علت خارش دست و پا
خارش
علل و درمان خارش بدن، دست و پا
خارش بدن و دست و پا یک احساس ناخوشایند پوستی است که با خاراندن پوست کاهش می یابد و شایع ترین علامت پوستی در تمامی گروه های سنی می باشد. خارش و درد شباهت هایی به هم دارند، مثلا مسیر عصبی هر دو مشترک است، تفاوت این دو در این است که خاریدن ، رفلکس خاراندن را تحریک می کند ولی درد، رفلکس تماس را قطع می کند.
در انسان خاراندن مکرر پوست موجب فعال شدن مناطقی در مغز می شود و مواد ترشح می گردد که خود موجب تشدید خاراندن می شوند ( مشابه آنچه در درماتیت آتوپیک و پسوریازیس رخ می دهد ). خارش ممکن است حاد (چند ثانیه تا یک هفته) یا مزمن (ماه ها) باشد.
علت خارش بدن و دست و پا
اپیدرم، بافت مخاطی و قرنیه منتقل کننده های حس خارش هستند. درم و بافت چربی زیرجلدی (پانیکول) فاقد اعصاب انتقال دهنده حس هستند.
رشته های عصبی C
این رشته ها مسئول انتقال حس خارش بوده و به دو نوع ظریف و غیرظریف تقسیم می شوند. رشته های ظریف عصبی C تنها ۵ درصد از رشته های عصبی C را تشکیل می دهند و به محرک های خارشی هیستامینی و گرمایی حساسیت دارند، این رشته ها سرعت انتقال بسیار آهسته ای دارند.
مابقی رشته های C (غیر ظریف) که ۹۵درصد موارد را شامل می گردند به محرک های مکانیکی خارشی (مثل تماس با پشم و گرما) حساس اند اما به محرک های هیستامینی حساسیت ندارند به همین دلیل بسیاری از مبتلایان به خارش به آنتی هیستامین ها پاسخ نمی دهند.
آلوکنزیز (Allok esis)
علت، افزایش حساسیت مراکز عصبی مرکزی (CNS) رخ می دهد. به همین علت بیمار حتی با محرک های بسیار ملایم نظیر قلم مو نیز دچار خارش می شود. این حالت در مبتلایان به درماتیت آتوپیک مزمن شایع است. تماس با الیاف پشمی و یا تعریق، خارش را تشدید می کند.
Delusio of Pa asi osis
در این اختلال بیمار باورثابت و غیرقابل تغییری مبنی بر وجود انگل و حشراتی در زیر پوست خود دارد.
ضایعات پوستی ناشی از خارش
لیکانیفیکاسیون (چرمی شدن) ، هیپرپیگمانتاسیون یا هیپوپیگمانتاسیون، براق شدن ناخن ها و پروریگوندولاریس از جمله ضایعاتی هستند که به دنبال خاراندن شدید پوست ایجاد می شوند.
بیماری های پوستی که باعث خارش می شوند
۱- درماتیت آتوپیک
در این بیماران خارش حاد به دلیل تماس های مکانیکی با لباس های پشمی رخ می دهد. آلوکنزیز کاراکتریستیک مبتلایان به درماتیت آتوپیک است. در این بیماران، عرق کردن، تغییر ناگهانی دما، پوشیدن و درآوردن لباس، تماس با لباس های پشمی موجب حملات شدید و غیرقابل تحمل خارش می شود.
این بیماران پاسخ خوبی به آنتی هیستامین ها نمی دهند و عوامل روانی نظیر اضطراب و افسردگی باعث تشدید خارش می شوند. یکی از مشکلات مهم در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک، وجود خارش های شبانه ( خارش بدن در شب ) است که باعث اختلال در خواب و ایجاد خستگی و تحریک پذیری روزانه می شود.
درمان خارش ناشی از درماتیت آتوپیک
درمان های دارویی نظیر داروهای روانپزشکی ماندد داکسپین و تریمیپرامین و رفتار درمانی در بهبود ضایعات نقش دارند.
۲- خارش در بیماری پسوریازیس
بیشتر از ۷۵ درصد از مبتلایان به پسوریازیس از خارش شکایت دارند. معمولا در نواحی از بدن ایجاد می شود که ضایعات پوسته ریزی دهنده ، فعال نیستند.
۳- خارش در No algia Pa es he ica
علت این بیماری فشرده شدن اعصاب حین عبور از عضلات تنه ناحیه کمر می باشد. معمولا درماتوم های T2 تا T6 درگیر می شوند و باعث ایجاد خارش در بین دو کتف می شود. خارش می تواند شانه، پشت و بالای قفسه سینه را نیز درگیر کند. در این بیماران سوزش نیز وجود دارد.
۴- خارش بازو و آرنج (براکیورادیال)
علت خارش بازو و آرنج تماس طولانی مدت با نور خورشید است، مخصوصا وقتی پوست خشک باشد. این اختلال در افرادی که در روزهای آفتابی به ورزش هایی نظیر گلف ، تنیس و قایق رانی می پردازند بیشتر دیده می شود. Pho o Tes (فوتو تست) در این بیماران منفی است.
بیماری های غیرپوستی یا سیستمیک که خود را با خارش نشان می دهند
۱- نارسایی مزمن کلیه (CKD)
نیمی از مبتلایان به نارسایی کلیه به ویژه افرادی که دیالیز می شوند از خارش شکایت دارند. در این بیماران لیکنفیکاسیون و پروریگو ندولاریس نیز ممکن است ایجاد شوند. خارش ناحیه کمر و پشت در بیماران کلیوی شایع است. در برخی از بیمارانی که دیالیز می شوند، در خارش در محل دیالیز و فیستول رخ می دهد. این بیماران پوست خشکی دارند.
درمان خارش در بیماران نارسایی مزمن کلیه
در بیماران کلیه که به خارش دچار هستند، مرطوب کننده ها تاثیری بر خارش بیمار ندارند. پاراتیروئیدکتومی (برداشتن غده پاراتیروئید) و آگونیست های اختصاصی اپیوئیدها در کاهش خارش موثرند ولی درمان اصلی، پیوند کلیه است.
۲- بیماری کبدی که باعث خارش می شوند
کلستاز یک بیماری کبدی است که باعث خارش می شود. در این بیماران، خارش مداوم بوده و کل بدن را درگیر می کند البته خارش در کف دست و پا شدت بیشتری دارد. املاح صفراوی در مبتلایان به خارش کلستاتیک بالا می رود و بین میزان املاح صفراوی و شدت خارش ارتباط مشخصی وجود دارد.
درمان خارش بدن و کف دست و پا در بیماران کبدی
کلستیرامین در بیماران کبدی مبتلا به خارش بدن، موثر است. در این بیماران می توان از نالوکسان ، نالتروکسان و بوتوفنول استفاده کرد.
۳- اختلالات تیروئیدی که باعث خارش بدن می شوند
هیپرتیروئیدی یا پرکاری تیروئید می تواند باعث خارش کل بدن شود. هیپوتیروئیدی یا کم کاری تیروئید معمولا باعث خارش کل بدن نمی شود و نواحی خاصی را درگیر می کند. درمان خارش در بیماران مبتلا به اختلالات تیروئید ، درمان تیروئید است.
۴- دیابت و خارش بدن
خارش کل بدن در بیماران دیابتی مانند افراد غیر دیابتی است اما خارش ناحیه تناسلی یا ژنیتالیا در دیابتی ها شیوع بیشتری دارد و می تواند باعث ایجاد عفونت قارچی کاندیدایی شود. گاهی نوروپاتی دیابتی خود را بصورت لیکن سیمپلکس مزمن با خارش موضعی سر و اندام تحانی (در این ها خارش سر بیشتر است) نشان می دهد. کرم کپساسین در بهبود علائم این بیماران موثر است.
۵- بیماری های خونی (هماتولوژیک) که باعث خارش بدن می شوند
در سندرم میلودیسپلاستیک و پلی سیتمی ورا ( PV ) خارش شایع است. در پلی سیتمی ورا، خارش آکواژنیک ( خارش بدن بعد از استحمام یا تماس با آب ) مدت ها قبل از ایجاد بیماری شایع است. بنابراین علت خارش بدن بعد از استحمام یا حمام کردن ممکن است بیماری پلی سیتمی ورا باشد که به همین دلیل در همه افرادی که دچار خارش بعد از استحمام یا حمام تماس با آب می شوند باید از نظر ابتلا به پلی سیتمی ورا بررسی شوند.
آنمی کمبود آهن نیز باعث خارش می شود. خارش در افرادی که مبتلا به آنمی کمبود آهن یا فقر آهن هستند اغلب در ناحیه تناسلی یا ژنیتالیا بیشتر است.
سرطان هایی که باعث خارش بدن می شوند
هر سرطان یا کانسری می تواند بصورت پارانئوپلاستیک موجب خارش شود. توصیه می شود در افرادی که خارش مزمن مقاوم به درمان دارند یا اینکه هیچ علتی برای آنها یافت نشده از نظر ابتلا به سرطان و بدخیمی ها بررسی شوند.
۱- لنفوم هوچکین و خارش بدن
خارش در بیماران مبتلا به لنفوم هوچکین به دلیل ترشح هیستامین و برادی کینین است. بین لنفوم هوچکین و خارش ارتباط قوی وجود دارد. در این بیماران خارش شدید کل بدن ، نشان دهنده پیش آگهی بد است. همچنین ایجاد خارش در بیماری که به لنفوم هوچکین مبتلا بوده و درمان شده نشان دهنده عود یا برگشت لنفوم هوچکین است. سلول های رید – اشتنبرگ با تولید اینترلوکین باعث ائوزینوفیلی محیطی می شوند.
۲- لنفوم غیرهوچکین یا نان هوچکین و خارش بدن
در این نوع لنفوم ، خارش کمتر دیده می شود. مصرف اینترفرون آلفا سیستمیک موجب کاهش خارش در این بیماران می گردد. در لنفوم پوستی سلول T و نوع اریترودرمی و سندرم سزاری خارش بسیار شدید و مقاوم به درمان ایجاد می شود.
۳- لوسمی ها و ایجاد خارش
لوسمی ها نیز می توانند باعث ایجاد خارش در بدن شوند. شایع ترین لوسمی که خارش ایجاد می کند CLL است. اگر بیماری که به CLL مبتلاست توسط حشرات گزیده شود ممکن است واکنش های شدیدی در آنها ایجاد شود.
بیماری ایدز و خارش بدن
در مبتلایان به ایدز، خارش بدن ممکن است اولین علامت ابتلا به ایدز باشد. خارش در این بیماران معمولا شدید و مقاوم به درمان است. خارش در مبتلایان به ایدز اگر همراه با افزایش IgE و ائوزینوفیلی محیطی باشد، نشان دهنده پیش آگهی بد است. بیماران مبتلا به ایدز مستعد گرفتاری به برخی از بیماری های پوستی نیز هستند از جمله این بیماری ها می توان به فولیکولیت ائوزینوفیلیک ، درماتیت آتوپیک ، پسوریازیس ، گال ، بثورات دارویی ، خشکی پوست ، ایکتیوز اکتسابی اشاره کرد.
درمان خارش بدن در بیماران مبتلا به ایدز
در درمان خارش در ایدز می توان از استروئید های موضعی ( کورتون پوستی ) ، فتوتراپی یا نور درمانی با UVB و آنتی هیستامین ها استفاده کرد. داروهای ضد ویروسی نیز در کاهش خارش بیماران موثر اند. همچنین می توان از تالیدومید درصورت ابتلا به پروریگو ندولاریس استفاده کرد.
خارش ناشی از دارو
هر دارویی می تواند باعث ایجاد خارش شود. خارش دارویی معمولا با کهیر و قرمزی و اریتم ( ضایعات سرخکی ) تظاهر پیدا کند. گاهی اوقات داروها ممکن است خارش عمومی بدن و مقاوم به درمان ایجاد کنند. قطع دارو باعث بهبود علائم می شود.
خارش در افراد مسن و سالمندان
مهم ترین علت خارش در افراد سالخورده و پیر و مسن خشکی پوست است. البته بیماری هایی نظیر نارسایی کلیه ، گال ، اگزما ، داروها نظیر کاپتوپریل و اپیوئید ها نیز در افراد مسن دخیل اند.
خارش ناشی از اختلالات روانی یا سایکوژنیک
هرگاه سایر علل رد شد باید به علل روانی خارش شک کرد. اختلالات اضطرابی ، افسردگی و سایکوز و اسکیزوفرنی می توانند خارش ایجاد کنند. خارش روانی باعث اختلال خواب نمی شود. برای درمان خارش ناشی از افسردگی و استرس و اضطراب باید از داروهای خوراکی استفاده نمود و داروهای موضعی تاثیری ندارند. داروهای ضر افسردگی مانند فلوکستین موثر اند.
درمان خارش بدن – درمان پزشکی خارش و درمان خانگی و گیاهی خارش بدن
برای درمان خارش ، اولین قدم تشخیص علت خارش است.
داروهای شیمیایی و گیاهی موضعی برای درمان خارش
۱- مرطوب کننده های گیاهی و پارافین و کرم اوره
این مرطوب کننده ها برای درمان خارش در بیمارانی که پوست خشک دارند نظیر افراد مسن استفاده می شوند.
۲- مانتول ۱ درصد در اتانول ۹۰ درصد موضعی
در خارش های ناشی از هیستامین تجویز می گردد.
۳- کرم دوکسپین یا داکسپین ۵ درصد
در خارش ناشی از درماتیت ها موثر است اما باعث خواب آلودگی و حساسیت تماسی می شود.
۴- کرم های بی حس کننده نظیر کاپساسین یا کرم حاوی فلفل
در مصرف کوتاه مدت در بهبود علائم ناشی از خارش موثر اند. باعث سوزش می شوند. در خارش ناشی از زونا ، نوروپاتی دیابتی ، No algia Pa es he ica و خارش موضعی بازو و آرنج ( براکیورادیالیس ) موثر اند.
۵- آنتی هیستامین ها و کورتون های موضعی برای درمان خارش
درصورتی که التهاب موضعی به همراه خارش وجود داشته باشد اندیکاسیون دارند ولی اگر التهاب وجود نداشته باشد معمولا به کار برده نمی شوند.
داروهای شیمیایی و گیاهی خوراکی برای درمان خارش
۱- آنتی هیستامین های خوراکی نسل اول برای خارش های کهیری.
۲- دوکسپین یا داکسپین خوراکی در درمان خارش مقاوم.
۳- نالوکسان، نالتروکسان در درمان خارش کف دست و پا در کلستاز و بیماری کبدی.
۴- پاروکستین در درمان خارش ناشی از سرطان ها.
۵- میرتازاپین در درمان خارش لنفوم پوستی سلول T.
۶- گاباپنتین در درمان خارش های نامشخص و خارش های اورمیک.
علت خارش پوست چیست؟
130,759 بازدید
در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده
هر جایی که هستی، بدون مراجعه به آزمایشگاه، تست کرونا بده!
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندامها هم مشکل ایجاد میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
علتهای مشاهدۀ خون در مدفوع میتواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دردهای اسکلتی یکی از شایعترین علائم ایرانیهاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
سردرد علتهای مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمونها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
خارش پوست که به آن پروریت (P u i is) نیز می گویند ، یک حس آزاردهنده و ناخوشایند است که فرد را به خاراندن پوست واردار می کند. علل احتمالی خارش پوست عبارتند از بیماری های داخلی و پوستی بیمار. در مواردی که خارش علت خاصی ندارد باید به لیست دکتر پوست و مو مراجعه کرد. پزشک می تواند علت زمینه ای خارش را مشخص کرده و آن را درمان نماید. درمان های خانگی متعددی نظیر کرم ها و مرطوب کننده های بدون نسخه به خوبی خارش را برطرف می کنند.
عواملی که باعث خارش می شوند
دلایل متعددی برای خارش پوست وجود دارند. در اینجا به ۳۰ علت احتمالی اشاره می شود.
خشکی پوست
با خصوصیات زیر همراه است:
بیشتر بخوانید : هرآنچه در مورد بیماری زونا باید بدانید
حساسیت به غذا
این حالت یک اورژانس پزشکی بوده و نیازمند مراقبت های فوری است و زمانی بوجود می آید که دستگاه ایمنی بدن به صورت نامتناسبی به مواد موجود در غذاها یا مایعات مختلف واکنش نشان می دهد. علائم از خفیف تا شدید متغیر بوده و شامل عطسه ، خارش چشم ها، ورم، قرمزی، کهیر، کرامپ شکمی، تهوع، استفراغ و دشواری تنفس می باشند. بسته به پاسخ دستگاه ایمنی، علایم ممکن است چند دقیقه تا چند ساعت پس از مصرف غذای حاوی آلرژن (ماده ی حساسیت زا) بوجود بیایند. مواد غذایی متداولی که باعث حساسیت می شوند عبارتند از شیر گاو، تخم مرغ، گردو و انواع آجیل، ماهی، صدف، مغزها، گندم و سویا.
لوپوس
یک بیماری خودایمنی است که با طیفی از علایم که در دستگاه ها و ارگان های مختلف ایجاد می شوند همراه است. علایم درگیری های پوستی و مخاطی که از لکه تا زخم متغیر هستند از جمله علایم لوپوس می باشند. یکی از شاخص ترین علایم پوستی لوپوس پیدایش لکه پوستی پروانه ای شکل(Bu e fly-shaped) بر روی صورت می باشد. لکه های پوستی ناشی از لوپوس ممکن است در معرض نور خورشید بدتر شوند.
بیشتر بخوانید : تبخال چیست ؛ علتها، علائم و راههای درمان تبخال
کاندیدا
انسداد مجاری صفراوی
سیروز
بیشتر بخوانید : هر آنچه که باید در مورد سلولیت بدانید
واکنش آلرژیک (ازدیاد حساسیت)
پای ورزشکاران
بیشتر بخوانید : هر آنچه که باید درباره پسوریازیس بدانید
درماتیت تماسی
گزش کک
کهیر
بیشتر بخوانید : درماتیت آتوپیک چیست؟ علت، علائم و راهکارهای درمانی
بیشتر بخوایند: میخچه پا و هرآنچه که باید درباره آن بدانید
اگزمای آلرژیک
لکه های پوستی
بیشتر بخوانید : آیا داشتن موی سینه یا نوک پستان در زنان طبیعی است؟
شپش بدن
ایمپتیگو (زرد زخم)
شپش سر
بیشتر بخوانید : واکسن گارداسیل چیست و چه تاثیری روی بدن دارد؟
نیش و گزش
خارش کشاله ی ران (Jock i ch)
فوری مشاوره بگیریدمشاورۀ فوریِ آنلاین را همین الان دریافت کنید. رزرو مشاورۀ فوری
کچلی
حساسیت به لاتکس
گال
بیشتر بخوانید : سرطان سلول سنگفرشی (SCC) و هر آنچه که در مورد آن باید بدانید
سرخک
پسوریازیس
درماتوگرافی
sibwp_fo m id=5
آبله مرغان
کرم های سوزنی
پیچک سمی
بلوط سمی
بیشتر بخوانید : سرطان سلول بازال چیست؟ راههای ابتلا و روشهای درمان بیماری
علل خارش
خارش می تواند سرتاسری (تمام بدن) یا موضعی(در یک نقطه یا ناحیه ی کوچک) باشد. علل احتمالی خارش بسیار زیاد و متنوع هستند. خارش ممکن است ناشی از یک علت خطرناک نظیر نارسایی کلیوی (اگر چه معمولا ناشایع می باشد) یا یک عامل نه چندان خطرناک نظیر خشکی پوست یا گزش حشرات (شایع تر) باشد.
بیماری های پوستی
بسیاری از بیماری های پوستی شایع می توانند باعث خارش پوست شوند. موارد زیر می توانند تمام نواحی بدن را درگیر کنند:
عفونت هایی که باعث خارش می شوند عبارتند از:
بیشتر بخوانید : آیا با بیماری لوپوس منتشر آشنا هستید؟
مواد محرک
موادی هستند که باعث تحریک پوست می شوند. گیاهانی نظیر پیچک و بلوط سمی و حشراتی نظیر پشه ها موادی تولید می کنند که باعث خارش می شوند. پوست برخی افراد در اثر تماس با پشم، انواع عطر و برخی صابون ها، رنگ ها و مواد شیمیایی خاص دچار خارش می شود. حساسیت ها از جمله حساسیت های غذایی نیز می توانند باعث تحریک پوست شوند.
بیماری های داخلی
برخی بیماری های داخلی (که ممکن است خطرناک باشند) باعث خارش می شوند. بیماری های داخلی زیر ممکن است باعث خارش سرتاسری شوند در حالیکه پوست ظاهری طبیعی خواهد داشت:
اختلالات دستگاه عصبی
دیگر بیماری ها نیز می توانند باعث خارش شوند. از جمله ی این بیماری ها عبارتند:
داروها
داروهای رایج زیر اغلب می توانند باعث پیدایش راش و خارش گسترده در پوست شوند:
بیشتر بخوانید : بهترین راه درمان قطعی سرطان پوست
بارداری
برخی زنان در هنگام بارداری دچار خارش پوست می شوند. این خارش معمولا در ناحیه ی پستان ها، بازوها، شکم و یا ران ها دیده می شود. گاهی مواقع علت خارش در زنان باردار ، وجود بیماری های زمینه ای نظیر اگزما می باشد که با بارداری فقط تشدید می شود.
چه زمانی باید به دنبال درمان بود؟
در موارد زیر به پزشک مراجعه نمایید:
مراجعه به پزشک برای تشحیص بویژه زمانی حائز اهمیت است که علت خارش مشخص نباشد چرا که برخی علل بوجود آورنده خارش خطرناک و در عین حال قابل درمان می باشند.
بیشتر بخوانید : بیماری پروانهای؛ تاولهای پوستی که درمان ندارند!
تشخیص علت خارش
پزشک پس از انجام معاینه فیزیکی ، تعدادی سوال در مورد علایمی که تجربه کرده اید مطرح خواهد کرد. از جمله:
اگر پزشک نتواند با شرح حال و معاینه ی فیزیکی علت خارش را تشخیص دهد نیاز خواهد بود تا بیمار تحت چندین آزمایش قرار بگیرید. این آزمایش ها عبارتند از:
به محض آنکه پزشک علت خارش را شناسایی کند، درمان شروع می شود. اگر علت خارش بیماری زمینه ای یا عفونت باشد باید آنها را رفع کرد. اما زمانی که علت خارش، سطحی باشد(ناشی از بیماری های داخلی یا عفونت نباشد) ، کرم های ضد خارش مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
بیشتر بخوانید : کیست مویی چیست و چگونه درمان می شود
درمان خارش در خانه
مواردی که می توان در خانه برای پیشگیری از خارش یا درمان آن انجام داد عبارتند از:
بسیاری از خارش ها قابل درمان بوده و بی خطر هستند. با این حال بهترین کار در صورت داشتن خارش، مراجعه به پزشک برای تشخیص قطعی علت بوجود آورنده خارش و دریافت درمان موثر برای آن می باشد.
برای مشورت با متخصص پوست می توانید از درمانکده استفاده کنید.
130,760 بازدید
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 3.9 5. تعداد رایها 296
هنوز امتیازی ثبت نشده
آنچه در این مقاله میخوانید
خارش پوست یکی از علائمی است که ممکن است در بسیاری از بیماریهای مختلف بروز کند. برای درمان آن بهتر است که علت خارش پوست را بدانید….
فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
خارش پوست عارضهای است که به دلایل مختلف میتواند ایجاد شود. اگر شما هم دچار خارش میشوید، در این مطلب همراه ما باشید تا توضیح دهیم علل مختلف خارش پوست چیست؟ این مشکل پوستی چه علائمی دارد؟ چگونه میتوان با درمانهای خانگی آن را بهبود داد؟ آیا دارویی برای کاهش خارش وجود دارد؟ حساسیت غذایی میتواند باعث خارش پوست شود؟ آیا ممکن است این عارضه از علائم بیماری جدی باشد؟
برای درمان این مشکل پوستی باید به متخصص پوست مراجعه کنید. شما میتوانید برای پیداکردن بهترین دکتر پوست از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
خارش پوست چیست؟
خارش پوست، حسی آزاردهنده است که شما را وادار به خاراندن پوست میکند. گاهی نیز موجب حسی شبیه به درد میشود. خارش اغلب موضعی بوده و شما در یک ناحیه از بدن احساس خارش میکنید. اما گاهی نیز در تمام بدن احساس میشود. همچنین گاهی همراه با خارش راشهای پوستی یا کهیر نیز دیده میشود. خارش ممکن است به حدی شدید باشد که خواب شب را مختل کند. علل خارش ممکن است مهم نبوده اما گاهی نیز به دنبال بیماریهای جدی ایجاد میشود.
علائم خارش پوست چیست؟
شما ممکن است خارش را در ناحیه خاصی از بدن مانند دستها، پاها یا کل بدن احساس کنید. گاهی اوقات خارش به صورت طولانیمدت با فرد همراه است و یا به مرور تشدید میشود. همانطور که شما پوست را میخارانید یا مالش میدهید، خارش ممکن است بدتر شود و توقف خارش ممکن است سخت باشد. همچنین ممکن است خارش بدون هیچگونه تغییری در پوست همراه باشد یا همراه با هر کدام از علائم خارش بدن زیر دیده شود:
علت خارش پوست بدن چیست؟
احتمالا از خود میپرسید که خارش بدن نشانه چیست؟ گاهی اوقات ممکن است دلیل خارش بدن مشخص نشود و خودبهخود برطرف شود. در ادامه رایجترین علل خارش پوست را با هم بررسی میکنیم.
۱. خشکی پوست
خشکی پوست یکی از عللی است که میتواند موجب خارش پوست شود. این مشکل در فصل زمستان و در مناطقی با آبوهوای خشک شایعتر است. همچنین خشکی پوست با افزایش سن شایعتر است. برای کاهش خشکی و خارشی که به دنبال آن ایجاد میشود، انجام کارهای زیر کمککننده است:
خشکی پوست یکی از عللی است که میتواند موجب خارش پوست شود.
دنبال متخصص برای درمان خارش پوستی میگردی؟
دکترتو کنارته!
۲. دانه های پوستی
دانه های پوستی انواع مختلفی دارند و برخی از آنها میتوانند باعث خارش پوست شوند. اگر خارش پوست شما همراه با راشهای پوستی است، احتمالا به دنبال مشکلات پوستی بوده که دلایل آن میتواند هر کدام از موارد زیر باشد:
برای بررسی علائم و تشخیص و درمان دلیل خارش پوست باید به متخصص پوست و مو و زیبایی مراجعه کنید.
۳. مصرف برخی داروها
برخی از داروها ممکن است حتی بدون ایجاد راش و تحریک موجب خارش شوند. اگر خارش خیلی آزاردهنده است بهتر است با پزشک خود در مورد مصرف دارو مشورت کنید. هر کدام از داروهای زیر میتوانند موجب خارش شوند:
۴. ابتلا به برخی بیماری های سیستم عصبی
خارش پوست میتواند یکی از علائم یا عوارض بیماریهای سیستم عصبی باشد، بیماریهایی مانند:
خارش پوست علل بسیار متنوعی دارد از خشکی پوست و دانههای پوستی گرفته تا عوارض برخی بیماریهای عصبی یا روانی و حتی مصرف برخی داروها.
۵. ابتلا به بیماری های روانی
بله، درست است. برخی بیماریها و اختلالات روانی هم ممکن است باعث ایجاد خارش در پوست شوند، برخی از این بیماریها عبارتاند از:
۶. سایر علل خارش پوست
علل کمتر شایع خارش پوست عبارتاند از:
علت خارش بدن در شب چیست؟
بدون شک از خود میپرسید که علت خارش پوست بدن در شب چیست؟ برخی از افراد در هنگام خواب دچار خارش بدن در شب میشوند. شرایط و بیماریهایی که میتوانند باعث خارش پوست بدن در شب بشوند شامل موارد مختلف هستند؛
بیشتر دلایلی که باعث خارش بدن میشوند، به سبک زندگی، مشکلات دارویی و جسمی مرتبط میشوند. گاهی نیز این خارشها طبیعی هستند و علتی برای آنها نمیتوان یافت. گاهی نیز خارش در شب هنگامی که در خواب هستید اتفاق میافتد و شما شروع به خاراندن بدن خود میکنید و متوجه آن نمیشوید تا زمانی که دیگر دیر شدهاست و پوست شما زخم شدهاست. در ادامه به برخی از مهمترین علتهای خارش بدن در شب میپردازیم. با ما همراه باشید و به دلایلی که eu ax برای خارش در شب ارائه دادهاست، توجه کنید؛
همین حالا برای درمان آلرژی پوستی اقدام کن!
۱. بالا رفتن دمای بدن
یکی از مهمترین اتفاقاتی که هنگامی که خواب هستید اتفاق میافتد، این است که هنگام خواب، دمای بدن شما بالاتر میرود. این اتفاق چرا میافتد؟ برای اینکه بدن شما در هنگام خواب گرم نگه داشتهشود، باید بدن شما کمی داغتر از حالت عادی باشد. زیرا شما در هنگام خواب دیگر تحرک خاصی ندارید. از طرفی، هنگامی که بدن شما گرم میشود، سطح پوست شما حالتی پیدا میکند که انگار خارش دارد. یکی از دلایل احساس خارش پوست در شب به علت گرم شدن پوست در شب است.
۲. تغییرات شیمیایی بدن
اتفاق مهم دیگری که در شب در بدن میافتد این است که زمانی که شما خواب هستید و به زمان شب نزدیک میشوید، بدن شما متوجه تغییر ساعت میشود و شروع به تولید پیکهای شیمیایی سایتوکاین میکند. این پیکهای شیمیایی باعث ایجاد التهاب میشوند. التهاب به معنی ورم کردن پوست و بیشتر شدن میزان هیستامینهاست. همین مسئله باعث ایجاد خارش در پوست میشود. زمانی که پوست شما التهاب داشتهباشد، خارش هم میگیرد.
یکی دیگی از عوامل کمککننده به بیشتر شدن خارش در شب این است که زمانی که سایتوکاینها در بدن شما افزایش پیدا میکننده که التهابآور هستند، مواد ضدالتهابی مانند کورتیکواستروئیدها در بدن کاهش پیدا میکند. همین مسئله بر خارش در بدن میافزاید و حالت التهابی پوست را افزایش میدهد.
۳. خشکی بیشتر پوست
هنگامی که خواب هستید، آب نمیخورید. زمانی که آب نمیخورید، بدن شما آب بیشتری از دست میدهد. بنابراین پوست شما به سمت خشکی بیشتری میرود. خشکی پوست، یکی از اصلیترین علتهای خارش پوست است. بهتر است که قبل از خواب پوست خود را مرطوب کنید و بخوابید. این کار به شما کمک میکند که کمتر آب از دست بدهید و یا در صورت دهیدراته شدن، کمتر پوست خود را بخارانید و اذیت کنید. خارش در شب به علت خشکی از شایعترین علتهای خارش پوست است.
۴. گزش حشرات
در شب حشرات موذی بیشتر دور و بر ما هستند و به دلیل اینکه ما خواب هستیم و چندان متوجه چیزی نمیشویم، به راحتی میتوانند ما را نیش بزنند و از خون ما تغذیه کنند. با این کار در زیر پوست التهاب ایجاد میشود و خارش نتیجهی التهاب است. البته گاهی ممکن است که درد هم در کنار خارش وجود داشتهباشد. برای بهتر خوابیدن در شب میتوانید در پشه بند بخوابید و یا از مواد حشرهکش برای از بین بردن حشرات کمک بگیرید.
۵. بیماری ها
همهی عواملی که میتوانند باعث خارش پوست در روز بشوند، میتوانند کماکان خارش پوست در شب را نیز ایجاد کنند. خارش پوست در شب میتواند به علت حساسیت به داروها، مواد غذایی و به طور کلی واکنشهای حساسیتزا باشد و یا در اثر موارد دیگری مانند کهیر، اگزما، بیماریهای تیروئید و بیماریهای کبدی باشد. هر کدام از این موارد باید درمان شوند تا خارش پوستی برطرف شود.
علت خارش بدن و عوامل دیگر
خارش بدن را بر اساس محلی که ایجاد میشود و عوامل دیگری که ممکن است آن را ایجاد کنند نیز بررسی کردهایم. در ادامه مطالب مهمی در رابطه با خارش بدن در شب، خارش بدن بعد از تزریق واکسن کرونا، خارش پوست سر و خارش پوست صورت آماده کردهایم که میتوانند آموزنده و کمککننده باشند. با ما همراه باشید.
۱. علت دانه های قرمز روی پوست همراه با خارش چیست؟
دانه های قرمز روی پوست همراه با خارش؛ عوامل مختلفی میتوانند باعث ایجاد دانههای قرمز روی پوست و خارش شوند. یکی از اصلیترین علل ایجاد این دو علامت (قرمزی و خارش پوست) راش حرارتی است. زمانی که غدد عرق مسدود میشود، جوشهای قرمزی روی پوست به وجود میآید. این وضعیت در نوزادان و کودکان خردسال بیشتر رایج است.
بیماری دیگری که این دو علامت را ایجاد میکند، بیماری کراتوز پیلاریس است که باعث بهوجودآمدن برجستگیهای ریز و گوشتی قرمز روی پوست میشود. بیشتر قسمت بیرونی بازو، ساعد و بالای کمر را تحت تاثیر قرار میدهد.
آکنه روزاسه نوعی بیماری پوستی است که تحریک و قرمزی پوست را در پی داشته و باعث ایجاد جوشهای ریز میشود. هر شخص ممکن است به این بیماری پوستی مبتلا شود. اما در میان افرادی که پوست روشن دارند و یائسه شدهاند، بیشتر دیده میشود.
۲. علت ایجاد لکه های قرمز روی پوست با خارش چیست؟
درماتیت تماسی نوعی اگزما است که در اثر تماس با آلرژن ایجاد میشود. این بیماری پوستی باعث خشک و پوستهپوسته شدن پوست میشود. از علائم اصلی آن ایجاد خارش است. گاهی لکه قرمزی روی پوست ایجاد میکند و گاهی بهصورت جوش یا تاول پر از مایع خود را نشان میدهد. انواع دیگر اگزما نیز مانند درماتیت آتوپیک میتواند باعث خارش و لکهای قرمز شود.
علت خارش بدن و کهیر
خارش در بسیاری از موارد به علت کهیر بر روی پوست ایجاد میشود. زمانیکه پوست شما نسبت به آلرژنی حساسیت نشان بدهد، ممکن است که با خارش پوست مواجه شوید. کهیر در واقع یک تظاهر پوستی است که میتواند قرمز باشد و یا رنگ پوست. این عارضهی پوستی معمولا همراه با برجستگی است. در واقع کمی باد میکند و میخارد. خارش پوست به علت کهیر در بیشتر مواقع به علت حساسیت است. هنگامی که شما به یک مادهی غذایی، یک آلاینده در هوا، دارو و یا هر مادهی دیگری حساسیت داشتهباشید، ممکن است که واکنش حساسیتی شما همراه با کهیر پوستی باشد.
برای درمان کهیر باید حساسیت را برطرف کنید. برای این کار میتوان از داروهای ضدحساسیت و یا دور شدن از آلرژن کمک گرفت.
۳. علت لکه های قهوه ای پوست با خارش چیست؟
یکی از دلایل ایجاد لکهای قهوهای روی پوست آفتابسوختگی است. آفتابسوختگی باعث خشکی پوست شده و خارش به همراه دارد. علت دیگر ایجاد این عارضه بیماری کاندیدا است. کاندیدا بیشتر در چینهای پوستی مانند زیربغل و زیر سینه ایجاد میشود. سوختگی در درجات مختلف هم میتواند باعث ایجاد لکه قهوهای روی پوست شود.
یکی دیگر از دلایل ایجاد این علائم بیماری کچلی ورسیکالر است. این بیماری میتواند لکههای سفید، خرمایی یا قهوهای روی پوست ایجاد کند. این لکهها ممکن است روشنتر یا تیرهتر از پوست معمولی باشند. در این حالت پوست خشک و پوستهپوستهشده و خارش خفیفی ایجاد میکند.
۴. علت خارش پوست صورت چیست؟
احتمالا از خود میپرسید که چه چیزی باعث خارش پوست صورت میشود. خارش صورت میتواند از خارشهای آزاردهنده باشد زیرا خاراندن پوست صورت میتواند آن را ملتهب کند و از زیبایی و اعتماد به نفس شما بکاهد. همچنین پوست صورت بسیار نازک و آسیبپذیر است و حتما باید آن را درمان کنید تا احساس بهتری داشتهباشید. دلایل مختلفی میتوانند باعث خارش پوست صورت شوند. برخی از این علتها شامل موارد زیر هستند؛
خارش پوست صورت ممکن است که همراه با دانههای قرمز یا راش و یا بدون دانههای قرمز باشد. گاهی خارش پوست صورت ممکن است که همراه با جوش بر روی صورت باشد و یا جوشی وجود نداشتهباشد. گاهی نیز ممکن است که خارش صورت از عوارض بارداری باشد. در مواردی نیز هیچ علتی برای خارش صورت پیدا نمیشود.
۵. علت خارش پوست کودکان چیست؟
علت خارش بدن کودکان، میتواند بسیار مهم و خطرناک باشد. درواقع خارش پوست در کودکان بسیار مهم است و باید برای بررسی آن به متخصص اطفال مراجعه کنید و از درمانهای خانگی استفاده نکنید. برای درمان خارش پوست کودک میتوانید از سایت نوبت دهی آنلاین دکترتو نوبت دکتر کودکان بگیرید و یا مشاوره تلفنی دریافت کنید.
علتهای بسیاری برای خارش پوست در کودکان وجود دارد که به برخی از آنها در کودک اشاره میکنیم؛
هر کدام از موارد بالا که باعث خارش بدن کودکان شود، باید برای درمان آن اقدامات تخصصی صورت گیرند.
۶. خارش بدن بعد از واکسن کرونا
برخی از افراد بعد از تزریق واکسن کرونا دچار راشهای پوستی میشوند. این حالت نشاندهندهی حساسیت به واکسن است. برای تزریق دوز بعدی واکسن باید با متخصص عفونی مشورت کنید و سرخود برای تزریق دوز بعدی واکسن اقدام نکنید چون ممکن است واکنش حساسیت زا به شکلی شدیدتر بروز کند.
در صورتیکه محل تزریق واکسن و یا سایر نقاط بدن شما دارای دانههای قرمز و یا راش شد و این راشها همراه را خارش بدن بودند، برای درمان خارش آنها بهتر است که از آنتی هستامین استفاده کنید.
تاکید میکنیم که هر گونه واکنش بعد از تزریق واکسن کرونا باید به متخصص عفونی گزارش شود.
۷. علت خارش پوست سر
خارش سر از کلافهکنندهترین حالتهایی است که ممکن است به آن دچار شوید. اما چرا پوست سر میخارد؟ دلیل خارش پوست سر ممکن است هر یک موارد زیر باشد؛
چه زمانی خارش بدن خطرناک است؟
در صورتیکه خارش پوست شما بیش از ۲ هفته طول بکشد و باوجود درمانهایی که برای آن در نظر گرفتهاید بهبود پیدا نکردهاست، باید به پزشک مراجعه کنید. زیرا در این مواقع خارش پوست جدی است و میتواند مشکلات عدیدهای ایجاد کند. متخصص پوست و مو و زیبایی میتواند برای خارشهایی که بیش از دو هفته طول میکشند درمان مناسب در نظر بگیرد. لازمهی این کار تشخیص درست علت خارش پوست است. اما به طور کلی خارش پوست معمولا نشاندهندهی مورد جدی و خاصی نیست و معمولا با درمانهای پزشک بهبود پیدا میکند یا به طور کلی درمان میشود.
عوارض خارش پوست چیست؟
اگر خارش به صورت طولانی و مزمن (بیش تر از ۶ هفته) شود میتواند کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد و موجب اختلال خواب، اضطراب و افسردگی شود. خارش شدید و خاراندن پوست میتواند التهاب پوست شما را افزایش دهد و حتی منجر به آسیب پوست و عفونت و زخم شدن پوست شود.
درمان خارش پوست
هدف از درمان خارش یافتن علت و از بین بردن علائم آن است. اگر درمانهای خانگی نتواند به خارش شما کمک کند پزشک ممکن است تجویز دارو یا درمانهای دیگری را برای شما لحاظ کند. درمان خارش پوست عمدتا شامل موارد زیر است:
۱. پماد ضد خارش پوست
گاهی میتوان با یک مرطوبکننده ساده خارش را تا حدودی کاهش داد. اگر این نوع کرم کارساز نبود، میتوانید از موارد زیر استفاده کنید.
۲. قرص ضد خارش پوست
معمولا برای درمان خارش از پمادهای موضعی استفاده میشود. اما برای درمان برخی از خارشهای مزمن ممکن است پزشک قرص تجویز کند. بهعنوانمثال قرصهای ضدافسردگی مانند فلوکستین و سرترالین در کاهش خارش میتوانند موثر باشند. معمولا ۸ تا ۱۲ هفته پس از شروع درمان نتایج مشخص میشود.
قرص هیدروکسی زین برای خارش بدن
هیدروکسی زین یکی از داروهای ضد حساسیت و آنتی هیستامین است که برای بهبود خارشهای پوستی تجویز میشود. این دارو برای خارشهایی کاربرد دارد که در اثر حساسیت پوستی ایجاد میشوند. افراد به مواد مختلفی میتوانند حساسیت داشتهباشند که برخی از آنها شامل نیش حشرات، گردهها، غبار، آلودگی هوا، مواد غذایی و داروها هستند. برای درمان خارش پوستی که در اثر هر یک از این موارد ایجاد شدهباشد، میتوان از قرص هیدروکسی زین، آمپول و یا شربت آن استفاده کرد.
۳. درمان خانگی خارش پوست بدن
گاهی میتوان در خانه با انجام اقدامات ساده خارش را کاهش داد. برخی از درمانهای طبیعی و خانگی عبارتند از:
درمان خارش پوست صورت چیست؟
برای درمان خارش صورت باید علت ایجاد خارش پوستی مشخص شود. معمولا نمیتوان سرخود از درمانهای خانگی برای بهبود خارش صورت استفاده کرد زیرا پوست صورت حساس است و در معرض دید است. میتواند به طور مستقیم بر روی زیبایی و اعتماد به نفس شما اثر بگذارد. بنابراین بهتر است که با مشاهدهی خارش پوست صورت، حتما به متخصص پوست و مو و زیبایی مراجعه کنید.
کسانی که خارش صورت دارند و علت آن حساسیت پوستی است، میتوانند آن را با داروهای ضد حساسیت درمان کنند. در غیر این صورت بهتر است که از روشهای دیگر برای بهبود آن استفاده کرد.
بهترین روغن برای خارش پوست چیست؟
گاهی علت خارش پوست خشکی پوست است. برای درمان خارش پوستی که اثر خشکی ایجاد شدهباشد، میتوان از روغنهای مختلف برای چرب کردن پوست استفاده کرد تا خارش و التهاب پوست کاهش پیدا کند. در ادامه به برخی از این روغنها اشاره میکنیم؛
میتوانید از هر کدام از این روغنها بعد از استحمام و قبل از آن استفاده کنید و پوست خود را در شرایط بهتری قرار دهید.
برای خارش بدن چه بخوریم؟
مواد غذایی که میتوانند در بهبود خارش پوستی موثر باشند و به شما احساس بهتر و آرامش بیشتری بدهند شامل موارد زیر هستند؛
بهترین میوه برای خارش پوست کدام است؟
میوهها و سبزیجات اثر خوبی بر روی حساسیتهای پوستی و خارش دارند. برخی از میوههایی که میتوانید با مصرف آنها خارش پوستی خود را بهبود ببخشید شامل موارد زیر هستند؛
چه موقع برای درمان خارش به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورتی که خارش پوست شما همراه با هر کدام از علائم زیر باشد بهتر است به دکتر پوست مراجعه کنید:
برای درمان خارش پوست به کدام دکتر مراجعه کنیم؟
اگر خارش پوست شما شدید است و با روشهای معمول خانگی مانند استفاده از پماد موضعی یا کمپرس یخ درمان نمیشود، باید به متخصص پوست مراجعه کنید. متخصص باتوجهبه دیگر علائم، علت خارش را تشخیص داده و بهترین درمان را ارائه میدهد. گاهی ممکن است خارش علامت یک بیماری زمینهای باشد که با درمان آن بیماری تسکین پیدا میکند.
از لیست بهترین متخصص و فوق تخصص پوست، مو و زیبایی، یک دکتر پوست خوب را انتخاب کرده و با ثبت نوبت اینترنتی به پزشک مراجعه کنید.
دکتر پوست
دکتر پوست تهران
دکتر پوست شیراز
دکتر پوست اصفهان
دکتر پوست مشهد
دکتر پوست کرج
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست.
پرسشهای متداول
علت خارش واژن چیست؟
گاهی خانمها دچار خارش واژن میشوند. این عارضه ممکن است به دلیل عفونت، استفاده از مواد تحریککننده یا یائسگی اتفاق بیفتد. همچنین گاهی اختلالات پوستی یا بیماریهای مقاربتی باعث بروز این مشکل میشوند.
علت خارش کف پا چیست؟
کف پا به دلیل قرارگرفتن در کفش بسیار آسیبپذیر است و به دلایل مختلف مانند رطوبت و عرق کردن دچار خارش میشود. گاهی رطوبت، خشکی محیط یا تحریک هنگام راهرفتن با پای برهنه باعث بروز این عارضه میشود. در برخی مواقع نیز علت خارش کف پا باکتریهای عفونی، ویروسها، انگلها و قارچها هستند.
خارش نقطهای کمر برای چیست؟
اگر همراه با خارش کمر لکههای تیرهای روی این ناحیه مشاهده کردید، احتمال دارد مشکل از سلولهای عصبی باشد. تیرگی روی پوست هم احتمالا به دلیل خاراندن زیاد کمر و مالش مداوم ایجاد شده است. این بیماری میتواند افراد در هر سنی و با هر جنسیتی را درگیر کند.
علت خارش پوست شکم و خارش پوست سینه چیست؟
عوامل مختلفی میتوانند باعث خارش شکم و سینه شوند. گاهی شرایط پوستی مانند آلرژی باعث بروز این علائم میشود. در خانمها ممکن است بارداری یا یائسگی باعث خارش شکم و سینه شود. اگر داروی خاصی مصرف میکنید، عوارض آن را بررسی کنید. برخی داروها میتوانند باعث خارش شوند.
خارش و قرمزی پوست صورت نشانه چیست؟
خارش و قرمزی صورت ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. گاهی مشکلات پوستی مانند کهیر، اگزما یا نیش حشرات چنین علائمی دارند. پوست صورت بسیار حساس بوده و خفیفترین بیماریها نیز میتواند با قرمزی و خارش همراه باشد.
برای خارش پوست سر چه کنیم؟
خارش پوست سر دلایل زیادی دارد و باید برای تشخیص علت آن به پزشک مراجعه کرد. شایعترین علت ایجاد این مشکل شوره سر است. برای درمان خارش پوست سر چندین راه ساده وجود دارد که میتوان در خانه انجام داد.
۱. روغن نارگیل: چربی اشباع شده آن دارای خاصیت ضدمیکروبی است و خارش پوست سر را برطرف میکند. ۲. روغن نعناع: در کاهش شوره سر موثر بوده و خارش را تسکین میدهد. ۳. استفاده از سرکه سیب: خاصیت ضدالتهابی و ضدقارچی دارد. ۴. روغن درخت چای: خاصیت ضدمیکروبی و ضدقارچی دارد.
علت خارش بدن در بارداری چیست؟
یکی از عوارض شایع بارداری خارش بدن است. این عارضه دلایل مختلفی دارد. یکی از دلایل آن کشش پوست در دوران بارداری بهخصوص حاملگی اول است. تغییرات هورمونی نیز باعث خشکشدن پوست شده و خارش بدن را در پی دارد.
خشکی پوست باعث خارش میشود؟
یکی از دلایل اصلی خارش بدن خشکشدن پوست است. خشکی پوست در هر ناحیهای میتواند این عارضه را ایجاد کند. بهترین راه درمان در این شرایط استفاده از کرمهای مرطوبکننده برای کاهش خشکی است.
خارش پوست و کبد چرب چه ارتباطی دارند؟
یکی از علائم بیماریهای مزمن کبد خارش است. ممکن است خارش فقط در یک ناحیه کوچک باشد یا کل بدن را تحت تاثیر قرار دهد. این علامت میتواند در هر مرحله از بیماری ایجاد شود و نمیتوان شدت مشکل کبدی را با آن متوجه شد. اگر علاوه بر خارش دچار علائمی مانند بیخوابی، خستگی، اضطراب و افسردگی هستید، میتواند علت آن کبد چرب باشد. در این شرایط باید از خاراندن محل موردنظر خودداری کنید و از پمادهای موضعی برای کاهش خارش استفاده کنید.
حساسیت غذایی و خارش پوست چه ارتباطی دارند؟
یکی از علامتهای اصلی آلرژی به خصوص آلرژی غذایی خارش پوست است. برخی از پروتئینهای خاص در غذا باعث میشوند، سیستم ایمنی آنها را بهعنوان مهاجم شناسایی کند. مواد غذایی زیر از اصلیترین آلرژنهایی هستند که باعث خارش میشوند. سویا بادامزمینی گندم شیر گاو تخممرغ آجیل ماهی.
آیا خارش از علائم سرطان پوست است؟
در بسیاری از مواقع سرطان پوست بدون علامت بوده و هیچ عارضهای ایجاد نمیکند. اما گاهی میتواند با خارش نیز خود را نشان دهد. بهعنوانمثال سرطان پوست سلول بازل لکهای برجسته و قرمزرنگ ایجاد میکند که خارش دارد و سرطان ملانوم باعث ایجاد نقاط تیره مانند خال روی پوست میشود که خارش ایجاد میکنند.
خارش پوست و پسوریازیس چه ارتباطی دارند؟
پسوریازیس بیماری است که باعث بروز لکههای پوستی نقرهای رنگ میشود. این بیماری معمولا پوست سر، آرنج، زانو و کمر را تحت تاثیر قرار میدهد. گاهی ممکن است با خارش همراه باشد و گاهی بدون علامت است.
خارش و جوش چه ارتباطی دارند؟
ایجاد جوش همراه با خارش بیشتر در نوجوانان و سن بلوغ اتفاق میفتد. گاهی به علت آلرژی، واکنش به مواد شیمیایی، گرما و عرق کردن، آکنههای روی صورت و بدن دچار خارش شدید میشوند. گاهی هم خارش نشاندهنده بهبود آکنهها است.
خارش پوست و سرطان خون چه ارتباطی دارند؟
یکی از دلایل نادر خارش بدن میتواند بیماری لوسمی باشد. طبق تحقیقات انجام شده حدود ۹% از افرادی که دچار سرطان خون هستند، گزارش دادهاند که ابتدا بدن آنها دچار خارش شده و پس از مدتی متوجه سرطان شدهاند.
خارش پوست یا اگزما؟
اگزما میتواند باعث خارش بدن شود. اگر علاوه بر خارش دچار علائمی مانند تورم یا قرمزی میشوید، ممکن است علت آن بیماری اگزما باشد. اما درصورتیکه روی پوست هیچ علامت ظاهری مشاهده نمیکنید، باید به دنبال دلایل دیگر باشید.
خارش پوست نشانه عفونت پوستی است؟
گاهی خارش بدن میتواند نشانه عفونت باشد. انواع عفونت قارچی، باکتریایی یا انگلی میتوانند با خارش، خود را نشان دهند. در این شرایط استفاده از داروهایی مانند آنتیبیوتیکها میتواند به بهبود علائم کمک کند.
خارش بدن چه زمانی خطرناک است؟
در بسیاری از مواقع خارش مشکلی ایجاد نکرده و با استفاده از کرمهای مرطوبکننده یا آنتیهیستامین تسکین پیدا میکند. اما گاهی خارش بدن میتواند نشاندهنده بیماری جدی مانند کبد چرب باشد یا زنگ خطری برای آلرژیهای شدید محسوب شود. در این شرایط باید به پزشک مراجعه کرد تا اقدامات لازم انجام شود.
خارش پوست نیاز به درمان دارد؟
اگر خارش بدن با روشهای معمول خانگی درمان نمیشود و روی زندگی شما تاثیر گذاشته است، باید درمان شود. خارش بدون دلیل اتفاق نمیافتد. زمانی پس از چند هفته این عارضه تسکین پیدا نکند، احتمالا نشاندهنده مشکلی در بدن یا حساسیت به یک عامل خارجی است.
علت خارش بدن بعد از غذا چیست؟
اگر بعد از غذا دچار خارش بدن میشوید، احتمالا دچار حساسیت غذایی هستید. برخی از غذاها مانند تخممرغ، گوجهفرنگی و بادمجان میتوانند باعث خارش بدن شوند. اگر شما هم چنین مشکلی دارید باید غذای خود را بررسی کنید تا متوجه شوید، خوردن کدام ماده غذایی این عارضه را ایجاد میکند.
علت خارش بعد از لیزر چیست؟
پس از انجام لیزر پوست کمی حساس شده و طبیعی است که دچار خارش شود. در این شرایط بههیچوجه نباید بدن خود را بخارانید. به دلیل حساس شدن پوست، احتمال دارد کمی خاراندن باعث تحریک آن شده و قرمزی و تورم به همراه داشته باشد.
علت خارش بعد از شیو کردن چیست؟
پس از شیو کردن موهای زائد به دلیل تحریک پوست برخی افراد دچار خارش میشوند. گاهی هم پس از چند روز به دلیل رشد موهای زائد این عارضه به وجود میآید. در این شرایط مرطوب کردن پوست میتواند در تسکین علائم کمککننده باشد.
علت خارش پوست در سرما چیست؟
در سرما به دلیل خشکشدن هوا احتمال خشکی پوست زیاد است. همانطور که میدانید خشکی بدن باعث خارش شدید شده و تنها با مرطوب کردن آن مشکل برطرف میشود. سعی کنید در فصل سرما روزانه بدن خود را مرطوب کنید تا کمتر دچار خارش شوید.
علت خارش پوست در شب چیست؟
در شب ترشح مواد نسبت به روز متفاوت است. بهعنوانمثال در شب بدن سیتوکینهای بیشتری آزاد میکند که باعث افزایش التهاب میشود. همچنین تولید کورتیکواستروئیدها در شب کاهش پیدا میکند. این هورمونها التهاب را کاهش میدهند. التهاب از دلایل اصلی خارش بدن در شب است.
علت خارش پوست کودکان چیست؟
پوست کودکان نسبت به بزرگسالان حساستر است. انواع عفونتها میتوانند سریعا با خارش خود را نشان دهند. گاهی هم استفاده از پوشک یا لباسهایی با جنس خاص باعث تحریک پوست شده و این عارضه را در پی دارد. اگر کودک دچار خارش شده و روی بدن او علائمی مانند قرمزی، جوش یا تورم را مشاهده میکنید، حتما باید به متخصص اطفال مراجعه کنید.
علت دون دون شدن پوست و خارش چیست؟
گاهی ممکن است آکنه همراه با خارش ایجاد شود. آکنه باعث بستهشدن منافذ پوست شده و اصطکاک و خشکی سلولهای پوستی را به همراه دارد. زمانی که پوست خشک میشود، طبیعی است که دچار خارش شود. گاهی نیز آلرژی، حساسیت به گرما، عرق کردن یا واکنش پوستی به مواد شیمیایی باعث خارش پوست شده و دون دون شدن پوست را به همراه دارد.
علت دانه های قرمز روی پوست با خارش چیست؟
بیماریهای مختلف پوستی ممکن است با ایجاد دانههای پوستی مشخص شوند. بسیاری از این بیماریها با خارش بدن همراه هستند. بهعنوانمثال آکنه روزاسه بیماری مزمنی است که با برآمدگیهای قرمز مشخص میشود. بیماریهای زرد زخم، درماتوفیتوز، درماتیت تماسی و پسوریاسیس نیز میتوانند این علائم را ایجاد کنند.
علت خارش پوست قفسه سینه مردان چیست؟
بسیاری از بیماریهای پوستی باعث بروز علائمی در ناحیه سینه میشوند. اگر نوک سینهها تحریک شود، به آن درماتیت نوک پستان میگویند. در اثر اگزما، مواد تحریککننده شیمیایی یا محرکی مانند پارچه لباس این بیماری ایجاد میشود. عفونت قارچی نیز میتواند در ناحیه قفسه سینه میتواند باعث قرمزی و خارش شود. بیماری به نام پیتریازیس روزیا نوعی راش است که علت ایجاد آن مشخص نیست. اغلب نواحی بزرگی از کمر یا قفسه سینه را تحت تاثیر قرار میدهد.
کبودی و خارش پوست نشانه چیست؟
در بیشتر مواقع کبودی با درد همراه است. اما برخی افراد گزارش میکنند که این عارضه با خارش خود را نشان میدهد. هنوز علت دقیق خارش کبودی مشخص نیست. گاهی ممکن است مشکلات پزشکی مانند سرطان خون، بیماریهای کبدی یا داروهای شیمیدرمانی این عارضه را ایجاد کنند.
آنتیهیستامین برای خارش پوست تاثیر دارد؟
اگر علت خارش پوست، حساسیت به یک عامل خارجی باشد، میتوان با استفاده از آنتیهیستامین موضعی یا خوراکی خارش را تسکین داد. معمولا در این شرایط یک نوع ماده غذایی، دارو یا تماس با محرکی خاص باعث خارش میشود. استفاده از آنتیهیستامین مانند سیتریزین میتواند علائم حساسیت را کاهش دهد.
برای خارش بدن چه قرصی بخوریم؟
اگر خارش شما به علت حساسیت باشد، میتوانید قرص آنتی هیستامین مانند هیدروکسی زین استفاده کنید.
کمبود کدام ویتامین باعث خارش بدن میشود؟
کمبود ویتامین دی میتواند باعث خارش پوست شود.
پاسخ دادن لغو پاسخ
نام شما
دیدگاه شما *
152 دیدگاه ثبت شده
سلام وقت بخیر چند روز پیش خارش شدید روی شکم و مچ پای چپ داشتم که متورم شد و شبیه جای نیش پشه بود دو سه روزی خارش شدید داشت و الان لکه ها قرمز و کوچکتر شده و داره از بین میره. فک کردم حشره بوده. الان روی کمر و کشاله ران خارش و تورم داره. خارش شدید نیست،کوتاهه و زود خوب میشه ولی تورمش نه. نمیدونم مشکل چیه؟ ممنون
سلام دوست عزیز ممکنه حساسیت یا آلرژی به غذا و داروی خاصی باشد و یا مشکلات کبدی عامل این دانه های پوستی باشد. اگر این خارش و دانه های پوستی ادامه داشت از این لینک با متخصص پوست مشورت کنید. دکتر متخصص پوست و مو
سلام وقت تون بخیر من خانم ۳۶ ساله ای هستم ک الان مدت زیادی خارش پوست کل بدن دارم چندین سال الانم ک ب مدت ۲۰ روز امانموبریده ن شب ازش راحتم ن روز کلا خسته م کرده میشه راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز ممکنه خارش پوست شما به علت حساسیت به غذا و داروی خاصی, اگزما و مشکلات کبدی باشد بنابراین بهتره برای بررسی و درمان مناسب به متخصص پوست مراجعه کنید. پزشک متخصص پوست
من دختر ۱۰ساله دارم بدنش جوشهای قرمز و خوارش زیادی داره چه پمادی قوی هستش بگیرم
سلام خسته نباشین من بدنم خارش داره اونقدر خارش دارم ک وقتی میخارم خون میاد چیکارکنم
سلام خسته نباشید حدود یک ماه میشه که پشت جفت دستام میخاره هیچ قرمزی یا تورم نداره ،فقط خارش داره ممنون
سلام دوست عزیز عامل این خارش می تونه آلرژی و حساسیت پوستی و یا اگزمای پوستی باشد که نیازه متخصص پوست شما را ویزیت و داروی موضعی یا خوراکی مناسب تجویز شود. پزشک متخصص پوست
سلام راه حل درمان درماتیت تماسی(قرمزی و خارش پوست گردن و بازو بعد از استفاده از ماسک آلوئه ورا)چیه؟و چه مدت میمونه
سلام دوست عزیز با شست و شوی مواد ماسک و استفاده از داروی ضد حساسیت اثرات این حساسیت پوستی از بین می رود. از این لینک می تونید با متخصص پوست مشورت کنید. فوق تخصص پوست و مو
سلام دو هفته ای است که در ناحیه پشت سر و قسمت های مختلف بدن دچار خارش می شوم که بعد از خواراندن شبیه جای نیش پشه میشود و یکی دو ساعت بعد از بین می رود دلیل خاصی پیدا نکردم و کم کم اذیت کننده شده لطفا راهنمایی کنید. با تشکر
سلام دوست عزیز ممکنه خارش بدن شما به علت حساسیت، آلرژی و یا مشکلات کبدی باشد. بنابراین بهتره بعد از بررسی مواد آلرژن زا و داروهای مصرفی، آنزیم های کبدی نیز چک شود و در صورت اختلال در آنزیم های کبدی به متخصص گوارش و کبد مراجعه کنید. دکتر گوارش و کبد
مطالب بسیار تکمیلی و مفید بود،ممنون از زحماتتون
ممنون از همراهی شما.
منم همین مشکل رو دارم
سلام دوست عزیز اگر مشکل شما خارش پوست است بهتره از نظر مصرف مواد آلرژن زا و محصولات بهداشتی حساسیت زا بررسی شوید و در صورت ادامه داشتن خارش آنزیم های کبدی بررسی و به متخصص پوست مراجعه کنید. لیست پزشکان پوست و مو
سلام علت و راه درمان دمل رو بگید ،زنی ۲۸ساله ام از بچگی تا به الان این مشکل رو داشتم، بیشتر مناطق باسن و بخش داخلی کشاله رانم که واقعا سخته برام. جدیدا دوسالی هست علاوه بر اون در مناطق مختلف بدنم هم مشاهده میکنم
سلام دوست عزیز ممکنه به علت عفونت ریشه های مو در شما این دانه های پوستی ایجاد شده باشد که نیازه متخصص پوست شما را معاینه و آنتی بیوتیک مناسب تجویز کنند. پزشک متخصص پوست
سلاممن۹ماهاستکهبدنمخارشدارهوپوستمقرمزمیشهابتدا حدوددوماهبدنمکهیرمیزدوخارش وسوزششدیدداشتموکهیرتمامبدنممیزدبعضی اوقاتسینمبعضیوقتها دستهام وحدودهفتماهاستکهازشدتکهیروسوزش پوستمکاستهشدهوبعضیروزهاخوبم ولی بعضیروزهایدیگهبدنمقرمزمیشهوخارشداره
سلام دوست عزیز بهتره آنزیم های کبدی شما چک شود. ممکنه علاوه بر داشتن آلرژی مشکل کبدی نیز عامل این خارش باشه. از این لینک نوبت متخصص پوست گرفته و برای چکاب کامل مراجعه کنید. دکتر متخصص پوست و مو
من بعد از لیزر پوستم شروع میکنه به خارش چیکار کنم؟
سلام دوست عزیز بنظر میرسه خشکی پوست موجب خارش شده باشه. بهتره این ناحیه را مرطوب کنید و با متخصص پوست خود مشورت کنید. پزشک متخصص پوست