوسط ​​نیز می‌تواند به پیشگیری از سرطان ریه کمک کند. مطالعات نشان می‌دهد حتی چیزی به اندازه باغبانی دو بار در هفته با خطر کمتری برای ابتلا به سرطان ریه همراه است.

۷ – انواع میوه و سبزیجات میل کنید

رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات با خطر کمتر ابتلا به سرطان ریه در ارتباط است. اخیراً مطالعات نشان می‌دهند که تنوع ممکن است حتی از مقدار نیز مهم‌تر باشد. سعی کنید رنگین‌کمان رنگی از جمله سبزیجات تیره مانند اسفناج، کلم بروکلی، پیاز، سیب قرمز و سفید، گوجه‌فرنگی، پرتقال و کدوتنبل را انتخاب کنید.

برعکس، فسفات‌های معدنی موجود در گوشت و پنیر‌های فرآوری شده، با افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه همراه هستند.

۸ – از یک فنجان چای سبز لذت ببرید

نشان داده شده است چای سبز از برخی آسیب‌های سلولی استفاده از دخانیات جلوگیری می‌کند و برخی مطالعات نشان می‌دهد افرادی که بیشتر چای سبز مصرف می‌کنند، خطر کمتری برای ابتلا به سرطان ریه دارند.

ترک سیگار، مهم‌ترین کاری است که می‌توانید جهت کاهش خطر ابتلای خود انجام دهید.

۹- مشروبات الکلی مصرف نکنید

قدم مهم دیگر در پیشگیری از سرطان ریه، شامل مصرف‌نکردن مشروبات الکلی است. استفاده از این مشروبات با خطر بالای ابتلا به سرطان ریه همراه است.

۱۰- مراقب مکمل‌ها باشید

تبلیغات باعث می‌شود که گمان‌کنیم مکمل‌های غذایی در پیشگیری از سرطان ریه مفید هستند، در حالی‌که مطالعات، استفاده از برخی مکمل‌ها را موجب خطر بیشتر ابتلا به سرطان ریه می‌دانند.

مکمل‌هایی که نگرانی زیادی را ایجاد کرده‌اند شامل بتاکاروتن، رتینول، لوتئین و ویتامین E هستند. اگر قصد استفاده از مکمل‌های غذایی را دارید، با پزشک خود صحبت کنید.

صرافی ارز دیجیتال

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: تغذیه
سبزیجات
سرطان
سیگار
دخانیات
پیشگیری از سرطان ریه
ابتلا به سرطان ریه
خطر ابتلا
مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«آخرین اخبار ایران و جهان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا
منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «آخرین اخبار ایران و جهان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۰۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «آخرین اخبار ایران و جهان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عامل مهم ابتلا به سرطان معده را بشناسید

سرطان معده یکی از سرطان‌های شایع در جهان است و بر اساس آمارهای موجود سالانه ۸۷۰ هزار مورد جدید سرطان معده گزارش می‌شود که در حدود ۱۰ درصد موارد جدید سرطان‌ها را شامل می‌شود. میزان کشندگی سرطان معده همچنان بالا است و بیش از ۶۲۸ هزار مورد و معادل ۱۲ درصد کل مرگ و میرها در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه جهان است.

چندین علت برای بروز سرطان معده شامل عفونت هلیکوباکتر پیلوری، عادات غذایی، مصرف ماهی‌های نمک سود شده، مصرف غذاهای پرنمک، آجیل‌های شور، تنقلات شور (چیپس و انواع فراورده‌های غلات حجیم شده)، شوری‌جات و ترشی‌ها، غذاهای نمک سود، چاقی، مصرف الکل، سیگار و وجود نیترات در مواد غذایی مصرفی و همچنین سابقه فامیلی ذکر شده است. در انگلیس برآورد شده است که ۲۴درصد موارد سرطان معده ( ۳۱درصد در مردان و ۱۲درصد در زنان) با مصرف روزانه بیش از شش گرم نمک ارتباط دارد.

اگرچه به طور کلی میزان بروز سرطان معده در جهان بخصوص در کشورهای غربی، چین و سایر کشورهای شرق آسیا در دهه‌های گذشته کاهش یافته است، ولی در سایر کشورها این روند کاهشی مشاهده نمی‌شود؛ بویژه اینکه در این کشورها سن بروز سرطان معده کاهش یافته است. کاهش مصرف نمک در جامعه به عنوان یک راهکار اصلی با هزینه اثربخشی بالا برای پیشگیری از اپیدمی بیماری‌های قلبی عروقی در کشورهای صنعتی و در حال توسعه شناخته شده است.

مطالعات متعددی ارتباط بین مصرف زیاد نمک و عفونت‌های هلیکو باکتر پیلوری را به عنوان عامل ایجاد صدمه در مخاط معده و سرطان معده را نشان داده است. از جمله در یک متا آنالیز ارتباط بین عادات غذایی و خطر سرطان معده در ۲۷۰ هزار نفر از ۷ مطالعه گذشته‌نگر نشان داده شده است. این مطالعه نشان داده است که خطر بروز سرطان معده با مصرف زیاد نمک ۶۸ درصد افزایش می‌یابد. حتی مصرف نمک در حد متوسط نیز این خطر را ۴۱درصد افزایش می‌دهد. در افرادی که غذاهای پرنمک مثل ترشی‌ها، ماهی نمک سود شده و گوشت‌های فرآوری شده مصرف می‌کنند به ترتیب خطر ابتلا به سرطان معده ۲۷ درصد و ۲۴ درصد بیشتر است.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در ایران، سرطان، سومین علت مرگ و میر به شمار می‌رود و سرطان معده سومین سرطان شایع است. مصرف نمک ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز یعنی ۲ تا ۳ برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت است.

سرطان معده تنها یکی از زیان‌های مصرف زیاد نمک است. پوکی استخوان، فشارخون بالا و به دنبال آن نارسایی‌های کلیوی و بیماری‌های قلبی عروقی از دیگر مشکلاتی است که مصرف زیاد نمک در بروز آنها یک عامل خطر مهم به شمار می‌رود. بنابراین با کاهش نمک مصرفی در حین طبخ غذا، حذف نمکدان سر سفره و میز غذا، منع مصرف تنقلات شور و پرنمک می‌توان احتمال ابتلا به سرطان معده را کاهش داد.

۲۳۳۲۳۳

کد خبر 1655822

با استفاده از این روش‌های ساده سرطان ریه نمی‌گیرید!

دکمه بازگشت به بالا