علائم کرونا جدید

جدیدترین علائم کرونا (کووید-19)

 204,149 بازدید

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

هر جایی که هستی، بدون مراجعه به آزمایشگاه، تست کرونا بده!

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندام‌ها هم مشکل ایجاد می‌کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

علت‌های مشاهدۀ خون در مدفوع می‌تواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر می‌کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دردهای اسکلتی یکی از شایع‌ترین علائم ایرانی‌هاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

سردرد علت‌های مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمون‌ها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

شاید علائم ویروس کرونا به چند مورد خاص محدود شود؛ اما همه افراد را به طور یکسان تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. در این سالها ویروس کووید- ۱۹ رفتارهای متفاوتی از خود نشان داده است. برای مثال اینطور به نظر می‌رسد که علائم کرونا در کودکان شدت کمتری دارد یا اینکه برخی افراد در کنار نشانه‌های رایج این بیماری با علائمی مانند ناراحتی‌های گوارشی نیز دست و پنجه نرم می‌‌کنند. اختلالات خواب، ناراحتی‌های پوستی، قرمزی چشم و از دست دادن حس بویایی و چشایی از جمله عوارض و علائم شناخته شده این بیماری به‌شمار می‌روند. با مطالعه این مقاله از مجله درمانکده اطلاعات کاملی راجع به علائم جدید ویروس کرونا را کسب خواهید کرد.

بیشتر بدانید: حمله پانیک؛ علل، علائم و راه درمان این اختلال

فهرست محتوا:

علائم ویروس کرونا چیست؟

سازمان بهداشت جهانی (WHO) با توجه به رفتار این ویروس، علائم کرونا را به سه دسته اصلی تقسیم‌بندی کرده است. اکثر افراد مبتلا به کووید-۱۹ دچار بیماری خفیف تنفسی می­‌شوند و بدون نیاز به درمان ویژه بهبود پیدا می­‌کنند. احتمال بروز بیماری جدی در افراد مسن و کسانی که بیماری زمینه‌ای نظیر بیماری قلب و عروق، دیابت، بیماری مزمن تنفسی و سرطان دارند، بیشتر است.

شایع‌­ترین علائم کرونا

علائم کرونا که کمتر شایع هستند

علائم بحرانی کرونا که باید جدی گرفته شوند

توصیف اطلاعات پیرامون شیوع علائم بحرانی کرونا ویروس دشوار است. اکثر افراد تنها زمانی که نشانه‌های کرونا به مرحله حاد می‌رسد، به دنبال مراقبت پزشکی می­‌گردند و برخی دیگر اصلا هیچ علامتی را تجربه نمی‌کنند.

علائم شدید کرونا می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

بیشتر بدانید: علائم نقرس چیست؟

تست کرونا در محل

به­ طورمیانگین، کسانی که دچار علائم شدید، مانند تنگی نفس، می­‌شوند ظرف ۸ روز بعد از ظهور سایر علائم دچار این حالت می­‌شوند. کسانی که دچار علائم مرگبار کووید-۱۹ می­‌شوند، در کنار علائم شدیدی که در بالا به آن اشاره شد، احتمالا موارد زیر را هم تجربه می­‌کنند:

همچنین ممکن است موارد بحرانی کرونا منجر به بیماری­‌های زیر شود:

بهترین راه پیشگیری و کند کردن روند سرایت بیماری، بدست آوردن اطلاعات کافی در مورد ویروس کرونا، بیماری­‌هایی که ایجاد می­‌کند و نحوه­‌ی سرایت آن است. شما می‌­توانید با شستن دست­‌ها یا استفاده از مواد ضدعفونی­ کننده­ حاوی الکل و دست نزدن به صورت، از خود و دیگران در برابر این ویروس محافظت کنید.

ویروس کووید-۱۹در وهله­‌ی اول از طریق قطرات بزاق یا ترشحات بینی فرد بیمار هنگام عطسه و سرفه منتقل می‌­شود، بنابراین تمرین آداب تنفسی (مثلا سرفه کردن در آرنج) بسیار مهم است. به­ طور میانگین، کسانی که دچار علائم شدید، مانند تنگی نفس، می­‌شوند ظرف ۸ روز بعد از ظهور سایر علائم دچار این حالت خواهند شد. در حال حاضر، هیچ واکسن یا درمان خاصی برای کووید-۱۹ وجود ندارد اما آزمایشات بالینی برای به دست آوردن درمان احتمالی ادامه دارد.

علائم کرونا خاموش یا بدون علامت

اکثر موارد ابتلا به کرونا خفیف است؛ اما خفیف بودن به این معنا نیست که علائم ویروس کرونا اصلا بروز نمی‌کنند. اکثر افراد مبتلا به کووید-۱۹ دچار تب و سرفه می­‌شوند اما سایر علائم کرونا با توجه به شدت بیماری متغیر است. طبق تحقیقات اولیه، بیش از ۸۰% از افراد ۲۰ یا زیر ۲۰ سال پس از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا هیچ علامتی از خود نشان نمی­‌دهند.

بنابراین تحقیقات، تنها ۳۵.۴% از افراد بالای ۸۰ سال پس از ابتلا به ویروس جدید کرونا هیچ علامتی ندارند. این در حالی است که ۷۳.۹% از افراد زیر ۶۰ سال که ابتلای آنها به کووید-۱۹ مورد تایید قرار گرفته بود، دچار تب (دمای حداقل ۳۷.۵ درجه­‌ی سانتی‌­گراد) یا علائم تنفسی نشدند. این مورد در زمینه­‌ی شیوع و انتقال ویروس اهمیت می­‌یابد؛ چرا که نشان می‌دهد از هر ۱۰ نفر ناقل کرونا، ۸ نفر علائمی نشان نمی‌دهند. اگر با علائم کرونا مواجه شده‌اید، می‌توانید از تست هوشمند کرونا درمانکده برای تخمین ابتلا استفاده کنید.

تحقیقات اخیر در ووهان چین نشان می­‌دهد اکثر افراد ظرف ۴ روز بعد از آلودگی، نشانه‌های کرونا را از خود نشان می‌­دهند؛ اما ممکن است ویروس کووید-۱۹ تا ۲ هفته خاموش باقی بماند. تحقیق جدیدتر تایید کرده که متوسط دوره­‌ی نهفتگی ویروس تقریبا ۵ روز است.

بعضی افراد مبتلا به کووید-۱۹ بدون علامت هستند. یعنی هیچ علامت بارزی از کرونا یا علائم مربوط به آن، مثل سرفه، را از خود نشان نمی‌­دهند. ممکن است فرد بدون علامت بی­ آن­که اطلاع داشته باشد ویروس را به دیگران انتقال دهد. هر فردی که جواب آزمایشش مثبت شده؛ اما علامتی ندارد باید پروتکل‌های بهداشتی مانند ماسک زدن و فاصله اجتماعی را رعایت کند.

علائم خفیف کرونا

تفاوت میان علائم کرونا خفیف و متوسط به شدت بیماری بستگی دارد و درمان در این وضعیت کم­ و بیش یکسان است.

شایع­ترین علائم خفیف تا متوسط کرونا عبارتند از:

اکثر تحقیقات در مورد کرونا روی افرادی تمرکز داشته که برای درمان مراجعه کرده‌اند. بنابراین اطلاعات موجود، مربوط به افراد دچار علائم شدید است.

در حالی­که ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا تاثیر بدی روی نوزادان و کودکان دارند، اکثر تحقیقات پیرامون کووید-۱۹ حاکی از این است که احتمالا علائم کرونا در کودکان خفیف است یا اصلا دچار علامت نمی‌شوند.

درحالی­که گزارشات اولیه از ویروس کرونا در وهله­‌ی اول روی علائم تنفسی تمرکز داشت، تحقیقات جدید در مجله­‌ی دستگاه گوارش آمریکا نشان می­‌دهد که ۵۰.۵% از افراد مبتلا به کووید-۱۹ دچار علائم گوارشی نظیر اسهال نیز می­‌شوند.

بنابر ENT UK، بعضی از افراد، اغلب قبل از بروز سایر علائم، از تغییر در حس بویایی و چشایی خود خبر داده­‌اند. پزشکان نمی‌­دانند چه چیزی باعث بروز این وضعیت می­‌شود؛ اما سایر ویروس‌­ها به حس بویایی هم حمله می­‌کنند که گاهی همیشگی است.

تست کرونا در محل

یکی از خدمات درمانکده تست کرونا در منزل می باشد . با کلیک بر روی دکمه زیر شما می توانید تست آنتی بادی و تست pc را در منزل انجام دهید

علائم کرونا در کودکان چگونه است؟

گرچه استثنائات قابل توجهی وجود دارد، اما اکثر شواهد اینطور نشان می‌دهند که خطر کووید-۱۹ برای کودکان بسیار کم­تر از بزرگسالان است. در ادامه به مهم‌ترین علائم کووید-۱۹ در کودکان اشاره شده است:

تب: بیش از ۹۰ درصد کودکان در چین پس از ابتلا به کرونا هیچ علامتی نداشته‌اند و دچار بیماری خفیف شده‌اند. اگرچه اکثر بزرگسالان مبتلا به کووید-۱۹ گزارش بروز تب را داده­‌اند، به­ گفته­ مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، تب در بین کودکان کم­تر شایع است.

علائم کرونا در کودکان چقدر جدی است؟

اطلاعات جمع‌­آوری شده از چین و آمریکا در مورد کودکان مبتلا به SARS-CoV-2، ویروسی که باعث بروز بیماری کووید-۱۹ می‌­شود، حاکی از این است که خطر بروز بیماری شدید در کودکان نسبت به بزرگسالان کم­تر است.

طبق یک تحقیق روی ۲,۷۵۲ کودک مبتلا به کووید-۱۹ تنها سه نفر جان خود را از دست دادند که علت اصلی مرگ در هر مورد در حال بررسی است.

از شواهد اخیر چنین برمی‌­آید که نرخ بستری شدن در میان نوزادان بالاتر است و بعضی به درمان در بخش مراقبت­‌های ویژه احتیاج دارند.

در مجموع، معمولا علائم کرونا در کودکان خفیف‌تر است. احتمال این­که کودک نتواند مثل بزرگسالان علائم خود را گزارش کند نیز وجود دارد.

چه زمان باید به پزشک کودکان مراجعه کرد؟

همانطور که گفته شد، بچه­‌ها یا هیچ علامتی ندارند یا علائم کروناویروس در آنها خفیف است؛ در این صورت، نیازی نیست به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه کنید. با این حال، اگر کودک هرگونه علامت کووید- ۱۹ را از خود نشان داد، والدین یا پرستار باید با متخصص کودکان تماس بگیرد. دکتر متخصص کودکان توضیح می­‌دهد که باید مراقب چه علائمی باشید و پیشنهادهایی برای درمان کرونا ارائه خواهد داد.  در برخی از موارد، لازم است کودک تست کووید-۱۹ بدهد.

در صورت مشاهده­ هر یک از علائم زیر با پزشک متخصص کودکان، یا بهترین پزشک متخصص عفونی یا دکتر فوق تخصص ریه تماس بگیرید. در صورتیکه امکان مراجعه حضوری به مراکز درمانی را ندارید؛ بهتر است از خدمات مشاوره آنلاین درمانکده برای درمان کرونا بهره ببرید. با استفاده از این خدمت می‌توانید به صورت تلفنی، تصویری و متنی با دکتر آنلاین این متخصصین در تماس باشید.

مشاهده بیشتر : بهترین دکتر فوق متخصص داخلی

در صورت مشاهده­‌ی موارد زیر به مراقبت­‌های ویژه مراجعه کنید:

جهت ارتباط با متخصصین آنلاین مورد نیاز برای تشخیص دقیق علائم کرونا می توانید به صورت آنلاین با متخصصین زیر در ارتباط باشید:

دکتر آنلاین عفونی

دکتر ریه آنلاین

دکتر کودکان آنلاین

علائم گوارشی ویروس کرونا

برخی افراد مبتلا به کووید-۱۹ دچار علائم گوارشی با یا بدون علائم تنفسی می‌شوند. اخیرا محققان دانشگاه استنفورد متوجه شدند که یک سوم از بیماران مبتلا به کرونا که بیماری خفیفی داشتند، دچار علائم گوارشی شده‌اند. یک مطالعه ی اخیر دیگر که توسط محققان در بیجینگ چین منتشر شد مشخص کرد که چیزی بین ۳ تا ۷۹ درصد افراد مبتلا به کووید-۱۹ علائم گوارشی را تجربه می‌کنند.

اسهال

عموما اسهال در افراد مبتلا به کووید-۱۹ شایع است. مطالعه ای منتشر شده در مجله ی گوارش آمریکا، ۲۰۶ مورد خفیف ابتلا به کووید-۱۹ را مورد بررسی قرار داد. محققان این مطالعه دریافتند که ۴۸ نفر فقط علائم گوارشی و ۶۹ نفر نیز هم علائم گوارشی و هم علائم تنفسی را نشان می‌دهند. در ۱۹.۴ درصد از مجموع ۱۱۷ نفری که دچار ناراحتی گوارشی بودند، اسهال به عنوان اولین علائم کرونا شناخته شد.

استفراغ

تحقیق انجام شده در بیجینگ مشخص کرد که استفراغ در کودکان مبتلا به کووید-۱۹ بسیار شایع تر از افراد بزرگسال است. محققان تمام مطالعات بالینی کووید-۱۹ و گزارش‌های موردی مرتبط با مشکلات گوارشی که در فاصله‌ی دسامبر ۲۰۱۹ تا فوریه‌ی ۲۰۲۰ منتشر شده بودند را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها دریافتند که ۳.۶ تا ۱۵.۹ درصد از بزرگسالان دچار استفراغ شدند این در حالی است که این عدد در کودکان ۶.۵ تا ۶۶.۷ درصد بود.

بی اشتهایی

بی‌اشتهایی یکی دیگر از نشانه‌های کرونا به‌شمار می‌رود که در سویه‌های مختلف آن دیده می‌شود. بر اساس همان مطالعه‌ی انجام شده در بیجینگ، حدود ۳۹.۹ تا ۵۰.۲ درصد از افراد دچار بی اشتهایی می‌شوند.

دیگر علائم گوارشی

افراد مبتلا به کووید-۱۹، علائم گوارشی متعدد دیگری را نیز گزارش کرده‌اند. بر اساس مطالعه‌ی انجام شده در بیجینگ ۱ تا ۲۹.۴ درصد از افراد دچار تهوع، ۲.۲ تا ۶ درصد دچار درد شکم و ۴ تا ۱۳.۷ درصد نیز دچار خونریزی گوارشی می‌شوند. البته یادآوری می‌شود که این نشانه‌‌ها صرفا مربوط به علائم کرونا نیستند و برای تشخیص و تایید بیماری به تست کووید-۱۹ نیاز است.

مقایسه علائم کرونا، سرماخوردگی، آنفولانزا و حساسیت‌های فصلی

در جدول زیر علائم کرونا با بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و حساسیت‌های فصلی مقایسه شده است. در حال حاضر با بروز این علائم فرض بر این است که فرد به کووید-۱۹ مبتلا شده است؛ مگر آنکه خلاف آن ثابت شود. برای این منظور تست pc کرونا به عنوان معتبرترین آزمایش مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.

بررسی شکایات مردم از نشانه های کرونا

بر اساس یک مطالعه جدید در کنار تب، سرفه و تنگی نفس علائم هشداردهنده دیگری مانند احساس ضعف، کنترل ضعیف قند خون و مشکلات گوارشی نیز می‌توانند علائم کرونا باشند.

در مجله طب اورژانس آمریکا گزارش شده است که محققان حدود ۱۲.۰۰۰ بیمار بزرگسال مراجعه کننده به بخش‌های اورژانس در پنج بیمارستان نیویورک را مورد بررسی قرار داده‌اند. آنها کرونا را در %۵۵۷ از بیماران مراجعه کننده به علت ضعف، افتادن یا تغییر وضعیت روانی، در %۵۵۵ از بیماران مراجعه کننده به علت مشکل در کنترل قند خون، و در %۴۵۱ از بیمارانی که شکایت اصلی آن یک مشکل گوارشی بود، شناسایی کردند.

بیماران بالای ۶۵ سال معمولا شکایت‌های غیرمعمول بیشتری مانند اسهال، خستگی و ضعف داشتند. در این مطالعه، خطر مرگ در بیمارانی با کم آبی بدن، تغییر وضعیت روانی، افتادن و قند خون بالا بیشتر بود. یافته‌های جدید می‌تواند به مراکز درمانی کمک کند تا خدمات مراقبتی بهتری را ارائه دهند؛ همچنین به گفته دکتر کریستوفر کلیفورد از دانشکده پزشکی آیکان در مونت سینای، این یافته‌ها برای اعضای خانواده و کسانی که با افراد مسن کار می‌کنند، جهت شناسایی بهتر علائم هشداردهنده احتمالی کرونا دارای اهمیت است.

در جدول زیر شکایات مردم از علائم کرونا با توجه به سن آنها گردآوری شده است.

* شامل اختلالات عصبی و سکته مغزی، نشانه های شبه سکته، و تشنج.

شکایت های اصلی مرتبط با بالاترین درصد مرگ و میر یا لوله گذاری تهویه مکانیکی

در جدول زیر می‌توانید آمار مربوط به علائم کرونا و علت مرگ و میر بیماران را مشاهده کنید.

علائم کرونا دلتا

کرونا دلتا نسبت به نوع اولیه از قدرت سرایت بیشتری برخوردار است. این ادعا وجود ندارد که با تزریق واکسن کرونا در برابر این بیماری مصونیت کامل خواهید یافت، اما به طور قطع از شدت علائم کرونا کاسته خواهد شد. علائم سویه کرونا دلتا با نوع اولیه آن چندان تفاوتی ندارد، شدت علائم بیماری در این واریانت شدیدتر از گونه‌های دیگر است. در ادامه شایع‌ترین علائم کرونا دلتا بیان شده است. این نشانه‌ها پس از گذشت ۷۲ تا ۴۸ ساعت از آلودگی بروز خواهند کرد.

علائم کرونا امیکرون

در حال حاضر واریانت امیکرون در کشورهای مختلف جهان در جریان است و به عنوان سویه غالب کرونا ویروس معرفی شده است. با توجه به شواهدی که تاکنون بدست آمده است علائم کرونا امیکرون، تفاوتی با نوع اولیه آن ندارد. ظاهرا این سویه در بین جوانان شایع‌تر است. یکی از سوالات مهمی که این روزها پرسیده می‌شود این است که آیا واکسن کرونا می‌تواند از ابتلا به این بیماری جلوگیری کند؟ به نظر می‌رسد سویه امیکرون توانایی خنثی کردن ایمنی ایجاد شده از طریق واکسن را دارد. با این حال اگر واکسن کرونا را دریافت کرده باشید، علائم این سویه از کرونا در شما خفیف‌تر خواهد بود.

از شایع‌ترین علائم کرونا امیکرون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

از علائم خطر کرونا امیکرون نیز می‌توان به تنگی نفس و تب شدید اشاره کرد.

علائم پوستی کرونا

پوست اکثر افراد مبتلا به کرونا دچار تغییر نمی‌شود، به همین دلیل نمی‌توان ناراحتی‌های پوستی را به عنوان اولین علائم کرونا معرفی کرد. با این حال بروز ناراحتی‌های پوستی در این بیماران در حال افزایش است. بسیار مهم است که توجه کنیم در برخی از بیماران، لکه‌های پوستی چند روز قبل از آنکه بیمار احساس بدحالی کند ظاهر می‌شوند. در سایر موارد، علائم پوستی چند روز پس از بروز تب، سرفه و اختلال در تنفس ایجاد می‌شوند. در اینجا به طور مختصر به علائم پوستی این ویروس که تا کنون شناسایی شده‌اند می‌پردازیم.

انگشتان(پا) کوویدی

یکی از علائم کرونا مربوط به عارضه‌ای به نام «انگشتان(پا) کوویدی» است. در طی آن برجستگی‌های پوستی دردناکی که به رنگ قرمز تا بنفش هستند، بر روی پوست دیده می‌شوند. این عارضه فقط بر روی انگشتان پا ظاهر می‌گردد (گاهی مواقع علاوه بر انگشتان پا، روی پاشنه پا، کف دست و یا حتی انگشتان دست نیز دیده می‌شود). ظاهر این ضایعات دقیقا مشابه ضایعات کهیر (Pe io) است که در اثر تماس مکرر با سرما هم در کودکان و هم در بزرگسالان بوجود می‌آیند.

ضایعات شبه آبله مرغان

ضایعات شبه آبله مرغان، برجستگی‌های کوچک و صورتی رنگی هستند که درون آنها پر از مایع شفاف (وزیکول) است و مشابه ضایعاتی هستند که در اثر عفونت با ویروس واریسلا-زوستر (آبله مرغان) بوجود می‌آیند. این ضایعات بیشتر در ناحیه تنه، بازو و ساق پا دیده می‌شوند.

کهیر

یکی دیگر از علائم کرونا، پیدایش کهیر در پوست است که به آن U ica ia نیز می‌گویند. نشانه‌ی کهیر این است که به صورت ناگهانی بر روی پوست ظاهر می‌شود و فرد را دچار خارش شدید می‌کند. محل ضایعات کهیر مرتبا دچار تغییر می‌شود به نحوی که به ندرت بیش از ۲۴ ساعت در محل قبلی خود باقی می‌مانند و در هر بخشی از پوست می‌توانند تظاهر پیدا کنند. کهیر از جمله مشکلات بسیار رایج پوستی است چرا که در اثر عوامل متعددی نظیر عفونت‌های ویروسی، داروها و حساسیت‌های محیطی بوجود می‌آیند‌. مطرح کردن کرونا به عنوان یکی از علل قطعی کهیر دشوار به نظر می‌رسد.

ضایعات شبه سرخجه

این ضایعات نوعی راش پوستی غیر اختصاصی هستند که به صورت برجستگی‌های نقطه‌ای کوچک و صورتی رنگ در سراسر بدن دیده می‌شوند. همانند کهیر، ضایعات شبه سرخجه‌ای نیز در اثر عفونت‌های ویروسی و یا واکنش ازدیاد حساسیت نسبت به برخی داروها به ویژه آنتی بیوتیک‌ها بوجود می‌آیند. مطرح کردن این موضوع به عنوان علائم کرونا کمی چالش برانگیز است چرا که عوامل مختلفی می‌توانند باعث پیدایش ضایعات مذکور شوند.

این ویروس می‌تواند باعث ایجاد برخی تغییرات پوستی دیگر نیز شود که بیماری‌ها و ضایعات پوستی دیگر را تقلید می‌کنند از جمله کبودی شبکه‌ای (Livedo e icula is) ، پتریازیس روزئا و اریتم مولتی فورم که در بالا به جزییات آنها پرداخته شده است. این فهرست (فهرست ضایعات پوستی) با افزایش اطلاعات ما در مورد بیماری های مختلف در حال کامل شدن است. در صورت نگرانی در مورد هر گونه ضایعات پوستی در بدن خود با متخصص پوست تماس بگیرید.

علائم کرونا جدید

علائم کرونا جدید با گذر زمان و سازگاری با واکسن‌ها تغییر کرده است و امروزه در اکثر افراد به شکل متفاوتی بروز می‌کند. ویروس SARS-CoV-2 که عامل بیماری کووید شناخته می‌شود، به مرور از نظر انتشار و شدت علائم دچار تغییراتی شده است. گفته می‌شود که سویه جدید کرونا سرایت پذیری بیشتری نسبت به سویه‌های قبلی دارد، اما شدت علائم مشابه سویه‌های پیشین است. تا اول دی ماه 1401 تنها 3 مورد بیمار مبتلا به سویه جدید کرونا  در کشور مشاهده شده است.

هر چند هنوز هم بسیاری از افرادی که به کرونا جدید مبتلا می‌شوند، عوارضی نظیر آبریزش، عطسه، گرفتگی بینی، سردرد و دردهای عضلانی را تجربه می‌کنند، اما شواهد نشان می‌دهد که اکثر عوارض کرونا جدید مربوط به مشکلات گوارشی است. در کرونای جدید کمتر کسی با از دست دادن حس چشایی، تنگی نفس و تب روبرو می‌شود و بیشتر افراد درگیر مشکلات گوارشی هستند. در ادامه به مهم‌ترین علائم کرونا جدید اشاره شده است.

آیا اسهال نشانه ابتلا به کرونا است؟

هر چند اسهال می‌تواند نشان دهنده مشکلات و بیماری‌های مختلفی باشد، اما در حالت کلی اسهال خفیف یا شدیدی که با کاهش وزن و کاهش اشتهای بیمار همراه است، می‌تواند از علائم کرونا باشد. نکته دیگری که در خصوص بروز اسهال به عنوان نشانه‌ای از ابتلا به کووید-۱۹ باید به آن توجه شود، از دست دادن آب بدن یا دهیدراته شدن بدن است. زیرا در این صورت احتمال بروز عفونت‌های روده نیز افزایش می‌یابد. در برخی افراد مبتلا به کرونا، اسهال بیش از ۵ تا ۷ روز ادامه می‌یابد. در گروهی دیگر از مبتلایان به کرونا نیز اسهال خونی منجر به ایجاد نگرانی‌هایی می‌شود.

لازم به توضیح است که ابتلا به اسهال به معنای ابتلای قطعی به کرونا نیست. از این رو به افراد مبتلا توصیه می‌شود که برای اطمینان از این موضوع حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند. از آنجایی هم که هنگام بروز بیماری‌های عفونی، نظیر کرونا، سیستم دفاعی بدن تضعیف می‌شود، بنابراین قدرت بدن در مقابله با عفونت نیز دشوار می‌شود. از این رو باید منتظر عواقب جدی ناشی از مشکلات گوارشی کرونا باشیم.

آیا قرمزی چشم از علائم کرونا است؟

قرمزی چشم یا همان التهاب ملتحمه (کونژونکتیویت)، به التهاب بافت شفاف پوشاننده سفیدی چشم و سطح داخلی پلک‌ها اطلاق می‌شود. این حالت معمولا باعث قرمزی و تورم چشم‌ها می‌گردد. یک عفونت ویروسی یا باکتریایی می‌تواند باعث قرمزی چشم شود. یک مقاله مروری انجام شده بر روی ۳ مطالعه، در اواخر آوریل ۲۰۲۰ منتشر شد که مشخص میکرد قرمزی چشم در افراد مبتلا به کرونا چگونه است.

محققان در این مقاله ۱۱۶۷ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ را که علائم آنها از خفیف تا شدید متغیر بود را مورد بررسی قرار دادند. آنها متوجه شدند که ۱.۱ درصد از افراد، دچار قرمزی چشم می‌شوند و شیوع این حالت در افرادی که شدت بیماری آنها زیاد بود بیشتر است. تنها ۰.۷ درصد از افراد دچار علایم خفیف، به قرمزی چشم مبتلا شدند. این در حالی است که شیوع قرمزی چشم در افراد با علائم شدید حدود ۳ درصد بود. یک مطالعه منتشر شده در اواخر فوریه ی ۲۰۲۰ علائم کرونا در ۱۰۹۹ فرد مبتلا در ۵۵۲ بیمارستان چین را مورد مطالعه قرار داد. محققان متوجه شدند که ۰.۸ درصد از افراد مبتلا به کرونا علائم قرمزی چشم را نشان می‌دادند.

کموزیس (Chemosis)

یک مطالعه منتشر شده در مجله ی چشم شناسی JAMA علائم کرونا در  ۳۸ بیمار را مورد بررسی قرار داد. ۸ تن از این افراد دچار کموزیس شدند که به معنی تورم غشای شفاف پوشاننده سفیدی چشم و سطح داخلی پلک‌ها است. کموزیس می‌تواند نشانه‌ی قرمزی چشم و یا تحریک عمومی چشم باشد.

آبریزش چشم (Epipho a)

در همان مطالعه قبلی، محققان متوجه شدند که علائم کرونا در ۷ تن از بیماران به صورت اپیفو(ریزش بیش از حد اشک) بروز کرده است. در یکی از شرکت کنندگان در مطالعه، اپیفور به عنوان اولین علامت کرونا تشخیص داده شد.

افزایش ترشحات چشم

۷ نفر از شرکت کنندگان در مطالعه‌ی چشم شناسی JAMA افزایش ترشحات چشم را تجربه کردند (چشم ها معمولا یک ماده روغنی ترشح می‌کنند که به روان سازی آن ها کمک می کند). هیچ یک از مشارکت کنندگان در ابتدای بیماری خود افزایش ترشحات چشم را تجربه نکردند.

مشاهده بیشتر : فوق متخصص چشم پزشک

علت از دست رفتن حس بویایی چشایی در کرونا

به گفته راینولوژیست‌­های برجسته انگلستان، از بین رفتن ناگهانی حس بویایی– که تحت عنوان «آنوسمی» یا «هایپونوسمی» شناخته می­‌شود- می‌­تواند یکی از علائم کرونا ویروس باشد. تقریبا ۸۰ درصد از افرادی که تست کرونا آنها مثبت شده از تاثیر آن روی حس چشایی یا بویایی گزارش می‌دهند. دلایل این امر هنوز کاملا مشخص نیست اما می‌تواند به گرفتگی یا التهاب بینی مربوط باشد.

از دست دادن حس چشایی، حتی اگر هیچ علامت دیگری نداشته باشید، می‌تواند علامت ویروس کرونا باشد پس در مورد روش‌های تست دادن با پزشک مشورت کنید یا برای دادن آزمایش نوبت بگیرید. اگر جواب تست مثبت بود، مایعات زیاد بنوشید و استراحت کنید. برای تسکین درد و تب از داروهای بدون نسخه استفاده کنید.

حس بویایی و چشایی در بعضی از افراد با از بین رفتن علائم برمی‌گردد. این وضعیت در مورد گروه دیگر صادق نیست. تحقیقات در زمینه تاثیرات بلندمدت ویروس کرونا هنوز ادامه دارد اما ممکن است از دست رفتن حس چشایی در بعضی از افراد دائمی باشد.

آیا نشانه های کرونا ترتیب خاصی دارد؟

تحقیقات دانشگاه کالیفرنیای جنوبی توانست نشان دهد که علائم کرونا اغلب به ترتیب معینی شروع می‌شوند. بر اساس این مطالعه در حالی که آنفولانزا معمولاً با سرفه شروع می‌شود، اولین علائم کرونا تب است. گرچه پزشکانی که روی بیماران کرونا کار می‌کنند با تجربه خود گفتند که علائم در این حد قابل پیش بینی نیستند.

بر طبق تحقیقات زمان‌بندی علائم کرونا می‌تواند به شکل زیر باشد:‌

دکتر رابرت گلاتر، پزشک اورژانس بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک گفت: «این مطالعه نشان داد که بیماران با آنفولانزای فصلی به طور معمول قبل از شروع تب، دچار سرفه می‌شدند. در واقعیت تشخیص این مسئله ممکن است دشوار باشد زیرا آنفلوانزا اغلب با علائمی از جمله کمر درد، لرز همراه با سرفه خشک شروع می‌شود.»

گلاتر گفت:«درک پیشرفت علائم کرونا بسیار مهم است؛ چرا که باعث می‌شود مانع از پیشرفت بیماری شویم. در واقع فرد را ایزوله کرده و افرادی که با وی تماس داشته را پایش کنیم. این امر برای ویروسی که دو تا سه برابر بیشتر از آنفولانزا واگیردار است و باعث شیوع خوشه‌ای می شود، کاملاً منطقی است.»

او همچنین گفت: «درک اولین علائم کرونا، نه تنها باعث می‌شود بیماران خیلی سریعتر به دنبال آزمایش بروند، بلکه به آنها کمک می‌کند تا بعد از شروع اولین علائم، فاصله خود را از سایرین حفظ کنند.»

در صورت بروز علائم، می توانید از آزمایش کرونا براش تشخیص عفونت استفاده کنید.

آیا نشانه های کرونا می توانند بیایند و بروند؟

مانند بسیاری از جنبه‌های کرونا، ما هنوز هم در حال آموختن چیزهای زیادی در مورد علائم آن و نحوه پیشرفت آنها هستیم. اگر آزمایش کرونا شما مثبت شده باشد، بهبود یابید و دوباره علائمی را تجربه کنید، ممکن است بپرسید که آیا این طبیعی است؟ آیا نشانه‌های  کرونا می‌توانند به این صورت رفته و دوباره بیایند؟

بر اساس آنچه اکنون می‌دانیم؛ بله، علائم کرونا می‌توانند در طول دوره نقاهت بالا رفته و پایین بیایند. برخی از بیماری‌ها مانند سرماخوردگی روند کاملاً مستقیمی دارند: بینی شما می‌گیرد، احساس خستگی می‌کنید و پس از گذشت چند روز آبریزش بینی تمام می‌شود و انرژی شما برمی‌گردد. اما افراد مبتلا به کرونا گزارش می‌کنند که علائم آنها پس از بهبودی یک شبه از حالت خوب به بد می‌رسد. آنها ممکن است برای چند روز تب نداشته باشند و سپس گرفتار یک تب جدید و با درجه پایین‌تر شوند.

تا آنجا که ما در حال حاضر می‌دانیم، این مراحل طبیعی است و بیشتر افراد در طی دو هفته پس از شروع علائم، بهبود می‌یابند؛ حتی اگر علائم آنها در دوره بهبودی بالا و پایین شود.

با این حال به نظر می‌رسد تعداد کمی از افراد به یک مورد مزمن کرونا مبتلا می‌شوند. این افراد که بعضاً به عنوان «ناقلان طولانی مدت» توصیف می‌شوند، هفته‌ها در چرخه‌ای از علائم ویروس کرونا به سر می‌برند. برخی افراد گزارش می‌کنند که تا ۶ ماه پس از تشخیص اولیه و «بهبودی» پس از آن، نیاز به مراقبت اضافی دارند.

نشانه های پایدار کرونا چه چیزهایی هستند؟

سوال مهم دیگری که در مورد علائم ویروس کرونا مطرح می‌شود این است که آیا علائم کووید-۱۹ می‌توانند پایدار بمانند؟ همانطور که گفته شد؛ عوارض و نشانه‌های کووید-۱۹ پس از گذشت دوره نقاهت آن برطرف خواهند شد. اما برخی عوارض مانند از دست دادن حس چشایی و بویایی مدت زمان بیشتری را به خود اختصاص می‌دهند. ممکن است بیمار ماه‌ها با این مشکلات مواجه باشد.

همچنین برخی بیماران دچار اختلالات خواب و ریزش مو می‌شوند. سوال مهم این است که چرا کرونا ویروس باعث بروز چنین عوارضی می‌شود؟ باید گفت که نمی‌توان این علائم و عوارض را به طور مستقیم به این بیماری نسبت داد. دانشمندان بر این باور هستند که ترس و استرس ناشی از بیماری زمینه را برای بروز این علائم فراهم می‌‌کنند.

این بیماری ناشناخته است، درمان مشخصی برای آن وجود ندارد، واکسن کرونا به طور کامل ایمنی ایجاد نمی‌کند، دوره نقاهت آن نسبتا طولانی است، فرد در طی بیماری کرونا، قرنطینه و دور از خانواده خود است و مهم‌تر از همه اینها این بیماری از زمان ظهور خود، باعث مرگ و میر انسان‌های زیادی شده است. مجموعه این عوامل منجر به استرس و اضطراب شدید خواهند شد که می‌توانند باعث عوارضی مانند اختلالات خواب و ریزش مو شوند. خبر خوب این است که با گذشت زمان، از شدت این علائم و عوارض نیز کاسته خواهد شد، بنابراین کرونا شاید بتوانند طولانی مدت شما را تحت تاثیر قرار دهند؛ اما علائم کرونا و نشانه‌های آن پایدار نخواهند بود.

 دکتر کرونا

با مشاهده علائم کرونا و شدت یافتن آنها، مراجعه به پزشک و مراکز درمانی در اولویت قرار می‌گیرد. باید بدانید پزشک عمومی می‌تواند در تشخیص و درمان این بیماری به شما کمک کند. در صورتی که مشکل خاصی وجود داشته باشد، پزشک عمومی شما را به متخصص ارجاع خواهد داد.

مجموعه درمانکده شرایطی را برای شما فراهم کرده است تا بتوانید تا در هر زمان به طور آنلاین با پزشک در ارتباط باشید. برای این منظور کافی است درخواست خود را در سایت ثبت کنید تا در کوتاه‌ترین زمان از مشاوره فوری بهره‌مند شوید. در مشاوره فوری خدماتی مانند بررسی نتیجه آزمایش کرونا، نتایج آزمایش‌های عمومی و بررسی علائم بیماری‌های جزئی ارائه می‌شود.

مشاوره آنلاین پزشکی درمانکده

سوالات متداول

حقیقت این است که تزریق واکسن می‌تواند روی شدت بروز علائم بشد.یماری موثر با مهم‌ترین هدف تزریق واکسن کرونا و بوسترهای آن جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان و کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری است. از همین رو ممکن است فرد بعد از تزریق واکسن، باز هم بیمار شود، اما در اکثر مواقع شدت بیماری کمتر خواهد بود.

در اکثر افرادی که به سویه جدید کرونا مبتلا می‌شوند، علائمی نظیر تب، از دست دادن چشایی و بویایی و تنگی نفس دیده نمی‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که تنها 16 درصد افراد مبتلا به کرونا جدید با چنین علائمی روبرو می‌شوند.

متخصصین معتقد هستند که هر فرد بعد از مشاهده علائم کرونا باید بعد از 72 ساعت تست بدهد تا نتیجه تست درست مشخص شود.

شواهد نشان می‌دهد که سویه‌های جدید کرونا علائم متفاوت و شدت کمتری نسبت به سویه‌های پیشین دارد و در افرادی که دوزهای بوستر واکسن را تزریق کرده‌اند، چندان خطرناک‌تر به نظر نمی‌رسد. اما به هر حال نباید سویه‌های جدید را دست کم گرفت و از رعایت نکات بهداشتی و تزریق دوزهای یادآور واکسن غافل شد.

برای کاهش عوارض کرونا جدید سعی کنید به موقع از دوزهای یادآور واکسن استفاده کنید. در زمان شیوع ویروس نکات بهداشتی را رعایت کنید و ماسک بزنید. رژیم غذایی متعادل و سالمی داشته باشید و با نوشیدن مایعات زیاد و فعالیت بدنی منظم به حفظ سلامت بدن و تقویت سیستم ایمنی بدنتان کمک کنید.

منابع: al، bc ews، hs، joi zoe

 204,150 بازدید

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.2 5. تعداد رای‌ها 161

هنوز امتیازی ثبت نشده

خدمت خود را انتخاب کنید

توضیحات

توضیحات

همکاری با تمامی ایرلاین‌ها از جمله:

توضیحات

توضیحات

شایع‌ترین علائم سویه جدید کرونا چیست؟ اینفوگرافی

سویه جدید ویروس کرونا به نام «اریس» (eg.5 ) یکی از زیرمجموعه‌های اومیکرون است که در چندین کشور مشاهده شده است.

جدیدترین جهش ویروس کرونا یکی از زیرمجموعه‌های اومیکرون به نام «اریس» (eg.5 ) است که در چندین کشور مشاهده شده است.

بر اساس نظر سازمان بهداشت جهانی، خطر مرگ‌ومیر کرونای اریس بسیار پایین است اما زدن ماسک را فراموش نکنید.

سردرد، آبریزش بینی، عطسه و سرفه و خستگی و بدن‌درد به عنوان شایع‌ترین علائم کرونای ۲۰۲۳ اعلام شده است.

به گزارش اعتمادآنلاین، در اینفوگرافی زیر مهم‌ترین علائم سویه جدید کرونا را مشاهده می‌کنید.

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

دکمه بازگشت به بالا