دعای سر قبر

بهترین دعای سر قبر در روایات

تقریبا همه ما سر قبر عزیزانی که از دست داده ایم، می رویم. مخصوصا شب های جمعه، آنهم از نوع آخر سالش! اما وقتی سر مزار عزیز خود می روید، چه دعایی می خوانید؟ اصلا دعایی به نام دعای سر مزار داریم یا نه؟ با خواندن این مقاله، پاسخ قطعی برای سوال سر قبر اموات چه بخوانیم، پیدا می کنید.

این را هم بگویم که قرار نیست دعایی از خودم برایتان نقل کنم. هر چه می خوانید منبعش احادیث و روایات معصومین (علیهم السلام) است. چرا که اصلا منبعی معتبرتر از اینها در چنین موضوعاتی وجود ندارد.

بهتر است با هدف وارد قبرستان شوید! یعنی وقتی وارد قبرستان می شوید، قبری را مشخص کنید و به زیارت آن بروید.

سوره ها و دعاهای سر قبر

قبل از اینکه لیست سوره ها و دعاها برای سر قبر را بنویسم، این نکته را بگویم که کلا خواندن هر سوره یا دعایی برای مرده، ثواب دارد و شک نکنید باعث آرامش و آسایش روح او در آن دنیا می شود. در ادامه برخی از دعاها و سوره ها برای سر قبر را برایتان آورده ام.

فاتحه خواندن بر سر قبر

خواندن فاتحه سر قبر موردیست که فکر می کنم نیازی به توضیح ندارد. خواندن فاتحه شامل خواندن سوره های حمد و توحید می شود. همچنین می توانید این دعا را هم قبل از قرائت فاتحه بخوانید:

اللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَهِ الفَاتِحهِ مَعَ الصَّلَوَاتِ.

استغفار برای اموات

استغفار برای اموات یعنی طلب رحمت و آمرزش از خداوند برای مرده که بسیار هم تاکید شده است.

امام صادق (علیه السلام): مرده به خاطر طلب رحمت و آمرزشی که برای او می شود شادمان می گردد، همان گونه که زنده بوسیله هدیه ای که به او می دهند، خوشحال می گردد.

استغفار، بی شک یکی از بهترین ذکرها برای اموات است.

پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم): هیچ مرد و زن مومن از اول روزگار تا روز قیامت نیست جز آنکه شفیع آن کسی است که در میان دعایش چنین بگوید: اللَّهُمَ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ.

قرآن خواندن سر قبر

فاتحه ای که بالاتر گفتیم نیز یک نوع خواندن قرآن سر قبر است. شاید بگوئید “خُب این را که خودم هم می دانستم”؛ بله، حق با شماست ولی با اینحال خواندن بعضی از سوره ها برای سر قبر بیشتر توصیه شده است که شامل سوره های زیر می باشند:

روایاتی هم از نحوه خواندن بعضی از این سوره ها یا میزان ثواب آنها آمده که در زیر برایتان نقل می کنم:

از محمد بن احمد بن یحیی اشعری نقل شده که امام رضا (علیه السلام) فرموده اند: “هر کس نزد قبر برادر مومن خود برود و دست بر روى قبر بگذارد و هفت مرتبه سوره انا انزلناه (سوره قدر) بخواند در روز فزع اکبر (روز قیامت که روز ترس بزرگ است) ایمن خواهد بود. (در بعضی روایات نیز آمده که همین ثواب برای صاحب قبر نیز می باشد).

خواندن سوره حمد و سپس 7 مرتبه انا انزلناه (سوره قدر) و 3 مرتبه معوذتین (سوره های فلق و ناس) و 3 مرتبه آیت الکرسی.

فاتحه و سوره هایی مثل یس، الرحمن، ملک (تبارک) و قدر از جمله بهترین سوره های قرآن برای خواندن سر قبر هستند.

با توجه به احادیث بالا می بینید که خواندن سوره قدر بر سر مزار هم برای قاری و هم برای متوفی، ثواب بسیاری دارد.

در روایتی داریم هر کس در قبرستان، سوره یس را تلاوت کند، عذاب اهل قبر آن قبرستان کم می شود و به تعداد مردگان، ثواب برای قاری آن نوشته شود و بلاهای دنیا و عذاب های آخرت از او دفع گردد و به همین جهت این سوره را دافعه می نامند.

امام صادق (علیه السلام) نقل شده: سوره تبارک (ملک) بالای سر قبر میت خوانده شود تا موجب رفع عذاب قبر از او گردد.

امام صادق (علیه السلام): چون در بین قبر‌ها هستی یازده مرتبه سوره توحید (قل هو الله) را قرائت کن و ثوابش را به روح آنان هدیه نما، زیرا کسی که این عمل را به جای آورد، خداوند به عدد همه مردگان ثواب و پاداش به او عنایت فرماید.

زیارت عاشورا

همه می دانیم که خواندن زیارت عاشورا چقدر ثواب دارد. احادیث زیادی در این زمینه هست طوری که می تواند یک مقاله مجزا باشد؛ اما اینجا به یکی از آنها اشاره می کنم:

از شیخ طوسی در کتاب مصباح نقل شده که حضرت باقر (علیه السلام) فرمودند: هر که زیارت کند حسین بن علی (علیه السلام) را در روز دهم محرم، تا آن که نزد قبر آن حضرت گریان شود، خدا را در روز قیامت با ثواب دو هزار حج و دو هزار عمره و دو هزار جهاد – که ثواب آن ها مثل ثواب کسی باشد که در خدمت رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه طاهرین (علیهم السلام) حج و عمره و جهاد کند – ملاقات نماید.

راوی می پرسد: فدایت شوم، برای کسی که در شهرهای دور از کربلا زندگی می کند و امکان حضور در نزد قبر آن حضرت را ندارد، چه ثوابی است؟

حضرت فرمودند: هر گاه چنین باشد، به صحرا یا بر بالای بامی رود و به سوی قبر آن حضرت اشاره نماید و سلام عرض کند و در نفرین کردن بر قاتلین آن حضرت کوشش نماید و بعد از آن، دو رکعت نماز کند (و این اعمال را در اوایل روز، پیش از زوال آفتاب انجام دهد) سپس گریه کند بر حسین (علیه السلام) و کسانی را که در خانه اش هستند به گریستن بر آن حضرت امر کند و در خانه ی خود، مجلس عزاداری و اظهار جزع بر مصائب آن حضرت بر پا کند و به یکدیگر در مصیبت حسین (علیه السلام) تعزیت گویند؛ من برای ایشان بر خدا ضامنم، هر گاه این عمل را انجام دهند، به همه ی آن ثواب ها برسند.

با چاپ کتاب دعا برای اموات و هدیه آن به سایرین هر گاه از آن کتاب دعا استفاده شود، ثواب آن به متوفی و همچنین شما می رسد. کتاب دعاهای در قطع پالتویی مناسب پخش بر سر مزار هستند.

جالب است بدانید که بر اساس منابع، زیارت عاشورا حدیثی قدسی است که از جانب خداوند آمده است. از همینجا می توان فهمید ثواب خواندن آن تا چه حد زیاد است.

حالا شاید بپرسید که “اینها به اموات چه ربطی دارد؟”؛ خُب مگر غیر از اینست که ما می توانیم مردگان را در هر کار خیری که انجام می دهیم، شریک کنیم؟ پس اینجا هم می توانیم آنها را در ثواب خواندن زیارت عاشورا با خود شریک کنیم. همانطور که در متنی که در عکس بالا هست می بینید، ثواب آن به آنها می رسد.

دعای اهل قبور

دعایی از امام علی (علیه السلام) نقل شده که دعای ورود به قبرستان است و به دعا یا زیارت اهل قبور یا حتی فاتحه اهل قبور معروف گشته؛ ثواب آن بسیار بسیار زیاد است.

روایت شده که آن امیر مومنان علی (علیه السلام) به نقل از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرموده اند: هر کس این دعا را بخواند حق تعالی ثواب پنجاه سال عبادت به او عطا فرماید و گناهان پنجاه سال او را و پدر و مادرش را بیامرزد.

برخی هم این را دعایی می دانند که عذاب را پنجاه سال از قبرستان بر می دارد، اما من شخصا همچین موردی را پیدا نکردم و احتمال می دهم با استناد به روایتی که بالا ذکر کردم، این برداشت را داشته اند. آنچه مسلم است خواندنش ثواب بسیاری دارد و آن دعا اینست:

اسم های متعددی برای این دعا گفته اند که در بالا چند تا را ذکر کردم ولی یکی دیگر که شنیده ام، دعای لا اله الا الله برای اموات است که حقیقتا نمی دانم منظور همین دعا می باشد یا دعایی که در زیر برایتان آورده ام:

دعای اهل قبور مناسب سفارش دعای کارتی است؛ با چاپ آن به صورت کارت طلق شده، می توانید هزاران نسخه از این دعا را در قبرستان، بین اشخاص پخش کنید تا ثواب خواندن آن به روح متوفی برسد.

از پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) روایت شده که اگر دعای بالا در قبرستان بخواند، خداوند نه تنها کل اهل آن قبور را بیامرزد و بلکه برای گوینده این کلمه نیز هزار هزار حسنه بنویسد و هزار هزار گناه از او بیامرزد و در بهشت هزار هزار درجه بر او بیافزاید.

سایر دعاهایی که در روایات آمده اند

در روایتی از امام حسین (علیه السلام) دعائی آمده که ایشان فرموده اند با خواندنش خداوند متعال به میزان عدد خلقتش از زمان خلقت آدم تا قیامت برای خواننده دعا حسنه می نویسد. آن دعا اینست:

در روایتی هم از امام صادق (علیه السلام) دعای زیر آمده است:

در روایت دیگری هم آمده از ایشان سوال کردند وقتی به زیارت قبر اموات می رویم چه دعائی برای آنها بخوانیم، امام صادق (علیه السلام) در جواب فرمودند:

(با تشکر از آقا میثم عزیز که در بخش نظرات این دعا را معرفی کردند) سید ابن طاووس در مصاح الزائر هم آورده که وقتی قصد زیارت قبر مومنی را می کنی بهتر است که در روز پنجشنبه باشد و البته که هر زمان دیگر هم می توانی؛ و به این شکل است که دست روی قبر می گذاری و می گوئی:

همچنین با جستجو در اینترنت در مورد دعا برای سر قبر، این دعاها را هم پیدا کردم:

امیدوارم که این مقاله برایتان مفید بوده باشد؟ اگر هم موردی هست که ننوشته ام، خوشحال می شوم در بخش نظرات بنویسید تا به مقاله اضافه کنم. ثواب آن را هم می توانید به عزیز از دست رفته خود هدیه دهید.

هنگام ورود به قبرستان چه دعایی بخوانیم؟

به گزارش گروه فرهنگی ، از حضرت امیرالمؤمین(ع) در زیارت اهل قبور روایت شده است که فرمودند: به هنگام ورود به قبرستان بگویید: بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ اَلسَّلامُ عَلی اَهْلِ لا إِلهَ إلاَّ اللهُ مِنْ أَهْلِ لا إِلهَ إِلاّ اللهُ یا أَهْلِ لا إِلهَ إِلاّ اللهُ بِحَقِّ لا إِلهَ إِلاّ اللهُ کَیْفَ وَجَدْتُمْ قَوْلَ لا إِلهَ إِلاّ اللهُ مِنْ لا …

همچنین در زیارت اهل قبور روایت شده است که امیرالمؤمین(ع) فرمودند: به هنگام ورود به قبرستان بگویید:

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ

اَلسَّلامُ عَلی اَهْلِ لا إِلهَ إلاَّ اللهُ مِنْ أَهْلِ لا إِلهَ إِلاّ اللهُ یا أَهْلِ لا إِلهَ إِلاّ اللهُ بِحَقِّ لا إِلهَ إِلاّ اللهُ کَیْفَ وَجَدْتُمْ قَوْلَ لا إِلهَ إِلاّ اللهُ مِنْ لا إِلهَ إِلاّ اللهُ یا لا إِلهَ إِلاّ اللهُ بِحَقِّ لا إِلهَ إِلاّ اللهُ اِغْفِرْ لِمَنْ قالَ لا إِلهَ إِلاّ اللهُ وَحْشُرْنا فی زُمْرَهِ مَنْ قالَ لا إِلهَ إِلاّ اللهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ وَلِیٌّ وَلِیٌّ الله

رسول خدا(ص) که فرمود هرکه این دعا را بخواند حق تعالی ثواب پنجاه سال عبادت به او عطا فرماید و گناهان پنجاه سال او را و پدر و مادرش را بیامرزد.

دعایی که دیگر باید در قبرستان خوانده شود

از حضرت رسول (ص) مروی است که هر در قبرستان بگوید:

الهَ الاَّ اللهُ وَحْدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ لَهُ الْمَُلْکُ وَ لَهُ الْحَمْدُ وَ هُوَ عَلی کُلَّ شَْیءٍ قَدیر

خدا کل آن قبور را و بیامرزد گوینده این کلمه را و بنویسد برای او هزار هزار حسنه و بیامرزد از او هزار هزار گناه و بلند کند برای او در بهشت هزار هزار درجه.

دعای سفارش شده که بر سر قبر خوانده می‌شود

حضرت صادق(ص) مردگان را زیارت کنید که ایشان خبر می‌شوند و به شما انس می‌گیرند و چون به نزدیک به قبر بروید بگوید:

الَّلهُمَّ جافِ الاَْرْضَ عَنْ جُنُوبِهِمْ وَ صاعِدْ اِلَیْکَ اَرْواحَهُمْ وَ لَقَّهِمْ مِنْکَ رِضْواناً وَ سکِنْ اِلَیهِمْ مِنْ رَحْمَتِکَ ما تَصِلُ بِهِ وَ حْدَتُهُمْ وَ تُوْنِسُ بِهِ وَحْشَتَهُمْ اِنَّکَ عَلی کُلَّ شَیءٍ قَدیر.

از حضرت محمد امام محمد باقر (ع) هر که سوره (انا انزلناه) را نزد قبر مومنی بخواند هفت مرنبه حق تعالی ملکی را بفرستد که عبادت الهی کند نزد بر او و ثواب عبادت آن ملک را برای میت بنویسند و چون از قبرش محشور شود به هر ترسی از ترس‌های قیامت که برسد حق تعالی به سبب آن ملک آن هول و ترس را از او دفع کند تا داخل بهشت شود.

از حضرت رسول اکرم (ص): هر که بر قبرستان بگذرد یازده مرتبه سوره (قُل هُوَ اللهُ اَحَد) بخواند و ثوابش را به مردگان آن قبرستان ببخشد به عدد آن مردگان اجر او ثواب یابد.

دعا برای میت تازه فوت شده ایده خیراتی رایگان و ماندگار

گریه کردن و حتی صحبت کردن با عزیزی که از دستش داده ایم (مخصوصا اگر داغمان تازه باشد) کاملا طبیعی و حتی خوب است به شرط اینکه به کفر گویی کشیده نشود. اما باید قبول کنیم که اینها برای تسلی خاطر خودمان است و عملا برای مرده، سودی ندارد! دعا برای میت تازه فوت شده بیشتر از هر مقدار گریه یا صحبت کردن می تواند به او کمک و سختی های پس از مرگ (مخصوصا شب های اول) را برایش آسان تر کند.

همانطور که قبلا هم گفته ام؛ بهترین کمک و هدیه به مرده، انجام خیرات به نیابت از اوست و یکی از مدلهای آن نیز، دعا کردن می باشد. اما آیا دعای خاصی برای مرده تازه از دنیا رفته وجود دارد یا نه؟ کوتاه بخواهم بگویم، خیر! در ادامه بیشتر توضیح می دهم.

دعا برای میت تازه فوت شده

نمی خواهم وقت شما را تلف کنم برای همین خیلی صریح می گویم که به دنبال دعای خاصی که فقط برای میت تازه  از دنیا رفته باشد، نگردید؛ حداقل گوگل نمی تواند به شما کمکی کند! شاید در مفاتیح بتوانید چیزی پیدا کنید که آن هم نیازمند صرف وقت و بررسی کامل فهرست کلیات مفاتیح الجنان است (اگر دعایی پیدا کردید در صورت تمایل می توانید آن را با ذکر منبع در بخش نظرات بنویسید تا به این مقاله اضافه کنم).

در هر صورت دعا برای مرده از جمله اعمال خیریست که مرده بسیار به آن نیاز دارد، البته ما که (فعلا!) زنده هستیم هم به آن نیاز داریم ولی خب کسی که فوت شده چون دستش از دنیا و انجام اعمال خیر کوتاه شده، بیشتر از ما چشم انتظار آن است.

حالا که فهمیدیم دعا برای میت (چه تازه فوت شده باشد و چه سالیان قبل) خوب است، شاید بپرسید “پس هر دعایی بخوانیم خوب است دیگر؟”؛ قطعا که خواندن هر دعایی ثوابی دارد و به روح مرده می رسد ولی برخی اعمال و اذکار هستند که خواندنشان برای مرده بهتر است. در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنم:

چیزی که من در این مدت با تحقیق و نوشتن مقاله های مختلف، تقریبا مطمئن شده ام اینست: استغفار، استغفار، استغفار! ذکر استغفار به جرات یکی از بهترین اذکاریست که برای اموات می توانید انجام دهید. برای اینکه خیالتان هم راحت باشد که استغفار خیلی خوب است، دو حدیث از پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و امام صادق (علیه السلام) نقل می کنم.

پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم): هیچ مرد و زن مومن از اول روزگار تا روز قیامت نیست جز آنکه شفیع آن کسی است که در میان دعایش چنین بگوید: اللَّهُمَ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ

امام صادق (علیه السلام): مرده به خاطر طلب رحمت و آمرزشی که برای او می شود شادمان می گردد، همان گونه که زنده بوسیله هدیه ای که به او می دهند، خوشحال می گردد.

مورد بعدی خواندن قرآن است. هر سوره ای که برای مردگان بخوانید، ثوابش به او می رسد ولی خواندن فاتحه (سوره حمد و توحید) بسیار تاکید شده است. البته سوره های دیگری هم مثل سوره های یس، الرحمن، واقعه، ملک (تبارک)، صافات، احزاب، ناس و فلق هم خواندنشان برای اموات، توصیه شده اند.

امام صادق (علیه السلام): چون در بین قبر‌ها هستی یازده مرتبه سوره “توحید (قل هو الله)” را قرائت کن و ثوابش را به روح آنان هدیه نما، زیرا کسی که این عمل را به جای آورد، خداوند به عدد همه مردگان ثواب و پاداش به او عنایت فرماید.

دعای اهل قبور نیز که از امام علی (علیه السلام) روایت شده خواندنش برای اموات توصیه می شود. خصوصا مواقعی که بر سر مزار آنها می روید. متن دعا به این شکل است: بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ، اَلسَّلامُ عَلى اَهْلِ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، مِنْ اَهْلِ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، یا اَهْلَ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، بِحَقِّ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، کَیْفَ وَجَدْتُمْ قَوْلَ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، مِنْ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، یا لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، بِحَقِّ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، اِغْفِرْ لِمَنْ قالَ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، وَاحْشُرْنا فى زُمْرَهِ مَنْ قالَ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ، عَلِىٌّ وَلِىُّ اللهِ.

دعای بیست و چهارم صحیفه سجادیه هم خواندنش برای اموات مخصوصا پدر و مادر از دنیا رفته توصیه شده است که در همین سایت متن عربی و ترجمه دعا را به همراه فایل صوتی هر دو منتشر کرده ام.

مورد یکی مانده به آخر! آیت الکرسی است. در این مورد زیاد صحبت نمی کنم و حدیثی برایتان نقل می کنم.

پیغمبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم): هرگاه مومنی آیت الکرسی را بخواند و ثواب آن را هدیه به اهل قبور کند، خداوند ثواب آن را به اموات مومنین می دهد. اما برای کسی که آیت الکرسی را خوانده است مقام و مرتبه هفتاد پیامبر عطاء می کند و در مقابل هر حرفی از آیت الکرسی ملکی را می گمارد که تا روز قیامت به نیابت از او خداوند را تسبیح و تقدیس کنند.

مورد آخر هم سوره قدر است. حدیث زیر که از امام رضا (علیه السلام) می باشد را بخوانید تا متوجه ثواب بسیار زیاد آن شوید.

امام رضا (علیه السلام): هر کس نزد قبر برادر مومن خود برود و دست بر روى قبر بگذارد و هفت مرتبه سوره انا انزلناه بخواند در روز فزع اکبر (روز قیامت که روز ترس بزرگ است) ایمن خواهد بود. در بعضی روایات آمده که همین ثواب برای صاحب قبر نیز می باشد.

امواردی که تا الان گفتم بخشی از روایت های مرتبط به این موضوع بود. موارد دیگری وجود دارد که شاید حتی نیاز به گفتن هم نداشته باشد، مثلا خواندن زیارت عاشورا مخصوصا شب های جمعه یا دعای توسل که این هم بیشتر در شب های چهارشنبه (سه شنبه شب) می خوانند و البته دعاهای دیگری مثل ندبه یا کمیل و …؛ در کل خواندن هر دعا یا زیارتنامه ای به نیابت از اموات برای آنها ثواب دارد.

دعا برای مرده تازه درگذشته یا باقیات الصالحات؟

جالبه که بدانید وقتی کار خیری برای مرده ای انجام می دهید، ثواب آن فقط برای مرده نیست بلکه به خود شما هم می رسد. این موضوع را از حدیث زیر می توانیم بفهمیم.

امام صادق (علیه السلام): ثواب اعمال خیری که برای مردگان انجام می دهید، برای شما و برای آن مرده، نوشته می شود.

پس اینطور فکر نکنید که تنها کسی که از انجام خیرات سود می برد، فرد فوت شده است. علاوه بر این مطمئن باشید این خیرات ها باعث آرامش مرده هم می شود.

پیشنهاد خیراتی رایگان و ماندگار

در این چند سال اخیر نوعی خیرات مرسوم شده؛ البته که فراگیری کرونا و تعطیل شدن مساجد و مراسمات ختم به محبوب شدن این خیرات کمک شایانی کرده است. این خیرات با نام یادبود مجازی شناخته می شود.

در این خیرات شما صفحه ای اینترنتی که حاوی مشخصات مرحوم یا مرحومه مثل نام، عکس و اطلاعات فوت می باشد، ایجاد می کنید. در این صفحات فایل صوتی سوره هایی از قرآن، دعا و مناجات می باشد که ثواب گوش دادن به آنها، به فوت شده ای که صفحه برایش ایجاد شده، می رسد.

شما در هر زمان که دوست دارید می توانید لینک این صفحه را با دیگران به اشتراک بگذارید.

ما نیز در انتشارات کتابسرای عادل همچین سایتی ایجاد کرده ایم. با جستجوی نام یادبود مجازی عادل می توانید وارد سایت شده و پس از ثبت نام، صفحه اینترنتی یادبود را ایجاد نمائید.

مزیت سایت ما اینست که می توانید صفحه یادبود مجازی را شبیه یک صفحه یادبود کتاب دعا طراحی کنید. یعنی در بالای صفحه عبارتی همچون بسم الله االرحمن الرحیم یا السلام علیک یا اباعبدالله بنویسید، سپس شعر یا متن یادبودی، بعد از آن مشخصات مرحوم و در نهایت متن فاتحه ای برای عزیز درگذشته خود بنویسید.

راستی من خودم هم برای پدربزرگم یک صفحه ساخته ام که با کلیک روی لینک زیر می توانید وارد صفحه بشوید. لطفا برای شادی روحش صلوات و فاتحه ای بخوانید.

راستی در کنار اینکار اگر بخواهید خیرات ماندگار دیگری هم انجام دهید، می توانید کتاب دعایی با صفحه یادبود عزیز آسمانی شده خود چاپ و بین سایرین پخش کنید. برای انجام این خیرات می توانید با ما تماس بگیرید.

نمونه ارتباط با خدا برای اموات

شما چه دعا یا زیارتنامه ای را برای میت تازه فوت شده پیشنهاد می کنید؟ لطفا در بخش نظرات نام آن را با ما و سایرین در بخش نظرات در میان بگذارید.

نظرتان در مورد سایت یادبود مجازی عادل چیست؟ آیا تا به حال از آن استفاده کرده اید؟ اگر پیشنهادی برای بهتر شدن سایت دارید لطفا با ما در میان بگذارید.

دکمه بازگشت به بالا