کتوتیفن برای چیست
آنچه در این مقاله میخوانید
کتوتیفن یکی از هم خانوادههای داروهای آنتیهیستامین است که با گذشت نیم قرن از تولید آن، همچنان یکی از داروهای پرطرفدار در زمینه درمان آلرژی و جلوگیری از حملات آسم محسوب…
فهرست مطالب
کتوتیفن یک داروی خوراکی از گروه آنتیهیستامینها برای جلوگیری از حملات آسم و آلرژی در کودکان و بزرگسالان است. این دارو که در انواع قطره چشمی کتوتیفن، قرص و شربت کتوتیفن ۱ میلی گرم برای کودکان وجود دارد، با جلوگیری از انتشار هیستامینها، مدتزمان و شدت علائم حملات آسم را کاهش میدهد. مصرف این دارو در زمانی که حملات آسم رخداده تأثیری نخواهد داشت و حتماً باید قبل از شروع علائم، مصرف شود.
اگر پزشک متخصص کتوتیفن ۱ میلی گرم را برای شما تجویز کرده است و میخواهید اطلاعات بیشتری درباره این دارو به دست آورید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید که بهطور کامل به بررسی نحوه مصرف، تداخلات دارویی و عوارض جانبی آن میپردازیم.
داروی کتوتیفن چیست؟
کتوتیفن یا Zadi o ، نسل دوم آنتیهیستامین و تثبیتکننده سلولهای ماست سل غیررقابتی است. این دارو اولین بار در سال ۱۹۷۰ در سوئیس توسط Sa doz Pha maceu icals برای درمان آنافیلاکسی یا آسم ساخته و به بازار عرضه شد. به دلیل درصد بهبودی بالا، در سال ۲۰۲۰ با بیش از یک میلیون نسخه فروختهشده در آمریکا، رتبه ۲۸۹ام را در میان داروها به خود اختصاص داد.
زمانی که بهطورمرتب با تجویز پزشک از قرص یا شربت کتوتیفن استفاده کنید، میتواند به کاهش دفعات، شدت و طول مدت علائم خارش و سوزش چشم مرتبط با آلرژیهای فصلی، آسم آتوپیک در کودکان، کهیر، ماستوسیتوز و آلرژی غذایی کمک کند و سیستم ایمنی شما را در برابر ابتلا دوباره، مقاوم نگه دارد.
بر اساس سایت medli eplus.gov:
کتوتیفن در دستهای از داروها به نام آنتیهیستامینها قرار دارد. این دارو با مسدودکردن هیستامین، مادهای که باعث ایجاد علائم آلرژیک میشود، به درمان حساسیت کمک میکند.
اسامی تجاری داروی کتوتیفن:
نحوه مصرف دارو کتوتیفن ۱
کتوتیفن را میتوانید با غذا یا میان وعده یا بدون غذا مصرف کنید. کتوتیفن باید بهطور مداوم مصرف شود تا مؤثر باشد. این دارو را در ظرف دربسته در دمای اتاق، دور از حرارت، رطوبت، یخزدگی و نور مستقیم نگهداری کنید. بهتر است شربت کتوتیفن دور از دسترس اطفال باشد. کتوتیفن را دقیقاً همانطور که پزشک شما گفته است، مصرف کنید. دوزهای توصیهشده عبارتاند از:
با توجه به اینکه تجویز شکل دارویی و دوز آن در افراد و سنین مختلف متفاوت است، بهتر است حتما از مشاوره دارویی استفاده کنید.
نحوه مصرف داروی کتوتیفن رو نمیدونی؟
برای جلوگیری از عوارض حتما مشاوره دارویی بگیر!
فراموشی مصرف داروی کتوتیفن
اگر یک نوبت از دارو را فراموش کردید و زمان زیادی نگذشته است، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. اما اگر تقریباً زمان نوبت بعدی فرارسیده است، فقط نوبت بعدی را در زمان خودش مصرف کنید و روند مصرف را مانند قبل ادامه دهید. توجه کنید که نباید دو دوز را با هم مصرف کنید تا دوز فراموششده جبران شود! این کار اصلاً توصیه نمیشود.
مصرف بیش از حد داروی کتوتیفن
علائم مصرف بیش از حد داروی کتوف عبارتاند از:
نحوه قطع مصرف داروی کتوتیفن
بسیاری از افراد برای دوره کوتاهی نیاز به مصرف آنتیهیستامین کتوتیفن دارند. بعد از کاهش علائم، باید مصرف کتوتیفن متوقف شود. نحوه قطع مصرف نباید بهطور ناگهانی باشد، زیرا ممکن است با افزایش علائم آسم و آلرژی همراه باشد. بهتر است برای اطلاع از آن، سابقه مصرف داروی خود را با دکتر آسم و آلرژی یا دکتر عمومی در میان بگذارید. برای این کار میتوانید از مشاوره تلفنی با دکتر آسم و آلرژی وبسایت دکترتو استفاده کنید.
کتوتیفن ۱ میلی گرم را چه زمانی مصرف کنیم؟
زمان و حجم مصرف قرص کتوتیفن در بزرگسالان، دوز ۱ میلی گرم دوبار در روز (یکبار صبح و یکبار شب) است. برای کودکان بالای ۳ سال نیز مصرف شربت کتوتیفن با همین برنامه زمانی توصیهشده است.
موارد مصرف قرص کتوتیفن
این دارو برای تسکین علائم آلرژیک مانند خارش پوستی، عطسه، آبریزش بینی، خارش چشم و جلوگیری از حملات آسم استفاده میشود. کتوتیفن متعلق به گروه آنتیهیستامینها است و از راه مهارکردن اثرات هیستامین تأثیر میگذارد.
۱. داروی کتوتیفن برای سرماخوردگی
کتوتیفن در زمان سرماخوردگی کودکان و بزرگسالان، برای رفع گرفتگی یا آبریزش بینی مصرف میشود و از تنگی نفس و سرفههای شدید جلوگیری میکند.
۲. کتوتیفن برای گلو درد
با توجه به اینکه علت اصلی گلو درد، ورود ویروس یا باکتری است، کتوتیفن در مهار آن نقش ندارد. اما در مواردی ممکن است توسط پزشک عمومی یا دکتر گوش و حلق و بینی برای جلوگیری از علائم بیشتر، تجویز شود.
۳. شربت کتوتیفن برای سرفه نوزاد
کتوتیفن ۱ میلی گرم در کودکان بالای ۳ سال بهطورمعمول استفاده میشود، اما برای نوزادان و کودکان ۶ ماهه تا یکساله، دوز مصرفی و زمان مصرف باید توسط پزشک تشخیص داده شود.
۴. کتوتیفن برای سرفه خلطی
آنتیهیستامینها بهعنوان داروهای ضد حساسیت میتوانند از بروز علائم سرفه خلطی و احتقان جلوگیری کنند. علاوه بر کتوتیفن، سایر آنتیهیستامینها شامل برومفنیرامین، دیفنهیدرامین و کلرفنیرامین میشوند.
۵. کتوتیفن برای سینوزیت
سینوزیت یک بیماری حاد و آلرژیک با علائمی چون التهاب، عطسه، آبریزش و مسدودشدن بینی است. مصرف خوراکی قرص یا شربت کتوتیفن میتواند به کاهش علائم و درمان بیماری کمک کند.
۶. کتوتیفن برای گرفتگی صدا
التهاب تارهای صوتی در حنجره با فریاد کشیدن، صحبت کردن طولانی با صدای بلند و یا بیماریهایی مانند عفونت دستگاه تنفسی، از دلیل اصلی گرفتگی صدا است.
در اکثر اوقات پزشکان روتارین که از دانه گیاه کیدونیا به دست میآید، تجویز میکنند؛ اما ممکن است کتوتیفن هم برای علائم بعضی افراد توصیه شود.
۷. کتوتیفن برای گوش درد
شربت کتوتیفن برای کودکان که بیماری گوش میانی یا گوش درد دارند، استفاده میشود. کتوتیفن با اثر تثبیتکنندگی در لغو گرانولاسیون ماستوسیتها، میتواند نقش درمانی برای بیماری گوش داشته باشد.
دوز مصرف داروی کتوتیفن
دوز مصرف این دارو برای بیماران مختلف متفاوت است. در بیشتر موارد، میزان مصرف به شکل زیر است (اگر پزشک برای شما دوز مصرفی متفاوتی تجویز کرده، آن را بدون مشورت با خود او تغییر ندهید). برای شکل خوراکی در بیماری آسم (قرص و شربت):
گوش درد داری؟ احساس میکنی سینوزیت گرفتی؟
همین حالا مشاوره بگیر!
عوارض جانبی کتوتیفن
موارد زیر از شایعترین عوارض جانبی مصرف داروی کتوتیفن هستند. امکان ایجاد بیماری در گوش میانی نیز وجود خواهد داشت، دراینباره بهتر است با دکتر گوش و حلق و بینی مشورت کنید:
در صورت بروز عوارض جدی بعد از مصرف قرص کتوتیفن حتما با پزشک خود تماس بگیرید.
اثرات کتوتیفن روی خواب
اولین مرحله از مراحل خواب عمیق، خواب REM است که با پلکزدنهای مداوم همراه است. کتوتیفن خواب REM را کاهش و خواب موج آهسته را افزایش میدهد. به همین دلیل ممکن است باعث آشفتگی خواب شود.
موارد احتیاط قرص کتوتیفن
کتوتیفن ممکن است باعث خوابآلودگی، سرگیجه یا هوشیاری کمتر از حد معمول شود. قبل از رانندگی یا کار با ماشینآلات سنگین، این دارو را مصرف نکنید یا مطمئن شوید تأثیری روی هوشیاری شما ندارد. اگر دیابت دارید، شربت کتوتیفن روی قند خون تأثیر میگذارد و میتواند تغییری در آزمایشهای قند خون یا ادرار ایجاد کند.
موارد زیر، مهمترین نکات قبل از مصرف داروی زادیتن هستند که برای جلوگیری از عوارض جانبی باید به آنها توجه کنید:
شربت کتوتیفن برای کودکان
تحریک سیستم عصبی از مواردی است که کتوفین میتواند در آن دخیل باشد و روی هیجانات، تحریکپذیری، عصبانیت و آشفتگی خواب تأثیر بگذارد. این مورد در کودکان، بعد از مصرف شربت کتوتیفن، بیشتر است.
کتوتیفن در بارداری
در دوران بارداری، کتوتیفن ۱ میلی گرم فقط باید در صورت تجویز پزشک مصرف شود. مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل میشود یا خیر. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
منع مصرف قرص کتوتیفن
درصورتیکه بعد از مصرف داروی کتوف بهبودی حس نکردید و با علائمی مانند واکنش آلرژیک بسیار جدی، خارش پوست، تورم (مخصوصاً در صورت،زبان و گلو)، سرگیجه شدید، مشکلات تنفسی و کاهش فشارخون مواجه شدید، باید مصرف کتوتیفن را متوقف کنید.
اما همانطور که بالاتر اشاره کردیم، نباید یکباره مصرف دارو را قطع کنید. با توجه به اینکه تشخیص نحوه توقف مصرف داروی کتوتیفن به تخصص پزشکی نیاز دارد، بهتر است با دکتر عمومی مشورت کنید. میتوانید از مشاوره دارویی در وبسایت دکترتو استفاده کنید.
اختلالات دارویی شربت و قرص کتوتیفن ۱
استفاده از این دارو با هر یک از داروهای زیر توصیه نمیشود. اگر هر دو دارو باهم تجویزشده باشند، دوز مصرفی و تعداد مصرف هرکدام متفاوت خواهد بود:
برای اطلاع از تداخلات دارویی کتوتیفن با داروهای مصرفی خود باید با داروساز یا پزشک متخصص مشورت کنید.
اطلاعات دارویی کتوتیفن ۱ میلی گرم
اطلاعات دارویی کتوتیفن را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید.
مکانیسم اثر داروی کتوتیفن
کتوتیفن یک مشتق بنزوسیکلوهپتاتیوفن ۳ با خواص آنتیهیستامینی قوی و تثبیتکننده ماستسل است و ساختاری مشابه با برخی دیگر از آنتیهیستامینهای نسل اول مانند سیپروهپتادین و آزاتادین دارد. یک آنتاگونیست قوی و غیررقابتی گیرندههای هیستامین H1 است که نقش مهمی در فعالیت ضدآلرژیک آن دارد و آزادشدن هیستامین از سلولهای درگیر در واکنشهای حساسیت مفرط یا آلرژی را مهار میکند.
اشکال دارویی کتوتیفن
داروی کتوتیفن ۱ میلی گرمی، در سه حالت قطره چشم، قرص و شربت تولید میشود که تجویز هرکدام بستگی بهشدت و نوع علائم بیماران دارد. در اکثر اوقات، قرص کتوتیفن برای بزرگسالان و شربت کتوتیفن برای کودکان تجویز میشود.
کتوتیفن خارجی
الاوی، زادیتن، زادیتور از نامهای تجاری انگلیسی داروی کتوتیفن هستند که بهصورت داروی خوراکی و قطره چشمی وجود دارند. این دارو در دسته داروهای تجویزی قرار دارد و نباید سرخود و بدون تجویز پزشک مصرف شود.
کتوتیفن و چربی سوزی
کتوتیفن آزادشدن TNF-α را از سلولهای تکهستهای خون مهار میکند. این ماده، با افزایش کاتابولیسم سلولهای چربی و عضلانی، باعث کاهش وزن میشود. بیاشتهایی ایجادشده توسط TNF-α علت اصلی کاهش وزن است.
شربت کتوتیفن برای نوزاد ده ماهه
با توجه به اینکه مصرف دارو در کودکان زیر سه سال، مخصوصاً نوزادان، حساس است، برای اطلاع از مصرف نوع داروی کتوتیفن، باید با دکتر مشورت کنید. معمولاً برای نوزادان قطره چشم تجویز میشود.
تفاوت قرص کتوتیفن با ستیریزین
احتمالاً تاکنون نام ستیریزین که مانند کتوتیفن از گروه آنتی هسیستامینها است را شنیده باشید. تفاوت کتوتیفن و ستیریزین این است که کتوتیفن قدرت مهارکنندگی ضعیفتری نسبت به سیتریزین دارد و جلوی انتشار هیستامین را میگیرد اما ستیریزین (در غلظت پائین) علاوه بر آن، آزاد شدن PGD2 را از همه بافتها متوقف میکند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک متخصص
داروی کتوتیفن که اولین بار در سال ۱۳۴۹ شمسی برای کاهش حملات بیماری آسم تولید شد، یک داروی کاربردی و مهارکننده در گروه آنتیهیستامینها است و در حال حاضر برای درمان آلرژی نیز استفاده میشود.
جلوگیری از حملات آسم، خارش، تاول، کهیر و قرمزی، از مهمترین تأثیرات داروی کتوتیفن ۱ میلی گرم در بدن هستند. درصورتیکه به اطلاعات بیشتری درباره این دارو احتیاج دارید، توصیه میکنیم با متخصص این حیطه، دکتر عمومی یا دکتر آسم و آلرژی مشورت کنید. در وبسایت دکترتو سیستم تعیین وقت معاینه حضوری و مشاوره تلفنی با دکتر عمومی وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست.
پرسشهای متداول
آیا داروی کتوتیفن ۱ خواب آور است؟
کتوتیفن یک آنتیهیستامین قوی و مطمئن با اثر طولانی است که در درمان آسم مؤثر است و مصرف آن باعث افزایش وزن و خوابآلودگی میشود.
شربت کتوتیفن در چه مواردی تجویز می شود؟
شربت کتوتیفن شیرین است و بیشتر برای کودکان تجویز میشود.
عوارض مصرف بیش از حد یا اور دوز کتوتیفن چیست؟
تب و لرز، گلو درد، تعریق زیاد و مشکلات خواب از عوارض مصرف زیاد کتوتیفن هستند.
در صورت فراموشی مصرف کتوتیفن چه کنیم؟
اگر یک نوبت از دارو را فراموش کردید و زمان زیادی نگذشته است، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. اما اگر تقریباً زمان نوبت بعدی فرارسیده است، فقط نوبت بعدی را در زمان خودش مصرف کنید و روند مصرف را مانند قبل ادامه دهید.
آیا قرص کتوتیفن در افزایش اسپرم آقایان و درمان ناباروری تاثیر دارد؟
کتوتیفن تحرک اسپرم را در بیماران مبتلابه لکوسیتوسپرمی افزایش میدهد و ناباروری را بهبود میبخشد.
داروی کتوتیفن ۱ میلی گرم در بهبود کرونا تاثیر دارد؟
کتوتیفن توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان بیماری کووید-19 تأیید نشده است.
نئوتادین بهتر است یا قرص کتوتیفن؟
داروی نئوتادین یکی از داروهای کاربردی در دو نوع قرص و شربت است که میتواند برای نوزادان نیز کاربرد داشته باشد. اما موردی که باید توجه شود، ممکن است دارو از شیر مادر به نوزاد منتقل میشود.
داروی کتوتیفن بهتر است یا فکسوفنادین؟
داروی فکسوفنادین بیشتر برای ۱۲ سال به بالا با بروز علائمی مانند کهیر، قرمزی و التهاب تجویز میشود و کتوتیفن برای رفع علائم حساسیت و بیشتر در کودکان بالای ۳ سال کاربرد دارد.
داروی کتوتیفن بهتر است یا لوراتادین؟
لوراتادین به کاهش علائم آلرژیک کمک میکند و برخلاف کتوتیفن خوابآور نیست.
پاسخ دادن لغو پاسخ
نام شما
دیدگاه شما *
داروی کتوتیفن | کاربرد ، مقدار و روش مصرف ، عوارض جانبی و میزان مصرف | Ke o ife
فهرست مطالب
نام تجاری داروی کتوتیفن
Zadi e
کاربرد داروی کتوتیفن
تسکین علائم حساسیت، پیشگیری از آسم
اشکال دارویی کتوتیفن
قرص، شربت، قطره چشم
اطلاعات دارویی کتوتیفن
داروی کتوتیفن یک داروی ضد حساسیت یا آنتی هیستامین است که علائم حساسیت را تسکین میدهد و از تشدید شدن آنها جلوگیری مینماید.
داروی کتوتیفن همچنین به همراه سایر داروهای ضد آسم جهت کاهش دفعات، شدت و علائم آسم نیز استفاده میشود. این دارو در حملات آسم استفاده نمیشود و فقط برای پیشگیری مؤثر است.
مواجهه با موادی مانند گرده گیاهان، پشم یا موی حیوانات، گرد و خاک و مصرف بعضی مواد غذایی میتواند منجر به بروز علائم حساسیت یا آلرژی شود. این علائم ناشی از آزاد سازی مادهای به نام هیستامین در بدن میباشند. آزاد سازی این ماده از سلولهای بدن منجر به علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، خارش، آبریزش چشم، التهاب پوستی و در مواردی تنگی نفس و سایر علائم التهابی میشود. داروی کتوتیفن با مهار اثرات هیستامین اثر خود را اعمال میکند.
جهت کسب اطلاعات لازم در مورد قطره چشم کتوتیفن، به صفحه مربوطه مراجعه نمایید.
جهت کسب اطلاعات لازم در مورد این دارو میتوانید با پزشک آنلاین آلرژی یا پزشک آنلاین ریه و اختلالات تنفسی مشورت نمایید.
مشاوره آنلاین آلرژی
مقدار و روش مصرف داروی کتوتیفن
موارد منع مصرف داروی کتوتیفن
چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی کتوتیفن
تداخلات دارویی کتوتیفن
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.
عوارض جانبی داروی کتوتیفن
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف داروی کتوتیفن با پزشک معالج مشورت نمایید.
از جمله عوارض داروی کتوتیفن عبارتند از:
شرایط نگهداری داروی کتوتیفن
باتوجه به وضعیت کنونی پاندمی ویروس کرونا، در صورت عدم تمایل به مراجعه حضوری میتوانید با مراجعه به وب سایت و یا اپلیکیشن پذیرش ۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین، از طریق مشاوره تلفنی و متنی با مجربترین پزشک آنلاین آلرژی، تلفنی و متنی مشاوره بگیرید.
مشاوره آنلاین آلرژی، اختلالات تنفسی و ریه
منبع: h ps:www.pazi esh24.comblog
تفسیر آزمایش با هوش مصنوعی
قرص کتوتیفن چیست؟ آنتیهیستامین قوی در درمان علائم آلرژی
429 بازدید
در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده
هر جایی که هستی، بدون مراجعه به آزمایشگاه، تست کرونا بده!
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندامها هم مشکل ایجاد میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
علتهای مشاهدۀ خون در مدفوع میتواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دردهای اسکلتی یکی از شایعترین علائم ایرانیهاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
سردرد علتهای مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمونها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
قرار گرفتن در معرض موادی مانند گرده گیاهان، موی حیوانات یا مایتهای گرد و غبار میتواند باعث آلرژی شود. سلولهای مخاط بینی در تماس با این مواد، یک ماده شیمیایی به نام هیستامین آزاد میکنند که به التهاب (رینیت)، عطسه، آبریزش یا گرفتگی بینی منجر میشود. قرص کتوتیفن (ke o ife )، دارویی است که اثرات هیستامین را متوقف میکند و این علائم را تسکین میدهد. در مقاله امروز مجله درمانکده توضیح میدهیم که قرص کتوتیفن چه کاربردی دارد و چگونه باید مصرف شود. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
اطلاعات شناسنامهای قرص کتوتیفن
بیشتر بدانید: بیماری اوریون در کودکان به چه صورت است؟
قرص کتوتیفن چیست؟
از سایر کاربردهای این دارو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ذکر این نکته ضروری است که استفاده از قرص کتوتیفن برای کرونا تایید نشده است.
روش مصرف قرص کتوتیفن
در صورت لزوم می توانید با متخصص کودکان آنلاین مشورت کنید و هم می توانید به صورت حضوری به فوق تخصص کودکان مراجعه کنید.
شایعترین عوارض قرص کتوتیفن چیست؟
کتوتیفن در کنار اثرات مفیدی که دارد میتواند عوارض ناخواسته هم ایجاد کند. چنانچه هر یک از عوارض جانبی زیر را مشاهده کردید، در اسرع وقت با پزشک مشورت کنید:
عوارضی که شیوع کمی دارند
عوارض نادر
تحریکپذیری، عصبی بودن و اختلال خواب از علائمی هستند که بعضی از افراد در حین مصرف این دارو تجربه میکنند. اینها علائم تحریک سیستم عصبی مرکزی هستند و به ویژه زمانی رخ میدهند که از قرص کتوتیفن برای کودک استفاده میکنید.
علائم زیادهروی در مصرف قرص کتوتیفن (اوردوز)
بیشتر بدانید: اختلال دو قطبی در کودکان به چه صورت است؟
تست کرونا در محل
بعضی از عوارض جانبی قرص کتوتیفن خفیف هستند و به مراقبت پزشکی نیاز ندارند. این دسته از عوارض ممکن است با گذشت زمان از بین بروند، چون بدن شما با دارو سازگار میشود. اگر هر یک از عوارض زیر برای مدت طولانی ادامه داشتند یا شدید بودند، با پزشک مشورت کنید:
عوارض رایج
عوارضی که شیوع کمی دارند یا به ندرت رخ میدهند
موارد احتیاط پیش از مصرف یا منع مصرف
بعضی از داروها برای افراد با شرایط خاص مناسب نیستند و تنها در صورت نظارت دقیق پزشک ممکن است تجویز شوند. به همین دلیل، لازم است قبل از مصرف کتوتیفن، موارد زیر را به پزشک اطلاع دهید:
تداخلات دارویی کتوتیفن
استفاده از قرص کتوتیفن معمولا همراه با داروهای زیر توصیه نمیشود، اما ممکن است در بعضی موارد انجام این کار ضروری باشد. اگر این داروها با هم تجویز شوند، احتمالا پزشک دوز یا تعداد دفعات مصرف یک یا هر 2 دارو را تغییر میدهد:
قیمت قرص کتوتیفن
کتوتیفن یک داروی ارزان قیمت است.
فعل و انفعالات قرص کتوتیفن در بدن
هیستامین یک ماده شیمیایی است که توسط سیستم ایمنی برای ارسال پیام بین سلولهای مختلف آزاد میشود. این ماده عملکردهای مختلفی دارد، اما بیشتر افراد با نقش آن در ایجاد علائم آلرژی آشنا هستند.
تاثیر هیستامین به این بستگی دارد که به کدام چهار گیرنده موجود متصل شود. گیرندههای H1 هیستامین در سراسر بدن وجود دارند و باعث بروز علائم شناخته شده آلرژی و آنافیلاکسی میشوند. از این علائم میتوان به خارش پوست، انبساط عروق خونی، افت فشار خون، افزایش ضربان قلب، گرگرفتگی، انقباض راههای هوایی، عطسه و آبریزی بینی اشاره کرد.
کتوتیفن یکی از آنتاگونیستهای قوی گیرندههای H1 هیستامین است که مانع آزاد شدن این ماده از سلولهای درگیر در واکنشهای آلرژیک میشود.
بیشتر بدانید: درمان عفونت ادراری در کودکان چگونه است؟
بیماریهای مرتبط با قرص کتوتیفن
وجود سایر مشکلات پزشکی ممکن است روی داروی کتوتیفن تاثیر بگذارد. حتما پزشک را از سایر بیماریهایی که دارید مطلع کنید، به خصوص اگر به صرع یا دیابت مبتلا هستید.
کتوتیفن ممکن است خطر تشنج را در بیماران مبتلا به صرع افزایش دهد. همچنین شربت این دارو میتواند روی قند خون تاثیر بگذارد. اگر متوجه شدید که مصرف کتوتیفن نتیجه آزمایش قند خون یا قند ادرار شما را تغییر داده است، با پزشک خود مشورت کنید. توجه به این نکته برای بیماران دیابتی اهمیت زیادی دارد.
افراد آسیبپذیر
اگر باردار هستید، درباره عوارض قرص کتوتیفن در بارداری با پزشک خود مشورت کنید. زنان شیرده هم باید درباره عوارض قرص کتوتیفن در دوران شیردهی با پزشک صحبت کنند.
بسیاری از داروها، از جمله کتوتیفن، به طور خاص روی سالمندان بررسی نشدهاند. بنابراین، دقیقا مشخص نیست که آیا تاثیر آنها روی سالمندان با تاثیری که روی افراد جوانتر دارند، متفاوت است یا خیر. در همین راستا، اطلاعات خاصی درباره مقایسه مصرف کتوتیفن در سالمندان با سایر گروههای سنی وجود ندارد.
سوالات متداول
این دارو در درمان علائم آسم و آلرژی کاربرد دارد.
این دارو با مسدود کردن گیرندههای H1 هیستامین به کنترل علائم آلرژی، مثل خارش پوست، عطسه و آبریزش بینی، کمک میکند.
این دارو عوارض مختلفی دارد، مثل: لرز، تب، درد مفاصل، درد عضلانی، حالت تهوع، از دست دادن اشتها و اختلال خواب.
تحقیقات درباره عوارض قرص کتوتیفن در کودکان نشان دادهاند که کودکان بالای سه سال میتوانند تحت نظر پزشک از این دارو استفاده کنند. دوز قرص کتوتیفن برای کودکان 6 ماهه تا سه ساله، توسط پزشک و با توجه به وزن بدن مشخص میشود.
کلام پایانی
شدت آلرژی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و میتواند از تحریک جزئی تا آنافیلاکسی (یک وضعیت تهدیدکننده حیات) متغیر باشد. برای رفع این مشکل داروهای زیادی وجود دارد که قرص کتوتیفن یکی از آنها است. اگر درباره این دارو یا سایر روشهای درمان آلرژی به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، میتوانید با پزشکان سایت درمانکده مشورت کنید.
منابع: mayocli ic, go.d ugba k, pa ie
430 بازدید
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 1 5. تعداد رایها 1
هنوز امتیازی ثبت نشده