حمله آذربایجان به ارمنستان

ارمنستان از تحرکات نظامی جمهوری آذربایجان در مرز میان دو کشور خبر می‌دهد

ایروان روز پنج‌شنبه ۷ سپتامبر با اشاره به تحرکات نظامی باکو در طول مرز دو کشور، از احتمال حمله نظامی جمهوری آذربایجان به خاک ارمنستان خبر داد.

تنش‌ها میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در ماه‌های گذشته به شدت افزایش یافته است زیرا هر دو کشور همدیگر را به حملات فرامرزی متهم می‌کنند.

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در جلسه هیات وزیران این کشور گفت که وضعیت نظامی-سیاسی منطقه «بدتر» شده است.

او گفت که جمهوری آذربایجان نیروهای نظامی خود را در مرز دو کشور و همچنین در نزدیکی منطقه قره‌باغ متمرکز کرده است.

آقای پاشینیان در ادامه گفت: «جمهوری آذربایجان با این تحرکات، عزم خود را برای اقدام‌های تحریک‌آمیز نظامی جدید علیه قره‌باغ و ارمنستان نشان می‌دهد.»

باکو با رد ادعاهای ارمنستان، این موضوع را یک «دروغ» عنوان کرد. وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ارمنستان باید ادعاهای ارضی خود بر جمهوری آذربایجان را کنار بگذارد، به تحرکات نظامی-سیاسی خود پایان دهد و مانع روند صلح نشود.»

هم‌زمان با طرح ادعاهای ایروان مبنی بر تحرکات نظامی باکو در مرز میان دو کشور، وزیر دفاع قبرس در حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی نوشت همتای ارمنستانی‌اش سفر برنامه‌ریزی شده خود به قبرس را به دلیل «وخامت اوضاع» لغو کرد.

هیئت نظارتی اتحادیه اروپا مستقر در سمت مرز ارمنستان اعلام کرد که فعالیت‌های گشت‌زنی خود را برای مشاهده هرگونه تحرکات نظامی جمهوری آذربایجان افزایش داده است.

ادعاهای آقای پاشینیان در آستانه برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در منطقه جدایی‌طلب در روز شنبه و چند روز پیش از رزمایش مشترک نیروهای ارمنستان و آمریکا مطرح شده است.

کرملین روز پنج‌شنبه با انتقاد از رزمایش مشترک ارمنستان و آمریکا، اعلام کرد که این رزمایش‌ها به ثبات در منطقه ناآرام قفقاز آسیب می‌رساند. مسکو منطقه قفقاز را حیاط خلوت خود می‌داند.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

آقای پاشینیان از مسکو به دلیل شکست در رفع انسداد تنها جاده قره‌باغ به ارمنستان انتقاد کرده است.

در سال ۲۰۲۰، روسیه نیروهای حافظ صلح خود را پس از میانجیگری برای پایان جنگ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در این منطقه قره‌باغ مستقر کرد.

پیشتر آقای پاشینیان از اتکای ارمنستان به روسیه به عنوان ضامن امنیت این کشور به عنوان یک «اشتباه استراتژیک» نام برده بود.

ادعای هشدار ایران به جمهوری آذربایجان همزمان با تنش در قفقاز

مهر نوشت: همزمان با تشدید تنش‌ها در منطقه قره باغ و قفقاز، برخی منابع خبری در شبکه‌های اجتماعی از ارسال پیام جدی ایران به جمهوری آذربایجان سخن گفته‌اند.

همزمان با تشدید تنش‌ها در منطقه قره باغ و قفقاز خبرهای ضد و نقیضی از سوی منابع منطقه‌ای منتشر می‎‌شود.

از جمله اکانت خبری تحلیلی با عنوان «گزارش جنگ قفقاز» در شبکه اجتماعی ایکس مدعی شده است که ایران از طریق تماس‌های دیپلماتیک و جلسات مختلف به آذربایجان برای خویشتن‌داری در صورت حمله به منطقه سیونیک ارمنستان هشدار داده است.

این اکانت خبری در ادامه همچنین افزوده است: «آذربایجان با اسرائیل و ترکیه اقداماتی را برای ایجاد طرح ب در صورت مداخله نظامی تهران علیه باکو انجام داده است.»

جمهوری اسلامی ایران پیشتر نیز نسبت به هرگونه تغییرات در جغرافیای سیاسی منطقه هشدار داده و اعلام کرده بود در صورتی که هرکدام از طرفین تنش در قره باغ قصد تغییر ژئوپلتیک منطقه قفقاز و تغییر مرزهای بین المللی را داشته باشد، جمهوری اسلامی ایران خویشتنداری و سیاست بی طرفانه خود را کنار گذاشته و مستقیماً اقدام متقابل خواهد کرد.

روز گذشته نیز «نیکول پاشینیان»، نخست وزیر ارمنستان در سخنانی نسبت به تحرکات تنش‌زای ارتش آذربایجان در مرز و منطقه قره باغ هشدار داده بود. بر پایه این گزارش، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان نسبت به احتمال بالای ایجاد تنش از سوی جمهوری آذربایجان در مرز و در منطقه قره باغ هشدار داد و از جامعه جهانی خواست با اتخاذ اقدامات پیشگیرانه نسبت به احتمال وقوع آنچه که «انفجار جدیدی در منطقه قفقاز» خواند، بیانجامد، جلوگیری کنند.

نخست وزیر ارمنستان، دولت علی‌اُف در آذربایجان را متهم به ادامه سیاست اشغال اراضی ارمنستان کرد و با هشدار به دولت آذربایجان گفت: آذربایجان به دنبال تهییج و تنش نظامی جدید در مناطق مرزی مشترک است.

پاشینیان بار دیگر از تمایل این کشور بر امضای توافقنامه صلح مشترک و از سرگیری روابط میان دو کشور تاکید کرد.

نخست‌وزیر ارمنستان همچنین از احتمال حمله نظامی جمهوری آذربایجان به خاک ارمنستان سخن گفت و اعلام کرد: جمهوری آذربایجان طی چند روز گذشته، نظامیان خود را در طول خط تماس مستقر کرده است.

نخست‌وزیر ارمنستان با اشاره به احتمال وقوع جنگ هشدار داد: جمهوری آذربایجان با این تحرکات عزم خود برای اقدامات تحریک‌آمیز نظامی جدید علیه منطقه قره‌باغ و ارمنستان را نشان می‌دهد.

گفتنی است پیش‌تر مقامات ارمنستان در ایروان تائید کردند که این کشور هفته آینده میزبان رزمایش مشترک با نیروهای آمریکایی خواهد بود.

این اعلامیه یک روز پس از آن منتشر شد که ارمنستان از نیروهای حافظ صلح روسی در برقراری امنیت در تنها مسیری که ارمنستان را به منطقه قره باغ کوهستانی در آذربایجان متصل می‌کند، انتقاد کرد. روسیه اما این انتقاد ارمنستان را رد کرد.

اکنون وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرده است که هدف مانورهای موسوم به «شریک عقاب ۲۰۲۳» افزایش سطح همکاری بین نیروهای ارمنستان و آمریکا در مأموریت‌های بین‌المللی حفظ صلح است.

این مانور قرار است از ۱۱ تا ۲۰ سپتامبر در مرکز آموزشی زار ارمنستان برگزار شود.

این در حالی است که هفته گذشته نیز «گونتر فلینگر»، رئیس کمیته اروپایی گسترش ناتو، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی X(توئیتر سابق) از دولت ارمنستان خواست که به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بپیوندد.

وی همچنین خطاب به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا نوشت: از ارمنستان حمایت کنید.

310310

چرخش جدید ارمنستان به سمت آمریکا!

تیمور دویدار کارشناس و پژوهشگر روسی روابط بین الملل می گوید که آمریکا همواره به دنبال راه هایی در قفقاز است تا نفوذ تاریخی منطقه ای روسیه را به چالش بکشد و هدف آمریکا در قفقاز همیشه مرزهای روسیه و کنترل کشورهای دوست مسکو بوده است.

دکمه بازگشت به بالا