فرو رفتن ناخن در گوشت

فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا وقتی رخ می‌دهد که لبه‌ها یا گوشه‌های ناخن شما به داخل پوست کنار ناخن رشد کنند. انگشت شست شما به احتمال زیاد دچار فرو رفتن ناخن می‌شود.

می‌توانید فرو رفتن ناخن در گوشت را در خانه درمان کنید. با این حال، این وضعیت می‌تواند عوارضی ایجاد کند که ممکن است نیاز به درمان پزشکی داشته باشد. در صورت ابتلا به دیابت یا سایر بیماری‌هایی که باعث گردش خون ضعیف می‌شوند، خطر ابتلا به عوارض بیشتر است.

چه عواملی باعث فرو رفتن ناخن در انگشت می‌شوند؟ 

فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت در زنان و مردان رخ می‌دهد. فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت ممکن است در افرادی که زیاد عرق می‌کنند مانند نوجوانان بیشتر دیده شود. افراد مسن نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار بگیرند زیرا ناخن‌های پا با افزایش سن ضخیم می‌شوند.

بسیاری از موارد می‌توانند باعث فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت شوند، از جمله:

استفاده بیش از حد از پاها در حین انجام فعالیت‌های ورزشی می‌تواند شما را به خصوص مستعد فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت در حین رشد کند. فعالیت‌هایی که در آن شما به طور مکرر یک شی را لگد می‌کنید یا برای مدت طولانی به پاهای خود فشار می‌آورید ، می‌تواند باعث آسیب به ناخن پا شود و خطر وارد شدن ناخن‌های پا به گوشت را افزایش دهد. این فعالیت‌ها شامل موارد زیر است:

علائم فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت چیست؟

فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت ممکن است دردناک باشد و معمولاً به صورت مرحله ای بدتر می‌شوند.

علائم در مراحل اولیه عبارتند از:

اگر انگشت شما دچار عفونت شود، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

برای جلوگیری از وخیم شدن علائم، هرچه سریعتر فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت را درمان کنید.

فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت چگونه تشخیص داده می‌شود؟ 

پزشک شما به احتمال زیاد قادر است فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا را با معاینه بدنی تشخیص دهد. اگر انگشت شما دارای عفونت به نظر برسد، ممکن است به یک اشعه ایکس نیاز داشته باشید تا نشان دهد فرو رفتن ناخن در پوست تا چه اندازه عمیق است. با اشعه ایکس می‌توان فهمید که فرو رفتن ناخن شما ناشی از آسیب بوده است یا خیر.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم 

مشکلات جزئی پا مانند فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت ممکن است در برخی از افراد عوارض جدی ایجاد کند. در صورت داشتن این حالت و ابتلا به دیابت یا بیماری دیگری که باعث گردش خون ضعیف می‌شود و یا دارای نقص سیستم ایمنی هستید، به پزشک مراجعه کنید.

همچنین اگر:

گزینه‌های درمانی برای فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت چیست؟ 

فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت که دچار عفونت نشده باشد به طور معمول در خانه قابل درمان است. با این حال، اگر ناخن انگشت شما پوست را سوراخ کرده است یا نشانه ای از عفونت وجود دارد، به دنبال درمان پزشکی باشید. علائم عفونت شامل موارد زیر است:

درمان‌های خانگی 

در اینجا چند روش درمانی رایج برای فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا وجود دارد.

در آب گرم و صابون خیس کنید

خیساندن پای آسیب دیده می‌تواند به کاهش تورم و تسکین درد کمک کند. می‌توانید سه بار در روز و هر بار ۲۰ دقیقه پای خود را در آب گرم و صابون خیس کنید. صابون کاستیل گزینه خوبی است. افزودن نمک‌های اپسوم به آب ممکن است باعث تسکین بیشتری شود.

در سرکه سیب خیس کنید

این روزها سرکه سیب تقریباً برای همه چیز از جمله فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا یک گزینه درمانی است. برای امتحان این درمان، یک تشت آب گرم همراه با ۱۴ فنجان سرکه سیب تهیه کنید. روزانه پای آسیب دیده را تا ۲۰ دقیقه خیس کنید. پس از خیساندن، پای خود را کاملا خشک کنید.

پماد آنتی بیوتیک بزنید

استفاده از پماد یا کرم آنتی بیوتیک بدون نسخه می‌تواند باعث بهبودی شود و به کاهش خطر عفونت کمک کند. مطابق دستورالعمل محصول، معمولاً حداکثر سه بار در روز، پماد را به ناخن پای آسیب دیده بزنید. این پمادها شامل نئوسپورین، پولیسپورین و باکتروبان هستند. بعد از استفاده حتماً انگشت پا را باند پیچی کنید.

کفش و جوراب راحت بپوشید

کفش‌ها و جوراب‌های خیلی تنگ می‌توانند انگشتان پای شما را فشرده کنند. گفته می‌شود که این یکی از دلایل اصلی رشد ناخن‌های پا به داخل گوشت است. برای جلوگیری از وارد یا بدتر شدن ناخن به گوشت انگشت پا، کفش و جوراب یا ساقی بپوشید که متناسب پای تان باشد اما همچنان فضای کافی را برای انگشتان فراهم کند. در طول روند بهبود، تا جایی که ممکن است از پوشیدن کفش خودداری کنید یا صندل بپوشید تا فشار روی ناخن‌های پا را محدود کنید.

یک مسکن مصرف کنید

استامینوفن (تایلنول) ممکن است به تسکین درد ناخن انگشت پا کمک کند. عوارض جانبی غیرمعمول است مگر اینکه بیش از مقدار توصیه شده روزانه ۳۰۰۰ میلی گرم در روز مصرف کنید یا آن را همراه با الکل مصرف کنید.

در صورت وجود تورم، ایبوپروفن (Advil) ممکن است گزینه بهتری باشد زیرا هم درد و هم تورم را تسکین می‌دهد. برخی از عوارض جانبی رایج ایبوپروفن درد شکمی‌، ناراحتی معده و اسهال می‌باشند.

طبق دستورالعمل سازنده یا پزشک خود، از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید.

از محافظ انگشت پا استفاده کنید

محافظ انگشت، یک مانع بالشتی برای ناخن‌های وارد شده به گوشت انگشت ایجاد می‌کند. محافظ‌های انگشت پا به صورت حلقه‌هایی موجود در اطراف ناحیه آسیب دیده یا به عنوان پوششی برای کل انگشتان پا موجود است.

بریس انگشت را امتحان کنید

بریس‌های انگشتان پا معمولاً از مواد نازک، چسبی و کامپوزیتی ساخته می‌شوند و در قسمت بالای انگشت پا چسبانده می‌شوند. هدف آنها کمک به محافظت از پوست شما در برابر ناخن‌های تیز و رشد کرده به داخل گوشت است و در حین رشد لبه‌های ناخن را بالا می‌آورد.

به دنبال برداشتن ناخن باشید

اگر ناخن داخل گوشت پا بهبود نیافت، برداشتن جزئی یا کامل ناخن ممکن است لازم باشد. با استفاده از بی حسی موضعی، پزشک می‌تواند بخشی از کنار ناخن، بستر ناخن زیرین یا بخشی از صفحه رشد میانی را بردارد.

در موارد شدید و عودکننده، ممکن است کل ناخن وارد شده کشیده شود. این آخرین راه چاره است و یک راه حل بالقوه و دردناک می‌باشد که ممکن است خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد. همچنین این ریسک را به همراه دارد که ناخن پای شما با رشد مجدد بد شکل در بیاید.

درمان جراحی 

انواع مختلفی از درمان‌های جراحی برای فرو رفتن ناخن در انگشت وجود دارد. حذف جزئی ناخن فقط شامل برداشتن تکه ای از ناخن است که در پوست شما فرو می‌رود. پزشک شما انگشت شست پا را بی حس کرده و سپس ناخن پا را باریک می‌کند. طبق NHS، حذف جزئی ناخن برای جلوگیری از فرو رفتن ناخن به داخل گوشت انگشت پا تا ۹۸ درصد موثر است.

در طی حذف جزئی ناخن، کناره‌های ناخن بریده می‌شوند تا لبه‌ها کاملاً صاف شوند. یک تکه پنبه زیر قسمت باقیمانده ناخن قرار داده می‌شود تا وضعیت دوباره عود نکند و ناخن پا وارد گوشت نشود. پزشک همچنین ممکن است انگشت شست شما را با ترکیبی به نام فنول درمان کند که باعث می‌شود ناخن رشد مجدد نداشته باشد.

اگر فرو رفتن ناخن به داخل انگشت در اثر ضخیم شدن باشد، ممکن است از کشیدن کامل ناخن استفاده شود. پزشک با تزریق موضعی درد و سپس کل ناخن را در روشی به نام ماتریسکتومی ‌برمیدارد.

پس از جراحی 

پس از جراحی، پزشک شما را با انگشت باند پیچی شده به خانه می‌فرستد. احتمالاً باید یکی دو روز آینده پای خود را بالا نگه دارید و کفش مخصوص بپوشید تا پنجه پا به خوبی ترمیم شود.

تا حد امکان از حرکت خودداری کنید. باند شما معمولاً دو روز پس از جراحی برداشته می‌شود. پزشک به شما توصیه می‌کند کفش‌های جلو باز بپوشید و روزانه در آب نمک خیس کنید تا زمانی که انگشت شما خوب شود. همچنین برای جلوگیری از عفونت داروهای ضد درد و آنتی بیوتیک برای شما تجویز می‌شود.

فرو رفتن ناخن در انگشت احتمالاً چند ماه پس از جراحی جزئی حذف ناخن رشد می‌کند. اگر کل ناخن به سمت پایین (ماتریس ناخن زیر پوست شما) برداشته شود، رشد یک ناخن پا ممکن است بیش از یک سال طول بکشد.

عوارض فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت

در صورت عدم درمان، عفونت ناشی از فرو رفتن ناخن در انگشت می‌تواند باعث ایجاد عفونت در استخوان انگشت شست شود. عفونت ناخن پا همچنین می‌تواند منجر به زخم پا، یا زخم‌های باز و از بین رفتن جریان خون در ناحیه دچار عفونت شود. پوسیدگی بافت و از بین رفتن بافت در محل عفونت محتمل است.

در صورت ابتلا به دیابت، عفونت پا می‌تواند جدی تر باشد. حتی یک بریدگی، خراشی یا فرو رفتن ناخن پا در گوشت ممکن است به دلیل کمبود جریان خون و حساسیت عصبی به سرعت دچار عفونت شود. در صورت ابتلا به دیابت و نگرانی در مورد عفونت رشد ناخن پا به داخل گوشت، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

اگر شما از لحاظ ژنتیکی مستعد فرو رفتن ناخن در انگشت پا هستید، ممکن است مدام این حالت ایجاد شود یا به طور همزمان روی چند انگشت پا ظاهر شود. کیفیت زندگی شما ممکن است تحت تأثیر درد، عفونت و سایر موارد دردناک پا قرار داشته باشد که به چندین روش درمانی یا جراحی نیاز دارد. در این حالت، پزشک ممکن است برای برداشتن ناخن‌های پا که باعث درد مزمن می‌شود، یک ماتریسکتومی ‌جزئی یا کامل را توصیه کند. درباره مراقبت از پا و دیابت بیشتر بخوانید.

جلوگیری از فرو رفتن ناخن در انگشت 

با ایجاد چندین تغییر در شیوه زندگی می‌توان از فرو رفتن ناخن در انگشت پا جلوگیری کرد:

@co ex : h ps:schema.o g, @ ype: FAQPage, mai E i y: @ ype: Ques io , ame: zw j;, accep edA swe : @ ype: A swe , ex : zw j; zw j; . zw j; . zw j; . . . . , @ ype: Ques io , ame: , accep edA swe : @ ype: A swe , ex : zw j;. : zw j;. . . , @ ype: Ques io , ame: zw j;, accep edA swe : @ ype: A swe , ex : . . zw j; . , @ ype: Ques io , ame: zw j; , accep edA swe : @ ype: A swe , ex : . .

آنچه در این مقاله می‌خوانید

گوشت ناخن یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای هر کدام از ما پیش آید. هنگامی که ناخن به داخل بافت نرم رشد می‌کند، به گوشت ناخن مبتلا می‌شویم. می‌توان گوشت ناخن را خارج کرد….

فهرست مطالب

گوشت ناخن یا فرو رفتن ناخن در گوشت پا یکی از مشکلاتی است که می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که معمولا کفش تنگ می‌پوشید، بدون شک با پوشیدن کفش‌های تنگ احساس نارضایتی داشته و بعد از مدتی دیده‌اید که ناخن شما به داخل گوشت پای شما فشار وارد می‌کند. گوشه کردن ناخن شاید در حالت عادی چندان فشاری به پای شما وارد نکند، اما با پوشیدن کفش و یا راه رفتن و حتی فشار وارد شدن به محلی که ناخن وارد گوشت شده‌است، مشاهده می‌کنید که چقدر دردناک است.

چرا ناخن گوشه می‌کند؟ برای درمان این مشکل چه باید بکنیم؟ چه دکتری گوشت ناخن را درمان می‌کند؟ برای پیشگیری از این اتفاق چه اقداماتی انجام دهیم؟ برای تشخیص و درمان این مشکل، می‌توانید از دکتر عمومی کمک بگیرید. اگر نمی‌خواهید حضوری به دکتر عمومی مراجعه کنید، می‌توانید با مشاوره تلفنی با دکتر عمومی سوالات خود را در این زمینه بپرسید.

گوشت ناخن پا یا فرو رفتن ناخن در گوشت پا چیست؟

فرورفتگی ناخن در گوشت پا یک رخداد شایع است که در آن گوشه یا کنار ناخن پای در حال رشد به داخل بافت نرم اطراف آن فرو می‌رود، که باعث درد، قرمزی، تورم و گاهی اوقات عفونت می‌شود و معمولا شیوع آن در انگشت شست پا بیشتر است. اغلب خودتان می‌توانید فرورفتگی ناخن در گوشت پا را درمان کنید. در صورت وجود درد بسیار شدید و گسترده، پزشک اقداماتی را جهت برطرف‌کردن درد و ناراحتی و کاهش عوارض ناخوشایند آن انجام خواهدداد.در صورت ابتلا به دیابت و یا سایر بیماری‌هایی که موجب کاهش جریان خون به پاها می‌شود، ریسک مواجهه با عوارض ناخوشایند فرورفتن ناخن در گوشت بیشتر می‌شود.

این مشکل در اصطلاح پزشکی با نام o ychoc yp osis شناخته می‌شود.

فرورفتگی ناخن در گوشت پا یک رخداد شایع است که در آن گوشه یا کنار ناخن پای در حال رشد به داخل بافت نرم اطراف آن فرو می‌رود، که باعث درد، قرمزی، تورم و گاهی اوقات عفونت می‌شود.

فرو رفتن ناخن در گوشت پا به انگلیسی چیست؟

به حالتی که در آن ناخن در گوشت پا رشد می‌کند، I g ow oe ails گفته می‌شود. این عبارت به معنی رشد کردن ناخن به داخل گوشت است که از g ow h، رشد و i ، به داخل، می‌آید. نام تخصصی این مشکل o ychoc yp osis است.

علامت فرو رفتن ناخن در گوشت چیست؟

گوشه کردن ناخن پا می‌تواند علائم مختلفی داشته‌باشد که در ادامه به برخی از آنها اشاره کرده‌ایم:

برای تشخیص و درمان گوشه کردن ناخن پا به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

اگر هر یک از علائم زیر را داشتید به دکتر عمومی مراجعه کنید یا از مشاوره تلفنی با دکتر عمومی بهره ببرید:

دلیل رفتن ناخن پا در گوشت چیست؟

علل شایع فرو‌رفتن ناخن در گوشت عبارتند از:

تشخیص گوشت ناخن پا چگونه انجام می شود؟

یکی از اصلی‌ترین و ساده‌ترین روش‌هایی که برای تشخیص گوشت ناخن مورد استفاده قرار می‌گیرد، بررسی و مشاهده‌ی ناخن فرو رفته در گوشت است. پزشک با دیدن آن متوجه گوشت ناخن می‌شود. یکی دیگر از مواردی که می‌تواند در تشخیص گوشه کردن ناخن به دکتر کمک کند، دیدن پوستی است که بر روی ناخن رشد کرده‌است. این نشان می‌دهد که ناخن در بافت نرم انگشت شما فرو رفته‌است.

یکی از اصلی‌ترین و ساده‌ترین روش‌هایی که برای تشخیص گوشت ناخن مورد استفاده قرار می‌گیرد، بررسی و مشاهده‌ی ناخن فرو رفته در گوشت است.

درمان ناخن در گوشت پا چیست؟

درمان فرو رفتن ناخن شست پا در گوشت، به روش‌های مختلف انجام می‌شود. در ادامه این روش‌ها را معرفی کرده‌ایم:

در ادامه هر یک از این روش‌ها را به طور مفصل و جداگانه توضیح داده‌ایم. بدون شک می‌دانید که شدت گوشت ناخن شدن در درمان و روشی که برای درمان انتخاب می‌کنید موثر است.

ناخن‌های پاهات تو پوستت فرو رفتن و دنبال روش درمانی؟

همین الان مشاوره بگیر

پماد برای ناخن فرورفته در گوشت چیست؟

اگر دردی که در اثر گوشت ناخن ایجاد شده‌باشد، شدت پیدا کند و روش‌های تسکین‌دهنده‌ی دردی که در منزل استفاده می‌کنیم موثر نباشند، برای درمان آن می‌توان از دارو کمک گرفت. یکی از این روش‌ها استفاده از پماد‌های مسکن برای کاهش درد گوشت ناخن است. یکی دیگر از مواردی که می‌تواند موثر باشد، استفاده از پمادهای آنتی بیوتیک مثل موپیروسین، پماد تتراسایکلین یا ضدقارچ در مواردی است که گوشت ناخن عفونت کرده‌باشد.

پماد تتراسایکلین در مواردی که عفونت در ناخن دیده شود مفید است. پماد لیدوکایین هم برای درد ناحیه‌ای که گوشت ناخن شده‌است، خوب است.

جراحی فرو رفتن ناخن در گوشت پا چه زمانی انجام می شود؟

زمانی که درد گوشت ناخن شدید باشد و برای درمان آن هیچ روش خانگی جواب ندهد، جهت درمان آن می‌توان از جراحی استفاده کرد. جراحی همچنین در مواردی که گوشت ناخن به کرات عفونت می‌کند و آسیب می‌رساند هم موثر است. نظر دکتر در این روند درمانی بسیار موثر است.

تیم درمان گوشه کردن ناخن پا متشکل از چه دکترهایی است؟

گوشه کردن ناخن چندان مشکل جدی نیست. برای درمان آن می‌توانید به دکتر عمومی مراجعه کنید. دکتر عمومی جراحی‌های ساده‌ی درمانی گوشت ناخن را انجام می‌دهد. همچنین می‌توانید سوالات خود را از دکتر عمومی در مشاوره تلفنی با دکتر عمومی بپرسید.

درمان خانگی ناخن در گوشت پا چیست؟

در دکترتو می‌توانید با بهترین دکتر عمومی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

چگونه ناخن را از گوشت در بیاوریم؟

برای خارج کردن ناخن از داخل گوشت باید از دستورالعمل زیر کمک بگیرید:

به نقل از mayocli ic، برای بیرون آوردن ناخنی که در گوشت رشد کرده‌است، می‌توانید به دکتر مراجعه کنید و یا به تنهایی در خانه این کار را انجام دهید. برای انجام دادن این کار در خانه کافی است که بعد از مرطوب و گرم کردن پای خود، به آرامی ناخن را به کمک یک شی نوک تیز بلند کنید. می‌توان در زیر ناخن یک نخ دندان و یا پنبه قرار دارد.

به مدت ۲ تا ‍۱۲ هفته ناخن شما رشد خواهد کرد و مشکل شما برطرف خواهد شد. به خاطر داشته‌باشید که هر روز مواد زیر ناخن خود را عوض کنید و ناخن را در آب بخیسانید.

اگر به جراحی ناخن پا نیاز داری، همین الان اقدام کن!

عوارض فرورفتن گوشت ناخن پا چیست؟

عدم تشخیص یا درمان فرورفتگی ناخن در گوشت می‌تواند موجب التهاب استخوان زیرین آن و در نتیجه عفونت شدید استخوانی می‌شود. در صورت ابتلا به دیابت، عوارض آن می‌تواند شدیدتر باشد و می‌تواند سبب کاهش جریان خون و آسیب به اعصاب پا شود. بنابراین یک آسیب جزئی پا مانند بریدگی، خراشیدگی، میخچه، پینه بستن یا فرورفتگی ناخن در گوشت پا ممکن است به‌درستی درمان نشود و منجر به عفونت گردد. ممکن است در درمان زخم باز پا برای جلوگیری از پوسیدگی و مرگ بافت (گانگرن) نیاز به عمل جراحی وجود داشته‌باشد. گانگرن ناشی از توقف جریان خون به ناحیه‌ای از بدن است.

چگونه از فرورفتگی ناخن در گوشت پا جلوگیری کنید؟

با در نظر گرفتن موارد زیر می‌توانید در پیشگیری از ابتلا به گوشت ناخن قدم موثری بردارید:

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اگر ناخن شما در گوشت رشد کرده‌است و به گوشت ناخن مبتلا شده‌اید، ممکن است که درد زیادی را تحمل کنید. برای درمان این مشکل می‌توانید از روش‌های درمانی در منزل استفاده کنید. اگر این روش‌ها موثر نباشند می‌توانید به دکتر عمومی مراجعه کنید تا برای درمان آن روش‌های درمانی پیشرفته‌تری را مورد استفاده قرار دهد. می‌توان از جراحی هم برای این کار استفاده کرد.

جهت دریافت نوبت دکتر عمومی می‌توانید از دکترتو کمک بگیرید. همچنین برای مشورت با دکتر عمومی می‌توانید از مشاوره تلفنی با دکتر عمومی کمک بگیرید.

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست.

پرسش‌های متداول

فرو رفتن ناخن در گوشت طب سنتی چه درمانی دارد؟

برای درمان طب سنتی این مشکل، از همان روش‌های درمانی خانگی استفاده می‌شود. ناخن پا هر روز خیس بخورد و در زیر آن چیزی بگذارید تا ناخن به بیرون از بافت رشد کند.

جدا شدن ناخن از گوشت در اثر ضربه باعث گوشت ناخن می شود؟

معمولا نه. گوشه کردن ناخن در اثر فشار ایجاد می‌شود.

درمان فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا بدون جراحی ممکن است؟

بله. در بیشتر موارد می‌توانید در منزل ناخن گوشه کرده را از بافت خود جدا کنید.

آنتی بیوتیک برای عفونت انگشت پا در گوشه کردن ناخن پا موثر است؟

بله. اگر گوشت ناخن باعث عفونت پا شود، ممکن است که پماد موپیروسین یا تتراسایکلین برای درمان آن موثر باشد.

عفونت ناخن پا در اثر گوشه کردن ناخن پا ایجاد می شود؟

بله. اگر گوشت ناخن درمان نشود و به حال خود رها شود، ممکن است که ایجاد عفونت بکند.

جدا شدن ناخن از گوشت نشانه چیست؟

ربطی به گوشت ناخن ندارد و در موارد زیاید در اثر ضربه و آسیب این اتفاق می‌افتد.

پاسخ دادن لغو پاسخ

نام شما

دیدگاه شما *

فرو رفتن ناخن پا در گوشت زمانی اتفاق می‌افتد که لبه‌ها یا گوشه‌های ناخن شما به داخل پوست کنار ناخن وارد می‌شود. بیشترین احتمال فرو رفتن ناخن پا در گوشت برای انگشت شست پا وجود دارد. شما می‌توانید فرو رفتن ناخن پا در گوشت را در منزل درمان کنید. با این وجود، ممکن است عوارضی ایجاد کنند که می‌تواند نیاز به درمان پزشکی داشته باشند. اگر دچار دیابت یا سایر بیماری‌هایی هستید که سبب گردش خون نامناسب می‌شود، خطر عوارض بیشتر خواهد بود.

چه چیزی باعث فرو رفتن ناخن پا در گوشت می‌شود؟

فرو رفتن ناخن پا در گوشت در زنان و مردان رخ می‌دهد. این وضعیت ممکن است در افرادی که پاهایشان عرق می‌کند، مانند نوجوانان، بیشتر باشد. افراد مسن تر نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار بگیرند، زیرا پیری باعث ضخیم شدن ناخن‌های پا می‌شود. عوامل بسیاری می‌تواند سبب فرو رفتن ناخن پا در گوشت شود، از جمله:

استفاده بیش از حد از پاهای خود در فعالیت‌های ورزشی می‌تواند شما را به صورت ویژه‌ای مستعد فرو رفتن ناخن پا در گوشت کند. فعالیت‌هایی که در آن شما به طور مکرر به یک جسم لگد می‌زنید یا برای مدت زمان طولانی روی پاها فشار می‌آورید، می‌تواند باعث آسیب به ناخن پا و افزایش خطر فرو رفتن ناخن پا در گوشت شود. این فعالیت‌ها عبارتند از:

علائم فرو رفتن ناخن پا در گوشت چیست؟

فرو رفتن ناخن پا در گوشت می‌تواند دردناک باشند و معمولا در طی مراحل بدتر می‌شوند. نشانه‌های مرحله اولیه عبارتند از:

اگر انگشت شما عفونت کند، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

برای جلوگیری از بدتر شدن علائم ، در اسرع وقت فرو رفتن ناخن پا در گوشت را درمان کنید.

فرو رفتن ناخن پا در گوشت چگونه تشخیص داده می‌شود؟

به احتمال زیاد، پزشک شما قادر خواهد بود با یک معاینه فیزیکی فرو رفتن ناخن پا در گوشت را تشخیص دهد. اگر به نظر برسد انگشت شما دچار عفونت شده است، ممکن است به اشعه ایکس نیاز داشته باشید تا نشان دهد که ناخن تا چه عمقی از پوست فرو رفته است. اشعه ایکس همچنین می‌تواند نشان دهد که فرو رفتن ناخن پا در گوشت به علت آسیب بوده است یا خیر.

گزینه‌های درمانی برای فرو رفتن ناخن پا در گوشت چیست؟

ناخن‌های فرو رفته در گوشت که دچار عفونت نشده باشند، به طور معمول در منزل درمان می‌شود. با این حال، اگر ناخن‌های شما پوست را سوراخ کرده یا علامتی از عفونت وجود داشته باشد، به دنبال درمان پزشکی باشید. علائم عفونت عبارتند از:

درمان‌های خانگی

برای درمان فرو رفتن ناخن پا در گوشت در خانه، اقدامات زیر را انجام دهید:

برای چند روز تا چند هفته درمان‌های خانگی را امتحان کنید. اگر درد بدتر شود یا به دلیل وضعیت ناخن در راه رفتن یا انجام فعالیت‌های دیگر دچار مشکل شدید، به پزشک خود مراجعه کنید. اگر ناخن‌های پا درمان‌های خانگی پاسخ ندهد یا عفونت رخ دهد، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید. در موارد عفونت، تمام درمان‌های خانگی را متوقف کنید و به پزشک مراجعه نمایید.

درمان جراحی

انواع مختلفی از درمان‌های جراحی برای فرو رفتن ناخن پا در گوشت وجود دارد. جراحی جزئی ناخن تنها شامل حذف بخشی از ناخن می‌باشد که به عمق پوست فرو رفته است. پزشک شما انگشت‌تان را بی حس می‌کند و سپس ناخن پا را باریک می‌کند. طبق گفته NHS، حذف جزیی ناخن برای جلوگیری از فرو رفتن ناخن در گوشت در آینده 98 درصد موثر است. در طول جراحی جزیی ناخن، دو طرف ناخن بریده می‌شوند تا لبه‌ها کاملا صاف باشند. تکه‌ای از پنبه زیر قسمت باقی مانده ناخن قرار می‌گیرد تا از فرو رفتن دوباره ناخن در گوشت جلوگیری کند. پزشک شما همچنین می‌تواند انگشتان شما را با ماده ای به نام فنل درمان کند که ناخن را از فرو رفتن دوباره به گوشت باز می‌دارد. اگر فرو رفتن ناخن‌ها به دلیل ضخیم شدن باشد، برداشتن کلی ناخن ممکن است استفاده شود. پزشک شما یک تزریق مسکن موضعی به شما می‌دهد و سپس کل ناخن را در یک فرآیند به نام ماتریکسکتومی برمی‌دارد.

بعد از جراحی ناخن انگشت پا

پس از جراحی، پزشک شما را با پانسمان کردن انگشت به خانه می‌فرستد. احتمالا نیاز است که پای خود را برای یک تا دو روز آینده بالا بگیرید و کفش‌های ویژه‌ای بپوشید تا به انگشتتان اجازه بهبودی مناسب را بدهید. تا آن جا که ممکن است از حرکت کردن اجتناب کنید. پانسمان شما معمولا دو روز پس از جراحی برداشته می‌شود. پزشکتان به شما توصیه می‌کند کفش‌های جلو باز بپوشید و پا را به صورت روزانه در آب نمک قرار دهید تا زمانی که بهبود یابد. برای جلوگیری از عفونت، داروهای مسکن و آنتی بیوتیک‌ها نیز برای شما تجویز می‌شود. چند ماه پس از جراحی برداشتن جزیی ناخن، انگشت شما دوباره رشد خواهد کرد. اگر کل ناخن از ریشه (بستر ناخن زیر پوست) کشیده شده باشد، ممکن است تا بیش از یک سال طول بکشد تا انگشت پا رشد کند.

عوارض فرو رفتن ناخن پا در گوشت

اگر عفونت ناشی از فرو رفتن ناخن در گوشت بدون درمان رها شود، می‌تواند باعث ایجاد عفونت در استخوان پا شود. عفونت انگشت پا همچنین می‌تواند منجر به زخم‌های پا و یا زخم‌های باز و از دست دادن جریان خون در ناحیه عفونی شود. از بین رفتن و مرگ بافت در محل عفونت محتمل است. اگر دچار دیابت هستید، عفونت پا می‌تواند جدی‌تر باشد. حتی یک برش کوچک، خراش پوستی و یا فرو رفتن ناخن پا در گوشت می‌تواند به علت عدم جریان خون و حساسیت عصب به سرعت دچار عفونت شود. اگر دچار دیابت هستید و در مورد عفونت ناشی از فرو رفتن ناخن در گوشت پا نگرانی دارید، سریعا به پزشک خود مراجعه کنید. اگر دارای زمینه ژنتیکی فرو رفتن ناخن پا در گوشت هستید، این وضعیت ممکن است دوباره بر گردند و یا بر روی چند انگشت اتفاق بیفتد. کیفیت زندگی شما ممکن است تحت تاثیر درد، عفونت و سایر مشکلات دردناک پا قرار بگیرد که نیاز به درمان‌های مختلف یا جراحی دارد. در این مورد، ممکن است پزشک شما برداشتن جزئی یا ماتریکسکتومی کامل ناخن را برای حذف ناخن‌های عامل درد مزمن پیشنهاد کند.

پیشگیری از فرو رفتن ناخن پا در گوشت

با ایجاد چند تغییر در شیوه زندگی، می‌توان از فرو رفتن ناخن انگشتان پا در گوشت جلوگیری کرد:

دکمه بازگشت به بالا