اعجاز قرآن را با چه دلیلى مىتوان اثبات کرد؟…
[ad_1]
بعضى از جنبههاى اعجاز قرآن عبارت است از:
1. اعجاز ادبى؛ قرآنکه برجستهترین ادیبان عرب را سخت شگفتزده ساخته است و سرسختترین دشمنان پیامبر (مانند ولید) بر فرابشرى بودن اسلوب زیبا و ترکیب بدیع آهنگ بىنظیر قرآن اعتراف کردهاند.
«آربرى» (Arberry.J.A) در این زمینه مىگوید: «قرآن آهنگ و موسیقى دلنشینى دارد که عرب پیش از قرآن هرگز با چنین آهنگى آشنا نبوده است». همو گوید: «از قرآن ترجمههاى بسیار زیادى انجام شده و هریک پس از چند روزى به کهنگى و فرسودگى گراییده است؛ اما قرآن هم چنان بر فراز اعصار با طراوت و تازگى برقرار مانده است. آیا این خود نشانه الهى بودن آن نیست؟»
2. اعجاز دانشى؛ یا رازهاى دانشى نهفته در قرآن، اقیانوس بیکرانى از دانشهاى کیهان شناختى، آدم شناختى، تاریخ، نجوم، جنین شناسى و… است که دانشمندان شرق و غرب را به تحقیقات زیادى واداشته و سخت آنان را به حیرت افکنده است. در این زمینه هزاران کتاب و مقاله از سوى دانشمندان در رشتههاى مختلف علوم به نگارش درآمده و همه از عظمت قرآن و تطبیق آیات آن با جدیدترین رهیافتهاى دانش بشرى سخن گفتهاند. «موریس بوکاى» (Maurice,Bucaille) در کتاب مقایسهاى میان تورات، انجیل و قرآن و دانش مىگوید: «چگونه مىتوان از تطبیق قرآن با جدیدترین فرآوردهها دانشى بشر در شگفتى فرو نرفت و آن را اعجاز به حساب نیاورد».
3. اعجاز در پیشگویىهاى تاریخى؛ مانند: غلبه روم بر ایران.
4. اعجاز در بیان رخدادهاى تاریخى پیشین؛ و … . براى آگاهى بیشتر در این زمینه ر . ک:
الف. مطهرى، مرتضى، وحى و نبوت؛
ب. طباطبایى، سیدمحمدحسین، تفسیر المیزان، ج 1؛
پ. توسلیان، سید مرتضى، عظمت قرآن؛
ت. جمعى از نویسندگان «درراه حق»، درسهایى پیرامون شناخت قرآن؛
ث. گرامى، محمد على، درباره شناخت قرآن؛
ج. حجازى، فخرالدین، پژوهشى پیرامون قرآن و پیامبر؛
ح. مکارم شیرازى، ناصر، قرآن و آخرین پیامبر؛
خ. بوکاى، موریس، مقایسهاى میان تورات، انجیل، قرآن و دانش.
[ad_2]