خورشت لوبیا چشم بلبلی

طرز تهیه خورشت لوبیا چشم بلبلی

مواد لازم:

طرز تهیه و دستور پخت:

 لوبیا چشم بلبلی از آنجایی که سرشار از ریز مغذی های ضروری است، می توان آن را به عنوان یک انتخاب سالم درپخت عذاهای مختلف به کار برد.  شاید این طور به نظر برسد که از لوبیا چشم بلبلی نتوان غذای خاصی تهیه کرد ولی اگر یک بار از این نوع لوبیا در پخت غذا ها استفاده شود، پی به خواص و خوشمزگی آن خواهید برد. بنابراین می توان آن را به عنوان یک انتخاب سالم در رژیم غذایی روزانه خود در نظر گرفت. مخصوصا در تهیه خورشت ها مثل قورمه سبزی یا خورشت لوبیا چشم بلبلی. خورشت لوبیا چشم بلبلی یکی از خورشت های اصیل ایرانی است. این خورشت بیشتر در مناطق آذربایجان و مخصوصا اردبیل پخته می شود ولی ممکن است با کمی تغییرات مثل استفاده از گوشت چرخ کرده یا موارد دیگر در مناطق دیگر ایران هم پخته شود. طرز پخت خورشت لوبیا چشم بلبلی مانند خورشت قیمه است با این تفاوت که بجای لپه از لوبیا چشم بلبلی استفاده می شود. گوشت این خورشت به صورت قیمه ای است ولی می توان به دلخواه از گوشت چرخ کرده هم استفاده کرد. این نوع غذا در عین اینکه بسیار سالم و مغذی است و حاوی فیبر بالایی است، خوشمزه هم می باشد. مخصوصا  با اضافه کردن آلو سیاه طعم و مزه آن چند برابر می شود. آلو اگر مایل به شیرین باشد بهتر است چون با مخلوط مزه های ترش و شیرین داخل خورشت، طعم دلچسبی حاصل می آید. پس می توان با پخت این خورشت لذیذ، تنوعی در لیست غذایی خود و خانواده قرار داد و از تناول آن لذت برد.

 مرحله اول تهیه خورشت لوبیا چشم بلبلی

ابتدا لوبیا را چند ساعت قبل از پخت در آب ولرم خیس می کنیم تا نفخی آن گرفته شود و برای پخت آماده شود. لوبیا بعد از خیس شدن آب سیاه رنگی پس می دهد که بهتر است آب آن را حداقل یکبار عوض کنید. آلو سیاه را هم با آب ولرم خیس کنید تا گل و لای آن پاک شود و نرم تر شود تا در زمان پخت به راحتی بپزد و طعم خود را به خورشت بدهد. در این مرحله برنج را هم با کمی نمک بخیسانید تا موقع پخت آماده شود.

مرحله دوم تهیه خورشت لوبیا چشم بلبلی

در مرحله دوم پیاز را نگینی خردکرده و درون قابلمه کاملا سرخ و طلایی می کنیم. مقدار کمی از پیاز  سرخ شده را  کنار می گذاریم تا در مرحله آخر پخت، به خورشت اضافه کنیم  یا به صورت جداگانه پیاز داغ درست می کنیم.  چون خوشمزگی این خورشت به اضافه کردن پیاز سرخ شده فراوان است و همچنین پیاز داغ عطر و طعم غذا را بهبود می بخشد و غذا را مجلسی تر می کند. بعد نمک و فلفل و زرد چوبه را همراه با گوشت قیمه ای درون قابلمه میریزیم و خوب تفت می دهیم. سپس ادویه و رب گوجه را اضافه می کنیم و بعد از تفت دادن یک لیتر آب اضافه می کنیم تا بپزد.

مرحله سوم تهیه خورشت لوبیا چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی را همزمان با گوشت نپزید. چون لوبیا  زود پخته می شود،  به خاطر همین بهتر است وقتی گوشت نیم پز شد لوبیا را اضافه کنید. ولی اگر گوشتی که تهیه کردید زود پز است، می توانید همزمان با گوشت بپزید. در ادامه وقتی خورشت نیم پز شد آلو سیاه را که از قبل خیس کردید را شسته و به آن اضافه کنید. در صورت تمایل یک عدد لیمو عمانی به خورشت اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری به خورشت دهد یا به جای لیمو عمانی می توانید یک قاشق غذا خوری آبلیمو اضافه کنید. برای پخت برنج هم قابلمه را تا نیمه از آب پر کرده و روی حرارت قرار دهید تا آب، جوش بیاید. پس از آن، برنج خیس‌خورده را به آب جوشیده اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه بجوشد تا برنج نیم پز شود. سپس آن را در آبکش ریخته و دم کنید.

مرحله چهارم تهیه خورشت لوبیا چشم بلبلی

بعد از پخت گوشت و لوبیا، تقریبا یک ربع قبل از خاموش کردن حرارت زیر قابلمه، پیازداغی راکه کنار گذاشتیم رابه خورشت اضافه می کنیم تا چند جوش بزند. در آخر وقتی آب خورشت غلیظ شد و جا افتاد، همراه با برنج دم کرده میل فرمایید. برای تزئین روی برنج، مقداری برنج و زعفران دم کرده را مخلوط کنید و روی پلو استفاده کنید.

دستور آشپزی بلدی بنویسی؟؟ میخوای از دستور آشپزی نویسی، پول در بیاری؟؟

سوالات متداول

خیر. این نوع خورشت فقط با لوبیا چشم بلبلی خوش طعم می شود. ولی می توان با لوبیا قرمز یا چیتی خورشت هایی مناسب همان لوبیا تهیه کرد.

وقتی که در مرحله آخر پخت به خورشت پیاز داغ اضافه شود. طعم و عطر آن بی نظیر خواهد شد.

خورشت لوبیا چشم بلبلی با برنج سرو می شود.

  برای خورشت لوبیا چشم بلبلی فقط از گوشت قیمه ای استفاده می شود. ولی در صورت تمایل می توانید از گوشت چرخ کرده هم استفاده کنید. البته مزه آن متفاوت از این نوع خورشت می شود.

** اگر همین غذا یا هر غذای دیگه ایی رو خواستین سفارش بدین، روی لینک های زیر کلیک کنین **

اگر به دنبال درست‌کردن یک خورش آسان و بی‌دردسر هستید، خورش لوبیا چشم بلبلی با گوشت چرخ کرده را باید در لیست غذاهای خود قرار دهید. این خورش در دسته خورش‌های فوری و آسان قرار دارد که سرشار از فیبر و مواد مغذی‌ست.

همان‌طور که می‌دانید لوبیا چشم بلبلی خواص زیادی برای سلامتی دارد و خوردن آن هیچ ضرری ندارد. شما به‌راحتی می‌توانید با تهیه خورش لوبیا چشم بلبلی با گوشت چرخ کرده از فواید آن بهره‌مند شوید. این غذا متعلق به خطه شمال کشور است و روش پخت ساده و آسانی دارد.

در این قسمت از مجله اسنپ مارکت قصد داریم طرز تهیه خورش لوبیا چشم بلبلی با گوشت چرخ کرده را برای شما شرح دهیم و یک مدل پلو با لوبیا چشم بلبلی را هم به شما معرفی کنیم. پیشنهاد می‌کنیم تا آخر مطالب ما را همراهی کنید.

مواد لازم

چگونگی پخت خورش لوبیا چشم بلبلی با گوشت چرخ کرده

کالری این خورش خوشمزه 285 کیلو کالری است. زمان آماده‌سازی مواد اولیه خورش لوبیا چشم بلبلی با گوشت چرخ کرده 20 دقیقه و زمان پخت آن حدودا 50 دقیقه است که جمعا 70 دقیقه نیاز به زمان دارد. با این مقدار از مواد اولیه برای 8 نفر می‌توانید خورش آماده کنید.

طرز تهیه پلو لوبیا چشم بلبلی با گوشت

یکی دیگر از غذاهایی که می‌توانید با لوبیا چشم بلبلی درست کنید، پلوی لوبیا چشم بلبلی است که به لوبیا پلو شباهت دارد و بعضی‌ها به آن پلو شیرازی هم می‌گویند. این پلو را می‌توان با مرغ، ماهی، گوشت تکه‌ای یا چرخ‌کرده درست کرد. ما در این بخش طرز تهیه پلو لوبیا چشم بلبلی با گوشت را برای شما آورده‌ایم.

مواد مورد نیاز

مراحل پخت

نکات تکمیلی در طرز تهیه خورش لوبیا چشم بلبلی با گوشت چرخ کرده

با نکات تکمیلی گفته‌شده می‌توانید یک ناهار یا شام دلچسب برای خانواده درست کنید. ما در این مطلب سعی کردیم دستور پخت دو مدل غذا با لوبیا چشم بلبلی را به شما معرفی کنیم. شما چه غذاهای دیگری می‌شناسید که با لوبیا چشم بلبلی درست می‌شوند؟ بی‌صبرانه منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم.

دکمه بازگشت به بالا