احتمال تداوم بارشها در بخش عمدهای از دامنههای غربی زاگرس، دامنههای جنوبی البرز، فلات مرکزی و جنوب شرق
پیش بینی میشود این بارشها در بخش عمدهای از دامنههای غربی زاگرس، دامنههای جنوبی البرز، فلات مرکزی و جنوب شرق تداوم یابند.
به گزارش روز جمعه ایران اکونومیست از شرکت مدیریت منابع آب ایران، “فیروز قاسم زاده” گفت: بارش های موسمی هند موسوم به بارش های مونسون از اواخر تیرماه در ایران فعال شده اند.
وی ادامه داد: شروع این بارش ها از جنوب شرق کشور بود که از ابتدای سامانه، پوشش مناسبی در استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان صورت گرفت.
سخنگوی صنعت آب افزود: در ادامه این سامانه گسترش یافت و بخش های عمده ای از کشور را در فلات مرکزی و دامنه های جنوبی رشته کوه البرز در برگرفت و تا دامنه های غربی زاگرس گسترش پیدا کرد.
قاسم زاده گفت: نوار جنوبی کشور عمده ترین تاثیر را از این سامانه داشته و استان هایی نظیر هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان و بوشهر بارش های بسیار مناسبی را دریافت کردند و در بعضی نقاط به صورت موضعی بارش ها تابالای ۱۵۰ میلی متر دریافت شده است.
وی افزود: پیش بینی می شود این بارش ها در بخش عمده ای از دامنه های غربی زاگرس، دامنه های جنوبی البرز، فلات مرکزی و جنوب شرق تداوم یابند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: باران های موسمی باران هایی هستند که از سمت اقیانوس هند به دلیل عدم تعادل حرارتی بین اقیانوس هند و خشکی شروع می شوند و از اواخر خردادماه در آسیا فعال هستند و با چند هفته تاخیر وارد ایران می شوند که در حال حاضر از نیمه دوم تیرماه در کشور فعال بودند.
سخنگوی صنعت آب کشور ادامه داد: در حال حاضر بارش هایی که از طریق سامانه بارشی فعال در کشور اتفاق افتاده در جنوب شرق در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بخشی از استان کرمان و استان فارس برخی سدها را تغذیه کرده است.
وی خاطرنشان کرد: سدهای استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان تحت تاثیر این سامانه بوده اند، به طوری که ورودی سدهای استان سیستان و بلوچستان حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب بوده است که با توجه به تخلیه ای که از سدها در این دوره و در این بازه از سامانه وجود داشته، حدود ۹۵ میلیون متر مکعب از مخازن سدها در استان سیستان و بلوچستان ذخیره سازی شده است.
قاسم زاده ادامه داد: در استان هرمزگان هم براساس آمار گزارش شده حدود ۶۰ الی ۷۰ میلیون متر مکعب ورودی به مخازن اتفاق افتاده، ولی با توجه به پیش بینی هایی که در استان هرمزگان داشتیم و احتمال سرریز سدها، تخلیه ها شروع شده و نهایتا درحال حاضر حجم مخازن نسبت به شروع سامانه حدود ۲۰ میلیون متر مکعب رشد خواهد داشت.
سخنگوی صنعت آب گفت: در حال حاضر ورودی سدهای کشور از ابتدای سال آبی تا کنون حدود ۲۸.۸ میلیارد متر مکعب است که نسبت به سال آبی گذشته حدود ۴ الی ۵ درصد رشد داشته و مخازن سدها هم در حال حاضر حدود ۴۷ درصد پرشدگی دارد.
وی ادامه داد: با تداوم بارش ها در این هفته و هفته آتی امید است مخازن سدهای استان خوزستان افزایش یابد و با تمهیداتی که اندیشیده شده با کمترین خسارت از این بارش ها عبور کنیم.
قاسم زاده خاطر نشان کرد: در خصوص بارندگی های اخیر به مردم عزیز توصیه می شود که به هیچ وجه در اطراف رودخانه ها ومسیل ها، تفرجگاه های اطراف رودخانه ها ودره ها تجمع نکنند.
وی ادامه داد:بارندگی های ناپایدار به لحاظ زمانی و مکانی ممکن است در یک بازه زمانی کوتاه در یک منطقه بسیار کوچک اتفاق بیفتد، ولی با شدتی که دارد باعث تند سیلاب ها شود و این تند سیلاب ها در مسیر خود با یک دبی حداکثری بسیار بالا عبور کند و منجر به خسارت بسیار زیادی در حاشیه رودخانه ها شود.
سخنگوی صنعت آب افزود: بارش های موسمی که از جنوب شرق واردکشور می شوند، معمولا سامانه های بسیار ناپایدار هستند به این معنی که کانون های بارش این بارندگی ها به شدت متغیر بوده ودر پیش بینی ها هم عدم قطعیت بسیار بالایی وجود دارد.
قاسم زاده گفت: سطح وزارت نیرو از نظر ایمنی سازه ها و هشدار به مردم عزیز در مورد رودخانه ها تمهیدات لازم در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد:به طوری که ستاد فرماندهی سیل در وزارت نیرو در هفته های اخیر جلسات متعددی داشته و به روز رسانی سامانه ها را به صورت مستمر پیگیری می کند وتا کنون هشدارهایی به استان های درگیر این موضوع، به ویژه آنهایی که شدت بارش و احتمال سیلاب بالا بود، داده شده و در همان استان ها با محوریت استانداران جلسات مدیریت بحران استان فعال شده و هشدارهای لازم صادرشده است.
منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: بوشهر ، سیستان و بلوچستان ، اقیانوس هند
منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: بوشهر
سیستان و بلوچستان
اقیانوس هند
سیستان و بلوچستان
دامنه های جنوبی
سخنگوی صنعت آب
فلات مرکزی
حال حاضر
بارش ها
میلیون متر
رودخانه ها
عمده ای
قاسم زاده
متر مکعب
پیش بینی
جنوب شرق
استان ها
صدور هشدار قرمز هواشناسی برای استانهای جنوبی
سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز برای استانهای جنوبی از وقوع سیلاب، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی منازل، خسارت به محصولات کشاورزی در ۲۴ استان خبر داد.
به گزارش مشرق، بر اساس پیشبینی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی طی ۴ روز آینده در اردبیل، گیلان، مازندران، مناطقی از دامنههای جنوبی البرز واقع در زنجان، قزوین، البرز و تهران بارش پراکنده گاهی وزش باد شدید و رعدوبرق روی میدهد. همچنین بارشها در استانهای کرمان، فارس،هرمزگان و سیستان و بلوچستان ادامه خواهد داشت.
پنجشنبه علاوه بر اردبیل، سواحل دریای خزر، جنوب شرق و جنوب به برخی مناطق مرکزی کشور و دامنههای زاگرس مرکزی گسترش مییابد. روز جمعه ابرناکی و بارش در اکثر مناطق کشور بهجز مناطقی از غرب و شرق کشور ادامه خواهد داشت.
شنبه هفته آینده رگبار پراکنده در نوار شمالی بهیژه در ارتفاعات البرز مرکزی روی میدهد.
همچنین در جنوب سیستان و بلوچستان، کرمان،شمال هرمزگان، فارس،بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و جنوب خوزستان بارش با شدت کمتری نسبت به روزهای قبل ادامه خواهد داشت.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی یکشنبه آینده بارشهای پراکنده در سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز مرکزی، هرمزگان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری روی میدهد.
طی سه روز آینده در شمال شرق، شرق و برخی مناطق استانهای سمنان، تهران، البرز، قم، قزوین، مرکزی و شمال اصفهان وزش باد شدید و گردوخاک پیشبینی میشود که موجب کاهش کیفیت هوا و دید افقی در این مناطق خواهد شد.
توصیف سامانه: تداوم، گسترش و تشدید فعالیت رگبارهای موسمی
نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید(بهویژه در ساعات بعدازظهر)، تگرگ و صاعقه، خیزش گردوخاک شدید موقت در مناطق مستعد
منطقه اثر:
چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۵: جنوب سیستان و بلوچستان، غرب کرمان، شرق فارس، غرب یزد، هرمزگان.
پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۶: غرب کرمان، نیمه غربی اصفهان، نیمه شمالی فارس، بوشهر، سیستان و بلوچستان، غرب یزد، شرق کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری.
جمعه ۱۴۰۱/۰۵/۰۷: شمال شرق خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، جنوب اصفهان، جنوب کرمان و مرکز سیستان و بلوچستان.
اثر مخاطره: وقوع سیلاب، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی گسترده، آبگرفتگی منازل در مناطق مستعد، اختلال در ناوگان حمل و نقل، کاهش شعاع دید، احتمال تخریب پل و مسدود شدن جاده و خسارت به صنعت کشاورزی، شکستن درختان و تیرهای برق.
توصیه: آماده باش دستگاههای امدادی و اجرایی مانند فرمانداریها، شهرداریها، راهداری، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و غیره جهت مقابله با خسارت احتمالی، تخلیه هموطنان از نواحی حادثه خیز مانند بستر رودخانهها و مسیلها، پاکسازی کانالها و آبراهها، بازگشایی دهانه پلها و پاکسازی آبروهای منازل، اجتناب از تردد و توقف در حاشیه مسیلها و جمع آوری وسایل و تجهیزات از اطراف رودخانهها، اجتناب از سفر به مناطق حادثهخیز، عدم جابجایی عشایر کوچرو و جمع آوری دامها از حاشیه رودخانهها.
توصیف سامانه: تداوم و گسترش رگبارهای موسمی و فعالیت سامانه بارشی
نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در نقاط مستعد تگرگ
منطقه اثر:
چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۵: گلستان، اردبیل، خراسان جنوبی، همدان، تهران، مرکزی، قم، سمنان.
پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۶: خراسان جنوبی، زنجان، سمنان، همدان، نوار شرقی خوزستان، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، شرق کردستان و خراسان شمالی.
جمعه ۱۴۰۱/۰۵/۰۷: خراسان رضوی، خوزستان، لرستان، زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، همدان و شرق کرمانشاه.
اثر مخاطره: احتمال صاعقه، احتمال آبگرفتگی معابر و جاری شدن روانآب به شکل محلی و محدود، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانههای فصلی، احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات و احتمال تاخیر در پرواز.
توصیه: احتیاط در صعود به ارتفاعات، عدم پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمانهای نیمه کاره، پرهیز از اتراق در بستر رودخانهها و احتیاط در عبور از حاشیه مسیلها.
احتمال تداوم بارشها در بخش عمدهای از دامنههای غربی زاگرس، دامنههای جنوبی البرز، فلات مرکزی و جنوب شرق