دیانای هزار و ۲۰۰ حشره در چای کیسهای؛ سرنخی از اسرار اکوسیستمها
برای بسیاری از افراد، دیدن یک مگس مرده در فنجان چای تجربه بسیار بدی است اما بنا بر یک پژوهش جدید، برگهای درون کیسههای چای (تیبگ) پیش از برداشت و انتقال به فروشگاه، احتمالا با هزاران حشره برخورد داشتهاند و دانشمندان هنوز میتوانند از طریق آنالیز ذرات ریز دیانای با شیوه موسوم به «دیانای محیطی» (eDNA)، مدارکی از این مساله (برخورد برگ چای با حشرات) بیابند.
به گزارش از پایگاه خبری زیامئی ساینس، بر اساس نتایج یک تحقیق اخیر با استفاده از این روش، آثاری از دیانای بیش از یک هزار و ۲۰۰ گونه از بندپایان در انواع چای از جمله بابونه و نعناع یافت شده است اما نباید از این مساله نگران شد بلکه برعکس حضور غنی دیانای حشرات در چای نشانه خوبی است از اینکه حشرهکش استفاده نشده و مصرف چای ایمن است.
بیش از ۹۹.۹۹۹ درصد از دیانای موجود در چای از منشاء گیاهی است و تنها بخش بسیار اندکی مربوط به حشرات است؛ بنابراین هنوز در حال نوشیدن چای هستید نه دمنوش حشرات! اما نکته این نیست بلکه مساله اینجاست که حتی همین میزان اندک دیانای حشرات نیز کافی است تا اطلاعات خوبی درباره سلامتی اکوسیستمهای منشاء چای و نیز مسیر پیچیده انتقال در زنجیره تامین جهانی در اختیار دانشمندان قرار دهد.
این مساله حرفهای زیادی درباره قدرت روش آنالیز دیانی محیطی (eDNA) و ظرفیت بالقوه آن برای تقویت پژوهشهای میدانی در حوزه بیولوژی دارد.
بیولوژیستها بجای دوره افتادن و تلاش برای به دام انداختن حشرات در اطراف و اکناف و جهان، میتوانند به سادگی در آزمایشگاه خود بنشینند و صرفا با نگاه کردن به «دی ان ای محیطی» گیاهان مختلف مانند برگ چای، به همان نتایج برسند.
در این مورد خاص، کار دشوار و زمانبر تحقیق میدانی برای جمعآوری نمونههای محیطی، توسط شرکتهای تولید و توزیع چای انجام شده است.
پژوهشگران دانشگاه «ترایر» (Trier) در کشور آلمان با همین روش و بررسی برگهای چای تولید کشورهای مختلف به بررسی اکوسیستمهای مختلف در جهان پرداختهاند. تحلیل و آنالیز دیانای محیطی از نمونههای گیاهی قدیمی مربوط به چند دهه پیش نیز میتواند اطلاعاتی درباره جمعیت حشرات در گذشته و همچنین به منظور مقایسه آنها با زمان حاضر فراهم سازد.
مقایسه نمونههای گیاهی قدیمی و جدید میتواند مشخص کند که کدام مناطق جهان بیشتر دچار مشکل هستند و کمک بیشتری نیاز دارند و از این طریق به بهبود تلاشهای حفاظت از محیط زیست یاری برساند.
باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلینیک
منبع: باشگاه خبرنگاران
کلیدواژه: سلامت بدن
کلینیک
اگر چیزی وارد گوشمان شد چه کنیم؟
اگر شیئ یا حشره ای وارد گوشمان شد چه کنیم؟ چه چیزهایی در گوش انسان گیر می کند؟ کارهایی که نباید برای خارج کردن جسم از گوش انجام دهید درمان های خانگی برای خارج کردن اجسام از گوش استفاده از موچین استفاده از روغن چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟ شستشوی گوش معاینه گوش توسط پزشک اگر شیئ یا حشره ای وارد گوشمان شد چه کنیم؟
به گزارش اقتصاد آنلاین، گوش ها به شدت ظریف هستند و ممکن است آسیب رسیدن به آن ها مشکلاتی را در شنوایی ایجاد کند. برای مراقبت از داخل گوش و عملکرد مناسب آن ها بسیار مهم است که بدانید در مواقع اورژانسی باید چه کاری انجام دهید.
مثلاً ممکن است یک حشره یا یک عدد سنگ کوچک و یا هر چیز بسیار ریز وارد گوش شود و شما را نگران کند. شاید فکر کنید که این اجسام ریز، عصب را از بین می برند و بسیار نگران شوید. اولین کاری که باید انجام دهید، حفظ آرامش است و اینکه بدانید در مواقع اورژانسی باید چه کاری انجام دهید، زیرا وحشت کردن عاملی برای افزایش آسیب است.
چه چیزهایی در گوش انسان گیر می کند؟
رایج ترین چیزهایی که ممکن است در گوش گیر کند، کاغذ های ریز، دکمه های کوچک، مواد غذایی ریز یا حتی تکه ای از یک پاک کن می باشد.
بعضی از انواع باطری های بسیار ریز هستند که ممکن است در گوش افراد گیر کنند، در این شرایط حتما باید به پزشک مراجعه کنید زیرا احتمال نشت مایع از باتری وجود دارد.
کارهایی که نباید برای خارج کردن جسم از گوش انجام دهید
بهتر است که خودتان برای درآوردن این جسم ها تلاش نکنید و در هر صورت پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است وضعیت را بدتر کنید.
هرگز جسم دیگری را برای خارج کردن جسم قبلی وارد گوش نکنید. در گوش پایانه های عصبی حساسی وجود دارد که ممکن است با ورود وسایلی مانند انبرک، گوش پاک کن، چوب کبریت یا کلید دچار آسیب جدی شوند. افرادی که در درمانگاه ها کار می کنند، توانایی و تخصص انجام این کار را دارند و همچنین امکانات آن ها بسیار زیاد است.
اگر احساس کردید که چیزی در گوشتان تکان می خورد، اصلا نباید بترسید. ممکن است گاهی اوقات حشره از طریق دهان، راه بینی و گوش وارد بدن انسان شود و در بعضی از شرایط هم در گوش گیر می کند.
درمان های خانگی برای خارج کردن اجسام از گوش
اولین کار برای خارج کردن اجسام از گوش این است که سر را کج کنید تا جسم از گوش خارج شود.
گاهی اوقات همین کار برای خارج کردن جسم کافیست. می توانید قسمت بیرونی گوش را تکان دهید تا جسم خارج شود.
از ضربه زدن به گوش پرهیز کنید و تنها به آرامی تکان دهید، ضربه باعث آسیب بیشتر می شود. برای خارج کردن راه های زیر را امتحان کنید.
استفاده از موچین
شی را با موچین خارج کنید.
فقط در صورتی که مقداری از شی بیرون است می توان از این روش استفاده کرد. در غیر این صورت به کانال گوش آسیب می رسد و بهتر است به پزشک مراجعه کنید. برای این کار موچین را با آب گرم و صابون تمیز کنید.
اشیا خارجی ممکن است باعث خونریزی و آسیب به کانال داخلی و در نهایت عفونت گوش می شوند.
جسم را با موچین گرفته و آن را بکشید. اگر آنقدر عمیق است که با نوک موچین گرفته نمی شود، از این روش استفاده نکنید.
استفاده از روغن
برای از بین بردن حشرات داخل گوش از روغن های گیاهی استفاده کنید.
اگر حشره ای درون گوشتان رفته است هرگز سعی نکنید حشره را با انگشتان خارج کنید.
ابتدا سر را خم کرده تا حشره از گوش خارج شود اگر خارج نشد از روغن برای این کار استفاده کنید. روغن زیتون، روغن سیاه دانه و روغن بادام برای این کار مناسب هستند. مقداری روغن را گرم کرده و یک قطره کوچک از روغن را داخل گوش بچکانید.
همین یک قطره باعث می شود حشره در گوش خفه شود یا در گوش شناور شود.
این روغن ها را می توانید به راحتی از عطاری اینترنتی عطارین تهیه و مصرف نمایید.
فقط برای از بین بردن حشره از روغن استفاده کنید. اگر درد، خونریزی یا ترشح از گوش داشتید، ممکن است پرده گوش سوراخ شده باشد.
استفاده از روغن در این گونه موارد خطرناک است و بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
از بروز حواث آینده جلوگیری کنید.
به کودکان در مورد اجسام کوچک توضیح دهید که آن ها را به دهان، گوش و دماغ خود وارد نکنند.
همچنین مراقب کودکان زیر 5 سال باشید که این اجسام را وارد گوش خود نکنند. بهتر است این اجسام را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر هیچ یک از راه های خانگی قابل استفاده نباشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
اگر موضوع کودک است، قبل از مراجعه به پزشک حتما در مورد جزئیات مطمئن شوید.
از همه مهم تر پزشک باید بداند چه چیزی در گوش رفته و چه مدت در گوش است.
همچنین تلاش هایی که برای خارج کردن شی انجام داده اید را به پزشک اطلاع دهید.
شستشوی گوش
ممکن است نیاز به شستشوی گوش باشد.
گاهی پزشک برای خارج کردن شی گوش را شستشو می دهد. این روش نسبتا سریع و ساده است.
به این صورت که سرنگ را با محلول شستشو پر کرده و داخل کانال گوش فرو می کند. به این صورت هر جسم اضافی در گوش است خارج می شود.
این کار را هرگز در خانه انجام ندهید.
معاینه گوش توسط پزشک
پزشک از موچین برای خارج کردن جسم استفاده می کند.
واتسکوپ یک ابزار پزشکی است که با آن داخل گوش را مشاهده می کنند سپس با موچین جسم را خارج می کنند.
پزشک راحت تر می تواند جسم را خارج کند و از آسیب به ساختار گوش جلوگیری می کند.
اگر جسم فلزی است، پزشک از وسیله ای استفاده کرده که مغناطیسی باشد. این کار استخراج را آسانتر می کند.
گاهی ممکن است از مکش برای خارج کردن جسم استفاده کنند. این روش معمولا برای خارج کردن دکمه ها، مهره ها و شی های جامد دیگر استفاده می شود.
در صورتی که پرده گوش سوراخ شده است علائمی مانند درد، ناراحتی، احساس پر بودن گوش، سرگیجه و خونریزی خواهید داشت.
پزشک برای برطرف شده علائم معمولا از آنتی بیوتیک استفاده می کند.
پس از خارج شدن جسم از گوش بهتر است به مدت 7 الی 10 روز از شنا یا غوطه ور شدن در آب خودداری کرده و هنگام استحمام گوش خود را یک پنبه بپوشانید. معولا پزشکان توصیه می کنند یک هفته پس از درمان مجددا مراجعه کنید تا از بهبودی گوش مطمئن شوند.
منبع: راسخون لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر حشره گوش اخبار سلامت شیء خارجی ورود اجسام خارجی به گوش اخبار مرتبط کشف فسیل عجیب ۱۶۰میلیون ساله! + عکس ۱۴۰۱/۴/۲۴ دلیل مهم شیوع عفونت گوش در تابستان + درمان ۱۴۰۱/۴/۹ چرا حبوبات حشره میزند؟ + بهترین راه حل خانگی ۱۴۰۱/۴/۶ گوش های عجیب یک زن + فیلم ۱۴۰۱/۳/۱۵ چگونه از گوش هایمان مراقبت کنیم؟ ۱۴۰۱/۲/۲۹ علت گرفتگی گوش و راه درمان آن ۱۴۰۱/۱/۱۸ آخرین ویدیو ها تمرین سخت محمدرضا گلزار در باشگاه + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۶ ۲۳:۲۹ بارشهای مرگبار مانسون امارات را هم زیر آب برد + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۶ ۲۳:۲۳ سیل در روستاهای ابهر تراکتور را با خودش برد! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۶ ۲۳:۰۵ روستای علویه از جمعیت تخلیه شد + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۶ ۲۲:۲۵ دفاع پاول از افزایش نرخ بهره؛ آمریکا وارد رکود نمی شود ۱۴۰۱/۰۵/۰۶ ۲۲:۰۸ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۲۳:۲۹ اگر چیزی وارد گوشمان شد چه کنیم؟ ۲۳:۱۳ هراز از آخر امشب مسدود می شود ۲۳:۱۲ فوت و فن آرایش ماندگار صورت در هوای گرم به سبک آرایشگرها ۲۲:۵۳ مردان کوتاه قد چطور لباس بپوشند بهتره؟ ۲۲:۵۰ با این نشانه ها شخصیت دختران را بهتر بشناسید ۲۲:۳۵ چند توصیه برای پیشگیری از تب کریمه کنگو ۲۲:۱۴ اینطوری ذهن ثروتمند داشته باش تا پولدار بشی ۲۲:۱۲ صادرات غیرنقتی در ۴ ماهه به ۱۷ میلیارد دلار رسید ۲۲:۱۲ چطور کودک را اجتماعی تربیت کنیم؟ ۲۲:۰۸ دفاع پاول از افزایش نرخ بهره؛ آمریکا وارد رکود نمی شود ۲۱:۵۳ بارش شدید باران در تهران + فیلم ۲۱:۴۱ راه دور کردن موش از خانه بدون سم و تله ۲۱:۳۳ سند جامع همکاری اقتصادی ایران بلاروس تنظیم می شود ۲۱:۲۱ موازنه مثبت تنها راه سیاست خارجی ایران ۲۱:۱۴ استقبال بازدیدکنندگان از غرفه گروه فولاد مبارکه در چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی ۲۱:۰۶ بورس، مرداد را بد شروع کرد / سنگین ترین افت هفتگی شاخص کل در سال ۱۴۰۱ ۲۱:۰۲ ممنوعیت ورود به شهرستان شمیرانات ۲۰:۵۹ هم اکنون بارش شدید باران در بزرگراه قم تهران + فیلم ۲۰:۵۱ دلار لبخند می زند! ۲۰:۵۰ وزنتو بگو تا بگم روزی چند لیوان آب باید بخوری ۲۰:۴۷ با حمایت همراه اول، تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان ایران قهرمان جهان شد ۲۰:۴۳ ساخت دو پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکهای در کشور ۲۰:۳۴ ستاره تیم ملی به تراکتور پیوست ۲۰:۲۴ هشدار صندوق بین المللی پول؛ جهان در سیاه چاله رکود ۲۰:۲۰ تترهای خود را ۱۸ روزه دو برابر کنید! ۲۰:۱۶ راز زیبایی سلبریتی ها چیست؟ عکس ۲۰:۰۶ اثر عجیب بچه دار شدن روی مردان! ۲۰:۰۲ برخی افراد با زدوبند از بانکها تسهیلات دریافت می کنند ۱۹:۵۸ همه رستوران های حاشیه رودخانه ها در شمال تهران تعطیل شد ۱۹:۵۳ طرز تهیه برگه زردآلو خونگی با فرمول بازاری ها ۱۹:۳۱ مسیر دربند مسدود شد ۱۹:۱۶ آیا سیل امام زاده داوود به آزادراه تهران-شمال نیز خسارتی وارد کرده؟ ۱۹:۰۶ چگونه وام بدون ضامن با پشتوانه سهام بگیریم ۱۹:۰۲ برای افزایش تولید ۷۰۰ تنی نیاز به ۲۵ هزار دستگاه معدنی داریم ۱۸:۴۰ خطر وقوع سیل در سه روز آینده ۱۸:۰۰ قیمت لپ تاپ اپل (جدول مشخصات) ۱۷:۲۹ در بازار آشفته انرژی، کشورها مشتاقند نفت ایران را خریداری کنند ۱۷:۲۶ قیمت برنج مصوب سال ۱۴۰۱ به زودی اعلام می شود ۱۷:۲۵ بومی سازی یکی از قطعات مهم تولید ریل در ذوب آهن اصفهان ۱۷:۲۴ راز خانم هایی که خونشون همیشه آماده مهمونه ۱۷:۱۸ پیشنهاد رسمی فنرباغچه برای جذب طارمی ۱۷:۱۵ اپل آخرین ردپای سیلیکون اینتل را از مک هایش حذف کرد ۱۷:۰۵ تصاویر عجیب از انبار خودروهای لاکچری در گمرک بوشهر ۱۷:۰۰ یارانه نقدی یا کالابرگ؟ ۱۶:۵۶ نکته قابل تامل در مورد مواد غذایی قاچاق و بلایی که سر آن ها می آید! ۱۶:۴۲ ولخرجی شریک زندگی، روی شما هم اثر میگذارد ۱۶:۳۱ خسارتی به مهرآباد وارد نشد ۱۶:۲۸ رای CAS درباره محرومیت جودوی ایران به تعویق افتاد! ۱۶:۱۳ برنامه وزارت ارتباطات برای بی نیازی مردم از فیلترشکن ها ۱۶:۱۱ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: به سیاست خارجی دولت نمره قابل قبولی می دهیم اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست اقتصاد کلان مسکن طلا و ارز خودرو بورس بیمه بازرگانی انرژی صنعت شهر فناوری شبکه های اجتماعی درباره ما تماس با ما آرشیو تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به
پایگاه خبری اقتصادآنلاین
میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی سایت خبری آسام
دیانای هزار و ۲۰۰ حشره در چای کیسهای؛ سرنخی از اسرار اکوسیستمها