علت این که بعد از نماز و دعا دست بر صورت کشیدن آمده است چه می باشد؟
[ad_1]
پیامبر اکرم(ص) در خطبه شعبانیه فرمود: وارفعوا ایدیکُم بالدّعاء فى اوقات صلواتکم، فانّها افضلُ السّاعاتِ ینظراللّه تعالى فیها بالرّحمه الى عباده. هنگام نماز دستها را به دعا بلند کنید که بهترین لحظاتى که خدا با رحمت به بندگانش مىنگرد، این لحظات است. اگر کسى خدا را مناجات کرد او هم جوابش را مىدهد(یُجیبهم اذا ناجَوهُ).
و اگر بندهاى احساس دورى کرد و ندا داد، خداوند متعال او را لبیک مىگویدو یُلبّیهم اذا نادَوه.
وقتی آدم دست به دعا برداشت طبق روایات و سنت معصومین(علیهم السلام) مستحب است آن را به سر و صورت خود بکشد؛ براى این که لطف خدا به این دست جواب داده است، دستى که به سوى خدا دراز مىشود، یقیناً خالى برنمىگردد و دستى که عطاى الهى را دریافت کرد، گرامى است. لذا خوب است آن را به سر و صورت خود بکشد(فلاح السائل، ص 187)
در روایتى از امام صادق(علیهم السلام) آمده است بنده دستش را به سوى خداوند متعال عزیز جبار دراز نمىکند مگر این که خداوند متعال حیا مىکند که آن دست را خالى برگرداند و قرار مىدهد در آن از فضل و رحمت خودش آن قدر که بخواهد به همین جهت هرگاه کسى از شما دعا کرد دستش را برنگرداند مگر این که آن رابه صورت و سر خودش بکشد(وسائلالشیعه، ج 7، ص 51)
در صدقه دادن نیز چنین تعبیرى هست که بعد از صدقه دادن دست خود را به صورت و سر بکشید یا آن را ببوئید و ببوسید. نقل شده امام سجاد(علیهم السلام) بعد از صدقه دست خود را مىبویید و مىفرمود: این دست به دست الهى رسیده، چون خداوند متعال فرموده: هو یقبلُ التوبه عن عباده و یأخذُ الصدقات؛خداوند متعال استغفار بندگانش را مىپذیرد و صدقهها را دریافت مىکند (استغفار، آیهى 104).
کتاب شریف «حکمت عبادات» از استاد آیهاللّه جوادى آملى را مطالعه بفرمائید.
[ad_2]
با عرض سلام خدمت شما کاربران گرامی، جهت بهتر شدن پاسخ ها می توانید پاسخ و نظر خود را از قسمت دیدگاهها ارسال کنید تا بقیه کاربران بهرهمند شوند.