مشاور نظامی روس: ایده ناتوی عربی محکوم به شکست است
مشار نظامی سابق روسیه در اردن تأکید کرد که امان هرگز در فعالیتهای نظامی ائتلاف متجاوز و احتمالی عربی در خاورمیانه شرکت نخواهد کرد.
به گزارش مشرق، «ولادیمیر اینیشچنکو» مستشار نظامی سابق سفیر روسیه در اردن در خصوص دعوت شاه اردن به تشکیل ناتوی خاورمیانه گفت که شاه اردن مجبور شد به صورت علنی به ایده تشکیل ائتلاف عربی پاسخ داده و آن را تأیید کند.
اینیشچنکو افزود که اردن هرگز در ائتلاف نظامی متجاوز احتمالی مشارکت نخواهد کرد و با این حال ائتلاف نظامی جدید در صورت تشکیل، بایستی ائتلاف دفاعی محض باشد.
عبدالله دوم شاه اردن چند روز پیش گفته بود که از ایده تشکیل ائتلاف نظامی در خاورمیانه شبیه به ناتو، حمایت میکند.
مشاور نظامی سابق روسیه در اردن درباره موضع عربستان سعودی در خصوص تشکیل ناتوی عربی نیز گفت که ابتکار ناتوی عربی مختص شاه سعودی و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکاست و سیاست اردن نیز متفاوت از موضع عربستان است.
این کارشناس روسی افزود: روشن است که عربستان سعودی متحد اصلی آمریکا در خاورمیانه در جنگ علیه ایران و دیگر قدرتهای است که از لحاظ سیاسی پیشرفته هستند و به همین دلیل شاه سعودی از طریق ترامپ، ایده ایجاد ائتلاف نظامی کشورهای عربی به سبک ناتو برای مقابله با ایران و متحدان آن را بیان کرد و مسلما تشکیل چنین ائتلافی تماما به نفع رژیم صهیونیستی برای مقابله با ایران و نیروهای مقاومت است.
وی در ادامه گفت که تشکیل ائتلاف عربی به ویژه برای دفاع از رژیم صهیونیستی بعید است زیرا موضع کشورهای عربی در قبال این رژیم حتی در خلیج فارس متفاوت است و لذا این ایده محکوم به شکست است.
مشاور نظامی سابق روسیه در اردن تأکید کرد که تشکیل ائتلاف نظامی عربی علیه ایران و شیعیان در خاورمیانه بیفایده است و به عنوان مثال گروه انصارالله در یمن که تحت حمایت ایران است، بسیار قدرتمندتر از هر سلاح سعودی و دیگر رژیمها در خلیج فارس است.
منبع: فارس
منبع: مشرق
کلیدواژه: بازار خودرو
تحولات اوکراین
قیمت
ناتوی عربی
اردن
ائتلاف عربی
مشرق
رژیم صهیونیستی
ناتوی خاورمیانه
خودرو
قیمت های روز در یک نگاه
حوادث
سلامت
روسیه در اردن
تشکیل ائتلاف
ائتلاف نظامی
نظامی سابق
تلاش ائتلاف سعودی برای اخراج ساکنان یک جزیره یمنی
به گزارش ایرنا از المسیره، اداره کل شیلات یمن اخراج ساکنان جزیره «عبدالکوری» توسط کشورهای ائتلاف متجاوز را محکوم کرد.
در بیانیه اداره کل شیلات یمن آمده است که آوارگی مردم این جزیره یمنی مقدمهای برای نظامی شدن و تبدیل آن به پایگاه نظامی اماراتی است که در چارچوب پروژه آمریکایی – صهیونیستی صورت میگیرد.
این بیانیه، شورای امنیت، سازمان ملل متحد و سازمانهای بشردوستانه و حقوق بشری را مسئول آنچه در جزیره عبدالکوری که یکی از مهمترین جزایر مجمع الجزایر سقطری است، دانسته است.
در این بیانیه از یونسکو و سازمانهای حفاظت محیط زیست خواسته شده است تا وظایف خود را در خصوص تخریب محیط زیست طبیعی و دریایی جزیره سقطری و غارت درختان کمیاب ثبت شده در فهرست میراث جهانی انجام دهند.
اداره کل شیلات دریای سرخ یمن همچنین خواستار خروج نیروهای ائتلاف متجاوز از تمامی اراضی، جزایر و سواحل یمن و پایان دادن به اخراج مردم و تلاش برای محو هویت یمنی آنها شد.
در این بیانیه همچنین بر حق یمن برای پیگرد قضایی کشورهای عضو ائتلاف متجاوز و بازپسگیری اراضی اشغالی و غصب شده تأکید شده است.
پیش تر منابع رسانهای محلی از ارسال تجهیزات نظامی و ارتباطی به بندر «ارخبیل» در جزیره سقطری یمن به وسیله یک فروند کشتی باری توسط امارات عربی متحده خبر داده بودند.
امارات در حال حاضر امکان دسترسی دریایی به جزیره سقطری را کنترل میکند و محمولههای نظامی این کشور میتوانند بدون مشکل وارد بنادر این جزیره شوند.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن – فقیرترین کشور عربی – آغاز کرد.
برخلاف انتظار سعودیها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنیها به عمق اراضی عربستان بویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش بس به امید خروج از باتلاق جنگ یمن داد.
برچسبها جنگ یمن دریای سرخ یمن
مشاور نظامی روس: ایده ناتوی عربی محکوم به شکست است