واحد دانشگاهی چیست
انتخاب واحد چیست ???? راهنما و آموزش انتخاب واحد دانشگاه
علاوه بر مقاله ای که تقدیم شما میشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئی تلفنی به شما عزیزان می باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغایت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر :
9099071612
62 نظر تاکنون ، میتوانید سوال بپرسید یا در بحث شرکت کنید
دانشجویان در تمام دانشگاه های روزانه ، نوبت دوم ، پیام نور ، پردیس خودگردان ، غیر انتفاعی ، آزاد و علمی کاربردی پیش از شروع هر ترم و برای وارد شدن به ترم جدید ، باید دروسی را که قرار است در آن ترم بگذرانند ، انتخاب کنند. انتخاب واحد به صورت اینترنتی انجام می گیرد و دانشجو موظف است که با رعایت دروس پیش نیاز و هم چنین در نظر گرفتن معدل ، مطابق زمانبندی که دانشگاه اعلام می کند ، با مراجعه به پروتال دانشجویی خود اقدام به انتخاب واحد کند. در ادامه می خواهیم بدانیم که شرایط انتخاب واحد چیست و چه نکاتی را آن باید رعایت کنیم. مطلب را تا انتها مطالعه کنید و اگر سوالی داشتید ، می توانید در بخش نظرات بپرسید.
اگر دانشجوی ترم اول هستید و یا از نحوه انتخاب واحد اطلاعی ندارید ، توصیه ما این است که با مشاوران مجرب پاسخ با ما تماس بگیرید تا ضمن تنظیم برنامه هفتگی دانشگاه شما ، انتخاب واحدتان را نیز انجام دهند. در نظر داشته باشید که ظرفیت کلاس ها و اساتید محدود است و باید سرعت عمل زیادی داشته باشید تا سریع دروس مد نظرتان را پیش از تکمیل نشدن ظرفیت ها انتخاب کنید.
کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
زمانبندی انتخاب واحد
انتخاب واحد تمام دانشجویان ترم اولی توسط دانشگاه انجام می گیرد اما از ترم دو به بعد دانشجو خود باید انتخاب واحد کند. هر سال شامل دو ترم است و اگر بخواهید دروس بیشتری را بگذرانید تا زود تر فارغ التحصیل شوید ، می توانید ترم تابستان نیز بردارید اما اجباری نیست.
انتخاب واحد ترم های فرد یعنی ترم های 1 ، 3 ، 5 و 7 در شهریور ماه انجام می گیرد و از مهر ماه شروع می شود و انتخاب واحد ترم های زوج یعنی ترم های 2 ، 4 ، 6 و 8 اواخر دی ماه صورت می پذیرد و شروع ترم از نیمه دوم بهمن ماه است.
زمانبندی دقیق انتخاب واحد برای ورودی سال های مختلف در سایت دانشگاهتان اعلام می شود و البته شما می توانید از طریق تماس با کارشناسان مرکز مشاوره پاسخ با ما ، از تاریخ آن مطلع شوید و در صورت تمایل با کمک مشاوران انتخاب واحد را انجام دهید.
معدل و انتخاب واحد
انتخاب واحد هر ترم بر اساس معدل ترم قبل انجام می گیرد یعنی هر دانشجو باید اول بر اساس تعداد واحد هایی که طبق معدل مجاز شدهاست ، انتخاب واحد کند.
منظور از پیش نیاز در انتخاب واحد چیست
برای هر درس یک پیش نیاز تعریف شده است که اول باید دروس پیش نیاز را بگذرانید تا بتوانید درس مد نظر خود را بردارید. مثلا در رشته حسابداری ، اصول حسابداری 1 پیش نیاز اصول حسابداری 2 است و اگر اصول حسابداری 1 را پاس نکرده باشید ، نمی توانید 2 را بردارید.
دروس پیش نیاز در چارت درسی و در سایت دانشگاه موجود هستند و در زمان انتخاب واحد حتما باید این موضوع را رعایت کنید. البته در صورتی که پیش نیاز درسی را پاس نکرده باشید ، سیستم به شما اجازه اخذ آن درس را نمی دهد و با اخطار سامانه مبنی بر عدم رعایت دروس پیش نیاز ، مواجه می شوید.
مرتبط بخوانید : چگونه انتخاب واحد کنیم – راهنمای کامل انتخاب واحد دانشگاه ها
منظور از همنیاز در انتخاب واحد چیست
احتمالا شما هم چند بار به گوشتان خورده است که دانشجویی دو درس را هم نیاز کرده است و برایتان سوال پیش آمده باشد که منظور از همنیاز کردن در انتخاب واحد چیست ؟ برای متوجه شدن این موضوع یک مثال ساده میزنیم :
دو درس ریاضی 1 و ریاضی 2 را در نظر بگیرید که ریاضی 1 پیشنیاز درس ریاضی 2 است یعنی شما اول باید درس ریاضی 1 را پاس کنید تا بتوانید ریاضی 2 را بردارید. حال ممکن است شما ریاضی 1 را اخذ کرده باشید و در امتحان نیز شرکت کنید اما نتوانید نمره لازم را در این درس به دست آورید و در نتیجه مردود می شوید. در ترم تحصیلی بعدی شما می توانید دو درس ریاضی 1 و ریاضی 2 را همزمان اخذ کنید و با اینکه ریاضی 1 را پاس نکرده اید اما چون یکبار قبلا آن را برداشته اید ، می توانید همنیاز کنید.
مرتبط بخوانید : کد ارائه در انتخاب واحد چیست – کد ارائه چیست و چه به منظور استفاده میشود
سایت انتخاب واحد چیست
انتخاب واحد دانشگاه ها از طریق سامانه های مختص به خودشان انجام می گیرد و دانشجویان باید با ورود به پروتال دانشجویی خود و درج نام کاربری و رمز عبور ، انتخاب واحد را انجام دهند.
از مهر ماه 99 ، سایت سیدا از دسترس خارج شده است و دانشجویان تمام واحد های دانشگاه آزاد باید سامانه آموزشیار دانشگاه آزاد مراجعه کنند و دیگر از طریق سایت سیدا نمی توان پرداخت شهریه یا انتخاب واحد را انجام داد.
چارت انتخاب واحد چیست
برای تمام رشته های انسانی ، رشته های ریاضی فیزیک ، رشته های تجربی ، رشته های پزشکی و رشته های هنر و زبان چارت درسی اختصاصی وجود دارد که مبنای انتخاب واحد است. در چارت درسی دروس هر ترم که باید اخذ کنید ، به تفکیک مشخص شده است و اگر میخواهید که راحت تر و با رعایت دروس پیش نیاز تمام واحد های درسی را بگذرانید ، به روش انتخاب واحد چارت درسی پیش بروید.
می توانید با مشاوران پاسخ با ما تماس بگیرید تا چارت درسی رشته خود را با توجه به سالی که وارد دانشگاه شده اید ، دریافت کنید. زیرا چارت درسی ورودی های مختلف دانشگاه ها از لحاظ تعداد واحد های درسی ، متفاوت است
نکات ضروری در زمان انتخاب واحد
مرتبط بخوانید : زمان انتخاب واحد دانشگاه آزاد ورودی جدید
واحد های درسی انتخاب واحد چیست
دروس دانشگاهی شامل دروس معارف ، دروس عمومی ، دروس نظری ، دروس عملی و کارآموزی و دروس اختصاصی هستند. دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته حدود 70 واحد درسی و دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته حدود 140 واحد درسی را باید به ترتیب در 4 ترم و 8 ترم بگذرانند البته تعداد واحد های درسی ممکن است بر اساس هر رشته کم و زیاد شود.
هر درس عمومی مثل زبان عمومی ، فارسی عمومی و … 2 واحدی ، هر درس معارف مثل آیین زندگی ، تاریخ تحلیلی ، انقلاب اسلامی و …. 2 واحدی و دروس اختصاصی و نظری ممکن است 2 ، 3 و یا 4 واحدی باشند. ساعت درسی دروس 2 واحدی معمولا 130 و ساعت درسی دروس 3 واحدی 230 و دروس 4 واحدی نزدیک به 3 ساعت است.
در دانشگاه هز سه جلسه غیبت باعث حذف دانشجو می شود. دانشجویان در طول ترم مجازند که حداکثر 3 جلسه غیبت داشته باشند. این قانون ، در روش آموزش مجازی نیز اجرا می شود و دانشجویان می بایست در زمان کلاس ، حضور کامل داشته باشند.
البته برای دانشجویان دانشگاه پیام نور شرایط آموزش کتاب محور در نظر گرفته شده است و برای حضور دانشجویان الزامی وجود ندارد یعنی غیبت کردن ، باعث حذف شدن آن ها نمی شود.
مرتبط بخوانید : زمان انتخاب واحد دانشگاه پیام نور ورودی جدید
انتخاب واحد متاخرین
در اکثر واحد های دانشگاهی ، پس از پایان مهلت در نظر گرفته شده برای انتخاب واحد ، زمانی را نیز به متاخرین اختصاص می دهند تا آنها نیز بتوانند انتخاب واحد کنند. برای انتخاب واحد متاخرین ظرفیت اکثر کلاس ها افزایش می یابد. اما ممکن است در بعضی از دروس مخصوصا دروسی که اساتید پر طرفدارتری آنها را ارائه داده اند ، ظرفیت تکمیل شده باشد. در نتیجه دانشجویان متاخر ناچار باشند دروس سایر اساتید را اخذ کنند.
فرصت ترمیم انتخاب واحد متاخرین معمولا کمتر از یک هفته است. اگر دانشجویی درخواست افزایش ظرفیت کلاس را داشته باشد ، باید به مدیر گروه مربوطه مراجعه کند. منظور از مدیر گروه مربوطه ، با توجه به درسی است که تقاضای افزایش ظرفیت آن را دارید. مثلا اگر درس از گروه ریاضی است ، باید به مدیر گروه ریاضی مراجعه کنید. اگر از دروس تخصصی است ، باید به کارشناس رشته خود مراجعه نمایید. یا اگر جزو دروس معارف است ، باید درخواست خود را به مدیر گروه معارف ارائه دهید و …
مرتبط بخوانید : سقف انتخاب واحد دانشگاه غیرانتفاعی
انتخاب واحد دانشجویان ترم آخر
دانشجوی ترم آخر کارشناسی دانشجویی است که با در نظر گرفتن یک واحد درس وصایا و درس آشنایی با قرآن ، حداکثر 25 واحد درسی باقی مانده داشته باشد. به دانشجویان ترم آخر این اجازه داده می شود بدون در نظر گرفتن معدل ترم قبل ، تمام واحدهای درسی باقی مانده را بردارند و امکان اخذ چند درس معارف نیز وجود دارد.
انتخاب واحد ترم تابستان
دانشجویانی که میخواهند زودتر فارغ التحصیل شوند باید در طول یکسال واحد های درسی بیشتری بگذرانند. این کار با اخذ واحد در ترم تابستان امکان پذیر خواهد بود. در واقع انتخاب واحد در ترم تابستان اجباری نیست و تعداد واحدهای محدودی نیز ارائه می شود اما دانشجویان در صورت تمایل می توانند در این ترم نیز واحد درسی اخذ نمایند.
سوالات شما
اکثر دانشگاه ها معمولا فقط انتخاب واحد ترم یک دانشجو را انجام می دهند.
راهنمای انتخاب واحد کردن در این مطلب توضیح داده شده است.
اگر انتخاب واحد نکنید ، آن ترم برای شما حذف می شود.
علاوه بر مقاله ای که تقدیم شما میشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئی تلفنی به شما عزیزان می باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغایت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طریق تلفن ثابت :
تماس از سراسر کشور: 9099071612
نوشته های مشابه
انتخاب واحد در حذف و اضافه پیام نور 1402 – راهنمای کامل
زمان انتخاب واحد دانشگاه پیام نور ورودی جدید 1401 – زمان و راهنمای انتخاب واحد
زمان انتخاب واحد دانشگاه آزاد ورودی جدید 1401 – زمان و راهنمای انتخاب واحد
همچنین ببینید
نحوه ورود به سامانه آموزشیار ???? راهنمای ورود و استفاده از سامانه آموزشیار دانشگاه آزاد
سامانه آموزشیار برای دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد طراحی و راه اندازی شده است و …
62 نظر
بسیار جامع و کامل ممنون
با سلام. خوشحالیم که مورد رضایتتون بود.
سلام ترم اول پیام نور باید خودمون انتخاب واحد کنیم؟
با سلام. انتخاب واحد دانشجویان ترم اول توسط دانشگاه انجام می گیرد.
سلام من در رشته مکانیک خودرو ترم دوم هستم میخواستم بدونم تو انتخاب واحد کدام کتاب میزارند
سلام خیلی ممنون خیلی مفید بود. چه دعایی کنمت بهتر از این؟! که خدا پنجره باز اتاقت باشد…
با سلام. خوشحالیم که مورد رضایتتون بود.
موفق و موید باشید.
سلام یه سوال داشتم من رشته ام علوم سیاسیه ترم اول رو خود دانشگاه برامون انتخاب واحد کرده بود ک یکی از از دروس عمومی ( ادبیات ) رو برامون انتخاب نکرده بود حالا سوالم اینه تا آخر دوره ی کارشناسی باید اون واحد ک برای ترم اولمون بود پاس بشه ؟!
با سلام. بله باید این درس را در ترم های بعدی اخذ کنید.
ممنونم واقعا من نمیدونستم باید جوری انتخاب واحد کنم ممنونم ازراهنماییتون
با سلام. در صورت تمایل می توانید انتخاب واحد خود را به کمک مشاوران ما انجام دهید.
سلام من دانشجوی ترم ۲فیزیک هستم ودردرس ریاضی ۲مردودشدم،دردروس ارائه شده درس ریاضی۱ بادرس فیزیک۲تداخل داره به نظرتون من بایدکدوم روانتخاب کنم تادرترم های بعدی دچارمشکل نشوم
با سلام. شما باید دروس پیش نیاز و مهم تر را زودتر بگذرانید و حتما طبق چارت درسی رشته خود انتخاب واحد کنید که با مشکل تداخل ساعت برگزاری کلاس و تداخل ساعت برگزاری امتحان مواجه نشوید. اگر برای تنظیم برنامه هفتگی نیاز به راهنمایی دارید میتوانید از مشاوران ما راهنمایی بخواهید.
تماس از استان تـهران : 9092301611
تماس از سراسر کشور : 9099071612
تماس از 8 صبح تا 12 شب.
سلام وفت بخیر ببخشید من دانشجو جدید هستم خاستم ببینم چارت تمام دانشگاه ها یکی هست؟ چون تو سایت داتشگامون برای رشته کارشناسی پیوسته تربیت بدنی چارت وجود نداشت
با سلام. بهتر است از چارت درسی که دانشگاه ارایه می دهد استفاده کنید اما در صورت نبود چارت دانشگاه ، مشکلی در استفاده از چارت درسی دانشگاه های دیگر وجود ندارد.
سلام من برای ترم دوم می خواستم انتخاب واحد کنم زمانی که دانشگاه دروس مربوط به رشته من رو ارائه میده من باید کدام دروس رو انتخاب کنم
با سلام. باید طبق چارت درسی رشته و مقطع تحصیلی خود دروس مربوط به ترم دوم را که در چارت درج شده است ، اخذ کنید و حتما در هنگام انتخاب واحد دروس پیش نیاز را رعایت کنید.
سلام ببخشید من متوجه نشدم من دانشجوی دانشگاه ازاد هستم ترم اول هیچ ترم دوم انتخاب واحد میرم اموزشیار مینویسه مجاز برای حذف و اضافه ؟!وقتی انتخاب واحد رو میزنم میاد انتخاب واحد برای شما مقدور نمیباشد. اول انتخاب واحد میکنن بعد حذف و اضافه میشه یا نه کلا گیج شدم
با سلام. حذف و اضافه چند روز بعد از انتخاب واحد اصلی انجام می گیرد و شما برای حذف و اضافه کردن دروس باید پس از ورود به بخش ” ثبت نام دروس دانشجو ” سامانه آموزشیار ، بر روی گزینه دوم یعنی گزینه ” حذف و اضافه ” کلیک کنید.
واقعا دمتون گرم من که امسال میرم دانشگاه هیچ کدومشو نبلد بودم ،،???????? بووووی چقد اولش یه کم پیچیدس هاااا…
سلام اگه میشه درمورد تکراری بودن بعضی واحد ها توضیح بدین . آیا ممکنه چندتا واحد دوباره گرفته شه ؟؟ . چون طبق چارت پیش رفتم ولی فکر کنم بعضی از واحدا شبیه همن . ????
سلام. اگر طبق چارت انتخاب واحد کنید دروس تکراری نخواهد بود. ضمن اینکه سامانه انتخاب واحد اکثر دانشگاه ها از اخذ دروس تکراری به صورت خودکار جلوگیری میکنند.
ببخشید چطوری میشه درس ریاضی ۱ و ریاضی۲ رو همنیاز کرد؟
با سلام. اگر قبلا درس ریاضی 1 رو افتاده باشین ، می تونین با درس ریاضی 2 هم نیاز کنید در غیر این صورت امکان اخذ دو درس در انتخاب واحد وجود ندارد.
سلام بنده ریاضی ۱ رو ترم قبل افتادم الآن میخوام ریاضی۱ و ۲ رو باهم بردارم وقتی انتخاب میکنم سامانه مینویسه تعداد واحد انتخابی شما از تخصصی انتخابی ۲۰ واحد بیش از حد مجاز تعریف شده ۱۷ واحد است ممنون میشم راهنماییم کنید
با سلام. لطفا برای راهنمایی در خصوص انتخاب واحد ، با مشاوران ما تماس بگیرید.
ببخشید وقتی انتخاب واحد میکنم سیستم مینویسه تعداد واحد انتخابی شما از تخصصی انتخابی بیش از حد مجاز تعریف شده برای فارغ التحصیلی است ممنون میشم راهنماییم کنید
با سلام. لطفا برای راهنمایی در خصوص انتخاب واحد با مشاوران ما تماس بگیرید.
سلام میخواستم بدون ساعت و روز برگزارى رو هم میتونم خودم انتخاب کنم؟؟
سلام من دانشجوی ترم ۲هستم. خواستم بپرسم که میشه یک ترم کلا واحد عمومی برداشت؟؟!
با سلام. برای آنکه ترم های آخر با مشکلی مواجه نشوید ، بهتر است طبق چارت درسی انتخاب واحد کنید زیرا ممکن است با تداخل برگزاری امتحان مواجه شوید. ضمن اینکه در هر ترم حداکثر امکان اخذ 2 واحد درس معارف وجود دارد
سلام من یکی از واحد های تکراری که برداشتم پاس نشدم،. ترم اول پاس شدم، ولی دوباره که به اشتباه برداشتم پاس نشدم، حالا اون درس رو من پاس شدم یا نه؟. و برای جبران واحد های تکراری باید تابستان دروس بردارم؟
با سلام. آن درس پاس شده است.
“دانشجویان ترم آخر که واحد های درسی کمی دارند ، می توانند معرفی به استاد بگیرند” منظورتون رو نفهمیدم؟
با سلام. دانشجویان ترم آخر دانشگاه در صورتی که کمتر از 8 واحد درسی باقی مانده داشته باشند ، می توانند آن ترم را به صورت معرفی به استاد بگذرانند.
سلام. چطور میشه زمان و روز درس هارو موقع انتخاب واحد کردن مشخص کرد ؟
با سلام. ساعت و روز برگزاری کلاس و امتحان پایان ترم ، مقابل هر یک از دروس در سامانه درج می شود.
من ترم اول هستم تا حالا انتخاب واحد انجام ندادم ببخشید همه دانشجویان در زمانی معین باید انتخاب واحد رو انجام دهند؟؟ و این چطوری انتحاب واحد انجام بدیم که با دوستامون تو ی کد یا ی کلاس باشیم؟؟
با سلام. معمولا انتخاب واحد دانشجویان ترم اول را دانشگاه انجام می دهد اما اگر خودتان باید انتخاب واحد کنید ، باید کد دروس یا کد ارائه دروس را از قبل تهیه نمایید و راس ساعتی که تعیین شده است ، وارد سامانه انتخاب واحد شوید. برای راهنمایی بیشتر و انجام انتخاب واحد خود توسط مشاوران ما لطفا تماس بگیرید.
ببخشید من ترم ۲ علوم ورزشی هستم آیا میتونم عملی هارو این ترم برندارم و فقط تئوری و عمومی بردارم آیا ایرادی نداره ممنون میشم جواب بدین؟
با سلام. انتخاب واحد را طبق چارت درسی انجام دهید که در ترم های آخر با مشکل مواجه نشوید. چارت درسی با توجه به ساعت برگزاری کلاس ها و امتحانات تنظیم شده است
اگر در یک درس مانند الکترونیک ۳ که هم نیازش کنترل خطی است الکترونیک ۳ را پاس کنیم بعد کنترل خطی را پاس کنیم میشود؟
با سلام. اول باید دروس پیش نیاز را بگذرانید
سلام بعد انتخاب واحد باید چ کنیم؟
سلام ببخشید چطور میتوانم در سامانه سما علوم پزشکی بدون مراجعه به دانشگاه از ترم های بالاتر انتخاب واحد کنم ، میگه این درس برای ورودی و نیمسال شما تعریف نشده است.
با سلام. لازم است طبق چارت درسی ورودی سال خود ، انتخاب واحد کنید
با سلام خسته نباشی شما گفتید ترم اولی ها دانشگاه براشون انتخاب واحد میکنه خواستم بدونم منی که معدلم بین 12 تا 17 هستش دانشگاه برام 20 واحد میگیره یا 24 واحد
سلام من معدل دیپلمم ببین 12 تا 17 هستش میخواستم بدونم دانشکاه برای ترم یک من 24 واحد میگیره یا 20 واحد
با سلام. ترم یک معمولا بیشتر از 20 واحد درسی نیست.
سلام ببخشید از کجا باید بدونم انتخاب واحد انجام دادم یا نه؟
با سلام. در بخش برنامه هفتگی یا درسی پروتالتان درج میشود.
سلام روزتون بخیر من یه سوالی برام پیش اومده الان دوتا دروس در چارت انتخاب واحد رشتمون وجود داره که تداخل زمانی امتحانی دارن .من فک میکردم وقتی تو چارت هستن نباید تداخل داشته باشند .ایا اشتباه از طرف دانشگاس یا من باید فقط یکیشو انتخاب کنم؟
با سلام معمولا امتحانات دارای تداخل زمان امتحانی در یک ساعت ثابت برگزار می شوند و شما باید زمان آزمون را مدیریت کنید و به هر دو درس برسید
دیروز تایم انتخاب واحد رشتم بودانتخاب واحد انجام دادم ولی امروز فهمیدم دوتا از درسایی ک انتخاب کردم نیاز به پیش نیاز داشته و مشکل اینجاس ک بعد انتخاب واحد رو گزینه ی ثبت هم زدم ک گفته بودن رو این گزینه بزنی دیگ حذف و اضافه نمیتونی انجام بدی چیکار کنم باید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ با این شماره هم که گذاشتید با تلفن همراه تماس میگیرم میگه در شبکه ی موجوو نمیباشد
با سلام لازم است به دانشگاه مراجعه کنید
سلام من کنکور داده بودم ولی نمیدونم چطوری انتخواب واحد کنم چون ب دانشگاه نرفتم انتخواب در اولین جلسه ب طور سایتی انجام میشه یا توسط دانشگاه
با سلام. انتخاب واحد ترم اول معمولا توسط دانشگاه انجام می شود
سلام من دانشجوی ترم اول دانشگاه پیام نور هستم وقتی حضوری رفتم دانشگاه برام انتخاب واحد نکردن گفتن که برم کافی نت انجام بدم ….؟ میشه که کافی نت انجام بدم
با سلام. می توانید با مشاوران ما تماس بگیرید تا انتخاب واحد شما را مطابق با چارت درسی انجام دهند.
سلام ،چجوری بفهمیم درسی رو پاس کردیم که دوباره نگیریمش؟ من ترم پیش چون نمره هامونو دیر تو سایت گذاشتن نمیدونم زبان عمومی رو گرفتم یا نه
سلام مثلاً جامعه شناسی دو واحد هست یعنی چی
با سلام. هر یک از دروس در دانشگاه از یک واحد تا چهار واحد هستند ، دروس عمومی و نظری عمدتا دو واحدی ، دروس تخصصی نیز 3 یا 4 واحدی می باشند.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام
ایمیل
دسته بندی ها
شما در (پاسخ با ما) با یک تیم حرفه ای و پر تلاش روبرو هستید که هدف آنها کمک به شما در جهت رسیدن به بهترین پاسخ در کمترین زمان و با حداقل هزینه میباشد. پس به ما اعتماد کنید.
موزیک هفته ، حین مطالعه گوش کنید
بروز باشید
با ثبت ایمیل خود از جدیدترین اخبار تحصیلی و تخفیفات ما با خبر شوید
واژه شناسی دانشگاه
واحد درسی
هر درس شما ممکن است 1، 2 یا 3 واحد باشد. هر واحد درسی به معنای ساعت آن درس در هفته است. بدین معنا که درس 1 واحدی، در قالب یک کلاس 1 ساعته (یا هر دو هفته یکبار، یک کلاس 2 ساعته)، درس 2 واحدی یک کلاس 2 ساعته و درس 3 واحدی یک کلاس 3 ساعته یا دو کلاس 1.5 ساعته ارائه خواهد شد. معمولاً در هر ترم، کف و سقف مشخصی برای اخذ واحد وجود دارد که در صورت مشروطی، این سقف کاهش و در صورت بالا بودن معدل افزایش مییابد. هر نیمسال تحصیلی بهصورت استاندارد 16 هفته تعریفشده است و این بدان معناست که اگر یک درس 2 واحدی دارید، این درس 32 ساعت خواهد بود.
واحد پیشدانشگاهی (جبرانی)
این واحدها بهمنظور آمادهسازی و جبران نقصهای تحصیلی در سنوات گذشته به هریک از دانشجویان اختصاص داده میشوند. دقت کنید که این واحدها در ترم اول از طرف دانشگاه به دانشجویان ابلاغ میگردد؛ اما دروس پیشدانشگاهی، پیشنیاز کلیه دروس شماست پس در صورت عدم اخذ نمره قبولی در آنها باید بهصورت مرتب و بدون فاصله از ترم اول در ترمهای بعد بدون فاصله از ترمی که در آن نمره قبولی در آن اخذ ننمودهاید، انتخاب و اخذ شوند.
واحد عمومی
دروس عمومی، به درسهایی گفته میشود که میان همه دانشجویان صرفنظر از رشته تحصیلیشان مشترک است و بهمنظور افزایش اطلاعات عمومی و موردنیاز، موظف به گذراندن آن تا پایان طول تحصیلشان هستند.
واحد پایه
درسهایی هستند که معمولاً میان دانشجویان یک دانشکده مشترک هستند و پیشنیاز سایر درسها محسوب میشوند. به همین خاطر، در انتخاب واحد بهخصوص در ترمهای اول، لازم است این درسها را در اولویت قرار دهید.
واحد اصلی
درسهایی هستند که معمولاً میان دانشجویان یک «رشته» مشترک هستند و درس اصلی آن رشته محسوب میشوند.
واحد تخصصی
این درسها، بهعنوان درسهای اصلی یک «گرایش» مطرح میشوند. بهعنوانمثال اگر «مدیریت» را یکرشته اصلی بدانیم، مدیریت «دولتی»، «بازرگانی»، «صنعتی»، «مالی» و … بهنوعی گرایشهای آن بهحساب میآیند. البته تعریف گرایش در مقطع کارشناسی ارشد متفاوت است و هر یک از این گرایشهای کارشناسی، در مقطع کارشناسی ارشد یکرشته محسوب شده و دارای گرایشهای متفاوت خواهند بود.
واحد اختیاری
در بعضی دانشکدهها و دانشگاهها، تعدادی واحد اختیاری به دانشجو معرفی میشود که البته لازم است از بین آنها چند واحد را انتخاب کند و اختیاری بودن به این معناست که دست دانشجو در انتخاب از میان آنها باز است.
درس پیشنیاز
بعضی از درسها پیشنیاز سایر دروس هستند، به این معنا که تا هنگامیکه آنها را پاس نکنید، نمیتوانید درس بعدی را اخذ کنید. به همین خاطر، لازم است انتخاب و پاس شدن این درسها را در اولویت خود قرار دهید.
افتادن یک درس
اگر نمره شما در یک درس کمتر از 10 شود، آن درس را در اصطلاح میافتید و پاس نخواهید کرد و ناچار هستید در ترم بعد یا ترمهای بعدی آن درس را مجدد اخذ کنید. افتادن درسهایی که «پیشنیاز» درسهای دیگر هستند، میتواند برنامهریزی درسی شما را بهشدت بهم بریزد. (جهت اطلاع، در مقطع کارشناسی ارشد این نمره 12 و در مقطع دکتری 14 است.)
مشروط شدن
درصورتیکه در مقطع کارشناسی، معدل شما در یک نیمسال (ترم) کمتر از 12 شود، آن نیمسال را مشروط میشوید. در این صورت، به جریمه درس نخواندن شما، ترم بعدی اجازه اخذ واحد کمتری به شما داده خواهد شد. امیدواریم هرگز حتی یکترم هم مشروط نشوید، اما مطابق آییننامه آموزشی، درصورتیکه یک دانشجو 3 ترم متوالی یا 4 ترم غیر متوالی مشروط شود، از دانشگاه اخراج خواهد شد. (جهت اطلاع، حداقل معدل در مقطع کارشناسی ارشد 14 و در مقطع دکتری 16 است)
هیات علمی
به مدرسانی که شرایط لازم را احراز کردهاند و به استخدام دانشگاه درآمدهاند، هیات علمی گفته میشود. عضو هیات علمی خود دارای درجات مختلف است. فردی که هنوز مدرک دکتری خود را نگرفته با مرتبه «مربی» شناخته میشود و درصورتیکه مدرک دکتری خود را اخذ کرده باشد، «استادیار» و در صورت کسب درجات علمی «دانشیار» و درنهایت «استاد تمام» نامیده میشود. البته ما بهتمامی مدرسان دانشگاه صرفنظر از مرتبه علمی آنها «استاد» میگوییم.
استاد مدعو
به دلایل مختلف، برای تدریس بعضی از درسها از هیات علمی دانشکدهها یا دانشگاههای دیگر یا مدرسان خبره در آن رشته دعوت میشود تا آن درس را ارائه نمایند. در اصطلاح به این افراد «استاد مدعو» (دعوتشده) میگویند.
تحصیلات تکمیلی
به مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در اصطلاح «تحصیلات تکمیلی» گفته میشود. معمولاً پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی به نسبت مقطع کارشناسی کمتر و سختگیریها بیشتر است.
روزانه
دانشجویانی که رتبه بهتری به دست آوردهاند، در نوبت روزانه پذیرش میشوند. هزینه کامل تحصیل این دانشجویان بر عهده دولت (و به بیان دقیقتر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دقیقترش دانشگاه) است. همچنین این دانشجویان از امکاناتی نظیر دریافت وامهای مختلف و … برخوردارند.
شبانه (نوبت دوم)
دانشجویانی که رتبه پایینتری به دست آوردهاند، در نوبت شبانه پذیرش میشوند. علت این نامگذاری آن بوده که در روزگار قدیم که این دورهها تازه اضافهشده بودند، دانشجویان کلاسهای درس جداگانهای داشتند که زمان دیرتری تشکیل میشد، اما در حال حاضر در اکثر دانشگاهها، دانشجویان روزانه و شبانه در یک کلاس حاضر میشوند و تشخیص آنها از هم دشوار است! علاوه بر پرداخت شهریه، دانشجویان شبانه از بعضی تسهیلات (مانند خوابگاه یا بعضی وامها) ممکن است کمتر برخوردار شوند.