کشور ولز در کجاست
کشور ولز در کجاست
کشور ولز در کجاست
ولز را با انگلیس اشتباه نگیرید؛ ولز کشوری کمتر شناخته شده در بریتانیای کبیر است که در این مطلب حقایقی جالب از فرهنگ، زبان، جاذبههای گردشگری و ورزش آن را آورده ایم.
ولز کجاست و آیا جزو انگستان است؟ نکات جالب
ولز از جمله کشورهایی است که شاید کمتر نام آن را در خبرهای مربوط به گردشگری بشنوید، شاید کمتر کسی در ایران حتی فکر سفر به این کشور را کرده باشد. اما باید بدانیم که ناشناخته بودن یک کشور و یک منطقه دلیل قانع کنندهای برای عدم برخورداری آن از جاذبههای گردشگری نیست. سواحل صخرهای، کوههای زیبا و قلعههای بیشمار، ولز را به یک جاذبه گردشگری ایدهآل در انگلستان تبدیل کرده است. در این مطلب از لست سکند قرار است ولز انگلستان را تمام و کمال به شما معرفی کنیم.
ولز کجاست؟
اولین سوالی که ممکن است ذهن شما را درگیر کند این است که ولز کجاست. ولز یک کشور مستقل در جنوب غربی بریتانیای کبیر است. در واقع ولز انگلیس، بخشی متمایز است که فرهنگ، سبک زندگی و ویژگیهای جداگانه خود را دارد. کشور ولز از شرق با انگلستان هم مرز است و شمال و غرب آن به دریای ایرلند منتهی میشود. شهر کاردیف پایتخت و بزرگترین شهر ولز است که در بخش شهری جنوب شرقی این کشور واقع شده است. ۲۵درصد از کل وسعت ولز را جاذبههای طبیعی تشکیل میدهند که شامل سه پارک ملی و پنج ناحیه طبیعی میشود. در بیش از ۸۰درصد ولز، فعالیتهایی چون کشاورزی انجام میشود.
آیا ولز جزو انگلستان است؟
حتما تاکنون عبارات رایجی همچون «ولز انگلیس» را شنیدهاید، اما این عبارت به معنای یکی بودن ولز و انگلستان نیست. ولز کشوری است که قانون اساسی، دولت، فرهنگ و زبان و حتی تیمهای ورزشی مربوط به خود را دارد و نمیتوان آن را با انگلیس یکی دانست. شاید دلیل اینکه عدهای به اشتباه ولز را جزوی از انگلستان میدانند این است که تفاوت بین سه عبارت انگلیس، بریتانیای کبیر و پادشاهی بریتانیای کبیر را نمیدانند! تعریف هر کدام از این موارد به شرح زیر است:
در داخل کشور انگلیس یک شهر کوچک بهنام ولز (Wells) وجود دارد. که به دلیل دیکته یکسان با (wales) در فارسی ممکن است این دو با یکدیگر اشتباه گرفته شوند. شهر ولز جزو ۱۰ شهر برتر بریتانیا است که بخشی از انگلیس است.
حقایقی جالب در مورد ولز
اگرچه ولز در نگاه اول کمی ناشناخته به نظر میرسد، اما حقیقت این است که این کشور ویژگیها و حقایق منحصر به فردی دارد که آن را از سایر کشورهای جهان متمایز میکند. برخی از حقایق جذاب ولز به شرح زیر هستند:
آب و هوای ولز
ولز تابستانهای کوتاهی دارد که در آن هوا عموما نیمهابری است. زمستانهای ولز سرد هستند و نسبت به تابستان طولانیترند و بیشتر شامل باد و باران میشوند. آب و هوای ولز اصولا در دسته آب و هوای معتدل اقیانوسی به شمار میرود. درست مانند سایر نقاط انگلستان رطوبت در این کشور بالاست و بیشتر روزهای سال شامل بارش باران، مه و هوای ابری میشود.
پرچم ولز
یکی از موضوعات مربوط به ولز که ممکن است در نگاه اول توجه شما را جلب کند، پرچم جالب این کشور است. پرچم ولز از سه رنگ تشکیل شده است که در آن یک اژدهای قرمز رنگ در زمینهای ساده از رنگهای سفید و سبز دیده میشود. اگرچه در گذشته اژدها در پرچم کشورهای گوناگونی دیده میشد، اما امروزه تنها سه کشور ولز، بوتان و مالت در پرچم خود تصویر اژدها دارند. اژدها قرنهاست که نماد کشور ولز است، اما در سال ۱۹۵۹ تصویر آن در پرچم این کشور نقش بست. پرچم پادشاهی متحد بریتانیا (UK) در واقع ترکیبی از پرچم تمام کشورهای ایرلند شمالی، اسکاتلند و انگلیس است و هیچ اثری از پرچم ولز در آن دیده نمیشود و دلیل آن این است که به هنگام طراحی پرچم پادشاهی بریتانیای کبیر، ولز و انگلیس یک کشور محسوب میشدند.
فرهنگ ولز
مردم ولز، کشور خود را کاملا جدا از انگلستان میدانند و اصلا مایل نیستند که آنها را انگلیسی صدا بزنید. ولزیها عموما افرادی خونگرم و مهربان هستند و از بروز احساسات خود دریغ نمیکنند. برای مثال گریه کردن یک مرد برای باخت در مسابقات ورزشی امری کاملا عادی در بین مردم است. از آنجایی که کشور ولز در تاریخ حرفهای زیادی برای گفتن دارد، موزهها، تئاترها و مراکز فرهنگی بسیاری در سطح آن دیده میشوند. یکی از جالبترین رسوم مردم ولز، هدیه دادن قاشق عشق به افرادی است که دوستشان دارند. بر این قاشق چوبی، یک قلب نقش بسته است. از نکات مهم در مورد فرهنگ ولز میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
زبان مردم ولز
بیشتر مردم ولز به زبان انگلیسی صحبت میکنند و تنها ۲۰ درصد آنها به زبان ولزی یا «ولش» صحبت میکنند و جمعیت تمام افرادی که زبان ولزی را میفهمند، تقریبا به ۵۰۰،۰۰۰ نفر میرسد؛ اما این آمار رو به کاهش است. ریشه زبان ولزی به زبان «سلطی» باز میگردد.
ورزش در ولز
ولز فرهنگ ورزشی خاص خود را دارد و تیمهای ورزشی این کشور در بسیاری از رقابتهای جهانی شرکت کردهاند. ورزش کاناپان نوعی فوتبال در قرون وسطی است که بعدها به راگبی تبدیل شد. مردم کشور ولز دیوانه راگبی هستند، اولین مسابقه راگبی بینالمللی بین کشور انگلستان و ولز در سال ۱۸۸۱ رخ داد. از آن سال تاکنون این دو کشور رقبای سرسخت یکدیگر هستند، بهطوری که مردم هر سال تاریخ بردهای فاخر ولز در مسابقات با انگلیس را جشن میگیرند. از برخی از آمار مربوط به المپیک کشور ولز میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
فرهنگ غذایی مردم ولز
اهمیت کشاورزی و تولیدات محلی مردم در اقتصاد ولز، باعث بالاتر رفتن استانداردهای غذایی مردم این کشور شده است؛ بهطوری که رژیم غذایی مردم بر پایه غذای تازه و طبیعی استوار است. وجود سواحل و ماهیگیری در ولز نیز علاوه بر تأثیر در اقتصاد، نقش مهمی را در فرهنگ غذایی این کشور ایفا میکند. بهطور کلی غذای مردم ولز شبیه به غذای انگلیسیها است اما در برخی شرایط ممکن است با بعضی از تفاوتهای فرهنگی و قومی همراه شود. از نکات مربوط به غذا در ولز میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
جاهای دیدنی در ولز
با وجود تمام زیباییهای ولز، این کشور در بین گردشگران کمتر شناخته شده است. چه طرفدار جاذبههای تاریخی باشید و چه طرفدار جاذبههای طبیعی، ولز برای شما یک بهشت است. در ولز بیش از ۴۰۰ قلعه وجود دارد که با باغها و مناظر بسیار زیبایی همراه شدهاند. یک شبکه راهآهن تاریخی، بیشتر نقاط این کشور را به هم متصل میکند. کوههای خوشمنظره و درههای حیرتانگیز و سواحل دلربای ولز انگلیس، به معنای واقعی فریبنده هستند. از مهمترین مراکز گشتوگذار در ولز میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
پارک ملی اسنودونیا در ولز (S owdo ia Na io al Pa k)
بلندترین کوه ولز با نام کوه اسنودون (S owdo ) شناخته شده است که ۱۰۸۰ متر ارتفاع دارد. این کوه، مقصد محبوب گردشگرانی است که به کوهنوردی، دوچرخهسواری در میان کوهها و حتی پیادهروی علاقهمند هستند. سالانه هزاران نفر در فصل تابستان برای کوهنوردی به این منطقه زیبا و رویایی میآیند. این کوه در پارک ملی اسنودونیا واقع شده است. اسنودونیا به خودی خود طبیعتی بکر و جادویی دارد. همچنین چند دهکده کوچک جذاب، منطقه تاریخی و حوضچههای طبیعی عمیق و زیبا نیز در این پارک ملی وسیع وجود دارد که این منطقه را به یک مقصد محبوب و دیدنی برای گردشگران تبدیل کرده است.
قلعه کانوی (Co wy Cas le) و سایر قلعههای ولز
قلعه کانوی یک شاهکار شناخته شده از معماری قرون وسطی است که ساخت آن توسط ۲۰۰۰ کارگر بین سالهای ۱۲۸۳ الی ۱۲۸۹ صورت گرفته است. این قلعه یکی از جذابترین و خوشمنظرهترین قلعهها و دژها به شمار میرود. علاوه بر اینها، بهخاطر قرار گرفتن این قلعه در سطحی بالاتر از سطح شهر، از بالای دیوارهای آن به خوبی میتوان چشماندازی از شهر را دید. از سایر قلعههای معروف در ولز میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
پورتماداگ (Po hmadog)
پورتماداگ یک شهر بندری و ساحلی است که در کنار رودخانه گلسلین (Glasly ) واقع شده است. این شهر و شهر ترماداگ (T emadog) دو شهر صنعتی هستند که بهخاطر بندرگاهی که دارند شناخته شدهاند. به این دو شهر که در کنار هم واقع شدهاند، شهرهای دوقلو گفته میشود. این دو، امروزه به ریزورتهای کنار دریا تبدیل شدهاند که برای گردشگرانی که علاقهمند به دریا و گذراندن اوقاتشان کنار ساحل هستند بسیار مناسب هستند، بهخصوص مناظر طبیعی زیبا و بینظیری که دارد، تفاوت آن را با ریزورتهای ساحلی دیگر به خوبی نشان میدهد.
پارک ملی پمبروکشیر (Pemb okeshi e) در ولز
پارک ملی پمبروکشیر یک پارک ملی ساحلی زیبا در جنوب شرقی ولز است که مساحت حدودی آن ۵۸۲ کیلومتر مربع است. این پارک ملی شامل ساحل پمروکشیر و جزایر و مردابهای آن است. این سواحل صخرهای خانه پرندگان آبی بسیاری هستند. پمبروکشیر برای افرادی که به تماشای پرندگان و صخرهنوردی علاقهمند هستند، حکم بهشت را دارد.
سخن آخر
کشورهای زیادی در دنیا هستند که در دل خود دنیایی از ماجرا، فرهنگ، تاریخ، جاذبههای دیدنی و غیره را دارند. ولز نیز از این دسته کشورها به شمار میرود. در این مطلب از لست سکند سعی داشتیم بسیاری از ویژگیها، حقایق و آمار جالب مربوط به ولز را برای شما شرح دهیم. اگر نکته خاصی در مورد کشور ولز شنیده یا تجربه سفر به این کشور را داشتهاید، میتوانید آن را از طریق قسمت نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
منبع : You amazi gplaces
مطالب مرتبط
سرتاسر جهان، قلعههای متروکه و مخروبه فراوانی وجود دارند، ولی تاریخ هیچکدام بهاندازه قلعه گوریچ در ولز شمالی جالب نیست. این قلعه که در اوایل قرن نوزدهم میلادی ساخته شد، ابتدا یک ملک خصوصی بود و سپس به مکانی برای بازتصویب قانونهای قرونوسطایی درآمد. ما
همیشه با تماشای سنگ های اهرام مصر این پرسش در ذهن مطرح میشود که این اهرام با این اندازه چطور ساخته شدهاند؟ نظریهها و پاسخهای زیادی برای چگونگی ساخت اهرام مصر مطرح شده است و حتی برخی افراد نظریههای عجیب کمک موجودات عجیب و غریب
امروزه موضوع جمعیت در جهان اهمیت زیادی دارد که در همین راستا حرف از پرجمعیتترین شهر جهان به میان میآید. وقتی درباره پرجمعیت ترین شهر جهان چیزی میشنویم، معمولا ذهن ما درگیر رفاه مردم آن شهر میشود؛ زیرا تقسیمبندی امکانات رفاهی، آموزشی و اجتماعی در
هر کشوری قطعا داستان و تاریخ مخصوص به خود را دارد، فرانسه هم از این قاعده مستثنی نیست. علاوه بر جاذبههای گردشگری آن، از نانهای معروف باگت یا فرانسوی گرفته تا انواع مختلف پنیر که در این کشور سرو میشود، هر یک به نوعی نام
سوئیس کشوری کوچک با جمعیت ۸٫۶ میلیون نفری است که در اروپای مرکزی واقع شده و با کشورهای ایتالیا، اتریش، آلمان و فرانسه همسایه است. اما آنچه موجب شهرت سوئیس شده به جمعیت و وسعت این کشور مربوط نمیشود. سوئیس، سرزمینی است که با لقب
اگر از طرفداران بازدید از جاذبههای باستانی باشید، کشورهای زیادی از جمله ایران یک مقصد فوق العاده برای شما به شمار میروند. اما بدون تردید مصر در این میان از جایگاه ویژهای برخوردار است. کشور راز آلودی که با تاریخچه منحصر به فردش برای هر
کشور آلبانی در کجاست