ماش پلو ساده

ماش پلو ساده

ماش پلو ساده

ماش پلو ساده

دمی ماش پلو یک غذای ایرانی بسیار خوشمزه و مغذی است. این غذای ساده و لذیذ که سرشار از کلسیم، آهن، ویتامین هاست را می توانید با گوشت چرخ کرده، مرغ یا ماهی


دمی ماش پلو یک غذای ایرانی بسیار خوشمزه و مغذی است. این غذای ساده و لذیذ که سرشار از کلسیم، آهن، ویتامین هاست را می توانید با گوشت چرخ کرده، مرغ یا ماهی تهیه کنید. البته این پلو بدون گوشت هم غذای کاملی است.

مواد لازم برای تهیه دمی ماش پلو

طرز تهیه دمی ماش پلو

برنج پاک کرده را با آبی که دست را نسوزاند دو سه مرتبه بشویید تا آب رویش زلال شود.

برنج را زیاد چنگ نزنید که خرد می شود. رویش به قدری آب داغ بریزید که یک بند انگشت روی برنج آب باشد.

به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق چای خوری نمک اضافه کنید.

نکته : نمک آن را بچشید، کم بود اضافه کنید.

ماش را  قابلمه ای که می خواهید برنج را در آن دم کنید، کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

بوی خامی ماش که رفت، با ۳ برابر آب بگذارید بپزد. نرم شود ولی له نشود.

برنج نیم تا یک ساعت خیس شده را همراه روغن و زردچوبه به ماش نرم شده اضافه کنید.

اگر آب برنج کم بود به قدری آب اضافه کنید که یک بند انگشت روی آن را بگیرد.

اگر آبش زیاد بود بردارید.

زیر قابلمه حرارت متوسط باشد تا آب برنج کشیده شده و حفره هایی در برنج ایجاد شود.

فلفل و هل یا دارچین را اضافه کنید. (می توانید همزمان با زردچوبه بریزید)

برنج را کمی هم بزنید و از کناره ها به وسط بریزید تا شکل کوه شده و آبهای زیر آن بخار شود.

وقتی آبش کامل کشیده شد، دسته قاشق چند سوراخ در برنج ایجاد کنید و با حرارت ملایم دم کنید.

تا نیم ساعت در قابلمه را برندارید تا برنج به خوبی دم بکشد

ماش پلو با برنج ایرانی و روغن حیوانی یا کره فوق العاده خوشمزه می شود.

طرز تهیه انواع ماش پلو مجلسی و عکس تزیین ماش پلو

یکی از حبوبات بسیار مقوی و سرشار از ریز مغذی های ضروری برای بدن ، …

فیلم کوتاه طرز تهیه ماش پلو

نکات پیشنهادی در تهیه دمی ماش پلو 

در صورت تمایل می توانید زمان دم کشیدن کمی شوید خشک یا شوید تازه خرد شده لابلای برنج بریزید.

این پلوی خوشمزه را می توانید با گوشت چرخ کرده ، قلقلی ، مرغ، ماهی ، تخم مرغ طبخ نمایید.

ماش پلو را با سالاد شیرازی و انواع ترشی سرو کنید.

در صورت تمایل ادویه هایی چون زنجبیل، ادویه کاری، پودر تخم گشنیز و زیره خشک لابلای برنج بریزید.

طرز تهیه ماش پلو ساده، خوشمزه و مجلسی با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه ماش پلو

در بین غذاهای سنتی، از حبوبات بسیار استفاده می شود. مانند ماش پلو، سیاه چشم پلو، عدس پلو و … بسیار در بین افراد محبوبیت دارند. ماش یکی از حبوبات پر خاصیت است، اما به دلیل اینکه در هنگام پخت احتمال خام ماندنش زیاد است، زیاد از ماش در غذاها استفاده نمی شود. پارسی دی برای شما عزیزان تمام فوت و فن های آماده سازی ماش را آورده است تا بتوانید از خواص و فواید آن استفاده کنید و در آش و پلو از ماش استفاده کنید. در این پست پارسی دی برای شما عزیزان طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده  را آماده کرده است که بسیار هم خوش طعم و عطر نیز می باشد. با یک بار امتحان شما هم قطعا نظرتان همین خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه ماش پلو

طرز تهیه رشته پلو مجلسی و بسیار خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده

مرحله اول: ماش

برای آماده سازی ماش کافی است آن را بعد از پاک کردن، به مدت ۲ تا ۳ شب خیس کنید. و در این مدت آب ماش را هر ۳۰-۴۰ عوض کنید. بعد از مدت زمان خیس کردن ماش، ماش را آبکشی کنید و جدا بپزید. در هنگام پخت ماش، ماش را در قابلمه ای بریزید و به مقدار ۲ لیوان آب بر روی ماش بریزید و سپس روی حرارت بگذارید و درب قابلمه را حتما بگذارید به این دلیل که وقتی ماش دارد می پزد، آنهایی که سفت است به درب قابلمه می چسبد و شما به راحتی می توانید آن ماش ها را از درب قابلمه جدا کنید و کنار بگذارید. بنابر این دیگر ماش خام در غذا باقی نمیماند. برای اینکه می خواهید ماش را در بین پلو قرار دهید بیش از ۱ ساعت زمان پخت ندهید و آبکشی کنید.

مرحله دوم: برنج

برنج را پاک کرده و بشوئید و سپس برنج را به همراه ۶ لیوان آب و ۱ قاشق غذاخوری نمک و همینطور ۱ قاشق روغن نیمه جامد در یک قابلمه بریزید. کمی زمان دهید تا خیس بخورد و سپس روی حرارت گذاشته تا آب برنج تمام شود و آبکش کنید.

مرحله سوم: گوشت

پیاز کوچکی را برداشته و رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و به همراه ادویه ها با هم گوشت را ورز دهید تا یکدست شود. گوشت را به صورت قلقلی های کوچک گرد کنید و در تابه روغن مایع را بریزید و گوشت قلقلی ها را سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم:دم گذاشتن

حالا که تمام مراحل انجام شد کافی است کمی از برنج را زعفرانی کنید و سپس در یک قابلمه کمی روغن بریزید و برای ته دیگ سیب زمینی و نان را بگذارید و سپس به صورت لا به لا برنج سفید و ماش را بریزد و همینطور برنج زعفرانی را هم بریزید. در صورت تمایل می توانید از گوشت های اماده شده در بین برنج بگذارید و یا در انتها بعد از پخت در کنار ماش پلو نوش جان فرمائید. درب قابلمه را دم کش انداخته و روی قابلمه بگذارید و با حرارت ملایم به مدت ۱ ساعت زمان دهید تا ماش پلو دم بکشد.

مرحله پنجم: سرو کردن

بعد از دم کشیدن، ماش پلو را در ظرف مورد نظر سرو کنید و به همراه گوشت قلقلی ها و پیاز داغ تزئین کرده و نوش جان فرمائید.

طرز تهیه عدس پلو نذری برای ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ نفر با میزان دقیق مواد اولیه و نکات آن

نکاتی برای خوشمزه ترشدن ماش پلو

همچنین ببینید

ماش پلو ساده

  • مطلب جدید
  • 5 ژوئن 2022
دکمه بازگشت به بالا