چه کنم تا اطلاعاتم آن قدر زیاد شود که هر چی دانشآموزان سئوال میکنند، بتوانم پاسخ دهم؟ و چگونه می توانم خوب تدریس کرده و در تدریس موفق باشم؟
پرسش:
چه کنم تا اطلاعاتم آن قدر زیاد شود که هر چی دانشآموزان سئوال میکنند، بتوانم پاسخ دهم؟ و چگونه می توانم خوب تدریس کرده و در تدریس موفق باشم؟
پاسخ:
خوب تدریس کردن و پاسخ دادن به همه سؤالات نیازمند سه نوع معلومات است: 1ـ تخصص: معلم باید دانش لازم و تخصص در موضوعی که تدریس میکند، داشته باشد. 2ـ به روز کردن دانش: معلم نمیتواند به معلوماتی که در دوران تحصیل در دانشگاه یا پیشتر کسب کرده، بسنده کند، بلکه لازم است همگام با توسعه تحول یافتههای جدید عرصه دانش پیشرفت علمی داشته باشد و دانش خویش را از طریق مطالعات و آموزشهای ضمن خدمت افزایش دهد. 3ـ کسی که میخواهد فقط “معلم” کتاب و کلاس نباشد، بلکه علاوه بر آن، آموزگار زندگی و خانه و اجتماع دانشآموزان باشد باید ابزارهای لازم آن را فراهم کند. معلمی میتواند چنین شأن و موقعیتی را برای خود فراهم سازد که: اوّلاً: معلومات خویش را در عرصه عقاید، احکام، اخلاق، تاریخ اسلام، تفسیر و علوم قرآنی افزایش دهد. (کتاب و منابعی را جهت مطالعه معرفی خواهیم کرد). دوم: آن چه را که میگوید و انتظار دارد مخاطبش به آن عمل کند، خود عامل به آن باشد. تذکر: 1ـ پاسخ گفتن به تمام آن چه دانش آموزان یا مردم سئوال میکنند، کاری بسیار مشکل و گاهی نشدنی است، زیرا هیچ کس در همه علوم و رشتهها، تخصص ندارد. تنها کسانی که دانش آنان به علم لا یزال الهی اتصال دارد میتوانند پاسخگوی همه پرسشها باشند. 2ـ اگر چه هر معلم یا سخنرانی باید علاوه بر داشتن اطلاعات لازم در موضوع اصلی مورد بحث یا تدریس، پرسشهای پیرامون آن را نیز پیشبینی کند و پاسخ آن را آماده داشته باشد، لیکن پاسخ ندادن به پرسشی که جواب آن را نمیداند، نه تنها عیب نیست، بلکه اگر با شجاعت و صراحت بگوید “نمیدانم، بررسی خواهم کرد و در فرصت مناسب پاسخ میدهم” باعث افزایش اعتماد مخاطبان نسبت به معلم میگردد.
ما به «چه کنم تا اطلاعاتم آن قدر زیاد شود که هر چی دانشآموزان سئوال میکنند، بتوانم پاسخ دهم؟ و چگونه می توانم خوب تدریس کرده و در تدریس موفق باشم؟» پاسخ دادیم.