خطر شیوع بیماری تب دانگ بیخ گوش ایران/ بروز بیماری تب دانگ در جده و مدینه مشکل جدی عربستان صعودی است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: هماکنون بروز بیماری تب دانگ در جده و مدینه مشکل جدی و مهم بهداشتی عربستان صعودی شده است و متاسفانه بیماری تا مرزهای ایران نیز رسیده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; مشهود تقیلو ظهر امروز در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی و زنان اظهار داشت: ویروس جدیدی توسط نوعی پشه در حال انتقال است و تبدیل به یک نگرانی در سطح جهان شده است چراکه هرچه موجود ریزتر باشد آثار تخریبی بیشتر و تهدید بزرگتری خواهد بود و نمونه بارز آن را نیز در بیماری همه گیر کرونا شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه رشد جمعیت، شهرنشینی، سفرهای بینالمللی و گسترش جغرافیایی پشهها باعث شیوع و گسترش ویروسهای منتقله با پشته آئدس شده است، افزود: این پشه باعث چهار بیماری تبدانگ، تب زرد، زیکا و چیکونگونیا میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه تا سال ۹۷ ناقلین این بیماری در ۱۳ کشور دنیا وجود داشتند و حتی به پاکستان کشور همسایه ایران نیز رسیده بودند، یادآور شد: این ناقلین در عربستان صعودی، یمن، ترکیه نیز دیده و گزارش شدهاند.
وی با بیان اینکه تب دانگ شایع ترین بیماری ویروسی که از طریق پشههای جنس آئدس منتقل میشود، گفت: در برخی موارد علائم این گزش پشه شبیه یک سرماخوردگی ساده است.
تقیلو با بیان اینکه سردرد، تب، خستگی، بثورات پوستی و درد شدید در پشت چشم هم از جمله علائم بالینی آن است، تصریح کرد: درد شدید در مفاصل و عضلات باعث شده که از آن بعنوان تب استخوان شکن نیز یاد شود.
وی ابراز داشت: در مواردی این بیماری وارد فاز خونریزی دهنده شده باشد میتواند باعث خونریزی شدید از بینی یا لثهها، خونریزی دستگاه گوارش، افت فشار خون، کما و متاسفانه حتی مرگ شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه راه انتقال این بیماری گزش پشه، انتقال از مادر به جنین، پیوند عضو و فراوردههای خونی آلوده به بیماری است گفت: تنها راه تشخیص بیماری انجام آزمایشات خونی است.
وی با بیان اینکه دوره کمون بیماری ۳ تا ۱۵ روز است، عنوان کرد: میزان مرگ و میر در اثر این بیماری در صورت خفیف بودن ۱ تا ۵ درصد و در صورت شدید بودن درگیری تا ۲۶ درصد میرسد.
تقیلو با تاکید بر اینکه متاسفانه پتانسیل ورود تب دانگ به کشور از طریق مناطق جنوبی کشور وجود دارد، بیان کرد: به علت واردات گیاه بامبو از کشورهای چین و تایلند ممکن است تخم، لارو و یا پشه کامل وارد کشور شود.
وی تاکید کرد: هماکنون بروز بیماری تب دانگ در جده و مدینه مشکل جدی و مهم بهداشتی عربستان صعودی است و متاسفانه بیماری تا مرزهای ایران نیز رسیده است، به طوری که در ایالت سند پاکستان در شهر کراچی بیماری به یک اپیدمی شایع شده و مقاومت ناقل بیماری به برخی حشرهکشها متداول شده است.
انتهای پیام/

منبع: دانا
کلیدواژه:
بیماری تب دانگ
عربستان صعودی
مورد اثبات شدهای از آبله میمونی شناسایی نشد
رئیس اداره بیماریهای منتقله بین حیوان و انسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: تا کنون مورد اثبات شده آزمایشگاهی آبله میمونی در کشور ما شناسایی نشده است.
به گزارش مشرق، گزارشهای منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان میدهد که تعداد مبتلایان به بیماری آبله میمون از اوایل ماه می در کشورهای غیربومی بیشتر شده است؛ به طوری که تا بیستویکم ژوئن، ۲۷۴۶ مورد آبله میمون در ۲۹ کشور جهان شناسایی شده است.
پیش از این، سازمان جهانی بهداشت (WHO) در موارد شیوع بیماریهای واگیردار، ۹ کمیته اضطراری تشکیل داده است که دو مورد آن به فلج اطفال و ویروس کرونا مربوط بوده است.
مدیرکل این سازمان نیز دو هفته پیش در یک نشست خبری در شهر ژنو کشور سوئیس هشدار داد که ممکن است مهار شیوع جهانی ویروس آبله میمون به سادگی امکانپذیر نباشد.
به گفته مدیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO)، خطر شیوع آبله میمون در کشورهای غیربومی این ویروس جدی و واقعی است. وی معتقد است که ممکن است موارد ابتلاء به آبله میمون در بعضی از مکانها به ابعاد اپیدمی افزایش پیدا کند؛ به این معنی که تعداد زیادی از مردم در یک بازه زمانی کوتاه بیمار میشوند. بنابراین سازمان جهانی بهداشت (WHO) قصد دارد به زودی یک نشست فوقالعاده برگزار کند.
بهزاد امیری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا افزود: تاکنون موردی از ابتلا به آبله میمونی که در کشورهای مختلف شیوع فراوانی یافته، گزارش نشده است و مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری رعایت بهداشت فردی و اجتماعی است.
وی اظهارداشت: با توجه به اینکه حجاج و زائران کربلا و عتبات عالیات در خارج از کشور هستند و ممکن است آن کشورها از لحاظ شرایط بهداشتی چندان مناسب نباشند، توصیه می کنیم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آبله میمونی دستهای خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویید یا از یک ضدعفونی کننده دست مبتنی بر الکل استفاده کنید و فقط گوشتی بخورید که کاملا پخته شده باشد.
وی ادامه داد: به حیوانات وحشی یا ولگرد به خصوص حیوانات مرده نزدیک نشوید، به هیچ حیوانی (اعم از اهلی و یا وحشی) که بیمار به نظر میرسد نزدیک نشوید. همچنین گوشت حیوانات وحشی و شکار را نخورید و به آنها دست نزنید. از لباس، حوله و رختخواب شخصی استفاده کنید و به صورت مشترک با افراد دیگر استفاده نکنید.
امیری تصریح کرد: با افرادی که حالشان خوب نیست و یا بیمار به نظر میرسند به خصوص اگر بر روی بدن دارای بثورات پوستی به صورت جوشهای تاولی هستند تماس نزدیک نداشته باشید و از آنها فاصله بگیرید.
به گفته رئیس اداره بیماریهای منتقله بین حیوان و انسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، آبله میمونی، معمولاً با علائم شبیه آنفلوانزا مانند تب، بدن درد و بزرگ شدن غدد لنفاوی آغاز و بعد دانههای پوستی شاخص بیماری در چندین نقطه بدن ظاهر میشود که اغلب صورت و دستها و پاها را در بر میگیرید.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، نوع ویروس آبله میمونی که در شیوع اخیر در آمریکا و کشورهای دیگر از خارج از آفریقا در حال چرخش است به دسته «آفریقای غربی» این ویروس تعلق دارد. در شیوعهای گذشته این سویه ویروس حدود یک درصد از مبتلایان درگذشتهاند درحالیکه در موارد شیوع سویه دیگر ویروس به نام سویه «حوضه کنگو» میزان مرگ ومیر تا ۱۰ درصد رسیده است.
منبع: ایرنا
خطر شیوع بیماری تب دانگ بیخ گوش ایران/ بروز بیماری تب دانگ در جده و مدینه مشکل جدی عربستان صعودی است