تب بر قوی

تب بر قوی برای کودکان؛ انواع روش‌های درمان

تب بر قوی برای کودکان یکی از سوالاتی است که والدین معمولا در هنگام خرید از داروخانه‌دار می‌پرسند. زیرا بسیاری از والدین هنگام بیمار شدن فرزندان به دنبال این هستند که برای تب بچه چی خوبه؟ در جواب به این سوال باید گفت که داروهای گوناگونی به عنوان تب بر قوی برای کودکان وجود دارد که با توجه به شرایط کودک تجویز می‌شود.

در این مطلب از سایت ژین طب به بررسی تب بر قوی برای کودکان و روش‌های درمان خانگی خواهیم پرداخت. توجه دشاته باشید که داروهایی که معرفی می‌کنیم باید زیر نظر پزشک برای کودکان مصرف شوند.

بررسی انواع تب بر قوی برای کودکان؛ برای پایین آوردن تب چه بخوریم؟

برای پایین آوردن تب داروهای مختلفی وجود دارد که پزشکان با توجه به علت و شدت تب در کودکان تجویز می‌کنند. برخی از این داروها شامل موارد زیر هستند:

پاراستامول به نام استامینوفن شناخته می‌شود که به عنوان یک تب بر موثر برای کودکان استفاده می‌شود. نحوه مصرف این تب بر برای کودکان هر 4 تا 6 ساعت است.

بیشتر بخوانید: درمان تب کودکان در خانه؛ آبی بر روی آتش 

ایبوپروفن نسبت به استامینوفن اثرگذاری قوی و طولانی‌تر دارد. این دارو معمولا عوارض جانبی زیادی ایجاد می‌کند و به همین دلیل باید با دستور پزشک مصرف شود. مصرف ایبوپروفن برای کودکانی که بیماری‌های خاص دارند مناسب نیست.

دو نوع شیاف دیکلوفناک و استامینوفن برای کاهش تب کودک تجویز می‌شوند. از شیاف استامینوفن برای تب متوسط تا شدید کودکان استفاده می‌کنند و دوز آن با توجه به وزن کودک تعیین می‌شود.

بیشتر بخوانید: پایین آوردن تب اورژانسی؛ بررسی روش‌های موثر برای سنین مختلف 

تب بر قوی خانگی برای کودکان چیست؟

هنگام تب کردن کودکان، والدین می‌توانند در کنار استفاده از داروهای تجویزی از روش‌های خانگی بدون عوارض برای پایین آوردن تب کودک استفاده کنند.

پایین آوردن تب کودک با پیاز یکی از این درمان‌های خانگی موثر است. پیاز ویتامین B دارد و می‌توان برای کاهش تب کودک از آن استفاده کرد. برای استفاده ابتدا پیاز را خرد و سپس آسیاب کنید و آب آن را بگیرید. سپس هر روز صبح مقدار کمی از آن را به فرزند بیمارتان بدهید.

برخی دیگر از درمان‌های خانگی پایین آوردن تب کودک به شرح زیر هستند:

مصرف مایعات فراوان و ادرار کردن کودک باعث کاهش تب و خروج ویروس از بدن او می‌شود.

بیشتر بخوانید: تب در ناحیه شکم و سر کودک در اثر ۵ علت که والدین باید بدانند 

تب ویروسی در کودکان چقدر طول می‌کشد؟

تب ویروسی یکی از بیماری‌های واگیردار است که به دلیل عدم رعایت مسائل بهداشتی در بین کودکان زیاد شایع می‌شود. تب‌های ویروسی بیشتر در فصل زمستان و از طریق هوای آلوده و عطسه بین کودکان منتقل خواهد شد.

معمولا تب ویروسی در کودکان حدود 3 الی 4 روز طول می‌کشد. باید توجه داشت در اثر بیماری‌هایی مانند آنفولانزا، امکان دارد که تب ویروسی بیشتر از 10 روز طول بکشد.

بیشتر بخوانید: علت قطع نشدن تب در کودکان؛ ۵ روش پایین آوردن تب کودک در خانه 

علت تب کودک بدون علائم سرماخوردگی چیست؟

ویروس‌ها بیشترین عامل ابتلا به تب بدون نشانه هستند. بر اساس تحقیقات، اگر درجه حرارت بدن 38 باشد و حدود 10 روز ادامه پیدا کند به آن تب بدون علامت می‌گویند.

بیشتر بخوانید: درمان آنفولانزا در کودکان؛ علائم و روش‌های درمان 

اگر تب کودک پایین نیامد چه کنیم؟

در صورت استفاده از روش‌های خانگی برای درمان بیماری کودکان اگر تب فرزندتان پایین نیامد به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورت مصرف داروهای تجویزی برای کاهش تب، حتما به پزشک اطلاع دهید تا بتواند داروی مناسب دیگری را برای کودکتان تجویز کند.

بیشتر بخوانید: قرص آبریزش بینی و قطع آن با معرفی بهترین داروها 

یادداشت پایانی در مورد تب بر قوی کودکان

تب یک بیماری شایع در کودکان است و والدین نمی‌توانند به راحتی از آن عبور کنند. ژین طب در این مقاله به بررسی انواع روش‌های درمان تب کودک پرداخته است. روش‌های خانگی متفاوتی برای درمان تب کودکان وجود دارد. یکی از این درمان‌های خانگی مصرف پیاز است. اگر درمان‌های خانگی برای کاهش تب کودکان موثر نبود حتما به پزشک مراجعه کنید.

سوالات متداول تب بر قوی کودکان

انواع تب برهای قوی برای کودکان را نام ببرید؟

پاراستامول(استامینوفن)، ایبوپروفن و شیاف برخی از تب برهای قوی برای کودکان هستند.

تب بر قوی خانگی برای کودکان را نام ببرید؟

استفاده زا آب پیاز و پاشویه کردن از روش‌های موثر کاهش تب در خانه است.

تب ویروسی در کودکان چقدر طول می‌کشد؟

تب ویروسی در کودکان معمولا 3 الی 4 روز طول می‌کشد.

قرص تب بر قوی بزرگسالان معرفی بهترین داروی تب بر قوی

تب اگرچه یک بیماری مستقل نیست، اما یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های طیف زیادی از بیماری‌هاست و در اصطلاح به افزایش درجه حرارت بدن گفته می‌شود. روش‌های مختلفی برای کنترل تب وجود دارد مانند پاشویه و پوشیدن لباس‌های خنک‌تر و نوشیدن مایعات بیشتر و … اما گاهی به روش‌های تهاجمی‌تر و سریع‌الاثرتری نیاز است. قرص و شربت‌های شیمایی و گیاهی زیادی برای کاهش دمای بدن در بازار وجود دارد. اما در این مقاله از گهواره قصد داریم چند قرص تب بر قوی را به شما معرفی کنیم که بتوانید در این شرایط از آنها استفاده کنید.

چرا باید تب را کنترل کرد؟

در حالی که بیشتر افراد، تب را مشکلی می‌دانند که باید برطرف شود، اما تب یکی از نشانه‌های مبارزه بدن با عامل بیماری‌زا است و در واقع برای کاهش اثرات بیماری لازم است. در دمای تب، رشد بسیاری از میکروب‌ها کاهش یافته و یا حتی از بین می‌روند. از این رو چند درجه تب در زمان بیماری مفید است. اما زمانی که دمای بدن از نقطه‌ای بالاتر می‌رود، نیاز است که تب را مدیریت کنید.

به طور کلی دمای بدن بین 36 تا 37 درجه سانتیگراد است. زمانی که این دما به 37.5 یا بیشتر افزایش می‌یابد شما تب دارید. اما این بدین معنا نیست که باید فوراً تب را از بین ببرید. بیشتر محققین تب تا 38.9 درجه را بی‌خطر می‌دانند و پیشنهاد می‌کنند اجازه دهید تب کار خودش را در درمان بیماری انجام دهد. اما برای بالاتر از این درجه نیاز به مداخلات درمانی ست زیرا تب می‌تواند آسیب زننده نیز باشد. از مشکلات شایع تب بالا می‌توان به تشنج ناشی از تب، آسیب مغزی و حتی مرگ اشاره کرد. 

بهترین قرص تب بر قوی چیست؟

انواع قرص و شربت تب بر در بازار برای کنترل عفونت و تب وجود دارد. اگرچه اسم قرص تب بر قوی برای بزرگسالان و کودکان تفاوتی ندارد با این حال باید توجه داشته باشید که آنها در ترکیبات با هم تفاوت دارند و نباید به جای هم استفاده شوند. داروهایی که برای کودکان ساخته می‌شود، غلظت کمتری دارد و معمولاً برای آنکه کودک بهتر آنها را مصرف کند به صورت طعم‌دار نیز تهیه می‌شوند. برای کودکان زیر دوسال که خوردن قرص دشوار است، معمولاً داروهای مسکن و ضدالتهاب و دیگر داروها به صورت شربت یا سوسپانسیون تولید می‌شود. 

انواع داروی تب بر قوی

بعضی از مهمترین انواع قرص تب بر قوی بزرگسالان و کودکان به شرح زیر است:

قرص استامینوفن

یکی از رایج‌ترین انواع قرص تب بر قوی که برای کودکان و بزرگسالان استفاده می‌شود، استامینوفن است. استامینوفن یا پاراستامول یا پانادول دارویی است که برای درمان تب و درد خفیف تا متوسط استفاده می‌شود. به طور کلی در دوز استاندارد، استامینوفن تنها کمی دمای بدن را کاهش می‌دهد. از این نظر قدرت آن در کنترل تب نسبت به ایبوپروفن پایین‌تر است. هر 4 تا 6 ساعت بسته به تجویز پزشک باید یک قرصد مصرف شود. از دو ساعت بعد از مصرف، دمای بدن در حدود 1 تا 2 درجه سانتیگراد پایین می‌آید.

تفاوت استامینوفن ساده و استامینفون کدئین در چیست؟ استامینوفن ساده یک داروی مسکن و تب بر است. از این دارو به عنوان بهترین قرص تب بر قوی برای کودکان یاد می‌شود. اما استامینوفن کدئین فرق دارد. کدئین نوعی مخدر ضعیف است که اثرات ضد درد دارد و نباید برای کودکان استفاده شود. استامینوفن خود به تنهایی نیز درد را کاهش می‌دهد، اما کدئین اثرش را تقویت می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله تفاوت استامینوفن با استامینوفن کدئین مراجعه کنید. 

از عوارض ناشی از مصرف این قرص می‌توان به مواردی مانند بی‌اشتهایی، حالت تهوع، استفراغ و درد در قسمت راست و بالای شکم اشاره کرد.

* برای اطلاع از دوز مناسب شربت استامینوفن کودکان برای تب کلیک نمایید. 

قرص ایبوپروفن

ایبوپروفن نیز گزینه‌ی دیگری برای کاهش تب محسوب می‌شود. به طور کلی ایبوپروفن یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) است که روی کاهش هورمون‌های مولد التهاب و درد تمرکز دارد. مصرف این دارو برای کودکان زیر شش ماه ممنوع است. 

به طور کلی بیشتر پزشکان مصرف تناوبی استامینوفن و ایبوپروفن را به عنوان یک راه آسان برای کاهش تب پیشنهاد می‌دهند. استامینوفن هر 4 تا 6 ساعت (بیشتر از 5 دوز در یک دوره 24 ساعته) و ایبوپروفن هر 6 ساعت (بیش از 4 دوز در یک دوره 24 ساعته) تجویز می‌شود.

از عوارض ناشی از مصرف این قرص می‌توان به مواردی مانند ناراحتی‌های گوارشی، معده و حالت تهوع، استفراغ، سردرد، اسهال یا یبوست، سرگیجه و خواب‌آلودگی و… اشاره کرد.

* برای اطلاع از موثرترین شربت تب بر کودکان کلیک نمایید. 

کپسول کدیمکس

کدیمکس یک داروی ترکیبی و اسم قرص تب بر بزرگسالان است. این دارو از ترکیب استامینوفن، کافئین و ایبوپروفن تشکیل شده و مصرف آن برای کودکان زیر 12 سال ممنوع است. از این دارو بیشتر به عنوان یک مسکن برای اثرات ضد دردش استفاده می‌کنند با این حال اثرات آن در کاهش تب نیز قابل توجه ست. 

این قرص یک قرص تب بر قوی ست و نباید به صورت خودسرانه مصرف شود. از عوارض این دارو نیز می‌توان به مواردی مانند ورم صورت، انگشتان، پاها و پایین ساق‌، درد شدید در معده، مدفوع سیاهرنگ و قیری شکل، استفراغ خونی و … اشاره کرد.

قرص ناپروکسن

قرص تب بر ناپروکسن در واقع نوعی مسکن است که برای کنترل درد‌هایی مانند سردرد و دردهای قاعدگی استفاده می‌شود. با این حال مانند بسیاری دیگر از داروهای ضد درد، اثرات تب بر نیز دارد و می‌تواند به عنوان یک داروی تب و لرز استفاده شود. مصرف این دارو برای کودکان زیر دو سال ممنوع و برای کودکان بزرگتر نیز تنها با تجویز پزشک ممکن است.

از عوارض ناشی از مصرف این قرص نیز می‌توان به سرگیجه، خواب آلودگی، سردرد، تپش قلب، تعریق و عطش زیاد، راش پوستی، اسهال و استفراغ و … اشاره کرد.

قرص ژلوفن

ژلوفن اگرچه قوی‌ترین قرص تب بر نیست اما می‌تواند در درمان تب‌های خفیف موثر باشد. ژلوفن مسکنی ست که بیشتر برای دردهای قاعدگی یا سردرد تجویز می‌شود. از این دارو به ندرت با هدف کاهش تب استفاده می‌شود.

اختلال در دید، تنگی نفس، تورم و افزایش وزن، از دست دادن اشتها، مدفوع تیره، راش پوستی و … تنها بخشی از عوارض احتمالی مصرف این دارو هستند.

مصرف خودسرانه تب برها

بسیاری از داروهای شیمایی و من جمله داروهای تب بر، با عوارض کوتاه و طولانی مدتی همراه هستند. مصرف خودسرانه هیچکدام از این داروها توصیه نمی‌شود. بعضی از این داروها با انواعی از داروهای دیگر از جمله داروهای ضد افسردگی، داروهای رقیق کننده خون، داروهای ضد التهاب دیگر، داروهای فشار خون و … تداخل دارویی دارند و نباید با هم مصرف شوند.

همچنین در بسیاری از شرایط خاص مانند بارداری و شیردهی و ابتلا به برخی امراض مانند بیماری‌های کبدی و کلیوی، آسم، بیماری‌های قلبی و فشار خون و … نیز مصرف این داروها محدود یا ممنوع می‌شود. بنابراین بهتر است از خوردن خودسرانه و طولانی مدت جلوگیری کنید. این موضوع به طور ویژه در مورد کودکان صدق می‌کند. بعضی داروها از قدرت و غلظت بالایی برخوردار هستند که مناسب کودکان نمی‌باشند. به جز این در برخی شرایط خاص مانند فاویسم، مصرف بعضی گروه‌های دارویی ممنوع است. بنابراین در مورد کودکان حتماً به خصوص در بار اول برای مصرف یک دارو با پزشک مشورت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقالات شربت تب بر کودکان و پایین آوردن تب کودک با گلاب مراجعه کنید.

همچنین نباید از دوزهای تجویز شده توسط پزشک بیشتر یا کمتر مصرف کنید زیرا منجر به تشدید یا کاهش اثرات دارویی می‌شود.

بهترین قرص تب بر قوی گیاهی

در طب سنتی نیز به مصرف انواع میوه‌های تب بر قوی، دمنوش تب بر قوی و به طور کلی داروی تب بر خانگی تاکید شده است. انواع قرص تب بر قوی خانگی برای بزرگسالان و کودکان به شرح زیر است:

مرکبات، مانند پرتقال، لیمو، و گریپ فروت که حاوی سطوح بالایی از فلاونوئیدها و ویتامین C هستند. اینها التهاب را کاهش داده و ایمنی را تقویت می‌کنند، که می‌تواند به مبارزه با تب کمک کند.

کلم بروکلی، طالبی، کلم، کیوی، گل‌کلم، انواع فلفل، پاپایا و… نیز حاوی ویتامین سی بوده که برای کاهش تب مفید است.

بادام، دانه آفتابگردان، فندق و … سایر موارد حاوی ویتامین E

به عنوان یک نکته در نظر داشته باشید استفاده از برخی دمنوش‌های گیاهی برای کودکان کوچک می‌تواند خطرساز باشد. بهتر است قبل استفاده از نسخه‌های گیاهی با متخصص این طب مشورت کنید.

پایین آوردن تب اورژانسی؛ بررسی روش‌های موثر برای سنین مختلف

پایین آوردن تب اورژانسی در شرایطی که والدین به پزشک دسترسی ندارند بسیار مهم است. در بسیاری از موارد پیش می‌آید که در سفر، نصف شب یا حین مهمانی کودک تب می‌کند. در این شرایط والدین به این سوال می‌رسند که برای پایین آوردن تب چی خوبه؟ روش‌های گوناگونی برای پایین آوردن تب اورژانسی کودکان وجود دارد. اما در صورتی که کودک زیر 6 ماه باشد باید با پزشک مشورت کنید. مجله علمی پزشکی ژین طب در این مقاله پایین آوردن تب اورژانسی با دارو، پایین آوردن تب کودک را بررسی می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید.

پایین آوردن تب در طب اسلامی

برای پایین آوردن تب روش‌های مختلفی در طب اسلامی وجود دارد. این روش‌های درمانی بدون عوارض شیمیایی هستند و می‌توان برای پایین آوردن تب بزرگسالان از این روش‌ها استفاده کرد.

برخی از این روش‌ها به شرح زیر هستند:

تعدادی دیگر از این روش‌ها وجود دارد که هرکدام از آن‌ها فواید و اثرات خاص خود را دارند.

بیشتر بخوانید: علت قطع نشدن تب در کودکان؛ ۵ روش پایین آوردن تب کودک در خانه 

پایین آوردن تب اورژانسی بزرگسالان

بزرگسالان راحت‌تر از کودکان می‌توانند از داروهای تب بر استفاده کنند. به همین علت مدت زمان بیماری و تب آن‌ها کاهش می‌یابد. همچنین بزرگسالان بهتر می‌توانند از مواد غذایی یا داروهای گیاهی استفاده کنند. در حالی که کودکان به دلیل بی حالی یا خلق و خوی بد از داروهای گیاهی استفاده نمی‌کنند. به طور کلی برای کاهش تب بزرگسالان می‌توان از موارد زیر استفاده کرد:

در کنار این دمنوش‌های گیاهی چندین دمنوش دیگر نیز وجود دارد که برای کاهش تب مفید هستند.

بیشتر بخوانید: پایین آوردن تب کودک با گلاب 

برای پایین آوردن تب کودک چی خوبه؟ 7 روش موثر

معمولا هنگام بیماری، کودکان و حتی بزرگسالان نیز دچار کاهش اشتها می‌شوند. در حالی که مواد غذایی مقوی به تسریع روند بهبود بیماری کمک می‌کند. مواد غذایی مختلفی وجود دارند که برای بیماری‌های خاصی استفاده می‌شوند. به عنوان مثال برای درمان سرفه کودک بستنی یخی مناسب است. در صورتی که هنگام آبریزش بینی این روش توصیه نمی‌شود.

برخی از مواد غذایی که برای پایین آوردن تب کودک مناسب هستند عبارتند از:

افزایش مصرف مایعات باعث هیدراته ماندن و خارج شدن عوامل بیماری‌زا در بدن است. به طور کلی هرچقدر بیمار بیشتر به دستشویی برود تب زودتر کاهش می‌یابد. برای افزایش میل بیمار به مصرف مایعات می‌توان از موارد زیر استفاده کرد:

در کنار مصرف مایعات می‌توانید از رژیم غذایی مقوی و پروتئین نیز استفاده کنید.

سوپ مرغ برای افرادی که به آنفولانزا یا سرماخوردگی مبتلا هستند بسیار مفید است. زیرا پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌های زیادی دارد. سوپ مرغ برای تقویت سیستم ایمنی و تسریع روند درمان بیماری بسیار مفید است.

همچنین برای افزایش اشتهای بیمار به خوردن سوپ می‌توانید از موادی مانند هویج، جعفری، نخود فرنگی و آبلیمو استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: درمان تب کودکان در خانه؛ آبی بر روی آتش 

عسل خاصیت دارویی، ضد باکتریایی و ضد عفونی دارد. این ماده غذایی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و در پایین آوردن تب کودکان یا بزرگسالان بسیار موثر است. همچنین برای تسکین گلو درد یا سرفه می‌توانید روزانه یک قاشق عسل مصرف کنید.

نارگیل سرشار از الکترولیت است و برای درمان سهال و اسفراغ همراه با تب بسیار موثر است. همچنین این میوه مقدار کمی قند دارد و به تقویت سریع بدن کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: غذا برای سرماخوردگی؛ ۶ غذایی که درمان سرماخوردگی و آنفولانزا را تضمین می‌کند 

سیر خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی دارد که برای پایین آوردن تب اورژانسی مناسب است. همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عوامل بیماری‌زا می‌شود.

حمام با آب ولرم برای کاهش تب کودک یا بزرگسال بسیار موثر است. توجه داشته باشید که پس از خارج شدن از حموم بیمار را زیادی گرم یا بدون لباس رها نکنید. زیرا این کار باعث لرز یا تشدید بیماری خواهد شد.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی سرفه کودکان با ۸ روش سریع 

برای پایین اوردن تب اورژانسی کودک یا بزرگسالان می‌توانید از داروهایی مانند استامینوفن و بروفن استفاده کنید. توجه داشته باشید که مصرف این نوع داروها برای کودکان زیر 6 ماه یا دارای بیماری‌های زمینه‌ای باید تحت نظر پزشک باشد.

میزان دوز مصرفی این داروها بستگی به وزن و سن دارد. پس هنگام استفاده حتما طبق دستور مصرف کنید.

چگونه تب کودک 7 ساله را پایین بیاوریم؟

پاسخ به این سوال یک از مهم‌ترین دغدغه‌ها برای والدین است. بهترین کار این است ابتدا دمای بدن کودک را با تب سنج اندازه بگیرید. سپس در صورت نیاز تب او را با روش‌های مطمئن پایین بیاورید.

پایین آوردن تب کودک با پیاز یک درمان خانگی موثر برای کاهش تب کودک است. پیاز خواص ضد عفونی و ضد میکروبی دارد. به همین علت برای کاهش تب کودک یا بزرگسال از آن استفاده می‌شود. برای استفاده ابتدا آب پیاز را در یک لگن بریزید و با آب ولرم مخلوط کنید. سپس با این ترکیب کودک خود را چندین بار پاشویه کنید.

بیشتر بخوانید: تب در ناحیه شکم و سر کودک در اثر ۵ علت که والدین باید بدانند 

یادداشت پایانی برای پایین آوردن تب اورژانسی

در این مطلب از مجله علمی پزشکی ژین طب سعی کردیم توصیه‌های لازم هنگام تب برای کودکان و  بزرگسالان را معرفی کنیم. رعایت و انجام این نکات برای پایین آوردن تب اورژانسی نوزاد و بزرگسالان بسیار موثر هستند.

در بسیاری از موارد والدین به این سوال می‌رسند که برای تب چی خوبه؟ روش‌های مختلفی برای کاهش و درمان تب وجود دارد که هرکدام از آن‌ها با توجه به سن بیمار کارایی ویژهای دارند. در صورتی که برای پایین آوردن تب اورژانسی کودک خود دچار مشکل شدید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

سوالات متداول پایین آوردن تب اورژانسی

برای پایین آوردن تب اورژانسی از چه دارویی استفاده کنیم؟

برای کاهش تب می‌توانید از داروهایی مانند استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده کنید.

آیا پیاز برای پایین آوردن تب اورژانسی مفید است؟

بله. زیرا پیاز خواص ضد عفونی و ضد میکروبی دارد و گرمای بدن را به خود جذب می‌کند.

پایین آوردن تب اورژانسی نوزاد در خانه خطرناک است؟

خیر. اما بهتر است در صورت تب بالای 38 درجه در نوزادان زیر 5 ماه به پزشک مراجعه کنید.

دکمه بازگشت به بالا