آب انار
۱۹ خاصیت اثباتشدهی آب انار (و طرز تهیهی آب انار خانگی)
آب انار به داشتن خواص درمانی معروف است و افراد از زمانهای قدیم آن را مصرف میکردند. این نوشیدنی بهطور طبیعی شیرین بوده و سرشار از آنتیاکسیدانها، فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و فلاونولها است. انار بومی کشور ایران است و طرفداران زیادی دارد. میتوانید آب انار را بگیرید و آن را بهعنوان یک نوشیدنی سالم، مقوی و خوشرنگ نوش جان کنید. در مقالهای که امروز در دیجیکالا مگ برایتان تهیه کردهایم، قرار است شما را با ۱۹ نمونه از خواص آب انار برای سلامتی بدن آشنا کنیم، ارزش غذایی آن را در اختیارتان قرار دهیم و طرز درست کردن آب انار خانگی را به شما یاد دهیم. تا پایان مقاله در کنار ما باشید.
ارزش غذایی آب انار
آب انار تازه بسیاری مقوی است و ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای چرب و فیبر دارد. جالب است بدانید که این نوشیدنی کلسترول ندارد و حاوی کالری کمی است. ۱۰۰ گرم آب انار تازه ۵۴ کالری، ۰٫۱۵ گرم پروتئین، ۱۳٫۱۳ گرم کربوهیدرات، ۰٫۱ گرم فیبر غذایی و ۱۲٫۶۵ گرم قند دارد.
آب انار غنی از مواد مغذی از جمله ویتامین A، تیامین، نیاسین، فولات، ریبوفلاوین، پتاسیم، منیزیم، زینک (روی) و کلسیم است. علاوه بر این حاوی اسیدهای ارگانیک مانند اسید آسکوربیک، اسید سیتریک و فوماریک اسید، همچنین اسید آمینههایی مثل پرولین، والین و متیونین است.
خواص آب انار برای سلامتی بدن
آب انار فواید متعددی برای سلامتی بدن دارد که در ادامه تعدادی از آنها را در اختیارتان قرار دادهایم.
۱. به درمان سرطان پوست کمک میکند
بعضی از محصولات مراقبت از پوست حاوی انار هستند، چون این میوهی خوشرنگ در محافظت از پوست فواید زیادی دارد. انار سرشار از آنتیاکسیدانها است و از سلولها در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از اشعههای فرابنفش B محافظت میکند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید و عوامل محیطی از جمله علل اصلی ابتلا به سرطان پوست به شمار میروند.
اشعههای UVB بهطور ویژه اثرات بسیار مخربی روی پوست دارند. اشعههای UVB میتوانند منجر به آسیب به DNA، تحریک و التهاب پوست شوند. نشان داده شده که آب انار از پوست در برابر پیری ناشی از اشعههای UVB حفاظت میکند. این نوشیدنی میتواند در درمان سرطان پوست اثرگذار باشد.
در یک مطالعهی حیوانی محققان آب انار را روی پوست موشها مالیدند. نتایج این مطالعه نشان داد که آب انار میتواند به پیشگیری از سرطان پوست کمک کند. هرچند به مطالعات دقیقتری در این زمینه نیاز است. آب انار به غیر از اینکه با سرطان مبارزه میکند، ممکن است بروز علائم پیری مانند چینوچروک و خطوط ظریف روی پوست را به تأخیر بیندازد.
همچنین بعضی از مطالعات نشان میدهند که دانههای انار و روغن آن میتوانند از طریق کمک به بازسازی ایپدرم، به فرآیند ترمیم پوست سرعت ببخشد.
۲. به کاهش وزن کمک میکند
شواهد عنوان میکنند که انار روی کاهش وزن اثرات مثبتی دارد. علت این موضوع وجود فیبر در آن است. مطالعات همچنین به این نتیجه رسیدهاند که انار و آب انار میتوانند نقش مهمی در کاهش چربی بدن داشته باشند. هرچند باید مطالعات انسانی بیشتری در زمینهی نقش آب انار در پیشگیری از اضافه وزن انجام شود. در مطالعهی حیوانی انجام شده روی موشها نشان داده شد که آب انار به چربیسوزی کمک کرد.
۳. برای زنان باردار مفید است
زنان باردار میتوانند از خواص آب انار برای کاهش عوارض بارداری بهره ببرند. بعضی از تحقیقات به این نتیجه رسیدهاند که آب انار میتواند استرس اکسیداتیو را در جفت جنین کاهش دهد. در نظر داشته باشید که برای تأیید این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز است.
۴. از سرطان رودهی بزرگ پیشگیری میکند
جلوگیری از سرطان رودهی بزرگ را هم میتوانیم در فهرست خواص آب انار قرار دهیم. نوشیدن آب انار ممکن است عوامل خطر مرتبط با سرطان رودهی بزرگ را کاهش دهد. ترکیبات موجود در آب انار مانند تاننها و اسید الاژیک از تکثیر سلولهای سرطانی پیشگیری میکنند.
تحقیقات به این نتیجه رسیدهاند که الاجیتانن موجود در آب انار هم میتواند نقش مهمی در جلوگیری از سرطان رودهی بزرگ داشته باشد. جالب است بدانید که این نوشیدنی به پیشگیری از سرطان ریه هم کمک میکند. آب انار را بهطور منظم مصرف کنید تا از خواص آن بهرهمند شوید.
۵. بیماری کبد چرب را درمان میکند
در مطالعهی حیوانی انجام شده روی موشهای صحرایی نشان داده شد که مصرف منظم انار از بیماری کبد چرب غیرالکلی پیشگیری میکند. محققان در یک مطالعهی حیوانی دیگر به این نتیجه رسیدند که آب انار از کبد و سایر اندام بدن محافظت میکند.
۶. گرفتگی عروق را برطرف میکند
آب انار غنی از آنتیاکسیدانها و پلیفنولها است. تحقیقات نشان میدهند که این ترکیبات در رفع گرفتگی عروق مفید هستند. آرتریواسکلروز بیماری است که باعث میشود رگهای خونی موجود در عروق به دلیل تجمع پلاک باریک شوند.
یک مطالعه به این نتیجه رسید که آب انار فرآیند سنتز نیتریک اکسید را بهبود میبخشد و از نیتریک اکسید در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت میکند. این موضوع در بهبود بیماری آرتریواسکلروز مفید است. در یک مطالعهی دیگر نشان داده شد بیماران مبتلا به آرتریواسکلروز که آب انار مصرف کردند، بهبود بیماری خود را تجربه کردند.
۷. از بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری میکند
از انار و ترکیبات قوی موجود در آن برای درمان بیماری عروق کرونر قلب و فشار خون بالا استفاده میشود. فشار خون بالا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهد. دانشمندان باور دارند که آب انار فشار را در سلولهای اندوتلیال کاهش میدهد. بیماریهای قلبی و عروقی میتوانند در اثر عوامل مختلف رخ دهند.
۸. سطح کلسترول خون را کاهش میدهد
انار حاوی مقدار زیادی پلیفنول و آنتیاکسیدانهای دیگر است. میزان پلیفنولها و آنتیاکسیدانهای موجود در انار سه برابر بیشتر از چای سبز است. این آنتیاکسیدانها میتوانند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهند. در یک مطالعه روی بیماران مبتلا به فشار خون بالا نشان داده شد بیماران بعد از مصرف آب انار کاهش سطح کلسترول بد (LDL) را تجربه کردند.
محققان در یک مطالعهی حیوانی به این نتیجه رسیدند که آب انار میزان لیپید یا چربی خون را کاهش میدهد. همچنین نشان داده شده که فیتواسترولهای موجود در آب انار میتوانند کلسترول بد سرم را کاهش دهند.
۹. به درمان سرطان پروستات کمک میکند
تحقیقات انجام شده روی انسانها و حیوانات نشان میدهند که آب انار میتواند در بهبود سرطان پروستات مفید باشد. شواهد عنوان میکنند که الاژیک اسید، لوتئولین و پونیسیک اسید موجود در آب انار از پیشرفت سرطان پروستات پیشگیری میکنند.
۱۰. فشار خون را کاهش میدهد
مطالعات نشان میدهند که آب انار در کاهش فشار خون مفید است. مصرف منظم آب انار میتواند هم فشار خون سیستولیک و هم فشار خون دیاستولیک را کاهش دهد. یافتههای جمعآوری شده از مطالعات حیوانی و بالینی نشان میدهند که نوشیدن آب انار میتواند فشار خون را هم در کوتاهمدت و هم در بلندمدت کاهش دهد.
۱۱. در بهبود باروری و افزایش سطح تستوسترون مفید است
انار برانگیزانندهی نیروی جنسی است. شواهد نشان میدهند که نوشیدن آب انار طبیعی بهصورت منظم استرس را کاهش میدهد، سطح کورتیزول (هورمون استرس) را در بدن کم میکند، سلامتی بدن را افزایش میدهد و میل جنسی را در زنان و مردان بالا میبرد.
محققان در مطالعات انجام شده روی موشهای صحرایی به این نتیجه رسیدند که این نوشیدنی کیفیت اسپرم را بهبود میبخشد و سطح تستوسترون را بالا میبرد.
۱۲. سنگ کلیه را درمان میکند
چندین مطالعه بین استرس اکسیداتیو و شکلگیری سنگ کلیه ارتباط برقرار کردهاند. همانطور که در بالا ذکر کردیم، آب انار میتواند با استرس اکسیداتیو مبارزه کند. یک مطالعه نشان داد که مصرف آب انار میتواند فوق اشباع شدن کلسیم اگزالات را کاهش دهد. یک مطالعهی دیگر به این نتیجه رسید که آب انار از کلیهها در برابر شکلگیری کریستالها محافظت میکند.
۱۳. به درمان دیابت کمک میکند
درمان دیابت را هم میتوانیم در فهرست خواص آب انار جای دهیم. مطالعات منتشر شده نشان میدهند که آب انار استرس اکسیداتیو را کاهش میدهد که میتواند روی دیابت نوع ۲ اثر بگذارد. هرچند باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود. نشان داده شده که بعضی از ترکیبات ارگانیک موجود در انار ضددیابت هستند. این ترکیبات شامل گالیک اسید، اورسولیک اسید و اولئانولیک اسید میشوند.
۱۴. آرتریت را مدیریت میکند
خواص ضدالتهابی آب انار ممکن است اثرات مثبتی روی پوکی استخوان بگذارد. ترکیبات موجود در انار میتوانند آنزیمهایی که منجر به پوکی استخوان میشوند را مسدود کنند. آرتریت روماتوئید که در آن فرد دچار التهاب، گرفتگی و درد مفصلی میشود را میتوان با مصرف آب انار مدیریت کرد. اگرچه این ادعا باید بیشتر بررسی شود، اما مطالعات حیوانی انجام شده روی موشها نشان میدهند که آب انار اثرات مثبتی روی آرتریت روماتوئید دارد.
۱۵. آلزایمر را درمان میکند
یک مطالعهی ۱۵ ماهه عنوان کرد که مصرف آب انار در بلندمدت مانع از التهاب شد و به درمان بیماری آلزایمر کمک کرد. مطالعات دیگر به این نتیجه رسیدهاند که انار از عصبها محافظت کرده، حافظه را تقویت میکند و جلوی از دست دادن حافظه را میگیرد.
۱۶. احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد
مصرف آب انار ممکن است بهطور بالقوه سرعت پیشرفت سرطان سینه را کاهش دهد یا از پیشرفت آن جلوگیری کند. مطالعات آزمایشگاهی به این نتیجه رسیدهاند که آب انار میتواند تولید استروژن را متوقف کند که این موضوع هم ممکن است به پیشگیری از سرطان سینه کمک کند.
۱۷. سلامت دهان و دندان را بهبود میبخشد
مطالعاتی که بهتازگی انجام شدهاند نشان میدهند که انار بهطرز چشمگیری لثهها را مستحکم کرده و دندان لق شده را سفت میکند. علاوه بر این به دلیل اینکه این نوشیدنی خواص ضدمیکروبی دارد، در مبارزه با باکتریهای دهان اثرگذار است.
تحقیقات به این نتیجه رسیدهاند که دانههای انار میتوانند اثرات مثبتی روی میکروارگانیزمهای پلاک دندان داشته باشند. در یک مطالعهی دیگر نشان داده شد ژل درست شده با انار در درمان ورم لثه مفید بود.
۱۸. سلامت دستگاه گوارش را بهبود میبخشد
دانههای انار حاوی ویتامینهای ب کمپلکس هستند که در افزایش سلامت دستگاه گوارش فوایدی دارند. این ویتامینها به بدن در تبدیل چربی، پروتئین و کربوهیدرات به انرژی کمک میکنند. دانههای انار فیبر هم دارند که یک مادهی مغذی مهم برای هضم به شمار میرود. فیبر در درمان و پیشگیری از یبوست هم اثرگذار است.
از آنجایی که دانههای انار خواص ضدالتهابی دارند، میتوانند سایر مشکلات گوارشی از جمله کولیت روده (کولیت اولسراتیو) را درمان کنند. به یاد داشته باشید که انار به دلیل اینکه یک میوهی اسیدی با PH ۳ است، میتواند بعضی از مشکلات گوارشی مانند سوزش سرمعده، زخم دهان و معده و همچنین بازگشت اسید معده به مری را بدتر کند. به همین علت اگر دچار بیماریهای ذکر شده هستید، قبل از مصرف آب انار با پزشک مشورت کنید.
۱۹. سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
آنتیاکسیدانهای قدرتمند موجود در دانههای انار در تقویت سیستم ایمنی بدن اثرگذار هستند. مطالعات نشان میدهند که آنتیاکسیدانهای انار میتوانند بهطرز مؤثری با باکتریها و ویروسهایی مبارزه کنند که سلامت بدن را تحت تأثیر قرار میدهند.
علاوه بر این انار بیماریهای ناشی از ضعف سیستم ایمنی بدن را درمان میکند. به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز داریم، با این حال یک مطالعه عنوان کرد که انار ممکن است به درمان بیماری انسدادی مزمن ریه کمک کند.
عوارض جانبی آب انار
آب انار اگر به میزان متعادل مصرف شود، خطری برای سلامتی بدن ندارد. البته باید تحقیقات بیشتری دربارهی عوارض جانبی آب انار انجام شود. همانطور که در بالا اشاره کردیم، آب انار میتواند فشار خون را کاهش دهد. اگر در مصرف آب انار زیادهروی کنید، فشار خونتان خیلی پایین میآید.
کسانی که داروهای کاهندهی فشار خون را مصرف میکنند، نباید آب انار بنوشند. علاوه بر این آب انار غنی از پتاسیم است و مصرف زیاد آن ممکن است منجر به بالا رفتن سطح پتاسیم در بدن بعضی از افرادِ در معرض خطر (مانند افراد مبتلا به بیماری کلیوی) شود.
هرچند مطالعات محدودی در این زمینه انجام شده است. در مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان داده شده که آب انار با بعضی از داروها تداخل ایجاد میکند.
طرز درست کردن آب انار خانگی
درست کردن آب انار خانگی کار سختی نیست؛ بنابراین به جای اینکه از بیرون آب اناری بخرید که از سالم و بهداشتی بودن آن مطمئن نیستید، خودتان آب انار خانگی و تازه درست کنید. پوست انار رسیده قرمز یا قرمز تیره بوده و همیشه نرم و درخشان است. طرز تهیهی آب انار در ادامه آورده شده است.
مواد لازم
طرز تهیه
۱. انارها را خوب بشویید. سپس هر کدام از آنها را از وسط نصف کنید.
۲. مقدار مناسبی از آب سرد را در یک کاسهی بزرگ بریزید و انارهای نصف شده را در کاسه قرار دهید. این کار باعث میشود دانههای انار راحتتر جدا شوند.
۳. همانطور که انارها در آب هستند، دانههای آنها را جدا کنید. سپس دانههای انار را درون مخلوطکن بریزید.
۴. دانههار انار را چند پالس بزنید. سپس آب انار را از صافی رد کرده و درون لیوانها بریزید. آب انار شما به همین سادگی آماده است. نوش جان.
کلام پایانی
آب انار یک نوشیدنی سالم و مغذی است که میتواند شما را با خواص فراوان خود برای سلامتی بدن شگفتزده کند. در این مقاله از دیجیکالا مگ دربارهی خواص آب انار، عوارض جانبی و ارزش غذایی آن با شما صحبت کردیم و در پایان طرز درست کردن آب انار خانگی را آموزش دادیم. با وجود اینکه این نوشیدنی شیرین است، اما کالری زیادی ندارد.
بعضی از مطالعات به این نتیجه رسیدهاند که آب انار در درمان بعضی از بیماریها مفید است. از جمله خواص آب انار برای بدن میتوانیم کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، کمک به کاهش وزن، پیشگیری از سرطان رودهی بزرگ، درمان بیماری کبد چرب و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی را نام ببریم. از آنجایی که آب انار روی سطح فشار خون اثر میگذارد، جهت مصرف قبل و بعد از عمل جراحی و طی دوران بارداری با پزشک مشورت کنید تا دچار هیچ عارضهی جانبی خطرناکی نشوید.
منبع: s yle c aze
خواص آب انار؛ 15 راز پنهان شده انار برای جوان ماندن
خواص آب انار به قدری زیاد است که آن را در زمره مهمترین مواد غذایی قرار میدهد. آب انار برای افراد مبتلا به بیماریهای التهابی، دیابت و سایر مشکلات سلامت مفید باشد. خواص آب انار بهدلیل وجود آنتی اکسیدانها و مواد ضد التهابی در پیشگیری از سرطان، حمایت از سیستم ایمنی و باروری نقش قابل توجهی دارد. همچنین در تقویت حافظه، تامین ویتامین C ، سلامت گوارش و کاهش مقاومت به انسولین تاثیرات شگفتانگیزی دارد.
انار کالری و چربی کمیدارد اما فیبر، ویتامین و مواد معدنی بالایی در آن وجود دارد. به همین دلیل وقتی صحبت از خواص آب انار به میان میآید بدون شک بر سلامت قلب و استقامت ورزش نیز تاثیر میگذارد.
آب انار با پتانسیل بالای حمایتی از ایمنی گرفـته تا سلامت مغز، ارزش افزودن به برنامه غذایی سالم را دارد. این مقاله از مجله سلامت ژین طب به بررسی خواص آب انار، فواید تغذیهای و سلامتی فراوان این میوه ارزشمند میپردازد.
خواص آب انار برای آقایان و خانمها چیست؟
شواهد اولیه نشان میدهد که آب انار سلامت قلب را بهبود میبخشد، با التهاب و عفونت مبارزه و از ایجاد پلاک دندانی جلوگیری خواهد کرد. با توجه به اینکه آب انار دارای آنتی اکسیدان و خواص ضد التهابی است همواره مورد توجه بسیاری از پزشکان است. در ادامه برخی از خواص آب انار بیان شـده است که عبارتند از:
1. اثرات آنتی اکسیدانی یکی از کلیدیترین خواص آب انار
آنتی اکسیدانها ترکیباتی هستند که به محافظت از سلولهای بدن در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکنند. رادیکالهای آزاد همیشه در بدن حضور دارند، اما وجود بیش از حد آنها میتواند مضر و به تعدادی از بیماریهای مزمن کمک کند. از خواص آب انار اینکه سرشار از پلی فنولها است. پلی فنولها آنتی اکسیدانهای قوی محسوب میشوند که از بدن در مقابل آسیبها محافظت میکنند.
ترکیبات فعال زیستی اصلی که با فعالیت آنتی اکسیدانی انار پدید میآیند، پونیکالاژینها، آنتوسیانینها و تاننهای قابل هیدرولیز نامـیده میشوند. دریافت آنتی اکسیدانها از سبزیجات و میوههایی مانند انار راهی عالی برای حمایت از سلامت کلی و کمک به پیشگیری از بیماری به شمار میآید.
2. مواد مغذی ارزشمندی که در آب انار وجود دارد
انار حاوی بسیاری از مواد مغذی طلایی است و منبع مهمی از موارد زیر است:
3. خواص آب انار و تاثیری که در پیشگیری از سرطان دارد
مؤسسه ملی بهداشت آمریکا انار را به عنوان یکی از داروهای طبیعی معرفی میکند که در درمان یا پیشگیری از سرطان پروستات نقش دارد. مقالهای تحقیقاتی در سال 2014 اشاره میکند که پلی فنولهای موجود در انار به جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی مرتبط با سرطان پروستات کمک میکند.
در مطالعاتی که روی موشها انجام شد، محققان عصاره میوه انار را با کاهش سطح آنتی ژن اختصاصی پروستات و مهار رشد تومور مرتبط دانستند. یکی دیگر از خواص آب انار که در این پژوهشها به آن اشاره شـده است، پیشگیری از سرطان سینه، ریه و پوست است. برای دستیابی به نتایج بهتر، این نظریه نیازمند پژوهشهای بیشتری دارد.
4. خواص آب انار و تاثیر آن بر بیماری آلزایمر
برخی از تحقیقات نشان میدهد که مواد موجود در آب انار به جلوگیری از تشکیل پلاکهای آمیلوئید در هیپوکامپ کمک میکند. در مطالعهای دیگر روی موشها، نویسندگان شواهدی یافتند که نشاندهنده تاثیر ترکیبات موجود در انار به بازیابی فعالیت آنزیمهای خاص است. به همین دلیل محققان بر این باورند که آب انار در درمان بیماری آلزایمر نقش دارد.
5. خواص آب انار برای کبد و نقش فوقالعاده آن در بهبود فعالیت دستگاه گوارش
سلامت دستگاه گوارش، که عمدتا توسط باکتریهای روده تعیین میشود، به شدت با سلامت کلی ارتباط دارد. به این ترتیب، حمایت از سلامت گوارش مهم و انار میتواند بخشی از این تلاش باشد.
آب انار حاوی مقدار زیادی اسید الاژیک است. بر اساس مطالعات، آب انار میتواند سطح باکتریهای مفید روده، از جمله بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس را افزایش دهد.
به طور کلی فیبر به عنوان سوخت برای باکتریهای خوب یا پروبیوتیکها در دستگاه گوارش عمل میکنند. پری بیوتیکها به این باکتریها اجازه رشد میدهند و از میکروبیوم روده سالمتری حمایت میکنند.
یکی از خواص آب انار غنی از فیبر بودن است. حدود 3.5 گرم فیبر در هر یک عدد انار وجود دارد. فیبر برای سلامت گوارش بسیار ضروری است. فیبر از سیستم گوارش در برابر برخی از بیماریهای گوارشی مانند یبوست، هموروئید، سرطان روده بزرگ، بیماری رفلاکس معده به مری و دیورتیکولیت محافظت میکند.
6. خواص آب انار در جلوگیری از بیماریهایی با ریشه التهابی
پلی فنولها دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند. انار به عنوان منبعی از پلی فنولها میتواند برای درمان بیماریهای مختلف التهابی مناسب باشد. تورم کوتاهمدت یک پاسخ طبیعی بدن به عفونت و آسیب است. التهاب مزمن در صورت عدم درمان میتواند مشکلساز شود که امروزه بهویژه در فرهنگهای غربی رایج است.
التهاب اگر مورد توجه قرار نگیرد، بستر بسیاری از بیماریهای مزمن، از جمله بیماری قلبی، دیابت نوع دو، سرطان و بیماری آلزایمر قرار میگیرد. از جمله خواص آب انار کمک به جلوگیری از التهاب مزمن مرتبط با افزایش خطر بیماری مزمن است. تحقیقات بیشتری برای اثبات خواص آب انار بر درمان التهاب در انسان مورد نیاز است.
7. خواص آب انار بر آرتروز؛ باور نکردنی ولی واقعی
مطالعات مولکولی نشانداده که بعضی خواص آب انار میتواند تعدادی از سیگنالهای ژنتیکی را که به آرتروز کمک میکنند خاموش کند. بدون شک خواص آب انار بر آرتروز قابل تامل و نیازمند پژوهشهای بیشتری است، چون امکان دارد دریچهای جدید در کنترل این بیماری باشد.
در یک کارآزمایی بالینی در سال 2016، 38 فرد مبتلا به آرتروز زانو 6 هفته آب انار مصرف کردند. نتایج نشان داد که آب انار به کاهش تجزیه غضروف کمک میکند. شرکتکنندگانی که خواص آب انار را دریافت کردند عملکرد بهتر و سفتی کمتری را نسبت به آنانی که مصرف نکردند گزارش دادند. همچنین انار به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی برای افراد مبتلا به آرتروز روماتوئید مفید به نظر میرسد.
8. خواص اب انار و نقش آن در کنترل بیماری قلبی
از جمله خواص آب انار باید به کاهش فشار خون و محافظت از قلب و عروق اشاره کرد. مقالهای تحقیقاتی در سال 2012 نشان داد که آب انار استرس اکسیداتیو در سیستم قلبی عروقی را کاهش میدهد. آب انار خطر ابتلا به موارد زیر را کاهش میدهد:
9. فشار خون؛ خواص آب انار برای غلظت خون
خواص آب انار در صوتی که روزانه مصرف گردد به کاهش فشار خون سیستولیک کمک خواهد کرد. شواهد بسیاری وجود دارد که کاهش قابل توجه فشار خون پس از مصرف آب انار را نشان دهد. متخصصین تغذیه مصرف منظم آب انار را بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب میدانند.
10. فعالیت ضد میکروبی، خواص آب انار در طب سنتی از قرنها پیش تاکنون
قرنهاست که مردم از انار به دلیل خواص ضد میکروبی آن استفاده میکنند. انار دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد ویروسی و احتمالا به دلیل اسید الاژیک و تاننهای خاصی است که در آن وجود دارد. بر اساس این یافتهها، دانشمندان معتقدند یکی از خواص آب انار حفظ مواد غذایی و جلوگیری از آلودگی به سالمونلا است.
هنوز شواهد کافی وجود ندارد که نشان دهد انار میتواند با عوامل بیماریزا در انسان مبارزه کند. برخی از آزمایشها در 2021 نشانداد، ترکیبات موجود در انار میتواند به مبارزه با یک ویروس منتقله از پشه معروف به ویروس مایارو کمک کند.
ترکیبات انار امکان دارد به مبارزه با میکروارگانیسمهای مضر مانند انواع خاصی از باکتریها، قارچها و مخمرها کمک کند. از دیگر خواص آب انار محافظت از سلامت دهان مقابل میکروبهای دهانی مشکلساز مانند میکروبهایی که باعث بوی بد دهان و پوسیدگی دندان میشوند.
آزمایشی دیگر یکی از خواص آب انار یعنی اثرات ضد باکتریایی علیه لیستریا مونوسیتوژنز را نشان داد. این باکتری موجود در محیطهای مرطوب در صورت مصرف میتواند باعث بیماری شدید شود.
11. خواص آب انار بر حافظه و محافظت از مغز
یافتههای بدست آمـده از پژوهشها خواص آب انار را در بهبود حافظه به اثبات رسانیده است. با مصرف هر روز این میوه میتوان افزایش فعالیت مغز، بهبودی یادگیری و حافظه را تجربه کرد. از آنجایی که انار حاوی ترکیباتی به نام الاژیتانین است، به عنوان آنتی اکسیدان عمل خواهد کرد و التهاب را در بدن به حداقل میرساند.
محافظت از مغز در برابر شرایطی که تحت تاثیر التهاب و استرس اکسیداتیو قرار میگیرد از خواص آب انار به شمار میرود. الاژیتانینها با کاهش آسیب اکسیداتیو و افزایش بقای سلولهای مغز به محافظت از مغز در برابر ابتلا به بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون کمک میکنند. آنها همچنین ممکن است از بهبود آسیب مغزی هیپوکسیک-ایسکمیک پشتیبانی کنند.
الاژیتانین موجود در انار به تولید ترکیبی در روده به نام u oli hi A کمک میکند. به دلیل توانایی این ترکیب در کاهش التهاب در مغز و به تاخیرانداختن شروع بیماریهای شناختی، مورد مطالعه قرارگرفته است. بدون شک مطالعات بیشتری برای درک بهتر ارتباط بالقوه بین خواص آب انار و سلامت مغز وجود دارد.
12. خواص آب انار برای خانم ها و تاثیر بر عملکرد جنسی و باروری
از لحاظ تاریخی، مردم انار را با باروری و فراوانی مرتبط میدانند. آنتی اکسیدانهای موجود در انار امکان دارد به این معنی باشد که میتواند به محافظت از باروری کمک کنند. مطالعات نشان میدهد که استرس اکسیداتیو میتواند منجر به اختلال عملکرد اسپرم در مردان و کاهش باروری در زنان شود.
تحقیقات سال 2014 نشان داد که خواص آب انار کیفیت و تحرک اسپرم را افزایش میدهد. تحرک اسپرم؛ حرکتی است که اسپرم برای رسـیدن به تخمک به آن نیاز دارد. بسیاری از افراد به خواص آب انار برای تنگی واژن اشاره میکنند اما تحقیقات علمی در این زمینه در دست نیست.
13. خواص آب انار و تاثیر آن بر استقامت و عملکرد ورزشی
پلی فنولهای موجود در انار استقامت ورزش را افزایش میدهند، یعنی مدت زمانی که میتوان قبل از خستگی در یک فعالیت بدنی شرکت کرد. مطالعهای انسانی نشان داد که مصرف تنها یک گرم عصاره انار 30 دقیقه قبل از دویدن، زمان خستگی را تا 12 درصد افزایش می دهد.
شواهد بسیاری خواص آب انار بر بهبود استقامت ورزش و ریکاوری عضلات را نشان میدهد. تحقیقی سال 2019 روی دوچرخه سوارانی که انار مصرف میکردند انجام شد. کسانی که انار مصرف کردند نسبت به آنانی که مصرف نکردند زمان بیشتری طول کشید تا به نقطه خستگی برسند.
14. خواص آب انار روی دیابت
مردم بهطور سنتی انار را یک گیاه دارویی برای درمان دیابت میدانند و برخی شواهد این موضوع را تایید میکند. برخی از تحقیقات نشان میدهد که فعالیت آنتی اکسیدانی موجود در انار میتواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو مفید باشد. به طور خاص، شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه خواص آب انار میتواند به کاهش سطح گلوکز خون ناشتا کمک کند.
همچنین یک مطالعه در سال 2020 نشان نداد که عصاره انار برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو فوایدی داشته باشد. یک انار حاوی حدود 39 گرم قند است. اگر فرد مبتلا به دیابت مایل به مصرف آب انار است، باید این کار را در حالی انجام دهد که سطح گلوکز خود را در محدوده مورد توافق با پزشک حفظ کند.
15. التیام زخم از مهمترین خواص آب انار
برخی از محققان از گل و عصاره انار برای بهبود زخمها استفاده کردهاند و به کاهش قابل توجهی در اندازه زخمها اشاره کردهاند. آنها مشاهده کردند که ساختار پوست جدید به خوبی شکل گرفـته و سلولهای التهابی کمی در آن ناحیه وجود داشت.
مضرات آب انار در صورت مصرف بیش از حد
مطالعات حیوانی و آزمایشات بالینی انسانی سمیت انار را بررسی کردهاند و هیچ عارضه جانبی نامطلوبی مشاهده نشد. خواص آب انار در دوزهای بالا برای بزرگسالان بیخطر است ولی برای کودکان متفاوت خواهد بود. برخی شواهد ترکیب انار با استاتینها (داروهای کاهشـدهنده کلسترول) را خطرناک نشان میدهد. استاتینها شامل موارد زیر هستند اما به این موارد محدود نمیشوند:
ترکیب انار و استاتینها امکان دارد باعث رابدومیولیز شود، بیماری جدی که شامل تجزیه فیبرهای عضلانی و احتمالا نارسایی کلیه خواهد شد. این ممکن است بهاین دلیل باشد که خواص آب انار آنزیمی را در روده مسدود میسازد و امکان میدهد داروی بیشتری جذب گردد.
آب انار و تداخلات دارویی که باید جدی گرفت
برداشتی کلی درباره خواص آب انار
انار میوهای آبدار و شیرین، سرشار از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی و حتی حاوی مقداری پروتئین است. از جمله خواص آب انار اینکه مملو از آنتی اکسیدانها و ترکیبات ضد التهابی مانند پانیکالاژین هستند. این خواص آب انار که مزایای محافظتی برای سلامت قلب، ادرار، مغز، گوارش و پروستات دارد، مورد مطالعه قرار گرفتهاند.
ار دیگر خواص آب انار باید به فواید ضد سرطانی اشاره کرد. همچنین از استقامت ورزش و ریکاوری عضلات حمایت میکند و با میکروبهای مضر مبارزه خواهد کرد. علاوه بر این موارد که ذکر شد به جرات میتوان گفت که انار یک افزودنی خوشمزه و مغذی به رژیم غذاییست.
سوالات متداول
1.آیا نوشـیدن هر روز آب انار خوب است؟
برخی از دانشمندان گنجاندن آب انار را به عنوان بخشی از برنامه غذایی معمولی پیشنهاد کردهاند، زیرا دارای فواید قلبی عروقی و سایر فواید است.
2. برای دریافت خواص آب انار چه مقدار باید در روز نوشید؟
اکثر مردم میتوانند با خیال راحت بیشتر روزها یک وعده آب انار را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع بنوشند. البته هر فردی وضعیت سلامتی مختص خود را دارد، پس باید ابتدا با پزشک مشورت کند که آیا افزایش مصرف آب انار برایشان بیخطر است.
3. آیا افراد دیابتی میتوانند آب انار بنوشند؟
خواص آب انار برای افراد مبتلا به دیابت بر کسی پوشیده نیست. اما بهتر است که فرد مبتلا به دیابت با پزشک مشورت کند و از بیخطر بودن آب انار اطمینان حاصل کند. آنها باید بررسی کنند که آب انار بستهبندی یا بطری شـده حاوی شکر اضافی نباشد.
4. آب انار با چه داروهایی تداخل دارد؟
استاتینها: آتورواستاتین، لوواستاتین، سیمواستاتینداروهای ضد آریتمی: آمیودارون، دیزوپیرامید و کینیدینداروهای ضد انعقاد: وارفارینمسدودکنندههای کانال کلسیم: فلودیپین، نیکاردیپین، نیفدیپین، نیمودیپین، نیزولدیپینسرکوب کنندههای سیستم ایمنی: سیکلوسپورین، سیکلوسپورین، تاکرولیموسمهارکنندههای پروتئاز (داروهای ضد رتروویروس): ساکویناویر، ریتوناویر، ایندیناویر