تهیه خمیر پیتزا فوری
طرز تهیه خمیر پیتزا ی خونگی، سریع و آسون
فرمول تهیه یک خمیر پیتزا خونگی و فوری با بافت ترد و پفکی برای هر چند نفر حتی وقتی میخوای از فست فودی هم بهتر باشه کار سختی نیست.
اگه خمیری که برای پخت پیتزا تهیه میکنید نتیجه دلخواهتون رو بده علاوه بر جذابیت ظاهری و به طعم پیتزا ی شما کمک خیلی زیادی میکنه.
در این مطلب آموزش تهیه یک خمیر پیتزای عالی رو میذارم که به ساده ترین و سریع ترین روش ممکن تهیه میشه.
فهرست مطالب
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
این مقدار مواد برای یک عدد پیتزا ی بزرگ کافیه. اگه قصد دارید تعداد بیشتری پیتزا تهیه کنید مواد رو دو یا چند برابر کنید.
مراحل تهیه خمیر پیتزا ساده
این خمیر پیتزا ساده ترین خمیری هست که میتونید تهیه کنید. قدم به قدم مراحل رو براتون توضیح میدم.
۱. مخلوط کردن مواد خشک
به این صورت که آرد رو داخل ظرف گودی میریزیم. اگه آرد رو الک کنید طبعا نتیجه بهتری هم میگیریم. همچنین آردی که برای خمیر پیتزا استفاده میکنیم همون آرد سفید سه صفر یا چهارصفر هست که برند های مختلفش توی بازار هست.
من از تازه بودن و عمل اومدن خمیر مایه ای که استفاده کردم مطمئن بودم. پس مستقیم روی آرد میریزیم و با آرد مخلوطش میکنیم.
نمک و شکر رو هم به مواد خشکمون اضافه میکنیم و همگی رو مخلوط میکنیم تا همه مواد یکنواخت داخل آرد پخش بشن.
۲. اضافه کردن مواد تر
آبی که برای خمیر پیتزا استفاده میکنید حتما باید ولرم باشه. اونقدری که اگه انگشتتون رو توی آب بردید نسوزین و احساس سردی هم نکنین. (دقت کنید اصلا داغ و یا خیلی گرم نباشه!)
وسط آرد رو گود میکنیم و نصف پیمانه آب رو کم کم به مواد خشکمون اضافه میکنیم و با قاشق هم میزنیم تا حالت خمیری پیدا کنه. روغن زیتون رو هم اضافه میکنیم و باز مخلوط میکنیم.
اگه احساس کردید میزان آبش کم هست یک قاشق به خمیرتون آب اضافه کنید. اگه بازم خشک بود یک قاشق دیگه آب اضافه کنید. اگه تمام آب رو یکباره روی خمیر بریزید ممکنه خمیر شل بشه و نیاز به آرد پاشی مجدد پیدا کنید که در نهایت ممکنه توی کیفیت خمیرتون تاثیر بذاره. پس آب رو کم کم اضافه میکنیم تا خمیر شکل بگیره.
۳. ورز دادن
حالا نوبت ورز دادن هست. خمیر رو روی سطح صافی که کمی هم زیرش رو آرد پاشی کردید قرار بدید و با کف دست شروع به ورز دادن کنید. نکته ای که اینجا میتونم بهتون بگم اینه که خمیر رو با نوک انگشتانتون ورز ندید چون احتیاج به آرد پیدا میکنه.
هرجا که احساس کردید خمیر به دستتون میچسبه کمی دستتون رو با روغن چرب کنید و به ورز دادن ادامه بدید. هرچی خمیر آردش کمتر باشه و سبکتر باشه کیفیت بهتری توی پخت خواهد داشت. حدود 5 دقیقه ورز دادن این خمیر کافیه.
دیواره ها و کف ظرف گودی رو با روغن زیتون چرب میکنیم و خمیر رو داخل ظرف میذاریم و روش یه پارچه ی تمیز که خیلی کم هم نم دار هست میندازیم (به این دلیل که روی خمیر بعد از ور اومدن خشک نشه).
حالا ظرف رو در جایی که کمی گرم باشه قرار میدیم تا عمل بیاد و حجمش زیاد بشه. حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت ور اومدن این خمیر طول میکشه که میتونید توی این زمان مواد روی پیتزاتون رو آماده کنید.
بعد از ور اومدن و زیاد شدن حجم خمیر، اون رو روی سطح صافی پهن میکنیم و یک دقیقه ای ورز میدیم که پف اضافیش بخوابه. بعد هم به ضخامت نیم تا یک سانت پهنش میکنیم و پنیر و مواد پیتزا رو روش میریزیم.
۴. پخت در فر
این خمیر حدود 20-25 دقیقه به همراه مواد روش توی فر از قبل گرم شده با دمای 180-200 درجه سانتی گراد میپزه و اگه ضخامت خیلی زیادی نداشته باشه اصلا احتیاجی نیست که قبل از اینکه مواد رو روش بریزید جداگونه داخل فر بپزیدش.
نکته های مهم برای تهیه خمیر پیتزا
خمیر پیتزا ایتالیایی و خمیر پیتزا آمریکایی چه فرقی دارن؟
چیزی که من فهمیدم فرق این دو خمیر پیتزا در ضخامت اونهاست و نه در دستور تهیه ی خمیر (البته در تاپینگ تفاوت های زیادی دارند).
خمیر پیتزا ایتالیایی نازک پهن میشه و بعد از پخت مثل یک پوسته ی نازک زیر پنیر هاست و خمیر پیتزای آمریکایی با ضخامت زیاد پهن میشه و مثل نان ضخیمی هست که روش پنیر ریخته شده.
خمیر پیتزای فوری
خمیر پیتزای فوری یعنی اینکه خمیر احتیاجی به استراحت نداشته باشه. چون در مواد اولیه این خمیر از خمیرمایه استفاده شده، برای به دست اومدن بافت متخلخل باید استراحت کنه. اما اگه عجله دارید میتونید بدون استراحت هم این خمیر رو بپزید. نگران نباشید٬ نان پیتزای خوشمزه ای خواهید داشت.
راه دوم هم اینه که یه خمیر پیدا کنید که خمیر مایه نداشته باشه. پیشنهاد میکنم پاراگراف زیر رو بخونید.
خمیر پیتزا بدون خمیرمایه
خمیرهایی که بدون خمیر مایه تهیه میشن بافت متفاوتی نسبت به خمیر های با خمیرمایه دارن. اما من قبلا دستور خمیر پیراشکی گذاشتم که برای پیتزا هم مورد استفاده اس و یه بافت ترد و طعم خیلی خوبی برای پیتزا داره و به خمیر مایه هم هیچ نیازی نداره.
طرز تهیه خمیر پیتزای فوری
خوردن پیتزای خونگی خیلی دلپذیره چون هم از موادی که دوست داریم و به هر مقداری که میخوایم داخلش استفاده میکنیم و هم از سالم بودنش مطمئنیم. منتهی یه مشکل اساسی که هممون با پیتزای خونگی داریم دنگ و فنگ درست کردن خمیر و زمان زیادی که برای استراخت خمیر لازم داریم، هستش. اما در این مطلب طرز تهیه یه خمیر خونگی فوری و بدون ریخت و پاش رو براتون میذاریم که احتیاجی به یکی دو ساعت استراحت هم نداره…
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزای فوری:
۳ پیمانه آرد گندم یا آرد سفید۱۲ قاشق چایخوری شکر۱ و ۱۲ قاشق چایخوری پودر خمیر مایه فوری۱ پیمانه آب ولرم۳ قاشق غذاخوری روغن مایع۱ قاشق چایخوری نمک
مراحل تهیه خمیر پیتزای فوری:
تهیه این خمیر پیتزا خیلی راحت و بدون دردسره فقط کافیه تا ٖآرد، نمک، شکر و پودر خمیر مایه فوری رو داخل یه کاسه بزرگ بریزین و با هم مخلوط کنین.
بهتره حدود یک دوم پیمونه از آرد رو نگه دارین و داخل کاسه نریزین.
حالا آب ولرم و روغن رو هم اضافه کنین.
ابتدا مواد را با قاشق هم بزنین تا به شکل زیر دربیاد و بشه با دست ورز داد.
حالا شروع به ورز دادن مواد با دست کنین و در صورتی که خمیر خیلی چسبناک بود آردی که کنار گذاشته بودین رو کم کم اضافه کرده و ورز بدین تا خمیر به دست تمیز نچسبه ولی دقت کنین تا آرد رو بیش از حد نریزین که خمیر خشک نشه.
به همین راحتی خمیر شما حاضره و نیازی به استراحت دادن هم نداره فقط دقت کنین وقتی خواستین از خمیر استفاده کنین و پهنش کنین تا مواد پیتزار رو روش بذارین بهتره خمیر رو خیلی نازک و با ضخامت زیر نیم میلیمتر بازش کنین تا کیفیت نون پیتزاتون عالی بشه
منبع: وب سایت 2 نفره
طرز تهیه خمیر پیتزا جادویی با پف زیاد و طعم بسیار عالی
طرز تهیه کوکوی کدو سبز مجلسی و مخصوص با طعم بسیار عالی
طرز تهیه کوکوی کدو سبز مجلسی کوکوی کدو سبز از آن جمله غذاهایی است که در دسته بندی غذاهای رژیمی قرار می گیرد و طعم بسیار خوبی دارد، برای مشاهده آموزش کامل …
طرز تهیه نخودک ساده به روش خانگی و طعم بسیار عالی
طرز تهیه نخودک نخودک یکی از انواع تنقلات خوشمزه و ساده در خاورمیانه است که با طعم های متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه …
طرز تهیه بلال خانگی بدون منقل و با طعم بسیار عالی
طرز تهیه بلال بلال یکی از خوردنی های جذاب و بسیار خوشمزه بین المللی است که با طعم های متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز …
طرز تهیه خمیر پیتزا جادویی
خمیر پیتزا یکی از خمیرهای بسیار معروف و پرطرفدار بین المللی است که با دستورهای متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خمیر پیتزا جادویی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
طرز تهیه خمیر پیتزا جادویی
مرحله اول
برای تهیه خمیر پیتزای جادویی ابتدا خمیر مایه فوری را به همراه ۱ قاشق از شکر درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس آب ولرم را اضافه کرده و درب کاسه را می گذاریم تا خمیر مایه کف کند و عمل بیاید.
مرحله دوم
در این مرحله تخم مرغ را به همراه شکر باقیمانده، روغن و نمک داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و با قاشق یا همزن دستی مخلوط می کنیم تا بافت مواد کاملا یکدست شود. در ادامه آرد را دو مرتبه الک می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله آرد را مجددا درون الک ریخته و این بار روی مواد درون کاسه الک می کنیم. در همین حین مواد را به خوبی مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود، پس از اینکه خمیر جمع شد، آنرا به سطح کار منتقل می کنیم.
مرحله چهارم
حالا خمیر را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با دست ورز می دهیم تا دیگر به دست نچسبد. توجه داشته باشید که ممکن است تمام آرد مصرف نشود، زمانی که خمیر دیگر به دست نچسبید، اضافه کردن آرد را متوقف می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله یک کاسه مناسب را با روغن به خوبی چرب می کنیم، سپس خمیر را چونه گرفته و درون کاسه قرار می دهیم. در ادامه روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک تا دو ساعت در فضای محیط استراحت می دهیم.
مرحله ششم
پس از اینکه حجم خمیر بیش از دو برابر شد، هوای اضافی آنرا می گیریم، سپس به سطح کار منتقل کرده و کمی ورز می دهیم. در ادامه خمیر را یه ۴ قسمت مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را به صورت جداگانه چونه می گیریم.
مرحله هفتم
در این مرحله هر قسمت را با دست باز می کنیم و درون قالب پیتزا قرار می دهیم. در ادامه روی خمیر را با تاپینگ دلخواه پر می کنیم و درون فر قرار می دهیم تا بپزد. توجه داشته باشید که این خمیر نیازی به پخت جداگانه ندارد.
نکات طرز تهیه خمیر پیتزا
ورز دادن خمیر
یکی از مهم ترین مراحل تهیه خمیر پیتزا، ورز دادن آن است. اگر می خواهید بدانید که چه مدت باید خمیر را ورز دهید، باید بدانید هر چقدر بیشتر آنرا ورز دهید در نهایت خمیر بهتری خواهید داشت. توصیه سر آشپزهای معروف این است که حداقل باید خمیر را ۱۰ دقیقه ورز داد تا به بافت مناسب برسد.