پایین آوردن فشار خون در منزل

کاهش فشار خون در خانه و کاهش فشار خون در طب سنتی

علت فشار خون بالا، درمان فشار خون عصبی با حجامت برای همیشه

فهرست مطالب

برای کاهش فشار خون چی بخوریم؟

فشار خون در واقع همان فشاری است که خون در حین حرکت به دیواره شریان وارد می‌کند. شریان‌ها خون را از قلب شما به سایر قسمت‌های بدن منتقل می‌کنند. اگرچه فشار خون در طول روز ممکن است به دلایلی بالا و پایین رود، اما فشار خون بالای مزمن اغلب نشانه‎ای از یک بیماری زمینه‎ای مانند مشکل قلبی یا کلیوی است.

متاسفانه فشار خون بالا به‌ندرت علائم قابل توجهی دارد اما اگر درمان نشود، خطر مشکلات جدی مانند حملات قلبی و مغزی را افزایش می‌دهد. تنها راه برای تشخیص فشار خون بالا، بررسی منظم فشار خون به کمک دستگاه فشارسنج است.

فشارسنج معمولا دو عدد را به‌عنوان فشار خون هر فرد نشان می‌دهد. اولین عدد، فشار خون سیستولیک (فشار خون ماکزیمم) نامیده می‌شود که معادل فشار عروق در هنگام ضربان قلب است. عدد دوم، فشار خون دیاستولیک (فشار خون مینیمم) نامیده می‌شود که معادل فشار عروق در هنگام استراحت قلب بین ضربان‌ها است.

معمولا فشار خون سیستولیک نرمال در افراد جوان معادل ۱۲۰ میلی‎‌متر جیوه و فشار خون دیاستولیک نرمال معادل ۸۰ میلی‎متر جیوه است. البته دستورالعمل‎هایی که برای تشخیص فشار خون بالا استفاده می‎شوند، ممکن است از نظر پزشکان مختلف متفاوت باشند.

برخی از متخصصان اگر فشار خون بیمار به‌طور مداوم ۹۰۱۴۰ میلی‌متر جیوه یا بالاتر باشد، این وضعیت را به‌عنوان فشار خون بالا تشخیص می‌دهند، در حالی ‌که از نظر سایر پزشکان، فشار خون ۸۰۱۳۰ میلی‌متر جیوه یا بالاتر به‌عنوان فشار خون بالا در نظر گرفته می‌شود.

بنابراین، در صورت تشخیص فشار خون بالا، با تیم مراقبت‌های بهداشتی در مورد خطرات و نحوه صحیح درمان آن صحبت کنید. در این مطلب، علاوه بر اشاره به نحوه پایین آوردن سریع فشار خون بالا در منزل، مانند پایین آوردن فشار خون با آبلیمو، مصرف میوه‌های پایین آورنده فشار خون، کاهش سریع فشار خون با سیر و غیره، به انواع قرص کاهش فشار خون نیز اشاره خواهیم کرد.

برای پیشگیری یا کنترل فشار خون بالا چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟

بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون بالا با ایجاد تغییرات در سبک زندگی، می‌توانند فشار خون خود را به یک محدوده سالم کاهش دهند. رعایت موارد زیر، در این زمینه موثر است:

شما باید کمتر از ۶ گرم نمک در روز بخورید، یعنی چیزی حدود یک قاشق چای‌خوری. داشتن یک رژیم غذایی کم‌چرب که حاوی مقدار زیادی فیبر مانند برنج سبوس‌دار، میوه و سبزیجات است نیز به کاهش فشار خون کمک می‌کند. هر روز ۵ نوع میوه و سبزی بخورید.

جالب است بدانید که فقط کاهش چند کیلوگرم وزن می‌تواند تفاوت زیادی در فشار خون و سلامت کلی شما ایجاد کند. الکل کالری زیادی دارد که باعث افزایش وزن می‌شود و می‌تواند فشار خون شما را بیشتر کند. مصرف کافئین خود را کاهش دهید. نوشیدن بیش از ۴ فنجان قهوه در روز ممکن است فشار خون شما را افزایش دهد.

دریافت رژیم غذایی سالم

در صورت سیگار کشیدن و ابتلا به فشار خون بالا، رگ‌های شما خیلی سریع‌تر باریک می‌شوند و احتمال ابتلا به بیماری‎های قلبی یا ریوی در آینده به‌طرز چشمگیری افزایش می‎یابد.

انواع راه‌های کاهش فشار خون مینیمم و ماکزیمم

درمان فشار خون بالا در خانه

علاوه بر تغییر سبک زندگی، مصرف بسیاری از مواد غذایی نیز می‌تواند به کنترل و درمان فشار خون شما کمک کند. از این درمان‌های خانگی می‌توان به مصرف زرشک برای فشار خون بالا، کاهش سریع فشار خون با آبلیمو و مصرف سیر ترشی و فشار خون اشاره کرد. توصیه می‌کنیم حتما این‌ها را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

از دیگر مواد غذایی کاهنده فشار خون می‌توان به ماهی قزل آلا و سایر ماهی‌های چرب، دانه کدو تنبل، حبوبات مانند لوبیا و عدس، پسته، هویج، کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، ماست یونانی و دانه‎ های کتان اشاره کرد که در ادامه به مکانیسم عملکرد آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

کاهش فشار خون باماهی قزل آلا و سایر ماهی‌های چرب

ماهی‎های چرب منبع عالی از چربی‎های امگا ۳ هستند. این چربی‎ها ممکن است با کاهش التهاب و میزان ترکیبات منقبض‎ کننده رگ‏های خونی به نام اکسی لیپین به کاهش سطح فشار خون کمک کنند.

مطالعه‎ای روی ۲۰۳۶ فرد سالم نشان داد، کسانی‎که بالاترین میزان چربی‌های امگا ۳ را در خون دارند، فشار سیستولیک و دیاستولیک آن‌ها به طور قابل توجهی پایین‎تر از سایر افراد است. توصیه می‎کنیم سه روز در هفته به‎ جای گوشت قرمز ماهی مصرف کنید.

پایین اوردن فشار خون با دانه کدو تنبل

دانه ‎های کدو تنبل منبع غنی از مواد مغذی مهم مانند منیزیم، پتاسیم و آرژنین (یک اسید آمینه مورد نیاز برای تولید اکسید نیتریک که برای شل شدن رگ های خونی و کاهش فشار خون ضروری است) برای کنترل فشار خون هستند.

نشان داده شده است که روغن دانه کدو تنبل نیز یک داروی طبیعی قدرتمند برای کاهش فشار خون است. اگر به مدت ۶ هفته به میزان ۳ گرم از این روغن را مصرف کنید تغییرات قابل توجهی را مشاهده خواهید کرد.

پایین اوردن فشار خون با حبوبات مانند لوبیا و عدس

لوبیا و عدس سرشار از مواد مغذی مانند فیبر، منیزیم و پتاسیم هستند که به تنظیم فشار خون کمک زیادی می‎کنند. مطالعه‌ای بر روی ۵۵۴ نفر نشان داد که در اثر جایگزین کردن حبوبات به‌عنوان پروتئین گیاهی به‌جای گوشت قرمز، بیماران توانستند خیلی سریع‌تر سطح فشار خون خود را کنترل کنند. پیشنهاد می‌کنیم در قالب سوپ یا آش این مواد غذایی مفید را مصرف کنید.

کاهش فشار خون با پسته

پسته بسیار مغذی است و به دلیل داشتن پتاسیم بالا مصرف آن برای حفظ سلامت قلب و تنظیم فشار خون اهمیت دارد. مطالعه‌ای اخیرا نشان داد که در بین انواع مغزجات، مصرف پسته بیشترین تأثیر را در کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک دارد. سعی کنید روزانه ۲۰ تا ۳۰ گرم پسته بخورید.

کاهش فشار خون با هویج

هویج دارای ترکیبات فنلی زیادی مانند اسیدهای کلروژنیک، کوماریک کافئین است که به اتساع عروق خونی کمک می‌کند و التهاب را کاهش می‌دهد. در نتیجه مصرف روزانه یک تا دو عدد هویج در کاهش فشار خون موثر است. اگرچه می‎توان از خوردن هویج به‌صورت پخته یا خام لذت برد، اما مطالعات نشان داده‌اند که به شکل خام برای کاهش فشار خون موثرتر است.

یک مطالعه بر روی ۱۷۰ نفر نشان داد که مصرف روزانه ۴۷۳ میلی‌لیتر آب هویج تازه به مدت ۳ ماه منجر به کاهش فشار خون سیستولیک شده است.

کاهش فشار خون با کرفس

کرفس یکی از سبزیجات محبوب است زیرا اثرات مثبتی بر تنظیم فشار خون دارد. این ماده غذایی حاوی ترکیباتی به نام فتالید است که به اتساع رگ‌های خونی و کاهش سطح فشار خون کمک می‌کند. مطالعه‌ای اخیرا نشان داد که مصرف منظم ۵۰ گرم کرفس پخته شده یا خام می‌تواند تا دو درجه فشار خون را کاهش دهد. البته می‌توانید روزانه یک لیوان آب کرفس نیز مصرف کنید.

کاهش فشار خون با اسفناج

اسفناج مانند چغندر سرشار از نیترات است. همچنین مملو از آنتی‌اکسیدان‎ها، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است و به‌همین‌دلیل برای افرادی‎که فشار خون بالا دارند انتخابی عالی محسوب می‌شود. در مطالعه‌ای بر روی ۲۷ نفر، کسانی ‌که روزانه ۵۰۰ میلی‌لیتر سوپ اسفناج به مدت ۷ روز مصرف کردند، در مقایسه با افرادی‌که سوپ مارچوبه مصرف کردند، کاهش قابل توجهی در فشار سیستولیک و دیاستولیک نشان دادند.

پایین اوردن فشار خون با گوجه فرنگی

گوجه فرنگی حاوی بسیاری از مواد مغذی مفید از جمله پتاسیم و رنگدانه کاروتنوئید لیکوپن است. لیکوپن به‌طور قابل توجهی با اثرات مفید بر سلامت قلب مرتبط است و خوردن غذاهای سرشار از آن به کاهش فشار خون نیز کمک می‌کند. توصیه می‌کنیم روزانه یک تا دو عدد گوجه فرنگی بخورید.

کاهش فشار خون کلم بروکلی

مصرف کلم بروکلی اثرات مفید زیادی برای سلامتی از جمله بهبود گردش خون دارد. در نتیجه، افزودن آن به رژیم غذایی می‌تواند راهی هوشمندانه برای کاهش فشار خون باشد. این ماده غذایی مملو از آنتی‌اکسیدان‎های فلاونوئیدی است که با تقویت عملکرد رگ‎های خونی و افزایش سطح اکسید نیتریک بدن، مطمئنا در کاهش فشار خون سیستولیک موثر است. بهتر است کلم بروکلی را به‌صورت پخته مصرف کنید.

کاهش فشار خون با ماست یونانی

ماست یونانی سرشار از مواد معدنی پتاسیم و کلسیم است که به تنظیم فشار خون کمک می‌کند. مطالعه‌ای اخیرا نشان داد که مصرف روزانه ۲۰۰ گرم ماست یونانی می‌تواند به میزان ۱۳٪ فشار خون بالا را کاهش دهد.

پایین اوردن فشار خون با دانه ‎های کتان

این دانه‌های گیاهی سرشار از پتاسیم، منیزیم و فیبر هستند. در اثر مصرف روزانه آن‌ها به میزان ۳۵ گرم طی ۱۲ هفته‌، ۵۰ بیمار مبتلا به فشار خون بالا توانستند کاهش فشار خون قابل توجهی را مشاهده کنند. بهتر است دانه‎های کتان را به‎صورت کامل مصرف کنید.

میوه‌های پایین آورنده فشار خون

از بهترین میوه‌های کاهنده فشار خون می‌توان به موز، کیوی، گریپ ‌فروت و انواع توت اشاره کرد. یک عدد موز حاوی ۴۲۲ گرم پتاسیم یا همان ماده معدنی حیاتی برای تنظیم فشار خون است. پتاسیم می‌تواند اثرات سدیم را کاهش و تنش دیواره رگ‎های خونی را رفع کند. شما باید روزانه ۴۷۰۰ میلی‎‌گرم پتاسیم مصرف کنید. قابل ذکر است که آووکادو، طالبی و خربزه نیز سرشار از پتاسیم هستند.

بلوبری و توت فرنگی حاوی ترکیبات آنتی‎اکسیدانی به نام آنتوسیانین (نوعی فلاونوئید) هستند. محققان یک مطالعه بزرگ، برای بررسی روند درمان فشار خون بالا در منزل، روزانه به ۳۴۰۰۰ بیمار ۱۰ عدد توت فرنگی دادند و در نهایت بعد از یک ماه ۸ درصد کاهش فشار خون مشاهده کردند. می‌توانید این میوه‌ها را در قالب اسموتی یا آبمیوه نیز مصرف کنید.

داروهای کاهنده فشار خون بالا

در صورت تشخیص فشار خون بالا، پزشک ممکن است مصرف یک یا چند مورد از داروهای زیر را برای کنترل آن توصیه کند:

این‌ها به‌صورت قرص تهیه می‎شوند و معمولاً باید روزی یک‌بار مصرف شوند. نوع دارویی ‎که برای شما توصیه می‎شود به مواردی مانند میزان فشار خون، سن و سابقه داشتن بیماری‎های زمینه‌ای بستگی دارد.

درمان فشار خون بالا با دمنوش‌های گیاهی

درمان فشار خون بالا با طب سنتی و عرقیات گیاهی

بسیاری از گیاهان دارویی، مشابه داروهای شیمیایی می‌توانند در لحظه فشار خون را کاهش دهند. از این گیاهان می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

مکانیسم اثر اکثر آن‎ها بر مبنای گشاد کردن عروق یا آرامبخشی بدن است. ازآنجایی‎‎که استفاده همزمان این گیاهان به‏صورت دمنوش یا چای ممکن است با داروهای شیمیایی تداخل داشته باشد، پیش از مصرف با پزشک متخصص طب سنتی خود صحبت کنید.

درمان قطعی فشار خون بالا با طب سنتی

از تاثیر عسل برای فشار خون بالا غافل نشوید. زیرا مطالعات نشان داده‎اند که مصرف هر چه بیشتر آن باعث کاهش فشار خون می‎شود. متخصصان برای پایین آوردن سریع فشار خون در طب سنتی، معتقد به خوردن روزانه یک حبه سیر به صورت ناشتا هستند. این روند باید تا ۴۰ روز ادامه یابد و به مرور می‎توانید میزان آن را کم کنید. در مورد درمان فشار خون بالا با حجامت، با یکی از دکتر طب سنتی انلاین مشورت کنید زیرا در بعضی از بیماران، با اثرات طولانی‌مدت همراه بوده است.

گفتگوی آنلاین با متخصص طب سنتی

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

فشار خون بالا قاتل خاموش نامیده می‌شود زیرا معمولاً هیچ علائم و نشانه‎های هشداردهنده‌ای ندارد و بسیاری از افراد نمی‎دانند که به آن مبتلا هستند. به‎ همین‌ دلیل بسیاری از پزشکان در ویزیت‎های معمول، ابتدا به سراغ اندازه‎گیری فشار خون شما می‌روند.

اگر ۱۸ سال به بالا هستید و سابقه خانوادگی این بیماری را دارید، از پزشک متخصص بخواهید که به‎صورت منظم وضعیت فشار خون شما را بررسی کند. اصولا میزان فشار خون در هر دو بازو یکسان نیست و عدد بالاتر به‎عنوان فشار خون معمول شما در نظر گرفته می‌شود.

در صورت تشخیص به موقع یا مشاهده علائم فشار خون بالا مثل سرگیجه، عدم تعادل و برافروختگی، با پزشک صحبت کنید و در صورت نیاز، یک دستگاه فشارسنج خانگی بخرید. اگر شرایط مراجعه حضوری را ندارید، از صدها پزشک آنلاین متخصص پذیرش ۲۴، مشاوره آنلاین تلفنی و متنی بگیرید و مشکلات خود را مطرح کرده و از مشاوره‌های آنها استفاده کنید.

منبع: h ps:www.pazi esh24.comblog

تفسیر آزمایش با هوش مصنوعی

درمان اورژانسی فشار خون بالا در خانه، با دانستنی‌های لازم در این باره آشنا شوید

درمان اورژانسی فشار خون بالا در خانه روشی ایده آل برای کنترل فشار خون است. آشنایی با درمان خانگی فشار بالا در مواقعی که به پزشک دسترسی ندارید بسیار مهم است. یکی از بیماری‌هایی که امروزه به خاطر شیوه نادرست زندگی و استفاده از مواد غذایی مضر گریبان‌گیر افراد زیادی شده‌است، فشار خون بالا است.

امروزه حتی نسل جوان نیز بر اثر استرس و تنش‌های روزمره در یک بازه زمانی آن را تجربه می‌کنند. به همین دلیل یادگیری راهکارهای درمان اورژانسی و کنترل فشار خون بالا برای همه ضروری است. البته نباید انتظار داشته باشید که این درمان‌ها معجزه کنند و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز کنند. در این مطلب از مجله پزشکی ژین طب به معرفی چندین درمان اورژانسی فشار خون بالا در خانه برای بهبود وضعیت بیماران خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

آیا درمان اورژانسی فشار خون بالا در خانه با راهکارهای ساده جواب می‌دهد؟

قبل از معرفی راهکارهای درمان در ابتدا باید با فشار خون بالا و علائم آن آشنا شویم. به طور کلی به جریان خون بالای 130 روی 80 میلی‌متر جیوه، فشار خون بالا یا هایپرتنشن می‌گویند. این بیماری زمینه‌ای به عنوان قاتل خاموش در بین پزشکان معروف است و زمینه‌ساز مشکلات و بیماری‌های مختلفی است.

از علائم شایع فشار خون بالا در بین افراد مختلف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

فشار خون بسیار بالا بر جریان خون مغزی و اندام‌های هدف مانند قلب، کلیه‌ها و چشم‌ها تاثیر می‌گذارد و باعث عوارض جدی شود. پس درمان و کنترل آن باید در اولویت قرار گیرد. در مواردی که در اثر شرایط خاصی یا به صورت ناگهانی فشار خون بیمار بالا می‌رود، برای کنترل میزان فشار می‌توان از درمان‎‌های خانگی استفاده کرد. در ادامه چند نمونه از این راهکارهای خانگی را معرفی خواهیم کرد.

درمان اورژانسی فشار خون بالا در خانه با حفظ آرامش

همه می‌دانیم که درمان اورژانسی فشار خون بالا در خانه امکان پذیر نیست. تنها کاری که بیماران تا رسیدن به فوریت‌های پزشکی می‌توانند انجام دهند این است که دراز بکشند. سپس سعی کنند با نفس‌های عمیق آرامش خود را حفظ کنند. این کار در تنظیم تنفس و ضربان قلب تاثیر بالای دارد.

لازم به ذکر است که با کمک روش‌های ساده‌ای می‌توان فشار خون بالا را کنترل کرد. این راهکارها عبارتند از:

1. نوشیدن چای بابونه به پایین آوردن فشار کمک می‌کند

افرادی که فشار خون بالا دارند باید از مصرف کافئین همراه با نوشیدنی‌هایی مانند چای سیاه و قهوه اجتناب شود. زیرا کافئین باعث افزایش فشار خون خواهد شد. همچنین خوردن یک تکه شکلات تلخ یا انواع توت‌ها مانند توت فرنگی، زغال اخته یا تمشک به کنترل فشار خون بالا کمک می‌کند.

2. پایین اوردن فشار خون بالا فوری و راحت با چای سبز

چای سبز نوعی مهارکننده آنزیم آنژیوتانسیون دارد. آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسیون به صورت طبیعی در کلیه‌ها ترشح می‌شود و منجر به افزایش فشار خون خواهد شد. با این حساب مصرف منظم چای سبز باعث خواهد شد که آنزیم مهارکننده آنژیوتانسیون فشار خون را کاهش دهد.

همچنین مطالعه جدیدی نشانه داده‌است که چای سبز پروتئین خاصی را در بدن فعال می‌کند. این پروتئین عضلات رگ‌های خونی را شل می‌کند و همین کار منجر به کاهش فاشر خون خواهد شد.

3. میوه های پایین آورنده فشار خون؛ خوشمزه و درمان‌گر

میوه‌های پایین آورنده فشار خون با افزایش مصرف پتاسیم، به تنظیم ضربان قلب و از بین بردن اثر سدیم در بدن کمک می‌کنند. مواد غذایی سرشار از پتاسیم عبارت‌اند از:

مصرف این خوراکی‌ها برای کنترل و پایین نگه داشتن فشار خون توصیه می‌شود.

4. درمان خانگی فشار خون بالا و سرگیجه با عسل؛ مزایای طبیعی‌ترین شیرین‌کننده

عسل یکی از خوارکی‌های طبیعی است که حاوی آنتی اکسیدان بالایی است. این خوشمزه طبیعی تاثیرات مثبت زیادی دارد که یکی از تاثیرات آن کاهش فشار خون است. کسانی که فشار خون بالا دارند، می‌توانند مصرف عسل را در رژیم غذایی خود قرار دهند. عسل با وجود آنتی اکسیدان‌های خود تاثیر بسیار خوبی روی کارکرد قلب و عروق می‌گذارد.

توجه داشته باشید که کسانی که فشار خون بالا دارند، نمی‌توانند تنها با مصرف عسل آن را درمان و کنترل کنند. بلکه مصرف عسل، روند بهبود فشار خون با داروها را تسریع می‌بخشد. پس این تصور که تنها با مصرف عسل می‌توان فشار خون بالا را درمان کرد، کاملا اشتباه است.

5. پایین آوردن فشار خون با آبلیمو؛ کاهش فشار و کلسترون خون با هم

توصیه می‌شود که بیماران برای درمان اورژانسی فشار خون بالا در خانه از آب لیمو استفاده کنند. آب لیمو دارای موادی است که به کاهش فشار خون کمک می‌کنند. به این صورت که مزه ترش آب لیمو و وجود اسید سیتریک در ترکیبات آن به پایین آوردن فشار کمک خواهد کرد.

محققین طی تحقیقات انجام‌شده به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف روزانه آبلیمو برای افراد مبتلا به فشار خون بسیار در کنترل این قاتل خاموش موثر است.

6. درمان اورژانسی فشار خون بالا با سیاه دانه

به گزارش خبرگذاری فارس، طب سنتی اسلامی راهکارهای مختلفی برای کاهش فشار خون بالا دارد. یکی از این راهکارها این است بیمار باید حدود 12 تا 20 عدد سیاه دانه را با دندان بجوید و بخورد. مصرف این دانه سیاه باعث کاهش سریع فشار خون می‌شود.

چگونه می‌توان فشار خون خود را به مرور زمان کاهش داد؟

فشار خون از آن جهت به قاتل خاموش معروف است که در ابتدا هیچ علائمی ایجاد نمی‌کند. علائم زمانی بروز می‌کنند که در اثر این بیماری مشکلاتی در اندام‌های دیگر ایجادشده باشد. به طور کلی فشار خون بالا یک عامل خطر اصلی برای بیماری‌های کلیوی، قلبی، حمله قلبی و سکته است.

با توجه به این مطلب به جای تلاش برای توقف فوری فشار خون بالا در یک بازه کوتاه، به فکر راهی برای کاهش آن با رویکردی آهسته و پیوسته باشید. در ادامه تعدادی از تغییرات سبک زندگی که بر کاهش خطر افزایش فشار خون و سایر بیماری‌های مزمن اثر دارند آشنا خواهیم شد.

کاهش وزن برای پایین نگه داشتن فشار خون ضروری است

افرادی که اضافه وزن دارند، به دلیل این افزایش حجم فشار اضافی بر دیواره شریان‌های آن‌ها وارد می‌شود. این فشار روی رگ‌های خونی به مرور زمان منجر به افزایش فشار خون خواهد شد. به همین دلیل به این دسته افراد توصیه می‌شود که وزن خود را کاهش دهند. این کار بهترین درمان برای جلوگیری از فشار خون بالاست.

تغذیه سالم و درست، قاتل فشار خون بالا

با مصرف مواد غذایی سالم، تازه و مفید افراد می‌توانند علاوه بر سلامت کلی بدن خود، از فشار خون بالا نیز جلوگیری کنند. به همین دلیل توصیه می‌شود که افراد از مصرف مواد غذایی زیر پرهیز کنند:

این غذاها باعث افزایش فشار خون، رسوب چربی در رگ‌ها و در آخر فشار خون بالا و بیماری‌های دیگر می‌شوند.

برنامه ورزشی منظمی داشته باشید؛ فعالیتی سالم برای زندگی سالم

ورزش روزانه یک روش مناسب برای سالم نگه داشتن قلب و عروق خونی است. همچنین در جلوگیری از فشار خون بالا نقش اساس دارد. پزشکان توصیه می‌کنند که همه افراد روزانه 30 دقیقه ورزش کنند. طبق تحقیقات انجام‌شده، 30 دقیقه ورزش در روز باعث کاهش 3 تا 5 میلی‌متر جیوه از فشار خون می‌شود.

مصرف نمک را به شدت کم کنید؛ نمک و فشار بالا دوست‌های نزدیکی هستند

مصرف زیاد سدیم (نمک) با فشار خون بالا مرتبط است. برای کم کردن فشار خون مصرف نمک را کاهش دهید. شاید باور کردنی نباشد، اما عدم مصرف نمک آن هم برای چند هفته، فشار خون را کاهش می‌دهد.

الکل مصرف نکنید؛ برای سلامتی خود ارزش قائل شوید

مصرف الکل با فشار خون بالا مرتبط است. همچنین مصرف سیگار و قلیان نیز باعث بالا رفتن فشار خون می‌شود. پس به طور کلی برای تنظیم فشار خون و سلامتی بدن از مصرف الکل، سیگار و سایر دخانیت خودداری کنید.

شاید بپرسید که سیگار چه ارتباطی با فشار خون دارد. اما باید بگوییم که مصرف سیگار باعث باریک شدن رگ‌های خونی می‌شود. همین امر فشار خون را بالا می‌برد.

با کم کردن استرس فشار خون بالا را کنترل کنید

استرس باعث می‌شود که فرد آرامش نداشته باشد. همچنین استرس پرخوری و کم‌خوابی را به دنبال دارد. همین موارد در کنار هم باعث بالا رفتن فشار خون می‌شوند. پس با کاهش استرس خود به پایین آوردن فشار خون بالا فوری کمک کنید.

پزشکان توصیه می‌کنند برای کنترل استرس در دوره‌های مدیتیشن، یوگا و پیاده روی شرکت کنید.

درمان خانگی فشار خون بالا و سردرد با روش‌های طب سنتی

استفاده از داروهای شیمیایی مختلف ممکن است عوارض جانبی متفاوتی از قبیل خستگی، افسردگی، تهوع و کاهش عملکرد قلب به همراه داشته باشند. لذا بسیاری از بیماران علاقه‌‌مند به استفاده از راهکارهای طبیعی‌ و بی‌عارضه برای کنترل فشار خون با کمک طب سنتی هستند. از این رو بسیاری از این افراد به راهکارهای توصیه‌شده در طب سنتی تمایل دارند. در طب سنتی استفاده از گیاهان دارویی از جمله راهکارهای اصلی در مدیریت فشار خون بالا است. برخی از گیاهان موثر در کنترل فشار خون عبارتند از:

بسیاری از گیاهان و ادویه‌ها نیز ممکن است با داروهای رایج رقیق‌کننده خون تداخل داشته باشند. همچنین بسیاری از عصاره‌ها و مکمل‌ها فاقد تحقیقات ایمنی کافی باشند. پس برای استفاده از درمان‌های سنتی با پزشک خود حتما مشورت کنید.

سخن انتهایی در مورد درمان اورژانسی فشار خون بالا در خانه

فشار خون بالا شایع‌ترین بیماری زمینه‌ای خطرناک اما قابل پیشگیری در بین افراد مختلف است. بهترین روش برای مدیریت سطح فشار خون، ترکیبی از مصرف داروهای مناسب، ورزش و رژیم غذایی سالم است.

اگر فردی به فشار خون بالا مبتلا باشد، می‌داند که عدم مصرف داروها یا برخی از محرک‌ها مانند استرس زیاد باعث بالا رفتن ناگهانی فشار او می‌شوند. این دسته افراد می‌دانند که با کنترل شرایط خود و استفاده از راهکارهای خانگی می‌توانند مقداری از فشار خون خود را کاهش دهند. اما این روش‌ها درمان تخصصی برای فشار خون بالای آن‌ها نیست. در این مقاله از مجله پزشکی ژین طب برخی از راهکارهای لازم برای درمان اورژانسی فشار خون بالا در خانه را معرفی کردیم. سپاس که با ما همراه بودید.

سوالات متداول درباره درمان فشار خون بالا در خانه

1. درمان فشار خون بالا در منزل امکان‌پذیر است؟

کسانی که فشار خون دارند، حتما باید به پزشک مراجعه کنند. برای درمان فشار خون در منزل می‌توان از برخی روش‌ها مانند رعایت رژیم غذایی و ورزش کردن بهره برد. اما نمی‌توان به عنوان تنها روش درمانی آن‌ها را در نظر گرفت.

2. درمان اورژانسی فشار خون بالا در خانه چگونه است؟

استفاده از قرص زیرزبانی یا یک خوراکی ترش مزه مانند آبلیمو یا آبغوره در درمان فشار خون بالا موثر است. البته باید بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کرد و این روش‌ها تنها برای شما زمان می‌خرند.

3. درمان فشار خون بالا با طب سنتی ممکن است؟

از روش‌های غیر دارویی تنها می‌توان در کنار روش‌های دارویی برای کنترل فشار خون استفاده کرد. به هیچ عنوان توصیه‌ نمی‌شود که بیمار داروهای تجویزشده توسط پزشک خود را کنار بگذارد و صرفا از داروهای گیاهی در طب سنتی استفاده کند.

4. سیر فشار خون را بالا می برد یا پایین می‌آورد؟

در میان عامه سیر بیشتر به عنوان پایین آورنده فشار خون مصرف می‌شود. اما سیر دارای آنزیمی است که فشار خون را بالا می‌برد.

پایین اوردن فشار خون بالا فوری در منزل بدون مراجعه به دکتر

خانه » فشار خون » پایین اوردن فشار خون بالا فوری در منزل بدون مراجعه به دکتر

فشار خون را قاتل خاموش نامیده‌اند چون معمولا بدون علامت باعث بروز عوارضی مانند سکته می‌شود. فشار خون بالا در سالمندان شایع‌تر است و ممکن است عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد پس بهتر است بدانیم در صورت بالا رفتن ناگهانی فشار خون چه داروهایی میتوانیم برای کاهش فشار خون مصرف کنیم؟  راهکارهای درمان فشار خون بالا در منزل چیست؟

پایین اوردن فوری فشار خون بالا 

لیست زیر داروهایی هستند که با تجویز دکتر فشار خون میتوانید برای کاهش سریع فشار خون در منزل استفاده کنید.

1_ قرص زیر زبانی نیترات 

یکی از داروهایی که می تواند سریعا فشار خون را پایین بیاورد، قرص زیر زبانی نیترات است که می تواند طی ۵ دقیقه سبب کاهش سریع فشار خون بالا شود. از عوارض قرص زیر زبانی نیترات می توان به سردرد اشاره کرد؛ چرا که این دارو سبب گشادی عروق مغز می شود.

2_ فورزماید یا لازکس

به جز قرص زیر زبانی نیترات، داروی دیگری که در درمان اورژانسی فشار خون استفاده می شود، داروی فورزماید یا لازکس است که از طریق ورید تزریق می شود. اثر مثبت این دارو طی ده دقیقه سبب کاهش فوری فشار خون بالا می شود.

3_ قرص کاپتوپریل برای کاهش فشار خون 

داروی کاپتوپریل از جمله داروهای کاهش فشار خون است که از طریق مخاط دهان جذب می شود. به بیماران توصیه می شود که برای کاهش فشار خون بالا، دوز ۲۵ یا ۵۰ داروی کاپتوپریل را در دهان خود قرار داده و آن را بجوند تا نتیجه موثر آن را ببینند.

4_ داوری لابتالول

داروی لابتالول که فقط فرم تزریقی آن در ایران موجود می باشد باز هم از جمله داروهاییست که برای کاهش سریع فشار خون بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

برای پایین آوردن فشار خون چه بخوریم؟

حالا که با باید و نباید‌های غذایی آشنا شدید می‌خواهیم مواذ غذایی مفید برای کنترل فشار خون را معرفی کنیم:

۱-کاهش فشار خون با مصرف مواد غذایی

2_ کاهش فشار خون با مصرف امگا ۳

امگا ۳ هم یکی از موادی است که به کاهش فشار خون معروف است و روغن حاوی مقدار قابل توجهی امگا۳ است. همچنین می‌‌توانید مکمل‌‌های امگا ۳ را از داروخانه‌ها تهیه کنید. ماهی سالم‌ترین نوع گوشت است زیرا سرشار از پروتئین است و مقدار بسیار کمی چربی دارد.

3- کاهش فشار خون با طب سنتی 

بعضی گیاهانی که فشار خون را پایین می‌‌آورند عبارتند از:

4- مصرف آب فراوان

کم آب شدن بدن نیز گاهی می‌‌تواند موجب بالا رفتن فشار خون شود و نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز، می‌‌تواند از آن جلوگیری کنید. برای کاهش فشار خون مصرف آب سالم و گوارا به میزان قابل توجه در روز توصیه می‌شود. یک لیوان آب میوه رقیق شده با اندکی پودر ویتامین C موجب بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و ترمیم سرخرگ‌ها می‌‌شود.

5- سرکه سیب

سرکه سیب نیز فشار خون را پایین می‌آورد می‌‌توانید یک چهارم قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان آب ریخته و بنوشید. همچنین می‌توانید یک‌چهارم قاشق چایخورى جوش شیرین برای بهتر کردن مزه آن اضافه کنید یا آن را به نوشیدنی‌های دیگر اضافه یا با عسل مخلوط کنید.

6- کاهش مصرف نان و کربوهیدارت‌ها

برای درمان فشار خون بالا مصرف نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آردهای سفید و بدون سبوس (تصفیه شده) را به حداقل برسانید و به جای آن نان حاوی سبوس جو دو دسر استفاده کنید.

.video_embed_f ame posi io : ela ive;

.video_embed_f ame if ame posi io : absolu e; op: 0; lef : 0; wid h: 100%; heigh : 100%;

7- مصرف قند ممنوع

مصرف قند و شکر و سایر فرآورده‌های تهیه شده از آنها مانند انواع نوشابه‌ها، مربا، ژله، شکلات، کیک‌ها و شیرینی‌ها را محدود یا حذف کنید.

8- جویدن کامل غذا

سعی کنید غذا را کامل بجوید و حتما غذای خود را در محیطی‌ آرام و به دور از استرس و تشنج میل کنید.

9- عدم مصرف غذا به صورت خیلی گرم

با اجتناب از مصرف غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد، فرایند هضم غذا را بهبود بخشیده و به کاهش فشار خون کمک کنید.

10- کنار غذا نوشیدنی نباشد

نوشیدن هر نوع نوشیدنی را با غذا و در کنار غذای اصلی به دلیل تداخل در هضم محدود کنید.

11- عدم مصرف سرخ‌کردنی

برای کاهش فشار خون از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که در درجه حرارت بسیار بالا یا با مدت زمان طولانی تهیه می‌شوند، خودداری کنید و به خاطر داشته باشید، استفاده چند باره از روغن‌های آشپزی عاملی مهم و تاثیرگذار در بالا بردن فشار خون است. بنابراین از یک روغن برای چند بار پخت غذا استفاده نکنید.

12- حذف غذاهای مضر

از مصرف مواد حاوی افزودنی‌ها و غذاهای فرایند شده که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه‌ها هستند، مانند انواع سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی، شورها، ترشی‌ها و چاشنی‌های کارخانه‌ای جداً خودداری کنید.

13- کاهش مصرف چای و شیرینی

اگر به دنبال درمان فشار خون بالا در منزل هستید، مصرف چای و شکلات را تا حد امکان محدود و به جای آنها از چای‌ها و دم کردنی‌‌های گیاهی خانگی (مثل گل‌ گاوزبان و نظایر آن) استفاده کنید.

14- جایگزین نمک

به جای مصرف نمک می‌‌توانید از سبزیجات تازه یا خشک، ادویه جات مفید (زردچوبه، دارچین و… )، پیاز و آب لیموی تازه برای مزه‌دار کردن غذاها استفاده کنید.

۱۱ – حذف مواد مضر از رژیم غذایی

موادی مانند کره، خامه، مارگارین، دنبه، سس‌‌ها و روغن‌هاى جامد را از برنامه غذایی حذف کرده و به جای آنها از روغن زیتون، روغن‌هـاى گیاهی مایع و روغن ماهی برای کاهش فشار خون استفاده کنید.

۱۲- استفاده از مغزها

مغزها و دانه‌های گیاهی مانند گردو، حاوى مواد مغذی بی‌شماری هستند. می‌‌توانید از آنها در رژیم غذایی روزانه بهره ببرید. استفاده از آنها در سالادها به خوش طعم و مقوی کردن آنها و در نتیجه پایین آوردن فشار خون شما کمک شایانی می‌‌کند.

۱۳- مصرف گوشت سفید

برای کنترل و درمان فشار خون بالا در منزل حداقل ۳ بار در هفته ماهی بخورید و به جای گوشت‌‌های قرمز سعی کنید از گوشت سفید استفاده کنید.

۹- حذف سیگار

سیگار را به طور کامل از برنامه زندگی خود حذف کنید.

۱۴- مدیریت استرس

۱۴- از استرس بپرهیزید، زیرا یکی از عوامل بالا بردن فشار خون که بسیار سریع هم عمل می‌کند، استرس و عصبانیت است.

۱۵- استراحت روزانه

هر روز زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید و به خاطر داشته باشید کارکردن بی‌وقفه، بیشترین فشار را بر سلامتی شما وارد خواهد آورد.

۱۶ – استراحت در طول روز

 حتی اگر عادت به خوابیدن در میانه روز ندارید، برای دقایقی چشم‌ها را روی هم گذاشته و به استراحت بپردازید. 

17_ ورزش هایی برای کنترل فشار خون 

ورزش‌‌هایی مانند پیاده‌روی، شنا و دوچرخه سواری ورزش‌‌های مناسبی برای کاهش فشار خون به شمار می‌آیند. بنابراین حداقل ۳ بار در هفته و هر بار حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید.

بیشتر بخوانید: برای درمان قطعی فشار خون بالا چه دارویی بخوریم؟کلینیک قلب دکتر نجفی متخصص قلب و عروق در تهران 

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

دکمه بازگشت به بالا