چه کار کنیم که شیطان در هنگام و وقت نماز وسوسه نکند چون من چندین بار توبه کردم ولی دوباره به سر جای اولی برگشتم؟
[ad_1]
براى رهایى از القائات شیطانى و افکار بد و وسوسههاى شیطانى باید کارى کرد که آدم بر خود مسلط شود. بر فکر و روح و باطن خود و بر خیالات خود غالب گردد و براى این کار چند راه وجود دارد:
الف) توجه به ذات اقدس الهى و تقوا و پرهیز از معصیتان. قرآن کریم مىفرماید: «شیطان بر کسانى که ایمان دارند و بر پروردگارشان توکل مىکنند تسلطى ندارد. تسلط او تنها بر کسانى است که او را به سرپرستى خود برگزیدهاند و آنها به فرمان شیطان به جاى فرمان خدا گردن مىنهند».
ب) انجام یک سرى مستحبات؛ مثلا همیشه با وضو بودن و زبان را به ذکر مخصوصا «لاحول ولاقوه الا بالله العلى العظیم» عادت دادن. و نیز خواندن قرآن در اوقات مختلف که دواى هر دردى است.
ج) خود را از بیکارى تنهایى و عوامل وسوسه انگیز دور نگهداشتن.
د) ذهن را همواره به امور شریفه متوجه ساختن و عادت دادن.
ه) مطالعه پیوسته پیرامون خداو معاد (مثلا روزى ده صفحه براى مدتى طولانى).
و) به طور منظم مثلا هفتگى به زیارت اهل قبور رفتن و نسبت به عاقبت خود و احوال پس از مرگ اندیشیدن.
ح) شرکت در مراسم دینى و فعالیت جدى در مسائل فرهنگى اجتماعى و… داشتن.
ط) نماز را با توجه و حال و عاشقانه و با حضور قلب خواندن.
وسوسههاى نفسانى، نداى شیطان است که ما را به معصیت و دورى از ساحت قدس الهى فرا مىخواند خداوند متعال در برابر این وسوسهها، دعوات متعالى پیامبران و آموزههاى ارجمند ادیان الهى و دعوت درونى فطرت و عقل آدمى را ارزانى داشته است، تا در این میان با چالشى سازنده، جوهره ناب آدم صیقل خورد و رخ نماید. اساسا با این چالش است که حقیقت آدم و نعمت اختیار، معنى مىیابد. وسوسههاى شیطانى ـ در نگاهى ژرف ـ خود نعمتى است که در فرایند کمال یابى آدم نقشى تعیین کننده دارد.
باید توجه داشت که دورى از وسوسههاى شیطان به ویژه در وقت نماز کارى مشکل و تدریجى است و نباید انتظار داشت در مدت کوتاهى مشکل حل شود، بلکه باید کار را از نقطه کوچکى آغاز کرد و مدتها بر روى آن کار کرد، مثلاً تصمیم بگیرید فعلاً تنها ذکر رکوع را با توجه بگویید و بعدا که با تمرین بر آن مسلط شدید ذکر سجده را نیز با توجه بگویید و به تدریج این توجه را به قسمتهاى دیگر نماز نیز توسعه دهید.
[ad_2]