تولید ۱۱۷ خانه ارزان از ۳ میلیون بطری پلاستیکی | نوشابه رایگان به ازای بطری پلاستیکی

به گزارش همشهری آنلاین، آلودگی پلاستیکی یکی از مهم‌ترین بحران‌های پیش روی شهرها و ساکنان آن‌ها به‌شمار می‌رود که کیفیت زندگی را به طور قابل‌توجهی تحت تأثیر قرار داده است.

شرکت‌ها و مسئولان و مدیران شهرهای جهان به دنبال راهکارهایی برای تولید کمتر و در نهایت به صفر رساندن ضایعات پلاستیکی برای کاهش پیامدهای مخرب محیط زیستی هستند.

در ادامه به معرفی پروژه‌هایی پرداخته می‌شود که در سال‌های اخیر برای پایان دادن به بحران آلودگی پلاستیکی در شهرهای مختلف، از بالی در اندونزی گرفته تا اوگاندا در آفریقا پیاده شده است. نوشابه رایگان به جای بطری خالی

کمپانی TOMRA در نروژ برای تشویق مردم به بازیافت ضایعات، در بسیاری از فروشگاه‌های سراسر کشور دستگاه‌های خودکار هوشمند نصب کرده‌ که به کاربران امکان مبادله بطری‌های پلاستیکی خود را با نوشیدنی‌های جدید می‌دهد. در سال ۲۰۲۱، بیش از ۸۴ هزار دستگاه خودکار معکوس در سراسر جهان توسط این کمپانی توزیع شد که جمع‌آوری ۴۰ میلیارد بطری نوشیدنی در بازه زمانی یک سال به همراه داشت.

غنا به دنبال صفر شدن تولید ضایعات

مؤسسه ASASE در آکرا پایتخت غنا، که توسط زنان اداره می‌شود، در تلاش است آگاهی مردم را از اهمیت بازیافت مواد پلاستیکی افزایش دهد. در واقع، این مؤسسه به خریداری مواد پلاستیکی بازیافتی از مردم می‌پردازد و سپس آن‌ها را برای فروش در اختیار کارگاه‌های بازیافت ضایعات قرار می‌دهد. محققان پیش‌بینی کرده‌اند که همه ساله، بازیافت پسماندهای پلاستیکی افزایش قابل‌توجهی را تجربه کند و در آینده‌ای نه‌چندان دور، هدف صفر تولید ضایعات را برای پایتخت غنا رقم بزند.

تبدیل ضایعات پلاستیکی به مسکن ارزان

پلاستیک ماده‌ای سبک، محکم، ارزان‌قیمت و قابل تغییر است و در نتیجه می‌توان از آن برای ایجاد مصالح ساختمانی استفاده کرد. اگرچه تاکنون هیچ‌یک از کمپانی‌های سراسر جهان از این ماده به عنوان مصالح ساختمانی به صورت صنعتی بهره نگرفته‌اند، با این حال گروه‌هایی از خلاقان مختلف کوشیده‌اند از طریق بازیافت مواد پلاستیکی به ایجاد مسکن مقرون‌به‌صرفه کمک کنند. به عنوان مثال، گروهی از مبتکران اهل اوگاندا در آفریقا، با همکاری زنان و جوانان بیکار به جمع‌آوری ضایعات پلاستیکی و تبدیل آن‌ها به مصالح ساختمانی دوستدار محیط زیست پرداخته و توانسته‌اند با جمع‌آوری بیش از ۳ میلیون بطری پلاستیکی، ۱۱۷ خانه مقرون‌به‌صرفه بسازند.

بازیافت ۱۰۰ درصدی ظروف بسته‌بندی

در سال ۲۰۲۰، شرکت آمریکایی سیلد ایر، از مواد پلاستیکی بازیافتی اولین ورقه نازک را برای ظروف پلاستیکی تولید کرد که این ماده، از ضخامتی حدود یک‌سوم ورقه‌های پلاستیکی در ظروف بسته‌بندی معمولی برخوردار است و در نتیجه به کاهش قابل‌توجه مصرف پلاستیک و هدر رفتن آن کمک می‌کند. مدیران این کمپانی ادعا کرده‌اند که تا سال ۲۰۲۵، صددرصد مواد پلاستیکی را مورد بازیافت قرار خواهند داد و از این طریق، آلودگی پلاستیکی را به حداقل خواهند رساند.

به‌کارگیری ربات‌ها در کارخانه‌های بازیافت

ناکارآمدی در دسته‌بندی مواد پلاستیکی به عنوان بزرگ‌ترین مانع برای بازیافت آن‌ها و در نتیجه وقوع آلودگی پلاستیکی در کره خاکی منجر شده است. کمپانی رباتیک آمریکایی AMP با استفاده از هوش مصنوعی به ایجاد سیستم‌های خودکار دسته‌بندی مواد پلاستیکی پرداخته است تا از این طریق، امکان راهی شدن این مواد به محل دفن زباله را به حداقل برساند و آن‌ها را برای بازیافت مورد استفاده قرار دهد. این کمپانی با استفاده از استراتژی «یادگیری عمیق» (زیرشاخه‌ای از یادگیری ماشینی بر مبنای مجموعه‌ای از الگوریتم‌ها) کاغذها، مواد پلاستیکی و فلزات را از یکدیگر جدا کند و آن‌ها را برای بازیافت به کارخانه‌ها ارسال می‌کنند.

کد خبر 687746 برچسب‌ها پسماند زباله پلاستیک تفکیک زباله محیط زیست جهان مسکن شهر صرافی ارز دیجیتال

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پسماند
زباله
پلاستیک
تفکیک زباله
محیط زیست جهان
مسکن
شهر
آلودگی پلاستیکی
مواد پلاستیکی

درخواست حذف خبر:

«آخرین اخبار ایران و جهان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا
منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «آخرین اخبار ایران و جهان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۸۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «آخرین اخبار ایران و جهان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت پلاستیک سازگار با محیط‌ زیست از ضایعات کشاورزی

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری «سوئیس انفو»، دانشمندان در کشورهای سوئیس و اتریش یک پلاستیک جدید قابل بازیافت شبیه «پلی‌اتیلن ترفتالات» (PET) ابداع کرده‌اند که به آسانی از بخش‌های غیرقابل خوردن گیاهان قابل ساخته شدن است. این پلاستیک محکم و مقاوم در برابر گرما برای بسته‌بندی غذا قابل استفاده است.  

پژوهشگران موسسه فدرال فناوری لوزان سوئیس و دانشگاه منابع طبیعی و علوم زندگی وین اتریش، موفق شده‌اند از زیست‌توده (biomass) یک پلاستیک بسازند که به پلی‌اتیلن ترفتالات شبیه است و معیارهای یک جایگزین سازگار با محیط زیست به جای چندین نوع از پلاستیک‌های موجود را دارد.

در واقع مواد پلاستیکی با محیط زیست موجودات زنده روی زمین سازگار نیستند و صدها حتی هزاران سال در طبیعت باقی مانده و ترکیبات سمی منتشر می کنند که برای محیط زیست و سلامت موجودات مضر هستند.

راه‌حل این مشکل ساخت پلاستیک‌های سازگار با محیط زیست هستند اما تولید این پلاستیک‌ها چالش‌برانگیز و پرهزینه است. اکنون دانشمندان مختلف از سرتاسر جهان در حال کار روی پلیمرهای تجزیه‌پذیر (degradable ) یا قابل بازیافت ساخته شده از مواد گیاهی غیرقابل خوردن یا «زیست‌توده لینگوسلولزی» (lignocellulosic biomass) هستند. اما تحقیقات در این زمینه پیچیده است. اکنون گروه‌هایی از محققان در سوئیس و اتریش به سرپرستی «یرمی لوتربراکر» در دانشکده علوم پایه موسسه فناوری لوزان سوئیس بر این باورند که به یک راه‌حل ایده‌آل دست یافته‌اند.

کاربرد پلاستیک‌های زیست سازگار از نساجی تا پزشکی

لوتربراکر می گوید: ما چوب یا سایر مواد غیرخوراکی گیاهی مانند ضایعات کشاورزی را در مواد شیمیایی ارزان قیمت «می‌پزیم» و در یک مرحله پلاستیک را تولید می‌کنیم. با دست نخورده ماندن ساختار شکر در ساختار مولکولی پلاستیک، شیمی این کار بسیار ساده‌تر از جایگزین‌های فعلی است.

این محققان خاطرنشان می‌کنند که پلاستیک‌های تولیدشده به طور بالقوه می‌توانند کاربردهای گسترده‌ای از بسته‌بندی و نساجی تا پزشکی و الکترونیک داشته باشند.

این تیم از هم‌اکنون فیلم‌های بسته‌بندی (فیبرهایی که می‌توانند وارد پارچه یا سایر منسوجات شوند و نیز رشته‌های لازم (filaments) برای چاپ سه‌بعدی) را تولید کرده‌اند.

برچسب‌ها ضایعات پلاستیک آلودگی پلاستیکی فناوری

تولید ۱۱۷ خانه ارزان از ۳ میلیون بطری پلاستیکی | نوشابه رایگان به ازای بطری پلاستیکی

دکمه بازگشت به بالا