خواص عسل و سیاه دانه

خواص عسل و سیاه دانه

خواص عسل و سیاه دانه

خواص عسل و سیاه دانه

اگر شما هم علاقه مند هستید تا با خواص سیاه دانه و عسل یا همان دوسین آشنا شوید و طرز تهیه آن را یاد بگیرید پس با ما همراه باشید.


پخش آنلاین ویدئو
اینجا (PDF)
لینک دانلود
عسل درمانی

خواص سیاه دانه و عسل (دوسین) و طرز تهیه و مصرف آن

کمتر کسی وجود دارد که در مورد خواص سیاه دانه و عسل که در طب سنتی به آن دوسین هم گفته می‌شود، چیزی نخوانده یا نشنیده باشد. خواص دوسین به قدری است که تقریبا به عنوان یک نسخه ثابت در طب سنتی برای بسیاری از بیماری‌ها، از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته است.

از جمله خواص سیاه دانه و عسل که در منابع مختلف به آنها اشاره شده است می‌توان به پیشگیری و بهبود سرطان، پیشگیری و درمان انواع عفونت ها، بهبود تنبلی تخمدان در زنان، مقابله با برخی از ویروس‌ها مانند ایدز و کرونا، بهبود بیماری های تنفسی و آلرژیک، پیشگیری و بهبود بیماری های قلبی، بهبود بیماری‌های کبدی، بهبود ناراحتی‌های کلیوی، بهبود افراد دیابتی و… اشاره کرد.

اما قطعا تمامی این خاصیت‌ها و دیگر مواردی که برای ترکیب سیاه دانه با عسل ذکر می‌شود علمی نیستند و هیچ بررسی آزمایشگاهی و حتی شهودی بر روی آن‌ها انجام نشده است.

هدف ما نیز در این مطلب این است که با یک بررسی دقیق به خواصی از این ترکیب بپردازیم که یا پشتوانه علمی و آزمایشگاهی دارند و یا اینکه در منابع معتبر سنتی ذکر شده‌اند.

در ترکیب سیاه دانه و عسل نی مانند ترکیب از، عسل نقش ارسال کنندگی دارد و نقش کلیدی را سیاه دانه ایفا می‌کند. عسل در اینجا مسئولیت جذب و ارسال خواص سیاه‌دانه را به عهده دارد و کمک می‌کند مواد موثر‌ آن بهتر جذب شوند.

از آنجایی که قبلا جداگانه به تفصیل در مورد فواید عسل طبیعی، صحبت کردیم. در این مطلب قصد داریم تا ابتدا با فواید سیاه دانه و پس از آن با خواص سیاه دانه و عسل آشنا شویم.

آشنایی با سیاه دانه (Nigella Sa iva)

سیاه دانه یا ( Nigella Sa iva ) که گاهی به آن تخمه سیاه نیز می‌گویند، گیاهی است یک ساله که از گذشته به صورت خودرو رشد می‌کرده است، اما به خاطر دانه و گل‌های آن کشت آن در بعضی نقاط متداول شده است.

زادگاه اصلی این گیاه حوزه‌ی دریای مدیترانه بوده است اما با گسترش مصارف پزشکی سیاه دانه، کشت آن در غرب آسیا و همچنین جنوب اروپا و جنوب کشور‌های حوزه‌ی بالکان نیز گسترش یافت.

در ایران نیز این گیاه از قدیم به صورت خودرو در مناطقی مانند اصفهان، آذربایجان و اراک رشد می‌کرده است.

بررسی خواص سیاه دانه

همانطور که گفتیم در ترکیب سیاه دانه با عسل، سیاه دانه نقش اصلی را ایفا می‌کند و عسل اگرچه خواص بسیاری دارد اما در این ترکیب بیشتر جنبه ارسال‌کنندگی آن مد نظر است. در نتیجه آگاهی از فواید سیاه دانه به ما در درک خواص سیاه دانه با عسل نیز کمک خواهد کرد.

با وجود اینکه در کشور ما از سیاه دانه معمولا بر روی نان و یا به صورت یک ادویه خوشبو در طبخ غذاها استفاده می‌کنند، اما در کشور‌های همسایه و همچنین هند، جنبه‌ی دارویی نیز دارد.

سیاه‌دانه از قدیم در هند، کشور‌های عربی و اروپا به عنوان یک افزودنی و چاشنی و همچنین یک داروی طبیعی برای بسیاری از اختلالات مانند سرفه، مشکلات گوارشی ( درد شکم و نفخ) و .. مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

ابن سینا در کتاب قانون در طب به صورت کاملا بسط یافته در مورد خواص سیاه دانه صحبت می‌کند و خواص آن را به صورت زیر فهرست می‌کند.

در سال‌های اخیر نیز مطالعات بسیاری در مورد اثر عصاره‌ی سیاه دانه بر روی قسمت‌های مختلف بدن در شرایط آزمایشگاهی انجام شده است.

که از جمله‌ی خواص کشف شده‌ی آن می‌توان به کمک به ایمنی بدن، خاصیت آنتی هیستامینی، آنتی بیوتیک، ضد فشار خون، ضد التهاب، و فعالیت‌های ضد میکروبی اشاره کرد، که بیشتر آن‌ها به ترکیبات کینون موجود در سیاه دانه نسبت داده می‌شود.

علاوه بر این تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف سیاه دانه ممکن است پتانسیل پیشگیری از سرطان‌هایی مانند سرطان روده‌ی بزرگ را داشته باشد. همچنین ممکن است این ماده خاصیت ضد سرطانی و مهار کننده‌ی رشد متاستاز(گسترش رشد سرطان) را نیز داشته باشد. (منبع)

خواص سیاه دانه و عسل از نظر درمانی

همانطور که در ابتدا گفتیم برای ترکیب سیاه دانه و عسل خواص ویژه‌ای برشمرده شده است. اما از مهمترین آنها که در مقالات متعدد به آن‌ها اشاره شده است، می‌توان به موارد زیر را بیان کرد.

۱. پیشگیری و درمان سرطان

اگر چه تا به حال تحقیق متمرکزی بر روی خواص دوسین برای درمان سرطان انجام نشده است. اما خواص ضد سرطانی سیاه دانه به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته است.

این آزمایش‌ها بر روی انواع سرطان از جمله سرطان پانکراس، سرطان روده بزرگ و سرطان سینه انجام شده است.

به عنوان مثال آزمایشگاه تحقیقات سرطان هیلتون هیدلند در سال ۱۹۹۷ اظهار داشت سیاه دانه می‌توان بدون عوارض جانبی، که معمولا بر اثر شیمی درمانی اتفاق می‌افتد، تاثیر چشمگیری در جلوگیری از رشد سرطان داشته باشد.

آنها دریافتند که این ماده می‌تواند میزان رشد سلول‌ها مغز استخوان را تا ۲۵۰٪ افزایش دهد و رشد تومور‌ها را ۵۰٪ مهار کند. سیاه‌دانه با تحریک سلول‌های ایمنی و تقویت آن‌ها از سلول‌های بدن محافظت می‌کند. (منبع)

با توجه به خاصیت ارسال‌کنندگی و جذب بالای عسل و خاصیت ضد آنتی اکسیدانی آن، این احتمال وجود دارد که ترکیب آن با سیاه دانه بتواند تاثیرات بهتری بر روی سرطان داشته باشد.

۲. خواص سیاه دانه و عسل برای بهبود زخم ها

ترمیم زخم‌ها در بسیاری از آسیب‌های ناشی از انواع جراحی‌ها، تومور‌ها و همچنین سوختگی‌ها از جمله دغدغه‌های مهم افراد به شمار می‌رود. همچنین با توجه به اینکه روند استفاده از محصولات طبیعی در سراسر جهان افزایش یافته است، مطالعات متعددی بر روی خواص دوسین برای بهبودی زخم‌ها انجام شده است.

مطالعات نشان می‌دهد که خواص ضد باکتریایی عسل مانوکا در کنار انواع ویتامین‌ها و آنزیم‌های موجود در آن، در ترکیب با خواص سیاه‌دانه می‌تواند بهبود و ترمیم زخم‌ها را تسریع کند و نوعی خاصیت هم‌افزایی ایجاد می‌کند.

برای این منظور کافی است که روغن سیاه دانه و عسل طبیعی را به نسبت مساوی با هم مخلوط کرده و بر روی زخم قرار داد. (منبع).

البته همانطور که در مطلب درمان زخم با عسل طبیعی گفته شد. خود عسل به تنهایی به خاطر خواص فیزیکی و بیوشیمایی ویژه‌ای که دارد مرهم مناسبی برای بسیاری از زخم‌ها و عفونت‌ها است.

۳. دوسین برای پیشگیری و درمان عفونت ها

یکی از موارد شایع مرگ و میر در دنیا به ویژه در کودکان، انواع عفونت‌هاست. در آزمایشی که بر روی یک کودک که در ۲ سال اول زندگی ۲۶ بار به دلیل عفونت بستری شده بود و موفق به پیوند سلول بنیادی نیز نشده بود انجام شد، مشاهده شد که دوسین می‌تواند از بین برنده‌ی عفونت‌ها باشد.

پس از مصرف یک دوره معجون دوسین بیماری کودک به کلی بهبود یافت .این نشان می‌دهند که ترکیب سیاه دانه و عسل باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن شده و باعث کاهش چشمگیر انواع عفونت‌ها می‌شود. (منبع)

۴. درمان بیماری‌ها تنفسی و آلرژیک

یکی دیگر از خواص سیاه دانه و عسل کمک به بهبود بیماری های تنفسی و آلرژیک است. در سال‌های اخیر عوامل محیطی، مانند رژیم غذایی و آلاینده‌ها باعث شیوع بیماری‌های التهابی و آلرژیک و نقص در سیستم ایمنی بدن شده است.

این در حالی است که سیاه دانه به طور سنتی به عنوان یک ماده‌ی غذایی و داروی گیاهی برای درمان بسیاری از بیماری‌های التهابی و آلرژیک در کشور‌های آفریقایی، عربی و هند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تحقیقات نشان می‌دهد که مواد موجود در سیاه‌دانه می‌تواند باعث پیشگیری از بیماری آسم و اختلالات ریوی شود. فلاونوئید‌ها موجود در سیاه دانه در کنار خواص آنتی اکسیدانی و همچنین آنزیم‌های موجود در عسل طبیعی می‌تواند به عنوان دارویی در برابر بسیاری از بیماری‌های آلرژیک و انسدادی ریه و همچنین سایر بیماری‌های تنفسی در نظر گرفته شود. (منبع)

در بین عسل های موجود در بازار نیز عسل آویشن طبیعی به خاطر خواص ویژه‌ای که برای مشکلات تنفسی و انواع عفونت دارد، بهترین نوع عسل برای درست کردن ترکیب عسل و سیاه دانه برای درمان بیماری‌های تنفسی و آلرژیک است.

۵. فواید دوسین برای پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی عروقی

مطالعات انجام شده بر روی مخلوط سیاه دانه با عسل، نشان داده است که این ترکیب، باعث کاهش سطح لیپید‌ها (چربی‌ها) و همچنین کاهش سطح کلسترول‌های بد در بدن شده و در نتیجه‌ی آن از بروز بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری می‌کند. (منبع)

۶. ترکیبی سرشار از آنتی اکسیدان

یکی از مهمترین خواص سیاه دانه و عسل خواص آنتی اکسیدانی این ترکیب است که باعث شده برای بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند دیابت، چاقی و انواع سرطان مفید باشد.

عسل سرشار از انواع آنتی اکسیدان‌ها مانند فلاونوئیدهاست و از طرف دیگر سیاه دانه نیز به عنوان یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها مانند تیموکینون، کارواکرول و تی آنتول است. وجود این آنتی اکسیدان‌ها در ترکیب سیاه دانه با عسل باعث می‌شود که مصرف آن بدن را در برابر رادیکال‌های آزاد که عامل اصلی بسیاری از بیماری‌های مزمن هستند محافظت کند.

۷.ممکن است باعث کاهش التهاب شود

یکی دیگر از خواص دوسین فواید ضد التهابی آن است. به طور کلی التهاب ها یک پاسخ ایمنی طبیعی است که به محافظت از بدن در برابر آسیب و عفونت کمک می کند.

از سوی دیگر همین التهاب ها اگر به صورت مزمن باشند می‌توانند به بروز برخی از بیماری ها نظیر سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و … کمک کنند.( )

این در حالی است که هم سیاه دانه و هم عسل هر دو سرشار از خواص ضدالتهابی هستند. که می‌تواند به از بین بردن انواع التهاب های مزمن در سطح بدن کمک کند.

خواص دوسین از نظر طب سنتی

قبل از هر چیز باید بگویم که از نظر طب سنتی بهتر است افراد گرم مزاج برای بهرمند شدن از خواص سیاه دانه و عسل از عسل‌هایی استفاده کنند که گیاه آنها طبع سرد دارد مثل عسل کنار و افراد سرد مزاج از عسل‌هایی استفاده کنند که طبع گیاهشان گرم است مثل عسل آویشن.

مواردی که در ادامه به عنوان خواص دوسین آورده می‌شود صرفا در منابع معتبر طب سنتی ذکر شده‌اند و بسیاری از پزشکان طب سنتی نیز از آن استفاده می‌کنند اما پایه آزمایشگاهی ندارند.

خواص سیاه دانه و عسل برای زنان

به طور قطع تمامی خواص درمانی که برای ترکیب سیاه دانه با عسل ذکر شد هم برای زنان و هم برای مردان قابل استفاده است اما از نظر طب سنتی دوسین می‌تواند خواص ویژه‌ای برای زنان داشته باشد. که از جمله‌ی آنها می‌توان به خواص سیاه دانه و عسل برای تنبلی تخمدان در زنان و افزایش احتمال بارداری آنها اشاره کرد.

مصرف سیاه دانه و عسل به صورت ناشتا در طی چند هفته ضمن اینکه قاعده آور است می‌تواند تنبلی تخمدان را بهبود و در نتیجه‌ی آن احتمال بارداری را افزایش دهد. همچنین استفاده از این معجون برای مادران شیرده باعث افزایش شیر آن‌ها می‌شود.

خواص سیاه دانه و عسل برای مردان

مصرف سیاه دانه و عسل به صورت ناشتا برای مردان نیز خواص ویژه ای دارد و می‌تواند با افزایش تعداد اسپرم در مردان احتمال باروری آنها را افزایش دهد.

اگر قصد دارید از خواص دوسین برای درمان ناباروری استفاده کنید بهتر است از بین عسل های موجود در بازار عسل کنار طبیعی را انتخاب کنید چرا که عسل کنار به خاطر خواص ویژه‌ای که دارد می‌تواند به افزایش میل جنسی و همچنین درمان ناباروری در مردان کمک کند.

به طور کلی همانطور که در ابتدا هم اشاره شد در طب سنتی عقیده بر این است که ترکیب عسل با سیاه دانه می‌تواند درمان هر دردی باشد.

طرز تهیه و مصرف معجون دوسین

اگر شما هم این سوال را دارید که دوسین را چگونه باید درست کنیم، باید بگویم که کار خیلی ساده‌ای است. برای تهیه معجون سیاه دانه و عسل کافی است ۳ واحد عسل طبیعی را با ۱ واحد سیاه دانه نیم‌کوب شده به خوبی مخلوط کنید.

نکته: مواد موثره‌ی موجود در سیاه دانه به سادگی در برابر اکسیژن هوا اکسید می‌شود و خواص خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل بهتر است دقیقا پس از کوبیدن، آن را با عسل مخلوط کنید. پس از مخلوط شدن با عسل تا چندین ماه خواص خود را حفظ خواهد کرد.

پیشنهاد می‌شود که دوسین را تنها برای چند بار مصرف درست کنید و هر بار آن را به صورت تازه تهیه کنید.

طریقه مصرف دوسین

نحوه‌ی مصرف دوسین (سیاه دانه با عسل)، بسته به نوع بیماری و علت مصرف متفاوت خواهد بود و اگر می‌خواهید بدانید به صورت دقیق با توجه به نوع مشکلی که دارید چه مقدار از این ماده را باید مصرف کنید حتما به یک پزشک طب سنتی مراجعه کنید. ولی دستور کلی مصرف معجون سیاه دانه با عسل هر ۲۴ ساعت یک قاشق مربا خوری و به صورت ناشتا است.

در بعضی نسخه ها از سه قاشق مربا خوری در روز، یکی قبل از صبحانه و ناشتا، یکی بعد ظهر و یکی شب قبل خواب استفاده می‌کنند.

موارد منع مصرف سیاه دانه و عسل

اگر چه دوسین خواص بسیاری دارد که به بعضی از آن‌ها اشاره شد. اما به علت طبع گرم آن به افرادی که طبع گرمی دارند توصیه نمی‌شود.

همچنین مصرف دوسین برای افراد ممکن است باعث ایجاد اختلالاتی مانند افزایش فشار خون و همچنین بیخوابی شود و بهتر است افراد قبل از مصرف سیاه دانه و عسل حتما با یک پزشک طب سنتی مشورت کنند تا بر اساس طبع و همچنین بیماری‌ آنها مقدار و نحوه‌ی مصرف این ماده را تعیین کند.

اگر برای درست کردن معجون دوسین نیاز به عسل طبیعی دارید، اما کندودار یا فروشنده‌ی معتمدی در دسترس شما نیست، می‌توانید از طریق لینک زیر، عسل‌های طبیعی روستایی را مشاهده کنید.

ممنون می‌شویم اگر شما هم تجربه‌ای چه مثبت و چه منفی در مورد استفاده از ترکیب عسل و سیاه دانه دارید با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.

عسل درمانی

سیاه دانه و عسل؛ ۲۱ خواص شگفت انگیز که نمی دانید!

سیاه دانه و عسل برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید می باشد و مصرف آن باعث از بین بردن ویروس و عفونت های باکتریایی می شود. قبل از اینکه به بررسی خواص سیاه دانه و عسل بپردازیم با خواص سیاه دانه آشنا می شویم.

نام های دیگر سیاه دانه: سیاه تخمه، سیاه سنوخ، سیاه سرنیچ، کمون اسود، حب السودا، شونیز، شونز و کمون هندی

فهرست مطالب

ویدیو خواص سیاه دانه و عسل

To view his video please e able JavaSc ip , a d co side upg adi g o a web b owse ha suppo s HTML5 video

سیاه دانه به دو دسته وحشی و یا سیاه دانه دشتی تقسیم می شود: گیاه یکساله است که برگ های آن نازک و و به رنگ سبز، دانه های بیضی و مثلثی به رنگ سیاه، به ابعاد یک تا دو میلی متر می باشد.

این گیاه اغلب در مناطق اروپا، آفریقای شمالی، آسیای صغیر، آسیا و در ایران: مناطق شمالی در شمال لوشان به طور پرورشی نیز کشت می شود.

طبیعت آن خیلی گرم و خشک بوده و با وجود شباهت ظاهری و اشتراک در بعضی خواص با زیره اشتباه گرفته می شود، در صورتی که از خانواده زیره نیست. با توجه به اینکه سیاه دانه و عسل مزاج بسیار گرم و خشکی دارد توصیه می شود بیشتر در فصول سرد سال تهیه و مصرف شود.

ترکیبات شیمیایی موجود در سیاه دانه

در دانه های سیاه این گیاه، جوهر روغنی همراه با مواد معطر و ویتامین E و هورمون های جنسی قرار دارد که دارای ویتامین های  A و D می باشد.

کلیات خواص درمانی سیاه دانه

درمان بیماری ها با سیاهدانه و عسل

۱) درمان سرگیجه و گوش درد

هر روز صبح یک قطره روغن سیاه دانه را در گوش ریخته و اطراف گوش ها را با آن چرب کرده و سپس یک قاشق مرباخوری عسل با چند قطره روغن سیاه دانه ترکیب کرده و هر روز صبح ناشتا، حداقل به مدت یازده روز میل کنید.

۲) درمان درد قاعدگی

از مناسب ترین نوشیدنی ها برای دوران قاعدگی و درد های ناشی از آن است، به این روش که سیاه دانه را با انار وحشی و در صورت در دسترس نبودن انار معمولی، آب جوشانده و با عسل شیرین کرده، سه بار در شبانه روز میل شود.

۳) درمان بیماری قند

این ترکیبات را خوب مخلوط کرده و نصف قاشق از این معجون، حداقل نیم ساعت قبل از خواب به مدت یک ماه میل شود.

۴) درمان ضعف قلب

برخی افراد مبتلا به تپش قلب، ضعف قلب و یا پمپاژ خون هستند که درمان آن با ترکیب روغن سیاه دانه با عسل خالص به نسبت مساوی می تواند درمان خوبی باشد.

یک قاشق مرباخوری از معجون به دست آمده هر روز صبح ناشتا همراه با برخی تمرینات سبک ورزشی موجب تنظیم ضربان قلب و درمان اضطراب و تپش های قلبی می شود.

۵) درمان ناراحتی های کبدی

مقداری از پودر سیاه دانه با گیاه صبر زرد و آلوئه ورا را با عسل مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا به مدت هفت روز، یک قاشق مرباخوری از آن میل شود.

۶) تقویت گردش خون

بعضی افراد به علت تلاش و فعالیت بیش از حد و یا در اثر ابتلا به بعضی بیماری ها، مشکل ضعف جریان گردش خون دارند که درمان آن با یک قاشق چای خوری از روغن سیاه دانه و یک قاشق چای خوری عسل خالص همراه با دو حبه سیر له شده می تواند معجون مناسبی باشد. هر روز صبح ناشتا به مدت یک هفته میل نمایید.

۷) درمان میگرن

نصف قاشق سیاه دانه آسیاب شده و نصف قاشق انیسون (دانه هایی شبیه رازیانه دارد) همراه با سه عدد میخک کوبیده شده را باهم مخلوط کرده و  با یک لیوان شیر بجوشانید و با کمی عسل ترکیب کنید.

یک فنجان از این معجون دارویی را می توان در هنگام احساس سردرد نوشید.

۸) درمان ناراحتی کلیوی

یک لیوان کوچک سیاه دانه را در یک لیتر آب جوشانده و با عسل شیرین کنید. به مدت یک هفته صبح ناشتا آن را میل نمایید.

۹) درمان سخت ادراری

مقداری سیاه دانه را جوشانده و با عسل شیرین کنید. هر روز یک لیوان صبح و یک لیوان شب در حالی که ولرم است میل کنید.

۱۰) درمان دل پیچه

روده با میکروب ها و باکتری آلوده می شود. درمان آن با سیاه دانه و عسل به قرار زیر است:

مقدار مساوی زیره، نعناع و انیسون را جوشانده و ۷ قطره روغن سیاه دانه به آن اضافه کنید سپس با عسل خالص شیرین کرده و هنگام دل پیچه میل نمایید.

۱۱) درمان تنبلی کبد

برای تقویت فعالیت کبد، یک کیلو گرم انجیر را در دو لیتر آب جوشانده و سپس یک قاشق غذا خوری عسل خالص و ۷ قطره روغن سیاه دانه را اضافه نموده و صبح و شب به مدت یک هفته بنوشید.

۱۲) درمان کلسترول بالای خون

برای درمان کلسترول بالای خون با سیاه دانه و عسل توصیه می شود: یک قاشق غذاخوری سیاه دانه آسیاب شده را با یک قاشق گیاه اخبلیا (گیاهی از آلاله معروف به هزار برگ) در یک فنجان عسل طبیعی مخلوط کرده، هر صبح به صورت ناشتا به مدت ۵ روز میل گردد.

۱۳) درمان سنگ کلیه

یک فنجان سیاه دانه آسیاب شده را با دو قاشق عسل مخلوط کرده، سه حبه سیر له شده را به آن اضافه و کاملا هم بزنید. این معجون را سه قسمت کرده و پس از صرف صبحانه، میل نمایید. بهتر است نیم ساعت پس از صرف معجون، شربت آبلیموی تازه که آبلیموی آن با پوست لیمو آبگیری شده باشد مصرف نمود.

۱۴) درمان بیماری پروستات

برای درمان بزرگی پروستات که یک عارضه دردناک در زیر مثانه است، توصیه می شود: یک قاشق سیاه دانه آسیاب شده را بعد از شام و یک قاشق عسل طبیعی را هر صبح ناشتا میل کنند.

۱۵) درمان نازایی و عقیم بودن

این ترکیبات را با عسل مخلوط کرده و از معجون حاصل قبل از وعده غذایی صبح و شب به اندازه یک قاشق مرباخوری در هر وعده میل نموده و سپس یک لیوان شیر روی آن بنوشید و این روند را به مدت سه ماه ادامه دهید.

۱۶) درمان آسم و تنگی نفس

۱۵ گرم سیاه دانه را با ۱۵ گرم گل زوفا مخلوط و آسیاب کرده و مقداری عسل طبیعی به آن اضافه کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد، روزی یک قاشق مربا خوری از معجون را در دهان گذاشته و بمکید.

۱۷) درمان کم سویی چشم

جهت افزایش بینایی ۵ گرم سیاه دانه کوبیده شده را به طوری که ۲۵ گرم آن را صبح و ۲۵ گرم آن را عصر همراه با عسل میل نمایید.

۱۸) رفع ریزش مو

چنانچه موم عسل را گداخته و با روغن گل سرخ و کمی حنا خمیر کرده و مقداری پودر سوخته سیاه دانه را به آن بیفزایید و به سر ببندید، مانع ریختن موی سر شده و در صورت مصرف مداوم موجب رویش مو می شود.

۱۹) درمان فراموشی

جهت تقویت حافظه و رفع فراموشی ۱۵ مثقال سیاه دانه را با ۱۵ مثقال خردل آسیاب کرده سپس با عسل مخلوط و غرغره نمایید.

۲۰- فواید سیاه دانه و عسل برای پوست صورت

یکی از فواید سیاه دانه با عسل ایجاد درخشندگی برای پوست است و اگر شما یک ماسک با این دو ترکیب ایجاد کنید و روی صورت خود استعمال کنید در طول زمان و با استفاده مداوم می‌توانید پوستی درخشنده و شفاف داشته باشید. بهتر است بدانید سیاه دانه خواص زیادی برای پوست صورت دارد و به‌سلامتی و درخشندگی پوست صورت برای صورت‌های چرب و خشک کمک می‌کند.

همچنین اگر شما دارای جوش های بلغمی هستید می‌توانید با استفاده از این ترکیب در طول زمان صورت خود را پاک سازی کنید و از ایجاد میکروب ها و آلودگی ها به روی صورت خود جلوگیری کنید تا پوستی خوب و شفاف داشته باشید.

۲۱- سیاه دانه و عسل برای لاغری

این ترکیب فوق العاده برای کاهش وزن و چربی سوزی نیز مؤثر است و هنگامی می‌توانید اثر سیاه دانه با عسل را احساس کنید که هرروز و به طور مداوم این ترکیب را استفاده کنید و نتیجه آن را ببینید. بهتر است بدانید برای اینکه این ترکیب و نوشیدنی تاثیر خوبی داشته باشد باید از طبیعی بودن عسل و خالص بودن آن و همچنین تازه بودن سیاه دانه اطمینان حاصل کنید.

برای درست کردن این نوشیدنی خوشمزه بهتر است یک شربت عسل و آبلیمو همراه با سیاه دانه تهیه کنید و هر صبح به صورت منظم در میان وعده میل کنید. در تهیه این نوشیدنی بهتر است این نکته را نیز در نظر داشته باشید که حتما سیاه دانه را ابتدا بشویید و سپس نیم کوب کنید تا باکتری هایی که ممکن است از هوا به آن چسبیده باشند از بین بروند.

اگرچه سیاه دانه با ترکیب عسل می تواند در لاغری تاثیر داشته باشد اما برای لاغری و چربی سوزی یک محرکه ای نیز لازم است که آن ورزش کردن و یا پیاده روی به صورت مداوم است در نتیجه شربت سیاه دانه با عسل به تهایی نمی تواند عامل لاغری شما باشد.

خواص سیاهدانه و عسل و دارچین

مردم هزاران سال است که از خواص سیاه دانه و عسل و دارچین، هر یک به طور جداگانه بهره برده اند. اما می دانید که ترکیب این سه عنصر ارزشمند و جادویی، خواص آن ها را چند برابر می کند؟

خواص عسل و سیاهدانه و دارچین تا به امروز بر هیچ کس پنهان نبوده و همه می دانند که این ترکیب قدرتمند، دارای ارزش دارویی فراوانی می باشند و امروزه در طب نوین بسیار مورد توجه پزشکان قرار گرفته است.

خواص سیاهدانه و عسل و دارچین عبارتند از:

فواید دیگر سیاهدانه و عسل:

درمان ضعف عمومی بدن با سیاه دانه

یک فنجان سیاه دانه و یک لیوان شنبلیله خشک را آسیاب کرده و بر مخلوط آن ها یک قاشق غذاخوری محلول عنبر اضافه نمایید. سپس دو لیوان عسل خالص را با آن مخلوط کرده و هر روز صبح با نان گندم سبوس دار میل نمایید.

تقویت قوای جنسی با سیاه دانه و عسل

چنانچه روغن سیاه دانه را با روغن زیتون و کندر خوراکی پودر شده مخلوط کرده و کمی عسل به ان افزوده و هر روز مقداری از آن را میل نمایید جهت برگرداندن قوای جنسی و افراد عقیم بسیار مفید است.

نحوه مصرف سیاه دانه و عسل چگونه است؟

بهترین نحوه استفاده از سیاه دانه با توجه به نوع مصرف و بیماری متغیر می باشد ولی بصورت کلی میتوان گفت، تبدیل آن به پودر نرم و نیم کوب بهتر است؛ زیرا کوبیده آن تاثیری بیشتری دارد و هضم و جذب آن برای بدن راحت تر می باشد.

توصیه میکنیم دوسین را در مقدار بسیار زیاد تهیه نکنید و در هر نوبت برای چند بار مصرف ترکیب نمایید.

مضرات احتمالی سیاه دانه و عسل

افرادی که گرم مزاج هستند، با خوردن زیاد سیاه دانه موجب گلو درد و گرفتگی می شوند، به این دلیل باید آن را در سرکه خیس کنند و سپس بخورند. برای کلیه نیز مضر است و از این رو باید با کتیرا مصرف شود.

مقدار مصرف سیاه دانه در سرد مزاج ها ۸ گرم و در گرم مزاج ها تا ۲ گرم است.

نظر شما در مورد معجون سیاه دانه و عسل چیست؟ آیا خواص سیاه دانه و عسل برای بهبود بیماری ها مفید است؟ نظر خود را در قسمت دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.

d axe.com

خرید عسل وحشی

خرید عسل آویشن

خرید عسل کنار

خواص عسل و سیاه دانه

  • مطلب جدید
  • 5 ژوئن 2022
دکمه بازگشت به بالا