بازی ها رایانه ای

ما مقاله « بازی ها رایانه ای » را تقدیم شما می کنیم:

از مطالب شما پیداست که جوان فرهیخته و اندیشمندی هستید که با این دقت و ظرافت به آسیب های بازی خدای جنگ اشاره نمودید. البته آسیبهای بیشتری در این بازی و بازیهای مشابه وجود دارد که با تفکر میتوان به آنها پی برد.
درباره علاقه به عمر جاودان ، حکومت همیشگی، قدرت بینهایت و … باید گفت: اینها آرزوها و خیالپردازیهای انسان است که در عالم واقع ممکن نیست. حضرت نوح (علیه السلام) عمر طولانی کرد (950 سال پیامبر بود.) ولی عاقبت از دنیا رفت. ملک و پادشاهی حضرت سلیمان (علیه السلام) نظیر نداشت. حتی اجنه و باد نیز تحت فرمان او بودند، اما سرانجام حیات را ترک کرد. علاقه به فسق و فجور ، باید با تفکر در عواقب خطرناک گناهان از بین برود و راه درمان همه آنچه ذکر کردید، انس با قرآن کریم است.
دوست گرامی!
قرآن کریم میفرماید. «یا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ جاءَتْکُمْ مَوْعِظَهٌ مِنْ رَبِّکُمْ وَ شِفاءٌ لِما فِی الصُّدُورِ وَ هُدىً وَ رَحْمَهٌ لِلْمُؤْمِنِینَ ؛اى مردم! اندرزى از سوى پروردگارتان براى شما آمده، و درمان آنچه در سینه هاست، و هدایت و رحمت براى مؤمنان.» (یونس/58)
فرصت ماه مبارک رمضان را قدر بدانید و با قرآن کریم انس بگیرید و به ترجمه و تفسیر آیات (ترجیحا تفسیر نمونه یا نور) توجه کنید. همه آن مشکلاتی که فرمودید و یا در دل داشتید اما نگفتید با قرآن درمان میشود.
یک راه حل دیگر برای مصون ماندن از این صدمات مطالعه و تفکر درآسیبهای بازیهای رایانه¬ ای و ترک مرحله به مرحله اعتیاد به آنهاست.
برخی از معایب بازی ها رایانه ای عبارتند از:
الف ) آسیبهای جسمانی:
1- چشمان فرد به دلیل خیره شدن مداوم به صفحه نمایش رایانه به شدت تحت فشار نور قرار می گیرد و دچارعوارض می گردد. چون فرد ساعتها در یک وضعیت ثابت می نشیند ، ستون فقرات و استخوان بندی او دچارمشکل می شود. همچنین احساس سوزش و سفت شدن گردن ، کتف ها و مچ دست از دیگر عوارض کار نسبتاً ثابت و طولانی مدت با رایانه است . پوست فرد در معرض مداوم اشعه هایی قرار می گیرد که از صفحه رایانه پخش می شود.
2-ضعف توان بینایی و خستگی چشم؛هنگام بازی رایانه ای، چشم حدود چهار هزار حرکت در ساعت دارد و ناچار است فشار زیادی را برای دیدن دقیق و تمرکز روی صحنه هایی که پشت سر هم و با سرعت نمایش داده می شوند، تحمل کند. این اتفاق در نهایت باعث تحریک پذیری سیستم عصبی شده و مشکلات چشمی گوناگونی مثل تاری دید، عدم تطابق و دو بینی حتی تیک در پلک ها را هم به دنبال دارد. از طرف دیگر ضعف توان بینایی و خستگی چشم از عوارض تماشای ساعت ها بازی های رایانه ای هستند که سردرد، گردن درد و کمردرد را هم به دنبال دارند.
ب ) آسیبهای روانی – تربیتی:
ا- تقویت حس پرخاشگری؛ مهمترین مشخصه بازی ها رایانه ای حالت جنگی اکثر آنهاست و این که فرد باید برای رسیدن به مرحله بعدی بازی با نیروهای به اصطلاح دشمن بجنگد، استمرار چنین بازی هایی فرد را پرخاشگر و ستیزه جو بار می آورد. خشونت مهمترین محرکه ای است که در طراحی جدیدترین و جذابترین بازی ها کامپیوتری به حد افراط از آن استفاده می شود. هیجان مستمر بر فرد باعث، افزایش میزان ترشح هورمون این نفرین و نور اپی نفرین از مغز می شود که این افزایش سیستم عصبی آنها را دچار آسیب می کند و به شکل پرخاشگری، بی تحملی وتنش های عصبی آشکار می شود.

2- انزواطلبی افرادی که به طور مداوم با این بازی ها درگیرند درونگرا می شوند، در جامعه ، منزوی و در برقراری ارتباط اجتماعی با دیگران ناتوان می گردند. روحیه انزواطلبی باعث می شودکه فرد از گروه همسالان جدا شود و این خود سرآغازی برای بروز ناهنجاری ها دیگر است .
3- هیجان و تیک های عصبی؛ بازی های کامپیوتری را می توان به دو گروه تقسیم کرد. گروه اول بازی هایی که جذابیت دارند و علاوه بر ایجاد هیجان باعث تمرکز، دقت و خلاقیت می شوند وگروه دوم بازی هایی هستند که صرفا هیجان دارند پس خواه ناخواه اثر مخربی بر ذهن فرد می گذراند. بازی های خشن رایانه ای نه تنها نیاز فرد را برای هیجان تأمین نمی کنند بلکه باعث افزایش هیجان پذیری به شکلی نامناسب در آنها می شود و پس از مدتی آنها رابا افزایش نیاز نسبت به سطح محرک محیطی بالاتری برای واکنش نشان دادن، روبه رو می کنند. علاوه بر این، هیجان زیاد باعث انقباض دائم عضلات شده و فرد را دچارعوارضی مانند تیک های عصبی، جویدن، گوشه لب و ناخن، قفل شدن دندان ها، اخم و چین و چروک صورت می کند، به همین دلیل آنها به ناچار برای کنترل هیجان خود، کالری بیشتری مصرف کرده و به دنبال افزایش وزن دچار عوارض جسمانی فراوانی می شوند. از طرف دیگر وارد آمدن استرس فراوان به فرد، در نهایت موجب تغییرات فشار خون و تعداد ضربان قلب می شود.
4- بدخلقی و بهانه گیری تحریک پذیری و هیجان بیش از اندازه بازی های کامپیوتری باعث بی حالی و کاهش انرژی، در نتیجه فرد شروع به بدخلقی، بهانه گیری، توقعات بی جا، اذیت و آزار دیگران و حتی پرخوری می کند.
5- تنبل شدن ذهن:
دراین بازی ها به دلیل این که فرد با ساختنی ها و برنامه های دیگران به بازی می پردازد و کمتر قدرت دخل و تصرف در آنها پیدا می کند اعتماد به نفس او در برابر ساختنی ها و پیشرفت دیگران متزلزل می شود. تصور بیشتر افراد این است که در بازی ها رایانه ای فرد در بازی مداخله فکری مداوم دارد. اما این مداخله، فکری نیست بلکه این بازی ها سلولهای مغزی را گول می زنند و از نظر حرکتی نیز فقط چند انگشت فرد را حرکت می دهند .
ما هر چه در این مسیر حرکت کنیم و بازی ها را گسترش دهیم، انسانهایی را تحویل جامعه خواهیم داد که سر خورده ، افسرده، غیر متحرک وغیرسازنده هستند و خود اتکایی آنها بسیار کم خواهد بود و ابتکار عمل نخواهند داشت. درحالی که برای جامعه ، نیاز به انسانهایی خلاق ، مبتکر و متفکر داریم.
د) تاثیر منفی در روابط خانوادگی:
با توجه به این که زندگی درکشور ما نیز به طرف ماشینی شدن پیش می رود و در بعضی خانواده ها زن و مرد شاغل هستند و یا بعضی ازمردان بیش از یک شغل دارند خود به خود روابط عاطفی و درکنار هم بودن خانواده کمتر شده وعده زیادی ازاین وضع و وجود تلویزیون به عنوان جعبه جادویی که باعث سرد شدن روابط خانوادگی شده ناراضی هستند ؛ حال جعبه جادویی دیگری با جاذبه ی سحر آمیزتری به نام رایانه ،مشکلات را دوچندان کرده است.

امیدوارم این مقاله « بازی ها رایانه ای » برای شما مفید باشد.

منبع: پرسمان دانشگاهیان

دکمه بازگشت به بالا