رحلت پیامبر چه روزی است
رحلت پیامبر ۱۴۰۲ کی است؟ رحلت رسول اکرم 1402 چه روزیه
رحلت پیامبر ۱۴۰۲ کی است؟ رحلت رسول اکرم 1402 چه روزیه ؟ رحلت پیامبر (ص) ۱۴۰۲ چند شنبه است و چندمه؟ امسال رحلت حضرت رسول اکرم چه تاریخیه و در چه ماهیه؟ رحلت حضرت محمد ۱۴۰۲ به شمسی میلادی و قمری در تقویم ۱۴۰۲
رحلت پیامبر ۱۴۰۲
رحلت پیامبر در سال 1402 برابر است با پنجشنبه 23 شهریور 1402 مصادف با 14 سپتامبر 2023 میلادی و یا 28 صفر سال 1445 قمری.
تقویم شهریور 1402
رحلت حضرت محمد در سال ۱۴۰۲ چه روزیه؟
پنجشنبه، ۲۳ شهریور ۱۴۰۲ رحلت رسول اکرم است
آیا امسال رحلت پیامبر تعطیل است؟
بله پنجشنبه، ۲۳ شهریور ۱۴۰۲ رحلت پیامبر است . تعطیل رسمی است
رحلت پیامبر و شهادت امام حسن مجتبی در سال ۱۴۰۲؟
پنجشنبه، ۲۳ شهریور ۱۴۰۲ همزمان رحلت پیامبر و شهادت امام حسن مجتبی است
مطلب مرتبط:
شهادت امام حسن مجتبی ۱۴۰۲ کی است؟ شهادت امام حسن مجتبی 1402 چه روزیه
تاریخ رحلت پیامبر اکرم ۱۴۰۱ ایام ولادت، معنی و مکان وفات حضرت محمد (ص)
رسول اکرم، حضرت محمد مصطفی (ص) در روز بیست و هشتم ماه صفر سال یازدهم هجری قمری در ۶۳ سالگی رحلت فرمودند.
به گزارش ایمنا، حضرت محمد مصطفی (ص) با نام کامل محمد بن عبدالله بن عبدالمطلب بن هاشم از پیامبران اولوالعزم و آخرین پیامبر الهی است که کتاب و معجزه اصلی او قرآن است. ایشان در سال یازدهم هجری قمری و در ۶۳ سالگی وفات کردند. پیامبر (ص) از تاریخ بیست و هفتم رجب سال چهلم عام الفیل و در چهل سالگی به پیامبری مبعوث شد و به مدت ۲۳ سال پیامبری مسلمانان را برعهده داشت.
تاریخ رحلت پیامبر در سال ۱۴۰۱
مشخصات حضرت محمد (ص)
تاریخ وفات پیامبر از نظر اهل سنت
نظر علمای اهل شیعه و اهل سنت درباره تاریخ رحلت حضرت محمد (ص) با یکدیگر متفاوت است. تاریخ نگاران شیعه بیست و هشتم صفر سال یازدهم هجری قمری را برای تاریخ وفات پیامبر (ص) ذکر کردهاند. علمای اهل سنت ماه ربیع الاول را ماه رحلت پیامبر (ص) میدانند و در تعیین روز آن اختلاف نظر دارند. عدهای اول ربیع الاول، عدهای دیگر دوم این ماه و برخی دیگر روز دوازدهم این ماه را روز رحلت پیامبر اکرم (ص) بیان کردهاند. در بیشتر منابع گفته شده است که اکثر علمای اهل سنت روز دوازدهم ماه ربیع الاول را تاریخ وفات پیامبر اکرم (ص) میدانند.
روز وفات پیامبر چند شنبه است؟
تاریخ رحلت پیامبر اکرم (ص) در سال ۱۴۰۱ با روز یکشنبه سوم مهر ماه مصادف است که در تقویم ایران تعطیل رسمی است.
۲۸ صفر چه روزی است؟
روز بیست و هشتم صفر سالروز رحلت پیامبر (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) است. حضرت محمد (ص) در سال یازدهم هجری قمری و امام حسن مجتبی (ع) در سال پنجاه هجری قمری به شهادت رسیدند.
ولادت پیامبر ۱۴۰۱
پیامبر اکرم (ص) در روز هفدهم ربیع الاول سال عام الفیل در مکه مکرمه به دنیا آمد. عام الفیل سالی است که ابرهه، پادشاه یمن با لشکری که به آن اصحاب فیل میگفتند به مکه حمله کرد تا کعبه را تخریب کند. به علت اینکه در این لشکر افراد با فیل به مکه حمله کردند این سال به عام الفیل معروف شد. این روز در تقویم شمسی سال ۱۴۰۱ برابر با روز جمعه ۲۲ مهر ماه است.
معنی رحلت پیامبر (ص)
کلمه رحلت به معنای از جهان رفتن، مردن، مرگ، درگذشت و فوت است و رحلت پیامبر (ص) نیز به معنای درگذشت پیامبر است.
مکان رحلت پیامبر (ص)
حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلّم در شهر مدینه در سرزمین حجاز که اکنون عربستان صعودی نام دارد، رحلت کردند و در همان خانهای که وفات کردند، در جوار مسجدی که ایشان تاسیس کرده بود و اکنون مسجد النبی نامیده میشود، به خاک سپرده شد.
علت وفات حضرت محمد (ص)
در منابع تاریخی دلایل مختلفی برای رحلت پیامبر (ص) ذکر شده است. در برخی روایات آمده است که حضرت محمد (ص) در جنگ خیبر مسموم شد و این مسمومیت باعث ایجاد بیماری و سپس وفات ایشان بوده است. برخی منابع ذکر کردهاند که پیامبر درباره بیماری و کسالت خود فرمودند این بیماری از آثار غذای مسمومی است که یک زن یهودی به ایشان خورانده است. در برخی روایات نیز اشاره شده که مسمومیت پیامبر باعث رحلت ایشان بوده است و به همین علت نیز حضرت محمد (ص) در هنگام وفات با اشاره به مسمومیت خویش در خیبر فرمود: «نیست پیامبر و وصی مگر اینکه شهید شود». بنابراین در مورد علت دقیق وفات پیامبر (ص) ابهام وجود دارد و دقیقاً مشخص نیست که مسمومیت تا چه اندازه در رحلت ایشان تاثیرگذار بوده است و از آنجا که جایز نیست مسائلی که شبهه و ابهام دارد را به پیامبر نسبت داد، از واژه شهادت برای ایشان استفاده نمیشود.
رحلت پیامبر در چند سالگی بود؟
پیامبر اکرم (ص) در ۶۳ سالگی، پس از بیست و سه سال دعوت و مجاهدت و ابلاغ پیام الهی و با گذراندن فراز و نشیبهای فراوان در راه انجام رسالت بزرگ خویش، رحلت فرمودند.
وفات پیامبر اسلام در تقویم 1402 چه روزی است؟ زندگینامه حضرت
فهرست مطالب
تاریخ رحلت پیامبر اسلام در تقویم سال 1402 چه روزی است؟
تاریخ رحلت رسول اسلام در تقویم سال 1402 روز پنجشنبه 23 شهریور است.
تاریخ وفات پیامبر (ص) در تقویم شمسی برابر است با: روز پنجشنبه 23 شهریور سال 1402
تاریخ وفات رسول اکرم (ص) در تقویم قمری برابر است با: روز پنجشنبه ۲۸ صفر سال 1445
تاریخ رحلت پیامبر (ص) در تقویم میلادی برابر است با: روز پنجشنبه 14 سپتامبر سال 2023
رحلت پیامبر اکرم 1402 چند شنبه و چه روزی است؟
رحلت پیامبر اکرم 1402 روز پنجشنبه 23 شهریور و در تقویم جمهوری اسلامی تعطیل رسمی است.
متن تسلیت رحلت پیامبر اکرم با جملات وفات حضرت رسول
پیامک های تسلیت ویژه رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع)
عکس پروفایل رحلت پیامبر
زندگینامه حضرت محمد(ص)
نام: محمد بن عبد الله
حضرت محمد (ص) در تورات و برخی کتب آسمانی «احمد» نامیده شده است. آمنه، دختر وهب، مادر حضرت محمد (ص) پیش از نامگذاریِ فرزندش توسط عبدالمطلب به محمّد، وی را «احمد» نامیده بود.
کنیه حضرت محمد (ص):
ابوالقاسم و ابوابراهیم. دیگر القاب حضرت محمد (ص)؛ رسول اللّه، نبی اللّه، مصطفی، محمود، امین، امّی، خاتم، مزّمل، مدّثر، نذیر، بشیر، مبین، کریم، نور، رحمت، نعمت، شاهد، مبشّر، منذر، مذکّر، یس، طه و…
منصب حضرت محمد (ص):
آخرین پیامبر الهی، بنیانگذار حکومت اسلامی و نخستین معصوم در دین مبین اسلام.
تاریخ ولادت حضرت محمد (ص):
روز جمعه، هفدهم ربیع الاول عام الفیل برابر با سال ۵۷۰ میلادی (به روایت شیعه). بیشتر علمای اهل سنّت تولد آن حضرت را روز دوشنبه دوازدهم ربیع الاول آن سال دانستهاند.
محل تولد حضرت محمد (ص):
مکه معظمه، در سرزمین حجاز (عربستان سعودی کنونی).
نسب پدری حضرت محمد (ص):
عبدالله بن عبدالمطلب (شیبه الحمد) بن هاشم (عمرو) بن عبدمناف بن قصّی بن کلاب بن مرّه بن کعب بن لویّ بن غالب بن فهر بن مالک بن نضر (قریش) بن کنانه بن خزیمه بن مدرکه بن الیاس بن مضر بن نزار بن معد بن عدنان.
مادر حضرت محمد (ص): آمنه، دختر وهب بن عبد مناف.
مدت رسالت و زمامداری حضرت محمد (ص): از ۲۷ رجب سال چهلم عام الفیل (۶۱۰ میلادی)، که در سن چهل سالگی به رسالت مبعوث شده بود، تا ۲۸ صفر سال یازدهم هجری، که رحلت فرمود، به مدت ۲۳ سال عهدهدار امر رسالت و نبوت بود. حضرت محمد (ص) علاوه بر رسالت، به مدت ده سال امر زعامت و زمامداری مسلمانان را پس از مهاجرت به مدینه طیبه بر عهده داشت.
همسران حضرت محمد(ص)
۱. خدیجه بنت خویلد.
۲. سوده بنت زمعه.
۳. عایشه بنت ابی بکر.
۴. امّ شریک بنت دودان.
۵. حفصه بنت عمر.
۶. ام حبیبه بنت ابی سفیان.
۷. امّ سلمه بنت عاتکه.
۸. زینب بنت جحش.
۹. زینب بنت خزیمه.
۱۰. میمونه بنت حارث.
۱۱. جویریه بنت حارث.
۱۲. صفیّه بنت حیّ بن اخطب.
نخستین زنی که افتخار همسری حضرت محمد (ص) را یافت، خدیجه بنت خویلد بود. حضرت محمّد(ص) پیش از رسیدن به مقام رسالت، در سن ۲۵ سالگی با این بانوی بزرگوار ازدواج کرد.
خدیجه کبری (س) با موقعیت و اموال خویش، خدمات شایانی به پیامبر اکرم(ص) در اظهار رسالتش کرد. این بانوی بزرگ، از افتخارات زنان عالم است و در ردیف بانوان قدسی، همانند مریم و آسیه، قرار دارد. حضرت محمد (ص) به احترام خدیجه کبری (س) تا هنگامی که وی زنده بود، با هیچ زن دیگری ازدواج نکرد. همو بود که دردها و رنجهای پیامبر(ص) را، که سران شرک و کفر متوجه آن حضرت میکردند، تسلّی داده و او را در رسالت و نبوتش یاری میداد.
خدیجه کبری(س) به خاطر مقام و منزلتی که در اسلام به دست آورده بود، مورد لطف و عنایت مخصوص پروردگار جهانیان قرار گرفت. به همین جهت روزی جبرئیل امین به محضر پیامبر اکرم(ص) شرفیاب شد و گفت: ای محمد! سلام خدا را به همسرت خدیجه برسان. پیامبر اکرم(ص) به همسرش فرمود: ای خدیجه! جبرئیل امین از جانب خداوند متعال به تو سلام میرساند. خدیجه گفت: «اللّه السّلام و منه السّلام و علی جبرئیل السّلام».
حضرت خدیجه (س) در ایام همسری با حضرت محمد (ص) از احترام ویژه رسول خدا(ص) برخوردار بود و پیامبر(ص) نیز همسری مهربان و وفادار برای او بود. آن حضرت پس از وفات خدیجه (در رمضان سال دهم بعثت) همواره از او به نیکی یاد میکرد.
فرزندان حضرت محمد(ص)
الف) پسران ان حضرت محمد (ص):
۱. قاسم. او پیش از بعثت پیامبر اکرم(ص) تولد یافت. از این رو پیامبر(ص) را ابوالقاسم نامیدند.
۲. عبدالله. این کودک چون پس از بعثت به دنیا آمده بود، وی را «طیّب» و «طاهر» میگفتند.
۳. ابراهیم. او در اواخر سال هشتم هجری متولد شد و در رجب سال دهم هجری وفات یافت.
ب) دختران حضرت محمد (ص):
۱. زینب (س). ۲. رقیه (س). ۳. ام کلثوم (س). ۴. فاطمه زهرا (س)
آغاز بعثت حضرت محمد (ص):
محمد امین (ص) قبل از شب ۲۷ رجب در غار حرا به عبادت خدا و راز و نیاز با آفریننده جهان میپرداخت و در عالم خواب رؤیاهایی میدید راستین و برابر با عالم واقع. روح بزرگش برای پذیرش وحی – کم کم – آماده میشد.
درآن شب بزرگ جبرئیل فرشته وحی مأمور شد آیاتی از قرآن را بر محمد (ص) بخواند و او را به مقام پیامبری مفتخر سازد. سن محمد (ص) در این هنگام 40 سال بود. در سکوت و تنهایی و توجه خاص به خالق یگانه جهان جبرئیل از محمد (ص) خواست این آیات را بخواند :
اقرأ باسم ربک الذی خلق. خلق الانسان من علق. اقرأ وربک الاکرم. الذی علم بالقلم. علم الانسان ما لم یعلم.
یعنی : بخوان به نام پروردگارت که آفرید. او انسان را از خون بسته آفرید. بخوان به نام پروردگارت که گرامی تر و بزرگتر است. خدایی که نوشتن با قلم را به بندگان آموخت. به انسان آموخت آنچه را که نمیدانست.
حضرت محمد (ص) – از آنجا که امی و درس ناخوانده بود – گفت : من توانایی خواندن ندارم. فرشته او را سخت فشرد و از او خواست که ” لوح ” را بخواند. اما همان جواب را شنید – در دفعه سوم – محمد (ص) احساس کرد میتواند ” لوحی ” را که در دست جبرئیل است بخواند. این آیات سرآغاز مأموریت بسیار توانفرسا و مشکلش بود.
جبرئیل مأموریت خود را انجام داد و محمد (ص) نیز از کوه حرا پایین آمد و به سوی خانه خدیجه رفت. سرگذشت خود را برای همسر مهربانش باز گفت. خدیجه دانست که مأموریت بزرگ ” محمد ” آغاز شده است. او را دلداری و دلگرمی داد و گفت : ” بدون شک خدای مهربان بر تو بد روا نمیدارد زیرا تو نسبت به خانواده و بستگانت مهربان هستی و به بینوایان کمک میکنی و ستمدیدگان را یاری مینمایی ”. سپس محمد (ص) گفت : ” مرابپوشان ” خدیجه او را پوشاند.
حضرت محمد (ص) اندکی به خواب رفت. خدیجه نزد ” ورقه بن نوفل ” عمو زاده اش که از دانایان عرب بود رفت، و سرگذشت محمد (ص) را به او گفت. ورقه در جواب دختر عموی خود چنین گفت : آنچه برای محمد (ص) پیش آمده است آغاز پیغمبری است و ” ناموس بزرگ ” رسالت بر او فرود میآید. خدیجه با دلگرمی به خانه برگشت.
معراج حضرت محمد (ص)
پیش از هجرت به مدینه که در ماه ربیع الاول سال سیزدهم بعثت اتفاق افتاد، دو واقعه در زندگی حضرت محمد (ص) پیش آمد که به ذکر مختصری از آن میپردازیم : در سال دهم بعثت “معراج ” پیغمبر اکرم (ص) اتفاق افتاد و آن سفری بود که به امر خداوند متعال و بهمراه امین وحی (جبرئیل) و بر مرکب فضا پیمایی به نام “براق ” انجام شد.
حضرت محمد (ص) این سفر با شکوه را از خانه ام هانی خواهر امیر المومنین علی (ع) آغاز کرد و با همان مرکب به سوی بیت المقدس یا مسجد اقصی روانه شد، و از بیت اللحم که زادگاه حضرت مسیح است و منازل انبیا (ع) دیدن فرمود.
سپس سفر آسمانی خود را آغاز کرد و از مخلوقات آسمانی و بهشت و دوزخ بازدید به عمل آورد، و در نتیجه از رموز و اسرار هستی و وسعت عالم خلقت و آثار قدرت بی پایان حق تعالی آگاه شد و به “سدره المنتهی ” رفت و آنرا سراپا پوشیده از شکوه و جلال و عظمت دید. سپس از همان راهی که آمده بود به زادگاه خود “مکه ” بازگشت و از مرکب فضا پیمای خود پیش از طلوع فجر در خانه “ام هانی ” پائین آمد.
به عقیده شیعه این سفر جسمانی بوده است نه روحانی چنانکه بعضی گفته اند. در قرآن کریم در سوره “اسرا” از این سفر با شکوه بدین صورت یاد شده است : “منزه است خدایی که شبانگاه بنده خویش را از مسجد الحرام تا مسجد اقصی که اطراف آن را برکت داده است سیر داد، تا آیتهای خویش را به او نشان دهد و خدا شنوا و بیناست “. در همین سال و در شب معراج خداوند دستور داده است که امت پیامبر خاتم (ص) هر شبانه روز پنج وعده نماز بخوانند و عبادت پروردگار جهان نمایند، که نماز معراج روحانی مومن است.
تاریخ و سبب رحلت حضرت محمد (ص)
دوشنبه ۲۸ صفر، بنا به روایت بیشتر علمای شیعه و دوازدهم ربیع الاول بنا به قول اکثر علمای اهل سنّت، در سال یازدهم هجری، در سن ۶۳ سالگی، در مدینه بر اثر زهری که زنی یهودی به نام زینب در جریان نبرد خیبر به آن حضرت خورانیده بود. معروف است که پیامبر اسلام(ص) در بیماریِ وفاتش میفرمود: این بیماری از آثار غذای مسمومی است که آن زن یهودی پس از فتح خیبر برای من آورده بود.
محل دفن حضرت محمد (ص)
مدینه مشرفه، در سرزمین حجاز (عربستان سعودی کنونی) در همان خانهای که وفات یافته بود. هم اکنون مرقد مطهر آن حضرت، در مسجد النبی قرار دارد.