دلیل روشن شدن چراغ باطری
روشن شدن چراغ باتری خودرو
سوالات متدوال در مورد چراغ باتری خودرو
تا به حال به چراغ باتری خودرو در صفحه کنسول خودرو یا اصطلاحا صفحه کیلومتر خودروتان دقت کردید؟
این ها سوالاتی ست که در این مقاله قصد داریم به طور خلاصه راجع به آن ها صحبت کنیم.
برای خیلی از ما شاید سوال شده باشد که این چراغی که به شکل یک باتری روی صفحه کنسول خودرو وجود دارد شاید فقط هنگام استارت زدن به روشن شدنش دقت کرده ایم به چه دردی میخورد ؟ روشن شدن چراغ باتری به معنی وجود اختلالاتی در سیستم برق یا باتری خودرو است و اتفاقا جزء هشدارهای مهمی ست که صفحه کنسول می تواند به ما بدهد. در ادامه توضیحات بیشتری راجع به علل روشن شدن چراغ باتری خودرو و نحوه رفع آن و اینکه تا چه حد می توانیم خودمان مشکل پیش آمده را برطرف کنیم و در غیر این صورت به تعمیرگاه مراجعه کنیم.
دلایل روشن شدن چراغ باتری چیست؟
۱. رسوب گرفتن و یا شل شدن بست های باتری
بارها شده است که وقتی سر باتری ها و بست های سرباتری را چک کرده ایم متوجه این قضیه شده ایم که رسوبی روی سطح فلزی آن تشکیل شده است. این رسوب که نارسانا نیز است باعث تداخل در شار جریان در مسیر جریان می شود. همین امر باعث ایراد در برق خودرو و متعاقب آن باعث روشن شدن چراغ باتری می شود. همچنین ممکن است شل بودن سر باتری ها نیز همین مشکل را ایجاد کند. پس با یک چک کردن ساده این قسمت و خراشیدن رسوب و تمیز کردن بست و یا سفت کردن آن، می توان مشکل را حل کرد.
۲. قطع شدن بست سیم دینام به باتری
وظیفه اصلی دینام این است که پس از روشن شدن خودرو، انرژی مکانیکی را تبدیل به انرژی الکتریکی کرده و باتری را شارژ نماید . چنانچه در مسیر این انتقال انرژی الکتریکی به باتری اختلالی ایجاد شود ، چراغ باتری روشن شده و باید ایراد توسط برقکار یا مکانیک رفع شود.
۳. اشکال در تسمه دینام و خود دینام
شل شدن تسمه دینام و یا پارگی آن نیز باعث اختلال در برق رسانی دینام به باتری و متعاقب آن اختلال در سیستم برق خودرو می شود. این اتفاق نیز باعث روشن شدن چراغ باتری خودرو می شود. وجود اشکال فنی در دینام نیز می تواند همین گونه در سیستم برق رسانی اختلال ایجاد کرده و موجب روشن شدن چراغ پشت آمپر شود.
۴. تمام شدن عمر باتری
با خراب شدن باتری نیز چراغ باتری صفحه کنسول می تواند راهنمای شما باشد تا از این اتفاق آگاه شوید. در اکثر باتری های اتمی روی خود باتری یک نشانگر وجود دارد که با چک کردن آن می توانید از تمام شدن عمر باتری خود مطلع شوید. همچنین می توانید با مراجعه به مراکز برق خودرو و اتصال سیستم برق خودرو به دستگاه های تست باتری از سلامت آن مطلع شوید.
زمان روشن شدن چراغ باتری چه کاری باید انجام دهیم؟
با روشن شدن این چراغ ایده آل ترین واکنش شما قطعا مراجعه به تعمیرگاه و چک شدن خودرو توسط تعمیرکار است. اما در بعضی موارد می توانید راهکارهای زیر را نیز انجام دهید و در صورت نتیجه نگرفتن به تعمیرکار مراجعه کنید:
نکته مهم: حتما توجه کنید که هنگام خوابیدن باتری خودرو از شارژ باتری و یا باتری به باتری استفاده کنید و از روش هل دادن ترجیحا استفاده نکنید زیرا زمانبندی سوپاپ های خودرو ممکن است به هم ریخته و عواقب بدتری برای خودرو شما داشته باشد.
دلایل روشن شدن چراغ ماشین چیست؟ اگر چراغ باتری ماشین روشن شد چه کنیم، در قسمت پشت آمپر و کنسول خودرو علائم مختلفی وجود دارد که ممکن است در مواقع اضطرار روشن شوند و هر کدام از آنها ناقل هشدار مهمی است که باید جدی گرفته شود.
یکی از آنها روشن شدن چراغ باتری ماشین است که عوامل مختلفی در روشن شدن آن وجود دارد که هرکدام را بررسی میکنیم.
روشن شدن چراغ باتری ماشین
هنگامی که چراغ باتری ماشین روشن می شود یعنی اتفاقاتی رخ داده است که همگی مربوط به باتری خودرو است. زوشن شدن این چراغ به این معناست که در سیتم برق یا باتری خودرو مشکلاتی ایجاد شده است.
برخی از این مشکلات توسط خود راننده قابل حل است ولی برای مشکلات تخصصی لازم است به تعمیرگاه های معتبر مراجعه کنید.
علت روشن شدن چراغ باتری ماشین
مهمترین دلایل روشن ماندن چراغ باتری خودرو به ترتیب اولویت عبارتند از :
1- شل شدن یا پاره شدن تسمه دینام
2- فرسودگی مابین پست های باتری خودرو وترمینال کابل باتری خودرو
3- معیوب بودن سیستم شارژ خودرو ( دینام)
سولفاته شدن یا شل شدن سرباتری ها
یکی از دلایل روشن شدن چراغ خودرو سولفاته شدن سر باتری ها یا همان بست ها مانع از عبور جریان الکتریکی به طور مناسب می شود. همینطور شل بودن سرباتری ها باعث روشن شدن چراغ باتری ماشین خواهد شد. اولین موردی که بعد از روشن شدن چراغ باتری باید بررسی کنید این است.
قطع شدن بست سیم دینام به باتری
بعد از استارت زدن و روشن شدن موتور و خودرو، دینام نیز شروع به حرکت میکند و انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند سپس این انرژی را به باتری هدایت کرده و سبب شارژ باتری می شود. هر خللی در این فرآیند باعث روشن شدن چراغ خودرو می شود.
مشکل در دینام یا تسمه دینام
انرژی مکانیکی از طریق تسمه دینام از موتور به دینام می رسد و با قطع تسمه دینام این انتقال با مشکل مواجه می شود و در نتیجه در انقال انرژی به باتری هم خلل ایجاد شده و باعث روشن شدن چراغ باتری می شود.
همچنین وجود مشکل در دینام هم باعث روشن شدن چراغ باتری ماشین می شود که برطرف کردن آن تخصصی است و باید توسط متخصص برق و دینام خودرو برطرف شود.
کاهش ولتاژ خروجی دینام
هر دینام به طور متوسط بین 13.8 تا 14.5 ولت برق تولید کرده و به باتری خودرو می رساند. همچنین ولتاژ خروجی هر باتری بین 13.8 تا 14.5 آمپر است که اگر به هردلیلی خودرو شما بیش از این مقدار مصرف کند در نتیجه به علت استفاده بیش از توان تولید از برق، چراغ باطری روشن خواهد شد.
معمولا استفاده همزمان از چراغ ها، برف پاکن، سیستم صوتی و یا کولر خودرو، می تواند منجر به چنین مشکلی گردد. در برخی موارد نیز استفاده از سیستم های صوتی قدرتمند بدون استفاده از باتری اضافه، می تواند چنین مشکلی را بوجود آورد.
همچنین بخوانید: تست خرابی و تقویت دینام خودرو
وقتی چراغ باتری ماشین روشن میشود چه کنیم؟
در این مواقع بهتر است به تعمیرگاه مراجعه کنید اما در صورت دسترسی نداشتن کارهای زیر را انجام دهید:
همچنین بخوانید: تشخیص خرابی باتری خودرو و زمان تعویض آن
روش تشخیص علت چشمک زدن باتری خودرو
دینام ماشین
نقص در دینام احتمالاً دلیل اصلی سوسو زدن چراغ باتری است. یعنی کل تامین برق خودرو بعهده باتری ماشین شما است اما بدون منبع شارژ. به محض اینکه میزان خروجی برق از دینام به سطح نسبتاً کمی پایین می رسد، چراغ باتری می لرزد.
به عنوان یک روش ساده برای بررسی اینکه آیا مشکل از دینام ماشین است یا خیر، ابتدا خودرو را دریک گوشه پارک کنید و اجازه دهید به موتور در دور کار کند که در این حالت چراغ پشت آمپر باتری نورش کمی روشن می شود.
حال چراغ های جلو را روشن کنید اگر دور موتور کم شود و نور چراغ پشت امپر باتری بیشتر گردد. دور موتور را افزایش دهید و چراغ باتری شروع به سوسو زدن کرد یعنی عیب از دینام است.
تنظیم کننده ولتاژ
تنظیم کننده ولتاژ در وسیله نقلیه شما تضمین می کند ولتاژ ثابت است، معمولاً در زمان روشن بودن خودرو حدود 13 تا 14 ولت میباشد. این دستگاه بین دینام و بقیه تجهیزات الکتریکی از جمله باتری تعبیه شده است.
اگر تنظیم کننده ولتاژ خراب شود، ولتاژ قابل کنترل نیست. اگر تنظیم کننده ولتاژ اجازه دهد ولتاژ بیش از حد کاهش یابد، در این صورت باتری شارژ نمی شود و تجهیزات الکتریکی شما به درستی کار نمی کنند. ولتاژ کم توسط یک سنسور ثبت می شود و در صورتی که ولتاژ فقط در حداقل مقدار در نوسان باشد، به چراغ باتری منتقل می شود که می تواند آن را سوسو بزند. هرچه ولتاژ کمتر باشد، نور هشدار باتری روشن می شود.
برای حل این مسئله متوانید از ولت متر استفاده نمایید.
اتصالات شل باتری
احتمالاً متوجه اندازه کابل های اصلی متصل به باتری خود شده اید. این به این دلیل است که آنها باید جریان قابل توجهی را حمل کنند، به خصوص هنگامی که ماشین خود را روشن می کنید. اگر کابل های باتری محکم وصل نباشند، قوس گیری بین کابل باتری و ترمینال باتری اتفاق می افتد و خوردگی می تواند ایجاد شود و ولتاژ قطع می شود.
در این موقع حسگر را تحریک می کند و چراغ باتری شروع به سوسو زدن می کند. در صورت بروز این مشکل همیشه باید اتصالات باتری را بررسی نماییم.
اگر در هنگام رانندگی چراغ باتری در پشت آمپر برای شما روشن شود، نشان دهنده این است که برق لازم توسط دینام برای خودرو تامین نمی شود و سیستم برق خودرو به همین علت از انرژی الکتریسیته باتری استفاده می کند و تا چند دقیقه دیگر ( حداکثر یک ربع) ماشین شما روشن خواهد بود و خودبخود خاموش خواهد شد و باتری کاملا تخلیه خواهد شد. بنابراین چاره ای ندارید جز اینکه دینام را تعمیر و یا تعویض نمایید و خودرو را با باتری به باتری روشن کنید. معمولا زمان 1.30 ساعت لازم هست تا دوباره دینام باتری را فول شارژ کند.
جهت اطلاع از به روز ترین قیمت باتری ماشین کلیک کنید!
نظر شما در مورد این مقاله چیست؟
بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید